Med buss till vackra Gardasjön

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Njut av Verona, vinprovning i Valpolicella, båttur på Gardasjön och citronernas Limone.

Bussresa

Lago di Garda, Italiens största sjö, ligger vackert inbäddad mellan vinsluttningar, olivlundar, palmer, cypresser och citronträd. Vattnet i den stora och djupa sjön är azurblått och utomordentligt klart. Klimatet är som en blandning av varma medelhavsvindar och frisk alpluft som sammantaget stärker både kropp och själ. Här ligger de mysiga medeltida städerna och väntar på oss: Verona med den berömda amfiteatern och Romeo och Julias balkong, Sirmione med fästningen Rocca Scaligero och citronernas stad; Limone. Dessutom kan vi se fram emot en båttur på Gardajön och vinprovning i Valpolicella. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EURO

Dagsprogram
Dag 1 Göteborg - Sydsverige - Danmark. Genom norra Tyskland förbi Hamburg, Hannover och Kassel
Dag 2 Mellersta Tyskland – Gardasjön. Genom det bördiga Bayern, Österrikes alpvärld och de mäktiga Dolomiterna
Dag 3 Båttur på Gardasjön. Besök i Garda, citronernas Limone och hem till Riva del Garda
Dag 4 Utflykt till Poslätten med vackra Borghetto, historiska Solferino och medeltida Sirmione
Dag 5 Besök på marknad i charmiga Riva del Garda med spännande shoppingmöjligheter
Dag 6 Verona med Julias balkong och den antika arenan. Vinprovning i Valpolicella
Dag 7 Malcesine med medeltidsborgen Castello Scaligero nedanför 2 000 meter höga Monte Baldo
Dag 8 Gardasjön - Mellersta Tyskland. Norrut genom Sydtyrolen, över Brennerpasset och genom Österrike in i Tyskland
Dag 9 Hemresa från Tyskland

Hotell

Hotel Villa Giuliana

 • 52 rum
 • 1 km till centrum
 • 1 restaurang
 • 1 bar
 • Hiss
 • 1 utomhuspool

Ett klassiskt trestjärnigt mellanklasshotell i italiensk stil som ligger i ett lugnt område i Riva del Gardas moderna lägenhet-och hotelldistrikt. Hotellet ligger cirka 500 meter från stranden och 1400 meter från hjärtat av den gamla staden. Hotellet har en stor restaurang med bar samt en lobby med bekväma sittplatser och en trevlig terrass som vetter mot den gröna trädgårdens palmer och apelsinträd. Det finns en utomhuspool som är öppen från mitten av maj till slutet av september. Rummen är enkelt men praktiskt inredda med trämöbler och ljusa väggar. Det är luftkonditionering på rummen som är aktiv under högsäsongen. Wi-fi och säkerhetsbox är möjligt mot extra betalning.

Läs mer om hotellet här: 
http://www.hotelvillagiuliana.it

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Göteborg - Sydsverige - Danmark. Genom norra Tyskland förbi Hamburg, Hannover och Kassel
Tyskland är berömt för sina korvar med sauerkraut

Ner genom Tyskland går vår färd och vi finner oss snabbt tillrätta i vår bekväma långfärdsbuss. Snart lär vi känna våra reskamrater och stämningen är förväntansfull. Vi passerar den stora tyska staden Hamburg som är en så pass viktig tysk stad med nästan två miljoner invånare så att Hamburg är en egen förbundsstat i förbundsrepubliken Tyskland. Färden går vidare och vi passerar Lüneburger Heide, ett vidsträckt hedlandskap i Niedersachsen. Huvudstaden i Niedersachsen är den stora staden Hannover som är känd för sina många mässor. Ju längre söderut vi kommer desto mer kuperat blir landskapet. I dessa trakter växte bröderna Grimm upp. Som en biprodukt av sitt arbete med att undersöka det tyska språket publicerade bröderna åtskilliga sagor som tidigare förts vidare genom muntlig tradition.

Snart är vi i trakten av staden Fulda och det är dags att inkvartera oss på ett trevligt hotell som bjuder på middag och sköna sängar.

Dag 2
Mellersta Tyskland – Gardasjön. Genom det bördiga Bayern, Österrikes alpvärld och de mäktiga Dolomiterna
På väg genom Tyrolen

Pigga och utvilade vaknar vi upp på det tyska hotellet och framför oss ligger en ny dag som ett oskrivet blad. Efter en tysk frukost åker vi nu genom den kända delstaten Bayern i södra Tyskland förbi staden München, bördiga fält och humleodlingar där humlen växer mot skyn på stora stolpar. Bayrarna producerar och konsumerar mycket öl! I ett nästan sagoboksvackert landskap hittar man orörd natur, frisk luft, ett rikt kulturliv och förstås den berömda gemytliga bayerska livsstilen. Medeltidsborgar och småstäder, ståtliga slott och barockkyrkor passerar revy under resan och snart är det dags för lunch. Sedan tornar Alperna upp sig framför oss och genom ett gudomligt vackert Österrike går vår färd. Den delen av Alperna som vi nu beundrar kallas för Dolomiterna och ligger i gamla österrikiska Sydtyrolen. Snart är vi framme vid dagens mål, vårt trevliga hotell ligger alldeles vid Gardasjön i Riva del Garda. Här kommer vi att trivas!

Dag 3
Båttur på Gardasjön. Besök i Garda, citronernas Limone och hem till Riva del Garda
Malcesine är berömt för sin medeltida borg, Castello Scaligero

En innehållsrik dag runt Gardasjön väntar oss! Vi åker först söderut längs med Gardasjöns östra strand till orten Garda som fått ge namn till sjön. Det är en liten stad med medeltida charm, färgglada hus och med småbutiker i de trånga gränderna. Från Garda tar vi en båt ut på sjön som bildades under istiden och lockar med glittrande vatten och sagolika vyer. Sjöns södra kust är belägen vid den norditalienska slätten och är därför flack och tätbebyggd. Ju längre norrut mot Alperna man kommer, desto brantare blir stränderna.

Vårt nästa stopp blir i Limone på den västra klippiga stranden, en liten stad som verkligen gör skäl för sitt namn. Här odlas citroner och säljs citronprodukter överallt och alla gatuskyltar är handmålade med en bård av citroner. Vi fortsätter sedan vidare med annan båt till Gardasjöns norra spets där vi hittar vårt ”hem” Riva del Garda. Staden har varit bebodd sedan förhistoriska tider och präglas fortfarande av romarnas närvaro. Idag är staden centralort vid den nordliga delen av sjön, Gardasjöns informella huvudstad, och har ett mysigt centrum med många butiker.

Efter båtturen stiger vi på vår buss och åker tillbaka på vårt hotell igen där en god middag väntar. 

Dag 4
Utflykt till Poslätten med vackra Borghetto, historiska Solferino och medeltida Sirmione
Mysiga Borghetto

I dag beger vi oss till en av Italiens mest bedårande byar, Borghetto i provinsen Verona, känd för sina robusta gamla stenhus och idylliska vattenmöllor vid floden Mincio. Den vackra lilla byn lockar med intressant historia och vyer som får ögonen att tindra. Därefter åker vi till platsen för slaget vid Solferino 1859 som utkämpades mellan kejsardömet Österrike under Frans Josef på den ena sidan och en allians mellan Frankrike och Sardinien på den andra. Alliansens seger över österrikarna spelade en viktig roll för enandet av Italien. Det lidande de sårade fick utstå under slaget fick schweizaren Henri Dunant att skriva boken Un Souvenir de Solférino vilket ledde till att organisationen Röda Korset bildades. Henry Dunat står staty i Solferino och där finns också en vacker kyrka med ett ossuarium med ben från tusentals soldater som dog under slaget. Nästa stopp blir vid Torre di San Martino della Battaglia, det 64 meter höga runda torn som man rest till minne av slaget vid San Martino och som syns vida omkring på slätten söder om Gardasjön.

Färden går nu tillbaka mot sjön och en landtunga som allra längst i söder skjuter ut i vattnet och där finner vi Sirmione, kanske den mest intressanta av alla orterna kring Gardasjön. Via en gångbro vid fästningen Rocca Scaligero vandrar vi ut på halvön över vallgravar som tidigare utgjorde en del av borgens försvar. På andra sidan möts vi av en liten stadskärna med kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar.

Dag 5
Besök på marknad i charmiga Riva del Garda med spännande shoppingmöjligheter
Hamnen i Riva del Garda

De flesta av orterna runt Gardasjön håller marknad en förmiddag i veckan och i dag ska vi besöka marknaden i Riva del Garda. Här säljs det mesta, allt från hushållsartiklar till souvenirer, kläder och matvaror, frukt och grönsaker. Varorna är färgglada och stämningen är upprymd på ett sydeuropeiskt sätt med höga ljudnivåer, yvigt kroppsspråk med stora gester, temperament och människomyller. Pröva att pruta! 

Riva del Garda för övrigt den näst största staden längs Gardasjöns kust. Staden har som många andra italienska städer en lång och spännande historia. I den historiska stadsdelen finns monument från romartiden, medeltiden och renässansen (utställningen på museet Museo Alto Garda har en fin arkeologisk utställning, entré för egen räkning). Staden har även ett härligt utbud av glassbarer, caféer och butiker. En populär aktivitet är att besöka en glassbar vid promenaden längs sjön och gå en trevlig promenad.  

På eftermiddagen är vi tillbaka igen hemma på vårt hotell. 

Dag 6
Verona med Julias balkong och den antika arenan. Vinprovning i Valpolicella
Romeo och Julias balkong i Verona

Idag beger vi oss till Verona, kärlekens stad vid floden Adige, som fick vara skådeplatsen för Shakespeares mest kända tragedi, den om kärleksparet Romeo och Julia från två olika adliga släkter. Verona är en stad med anor och grundades redan under antiken. Endast Rom överträffar Verona i antal bevarade romerska arkitektoniska lämningar. Den bäst bevarade byggnaden från den tiden är den imponerande romerska amfiteatern, Arena di Verona, som är nästan tvåtusen år gammal. Arenan är fortfarande välbevarad och under somrarna spelas här internationellt uppmärksammade operauppsättningar inför upp till 20 000 åskådare. Vår reseledare tar oss dessutom med till folkrika Piazza Erbe, den exklusiva shoppinggatan Via Mazzini och naturligtvis missar vi inte heller Julias berömda balkong! 

Mellan Verona och Gardasjön ligger Valpolicella, ett av Italiens mest kända vindistrikt som vi besöker under eftermiddagen. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks de omtyckta amaronevinerna. Hos en välrenommerad vinodlare får vi förklarat begrepp såsom ripasso och passito. Avslutningsvis får vi givetvis också möjlighet att provsmaka de kraftfulla och fylliga vinerna.

Dag 7
Malcesine med medeltidsborgen Castello Scaligero nedanför 2 000 meter höga Monte Baldo
Borgen i Malcesine

Idag ska vi bara besöka en ort vid Gardasjön, men inte vilken ort som helst utan charmiga Malcesine med sin medeltidsborg och sina kullerstensgator. Här finner du gemytlig stämning, livlig kommers och rikligt med trevliga restauranger. Den mäktiga borgen Castello Scaligero uppe på sin klippa dominerar stadsbilden. Det sägs att Goethe en gång satt fängslad där då han hade rott ut för att måla av borgen och blev misstänkt för att vara en österrikisk spion. Borgen kan idag besökas och det finns dessutom ett litet museum samt en fin utsikt över centrum och sjön från tornet.

Den riktigt äventyrslystne kan på egen hand ta en tur upp med linbanan upp till den högsta toppen på berget Monte Baldo som tronar högt över den djupblå sjön.

Därifrån har man en rent makalös utsikt över Gardasjön och omgivningarna. Utsikten från en alldeles vanlig uteservering inne i Malcesine är inte heller dålig. Njut av en liten kopp espresso och kanske en liten grappa därtill. Skåda ut över folklivet, insup atmosfären och njut av tillvaron vid den vackra Gardasjön i underbara Italien! På eftermiddagen är vi hemma igen på vårt hotell och kvällen väntar oss en sista italiensk middag på hotellet.

Dag 8
Gardasjön - Mellersta Tyskland. Norrut genom Sydtyrolen, över Brennerpasset och genom Österrike in i Tyskland
Brenner-passet

Efter en sista italiensk frukost på hotellet lämnar vi den blånande Gardasjön bakom oss för den här gången. Färden går nu norrut genom imponerande landskap i Sydtyrolen där ca 70% av befolkningen fortfarande har tyska som modersmål. Regionen Sydtyrolen blev italiensk efter första världskriget och är också känd som Alto Adige och skiljer sig mycket från resten av Italien med de majestätiska Dolomiterna och frodiga gröna dalar med charmiga trähus byggda i tyrolerstil. Snart passerar vi Brennerpasset som nu utgör gränsövergång mellan Italien och Österrike. Vi åker över den berömda Brennerbron från 1963 och när bron passerar floden Sill nere i dalen är det 190 meter från marken till körbanan. Nar vi passerar Innsbruck som är huvudstad i förbundslandet Tyrolen i Österrike skymtar vi den berömda Bergiselschanze, backen som använts för backhoppningstävlingarna under vinterolympiaderna 1964 och 1976. 

Efter en dag fylld av underbara alpvyer övernattar vi på ett trevligt hotell i trakten av Fulda som väntar på oss med en god middag.

Dag 9
Hemresa från Tyskland

När mobiltelefonen ringer är det dags att stiga upp om man ni inte redan är uppe! En tysk frukost står uppdukad i restaurangen och snart sitter vi i vår buss igen och styr ut på vägarna i riktning norrut. De branta backarna utanför Kassel passeras snart och sedan breder det nordtyska låglandet ut sig. Tyskland är med sina 82 miljoner invånare det näst folkrikaste landet i Europa, efter Ryssland. Tyskland har dessutom den största ekonomin i Europa och den femte största i världen. Trots alla dessa miljoner invånare får man ingen känsla av att Tyskland är speciellt tättbefolkat när men är på genomresa, utan naturen är alltid närvarande. Snart är vi uppe vid Östersjökusten och gränstrakterna mot Danmark.

Våra vägar skiljs snart åt, men förhoppningsvis syns vi snart igen på en annan resa med Albatros!

Prisinformation

Tillägg för enkelrum

2 898,-

Priset inkluderar
 • Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Bussrundresa enligt program
 • Åtta nätter i delat dubbelrum
 • Åtta frukostar
 • Åtta middagar
 • Utflykter enligt program (ej entréer)
 • Båttur
 • Vinprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan. Ta med bekväma skor.

Buss

Vi färdas i 4-stjärniga turistbussar med 220v-uttag så att man kan ladda sin mobil eller dator under resans gång. Alla våra bussar har säkerhetsbälte vid varje säte och luftkonditionering, litet kök samt toalett. 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Om bussresan

Vår resa till Gardasjön är just nu den av våra bussresor där destinationen ligger längst bort så det blir en bit att åka. Från Malmö blir det ca 75 mil per dag under de två resdagarna i varje riktning. På alla våra bussresor gör vi dock pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart. De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Ombord finns också en reseledare som guidar längs med vägen och olika typer av landskap passerar hela tiden förbi utanför bussens stora fönster. Stämningen ombord brukar bli mycket god och man får verkligen tillfälle att lära känna sina reskamrater på en bussresa.

Till och från Italien stannar vi på rastplatser vid motorvägen. På dessa kostar det pengar att använda toaletterna. Ta gärna med euro i mynt till detta. 

Enkelrum

Det är inte ovanligt att det på hotellen i Italien finns klassiska enkelrum som är gjorda för singelresenärer. De är vanligtvis mindre i storleken och placerade i byggnadens hörn eller vid hissen/trapporna. 

Klimat och klädsel

Under våren och hösten kan det vara kyligt på morgonen och kvällen, regnskurar kan förekomma.

Det är därför en bra ide att ta med sig en tröja och en lätt jacka. När det gäller klädsel på kvällen så är italienarna inte särskilt formella. Kom ihåg att ta med ett par praktiska skor som passar till promenader i naturen och i stan.

Om inkluderade måltider på denna resa

På denna resa är det inkluderat 8 middagar och daglig frukost på hotellen. Middagarna äter vi på hotellen (Tyskland och Italien).  

Italien: Vi äter frukost och middag på hotellet. Brukligt i Italien är kontinental frukost bestående av bröd, marmelad, pålägg, kaffe och te.

På kvällen väljer man vanligtvis mellan förrätter som pasta eller soppa, och huvudrätter med kött eller fisk. Maten är god och portionerna rikliga, en slags italiensk husmanskost.

Upphämtningsplatser

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange upphämtningsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

 • Göteborg, Gustav Adolfs torg, N Hamngatan kl.: 04:10
 • Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 04:45
 • Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 05:10
 • Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 05:30
 • Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 05:55
 • Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 06:20
 • Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 06:35
 • Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 06:55
 • Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 07:10
 • Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 07:25
 • Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 08:00

Hemkomstplatser och hemkomsttider

 • Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 19:30
 • Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 20:00
 • Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 20:15
 • Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 20:30
 • Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 20:50
 • Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 21:05
 • Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 21:25
 • Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 21:50
 • Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 22:10
 • Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 22:45
 • Göteborg, Gustav Adolfs torg, N Hamngatan kl.: 23:15
Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor