Magiskt, majestätiskt – Montenegro!

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Balkans berg till Adriatiska havet

Med sina majestätiska berg, häpnadsväckande kuststräcka och fängslande historia bevisar Montenegro en gång för alla att små länder rymmer stora upplevelser.

 Mellan bråddjupa raviner sträcker sig nästan 50 bergstoppar mer än 2 000 meter upp i luften genom den grönskande nationalparken Durmitor. Här beger vi oss på en lätt vandring i den fantastiska naturen – och njuter av de vackra vyerna från vårt hotell som ligger vid ingången till nationalparken.

Vi avlägger ett besök på Ostrog-klostret - precis som så många troende före oss – upplever kung Nikolas palats i kungastaden Cetinje, och stiftar bekantskap med landets två största städer, Niksic och Podgorica.

Som sig bör avslutas resan vid Adriatiska havet, närmare sagt i vackra Budva, där vi kopplar av efter ett par innehållsrika dagar. Den som vill uppleva ännu mer kan boka en utflykt till Kotorbukten.

Under hela resan äter vi bra på lokala restauranger och provsmakar naturligtvis Montenegros goda viner.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Dubrovnik. Vidare till Zabljak
Dag 2 Durmitor nationalpark. Tara-bron och naturupplevelser i de montenegrinska bergen
Dag 3 Durmitor nationalpark - Podgorica. Niksic, lokalmarknad, Ostrog-klostret och ankomst till Podgorica
Dag 4 Podgorica. Stadsrundtur, Niagrafallen och besök på vingård
Dag 5 Podgorica – Cetinje – Budva. Kungastaden Cetinje, skinkproduktion och ankomst till Budvakusten
Dag 6 Tid på egen hand eller heldagsutflukt till Kotor och Herceg Novi (tillköp). Kotorbukten och stadsvandringar
Dag 7 Budva. Tid på egen hand
Dag 8 Budva – Dubrovnik. Flyg Dubrovnik – Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Dubrovnik. Vidare till Zabljak Ca 170 km

På förmiddagen landar vi på Dubrovniks flygplats och ger oss direkt till gränsen till Bosnien-Hercegovina och områdets största stad, Trebjine. Staden är vackert belägen vid Trebisjnica-floden som korsas via den imponerande 1500-talsbron Arslanagic. De cirka 32 000 invånarna kan stoltsera med att bo i en av Bosnien Hercegovinas vackraste städer, som utan tvekan lever upp till sitt namn: Solens och platanträdens stad. Vi tar en kort promenad i den gamla stadsdelen och äter lunch innan vi fortsätter vår färd mot Montenegro. 

Vi korsar gränsen till Montenegro vid den lilla staden Dolovi, och sen eftermiddag anländer vi till staden Zabljak som bildar utgångspunkt för våra upplevelser de kommande dagarna i Durmitor nationalpark. Vi checkar in på vårt trevliga lilla hotell innan vi intar en välförtjänt middag.

Dag 2
Durmitor nationalpark. Tara-bron och naturupplevelser i de montenegrinska bergen Ca 50 km

Durmitor är Montenegros största nationalpark på över 160 kvadratkilometer och har nästan 50 bergstoppar på över 2 000 meter. Den högsta toppen heter Bobotov Kuk och når hela 2 523 meter. Naturen är vild, storslagen och skiftande med ett otal floder, glaciärer, sjöar och inte minst Europas djupaste raviner vid Draga, Susica, Komarnica och Tara som genomborrar landskapet.

Vi inleder med en utflykt till den djupaste av ravinerna, Tara, och tittar närmare på den imponerande bron som uppfördes under perioden 1937-1940, och som leder över den nästan 140 meter djupa ravinen. Med en längd på 365 meter var bron vid sin byggnation Europas största viaduktbro och står än idag kvar som ett av de mest spektakulära byggnadsverken som uppfördes under mellankrigsperioden.

Härifrån fortsätter vi in i själva nationalparken där vi har möjlighet att göra en lättare vandring längs en av de vackert anlagda rutterna, eller bara njuta av den storslagna naturen i och runt Zabljak. Staden ligger på 1 456 meters höjd vilket gör den till Balkans högst placerade stad. Den bergskantade staden drar till sig turister året runt. På vintern som skidort och resten av året flockas naturälskare som vill njuta av den friska bergsluften.

(Dagens program beror på vädret som kan vara skiftande i den här delen av landet. Om vädret mot förväntan skulle vara så dåligt att vandring inte är att rekommendera anordnas ett annat utflyktsalternativ denna eftermiddag)

 

Dag 3
Durmitor nationalpark - Podgorica. Niksic, lokalmarknad, Ostrog-klostret och ankomst till Podgorica Ca 140 km
Den vackra katedralen i Podgorica

Efter frukost lämnar vi det natursköna Durmitor och börjar röra oss mot Montenegros näststörsta stad, Niksic. Staden är hemvist för landets största bryggeri, Nikšićko, och här finns en del utbildningsinstitutioner som ger staden en väldigt ungdomlig prägel. Vi svänger förbi stadens centrum där man hittar många caféer med lockande uteserveringar och gott kaffe. 

Mitt på dagen fortsätter vi till en av Montenegros största sevärdheter, Ostrog-klostret. Klostret är inhugget i klippsidan och har en fantastisk utsikt över Bjelopaclicis-högslätten, och har under flera århundraden lockat till sig tusentals nyfikna besökare. Det går inte att köra hela vägen upp till klostret, och inför de sista kilometrarna uppför berget byter vi till mindre fordon. 

Troende såväl som nyfikna turister har genom alla tider vallfärdat till Ostrog-klostret. Under andra världskriget tog till och med en lokal milis sin tillflykt till klostret. Jugoslaviska partisaner lyckades dock locka ut gruppen genom att lova dem fri lejd, bara för att istället avrätta dem. Den 18 oktober varje år hyllas de avrättade med en särskild ceremoni i klostret.

Sent på eftermiddagen kör vi in i Montenegros regeringsstad, Podgorica och inkvarteras på vårt hotell.

Före detta Titograd var fram till 1993 Montenegros huvudstad, en titel som idag har lämnats över till Cetinje, som vi ska besöka senare under vår resa. Med sina cirka 200 000 invånare är staden landets absolut största och bjuder bland annat på vackra parker, stora boulevarder och att hav av trevliga caféer och restauranger. Ända sedan 1990-talet har staden dessutom fått uppleva en enorm byggboom med uppförandet av många offentliga byggnader och butiksområden.

Dag 4
Podgorica. Stadsrundtur, Niagrafallen och besök på vingård Ca 40 km
Glöm inte att ta med kameran!

Dagens stadsrundtur inleds med ett besök vid stadens landmärke, nämligen Återuppståndelsekyrkan, som stod färdig år 2003. Den serbisk-ortodoxa katedralen är byggd i modern stil och skiljer sig väsentligt från övriga kyrkobyggnationer från senare tid, och framför allt de politiska motiven i några av de vackra freskerna skapade stor uppståndelse vid invigningen. Inte minst bilden på Tito, Engells och Marx som brinner i helvetet skakade om stora delar av befolkningen rejält.

I stadens gamla del hittar vi det ursprungliga landmärket, Sahat Kula. Klocktornet uppfördes under det osmanska styret och kan härledas hela vägen tillbaka till år 1667. Tornet överlevde på ett mirakulöst sätt andra världskrigets bombningar och är ett av få osmanska byggnadsverk kvar i huvudstaden. Strax intill ligger oansenliga Starodoganjska-moskén som även den är av osmanskt ursprung, även om det idag inte finns mycket kvar av den ursprungliga byggnaden.

Vi lämnar staden och stannar vid Niagra-vattenfallet som, även om det är imponerande, inte kommer i närheten av sin amerikanske namne. På sommaren är platsen ett favorittillhåll för lokalbefolkningen som älskar Moraca-flodens svala vatten när temperaturen sträcker sig över som kan anses skönt i den soldränkta huvudstaden.

Utanför Podgorica hittar vi Montenegros vinområde och tusentals vinrankor så långt ögat kan nå. Den montenegrinska vinproduktionen sträcker sig långt tillbaka i tiden och är idag en av landets största exportvaror. Här odlas den speciella Vranac-druvan och vi besöker ett av de lokala vinhusen och ska naturligtvis även smaka på de lokala dropparna.

Sent på eftermiddagen återvänder vi till Podgorica där det finns gott om möjligheter att själva gå på upptäcktsfärd bland stadens många trevliga caféer och restauranger i området runt Rimski Trg.

Dag 5
Podgorica – Cetinje – Budva. Kungastaden Cetinje, skinkproduktion och ankomst till Budvakusten Ca 70 km

Vi lämnar nu Podgorica och beger oss mot en av Montenegros vackraste och historiskt mest betydelsefulla städer, Cetinje. Staden, som ligger vid foten av Lovcen-berget, grundades i slutet av 1400-talet och har varit landets huvudstad sedan 1878. Den montenegrinska kungafamiljen har satt sin tydliga prägel på staden och dess många vackra byggnader. Vi besöker kung Nikolas palats som idag har ombildats till museum. Kung Nikolas regerade i landet mellan 1860- och 1918 och är en av de viktigaste personerna i landets senare historia. Det lilla museet ger en god inblick i landets omskakande historia och bjuder dessutom på en trevlig trädgård som grundades år 1870.

Härifrån fortsätter vi via bergen och ut mot kusten. Längs vägen stannar vi till i den lilla staden Njegusi som specialiserat sig på tillverkning av torkad skinka. Den långsamma mognadsprocessen har förfinats över flera hundra år och vi ska naturligtvis smaka på varorna.

På eftermiddagen kommer vi fram till Budva som är huvudstad på Budva-rivieran i Dalmatiens sydligaste del. Budva grundades för 2 500 år sedan vilket gör den till Adriatiska havskustens äldsta stad. Den gamla stadsdelen ligger på en tung omgiven av venetianska stadsmurar. I slutet av tungan ligger stadens gamla fästning. Vi strosar runt i den historiska, bilfria stadsdelen och stiftas bekantskap med torg, kullerstensgator, kyrkor och själva fästningen.

Dag 6
Tid på egen hand eller heldagsutflukt till Kotor och Herceg Novi (tillköp). Kotorbukten och stadsvandringar Ca 110 km
Den gamla hamnstaden vid Adriatiska havet, Kotor

Efter frukost kör vi mot Kotorbukten, Europas sydligaste fjordsystem och staden Herceg Novi, där vi kopplar av vid den vackra strandpromenaden och har tid för egna äventyr. Vi fortsätter härifrån längs den vackra kuststräckan till Perast, där vi har en vacker utsikt över den vackra kyrkan Gospa som är byggd på en liten ö mitt ute i fjorden.

Nästa stopp är Kotor, den gamla hamnstaden vid Adriatiska havet. Staden är vackert belägen i Kotorbukten, där den ligger omringad av kalkstensberg. Kotors gamla stadsdel, stadens försvarsfästningar och den inre delen av Kotor-viken upptogs år 1979 på UNESCOs världsarvslista. När vi står mitt i staden är det lätt att förstå varför. Den gamla stadsdelen stammar från 1400-1500-talen och är ett unikt exempel på medeltida stadsplanering. De kullerstens- och marmorbelagda gatorna bildar en labyrint som då och då bryts av med vackra torg. Vid ett av torgen ligger stadens landmärke, Sankt Tryphon-kyrkan som började byggas i slutet av 1000-talet. Utspridda över staden hittar vi mindre kyrkor, trevliga caféer och bra restauranger. Under vår rundtur i Kotor fördjupar vi oss i stadens historia och tittar närmare på de många medeltida byggnadsverken.

Vi återvänder till Budva sent på eftermiddagen.

(Utflykten till Kotor och Herceg Novi ingår inte i resans pris och ska bokas separat)

Dag 7
Budva. Tid på egen hand
Budva är huvudstad på Budva-rivieran

Dagen är avsatt åt upplevelser på egen hand.  Man kan exempelvis besöka närbelägna Sveti Stefan. Hela ön ägs av en privat firma som har omvandlat de vackra gamla husen till stora hotellkomplex där jetsetfolket kamperar. I Budva kan man göra några sista inköp, titta förbi Ricardova Glava till vilken man endast kommer in till via två så portar i stadsmuren, eller avnjuta en kopp kaffe vid strandpromenaden och betrakta livet i Budvas hektiska lustjakthamn.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet och kan avhandla dagens begivenheter.

Dag 8
Budva – Dubrovnik. Flyg Dubrovnik – Stockholm Ca 75 km

Tidigt på morgonen beger vi oss till Dubrovniks flygplats och flyger hem från Balkanhalvön med väskan full av upplevelser från Balkanhalvön.

Halvdagsutflykt till Kotorbukten och Herceg Novi (dag 6)

Kotorviken har varit bebodd sedan antiken och har flera välbevarade pittoreska byar från medeltiden. De största städerna vid viken är Kotor och Herceg Novi som vi ska besöka under den här utflykten. Kotorbukten finns med på UNESCO:s världskulturarvslista. Under våra rundvandringar i de två vackra städerna fördjupar vi oss i stadens historia och tittar närmare på de många medeltidsbyggnaderna.

Pris: 398 kr

Utflykten ska bokas senast 45 dagar före avresa.

 

I Montenegro

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Dubrovnik t/r med mellomlanding
 • Boende på 3-4-stjärniga hotell i delat dubbelrum
 • Utflykter och transport enligt program
 • Frukost dagligen, lättare lunch dag 1 och 4, middag på hotell dag 1-3 och 5-7.
 • Skatter och avgifte
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Tillköpsutflykter till Kotor och Herceg Novi dag 6
 • Dricks till lokalguider, chaufförer med mera (räkna med 30 euros per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Lämpar sig inte för personer med rörelsehinder

Eftersom många av utflykterna företas till fots behöver resdeltagarna kunna röra sig utan hjälp.

Vandring i Durmitor nationalpark

Det finns många vandringsrutter i området och det rekommenderas att man följer reseledarens och lokalinvånarnas anvisningar. Bra vandringskängor och varma kläder är ett måste eftersom stigarna är ojämna och vädret väldigt ombytligt.

Höstväder i Montenegro

Trots landets ringa storlek varierar temperaturen väldigt mycket på hösten. Den genomsnittliga dagstemperaturen i Durmitor nationalpark ligger på mellan 14 och 18 grader och vid kusten och i Podgorica ligger den på cirka 22 grader.

Nätterna kan bli kalla, och framför allt uppe i bergen kan temperaturerna pendla enormt. Därför förbehåller vi oss för genomförandet av vandringar i nationalparken. Om vi inta har vädret på vår sida hittar vi naturligtvis på ett passande alternativ.

Besök i ortodoxa kyrkor

I ryskortodoxa kyrkor täcker kvinnor alltid håret med en sjal. Det kan därför vara bra att ta med en. Män behöver inte bära huvudbonad i kyrkorna.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Fantastiska naturupplevelser Reseledaren var absolut värd högsta betyg. Det var några smärre missöden som han hanterade på ett fantastiskt sätt. Det som kändes mindre bra var de tidsödande passkontrollerna eftersom vi var i 3 länder. Skulle ha uppskattat någon a la carte meny i st f buffemiddagar.
Date published: 2018-11-03
Rated 5 out of 5 by from Lika majestätiskt som utlovat! Fantastiska upplevelser och mycket välorganiserat. Lite tydligare information om att resan även omfattar en oerhört smal och kurvig väg ca 25 hårnålskurvor innan vi var nere i dalen. Inget för höjdrädda eller bilsjuka! Suverän busschaufför och likaledes suverän reseledare.
Date published: 2019-10-23
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med otroliga vyer Vår reseledare Yves var jätteduktigt och underhållande att lyssna på. Busschauffören var otroligt duktig förare som körde oss dessa slingriga vägar. Jag gillade verkligen att åka dessa serpentinvägar. En fantastisk natur. Alla berg, grönska, vattendrag och hav.
Date published: 2019-05-01
Rated 5 out of 5 by from Det var verkligen Magiskt och Majestätiskt Härlig resa där man fick se mycket av Montenegro. Sträckan ifrån Podgorica till Budva med stoppet i Njegusi var fantastisk. Busschauffören var en klippa, Yves, reseledaren var trevlig och påläst.
Date published: 2019-05-03
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med fina upplevelser Varierad upplevelse med fantastisk natur och härliga hamnstäder/orter. Ny och gammal miljö blandat, som gav en bra bild av Montenegros långa historia.
Date published: 2019-05-01
Rated 5 out of 5 by from En spännande och givande resa En resa med spännande besök på olika platser, vacker natur och historiska tillbakablickar under ledning av vår trevliga och kunniga reseledare Jonny.
Date published: 2018-11-03
Rated 5 out of 5 by from En välplanerad, heltäckande och lärorik resa över Montenegro Reseledaren var mycket behaglig, lugn, kunnig, underfundig, omtänksam, proffsig, kunde improvisera,mm. Resan var väldisponerad.
Date published: 2018-11-03
Rated 5 out of 5 by from Intressant, härlig, lärorik resa genom Montenegra En resa som bjuder på så många upplevelser; fantastiska vyer, intressant historia, bad, mat- och dryckupplevelser mm
Date published: 2019-10-23
 • y_2022, m_5, d_26, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_15
 • loc_sv_SE, sid_HRRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor