Möt våren på franska rivieran

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Njut av våren på Côte d’Azur - upplev glamorösa Saint-Tropez, filmstaden Cannes och den medeltida pärlan Saint-Paul de Vence

Côte d’Azur – bara namnet klingar av lyxiga lustjakter, filmfestivaler och kunglig flärd. Lägg till en lustfylld blandning av medeltida kullstensgränder, landskap som inspirerat Matisse, Monet och Maupassant, vingårdsbesök och vårens första solstrålar – visst är franska rivieran helt oemotståndlig…! 

Vi bor vid marinan i härliga Saint-Raphaël och gör utflykter till Saint-Tropez, Cannes och medeltidsstaden Saint-Paul de Vence, och om du inte bara vill koppla av och njuta av omgivningarna har du möjlighet att boka en tågutflykt till Nice.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EURO

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Nice. Vidare till St. Raphaël och välkomstmiddag
Dag 2 Saint-Raphaël. Utflykt till Saint-Tropez
Dag 3 Utflykt till Cannes samt medeltidsstaden Saint-Paul de Vence och vinprovning
Dag 4 Tid på egen hand eller möjlighet att göra en utflykt med tåg till Nice (extrautflykt)
Dag 5 Hemresa

Hotell

Best Western Plus Hotel La Marina, St. Raphael

 • Härlig utsikt från Best Westen Plus Hotel La Marina
 • Best Western Plus Hotel La Marina ligger vid vattnet
 • På Best Western Plus Hotel La Marina
 • Solterrass
 • Dygnsöppen reception
 • Luftkonditionering
 • Baggagerum
 • Gratis WiFi
 • Restaurang
 • Bar
 • Gym
 • Utomhus swimmingpool
 • Spa
 • Uthyrning av cyklar
 • Tvätt-service
 • Matbutik: 100 meter
 • Saint-Raphaël Valescure tågstation: 1,5 km
 • Victor Hugo (lokal marknad): 1,5 km
 • Esterel Massif: ca 10 km

Best Western Plus Hotel La Marina ligger i marinan i Santa Lucia-hamnen med utsikt över Medelhavet, omgivet av vackra sandstränder. Hotellet har gått den europeiska miljömärkes-certifieringen som borgar för miljövänlig drift.   På gångavstånd från hotellet ligger en provencalsk marknad.

Samtliga rum har satellit-tv, kylskåp, kaffe- / tekokare och hårtork. Dessutom finns här ett gym, utomhuspool med möjlighet att äta vid poolen, bastu och wellness-centret CARREZEN med massage och skönhetsprodukter.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Nice. Vidare till St. Raphaël och välkomstmiddag
Vackra St. Raphael ligger mellan Nice och Saint-Tropez

Vi flyger från Stockholm till Nice och fortsätter med buss till vårt hotell. När vi har checkat in är det dags för oss att orientera oss i området runt hotellet.

Vi bor på Best Western Plus Hotel La Marina som, precis som namnet antyder, ligger i marinan i Santa Lucia-hamnen.

Området har under årens lopp varit mål för historiska händelser och inte minst militäroperationer av historisk betydelse, inte bara för Frankrike utan även för övriga Europa. År 1799 anlände Napoleon Bonaparte och hans styrkor med fartyg från Egypten och landsteg vid en fiskeort i kommunen Saint-Raphaël för att sedan fortsätta mot Paris, där han genomförde en statskupp. Under andra världskriget, närmare bestämt den 15 augusti 1944, landsteg de allierade just här och vid närbelägna Saint-Tropez under Operation Dragoon under den allierade invasionen av södra Frankrike.

Det var först i slutet av 1800-talet som Saint-Raphaël började se ut som det gör idag. Export av bl.a. keramik och kork gav området ett ekonomiskt lyft och gjorde den till dagens moderna badort. Casinot och flera imponerande villor samt basilikan Notre Dame de la Victoire med sin unika bysantinska stil byggdes under samma period, och har bidragit till att göra staden extra intressant för besökare. Dessutom ska vi inte glömma bort alla konstnärer som kommit hit för att njuta av klimatet och landskapet. Bara för att nämna några har både Gounot, Georges Sand och Maupassant vistats i Saint-Raphaël.

På kvällen äter vi en god välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2
Saint-Raphaël. Utflykt till Saint-Tropez
Saint-Tropez är en livlig sommarstad med ca 6000 invånare

Idag ger vi oss ut på en halvdagsutflykt till Saint-Tropez. Vi hämtas med buss och kör sedan längs kusten till Saint-Tropez som är en levande sommarstad med knappa 6 000 invånare.  Saint-Tropez var en militärisk högborg och fiskeort fram till början av 1900-talet, dessutom var det den första staden längs kuststräckan som befriades under andra världskriget som en del av Operation Dragoon. Efter kriget blev det en internationellt känd badort, huvudsakligen till följd av tillströmningen av konstnärer. Senare världskänd för sitt jetsetliv, många lustjakter och kändisar. Staden är väldigt charmig och har en söt liten stadskärna, och i den gamla stadsdelen hittar vi spännande butiker där hippiekulturen har satt sina spår på flera platser. Saint-Tropez doftar av lyx och pengar, och här hittar vi ofta kungliga gäster, miljardärer och kändisar. Enorma lustjakter och välpolerade segelbåtar tävlar om uppmärksamheten i denna högborg för alla jetsetare.

Efter utflykten till Saint-Tropez kan vi på eftermiddagen på egen hand utforska omgivningarna.

Dag 3
Utflykt till Cannes samt medeltidsstaden Saint-Paul de Vence och vinprovning
Läckra Cannes med glittrande vatten

Efter frukost beger vi oss österut via den berömda och vackra La Corniche d’Or-vägen till Cannes där vi ger oss ut på vandring. Här ser vi bland annat hamnen, Rue d’Antibes, Palais des Festivals – mest känd från filmfestivalen – och den gamla stadsdelen Suquet.

Vi fortsätter lite längre österut till Saint Paul de Vence som är en spektakulär medeltidsstad som ligger på en kulle varifrån vi har en underbar utsikt över landskapet och havet. Tidigare en fridfull kullerstensbelagd landsort som idag drar till sig tusentals turister tack vare dess charm. Det är en välmående ort, inte minst tack vare alla konstnärer som under årens lopp har besökt och målat av staden och utsikten. Här har vi även tid att hitta en trevlig restaurang där vi kan äta lunch på egen bekostnad. Reseledaren står till förfogande med tips och råd.

Efter lunch fortsätter vi till en vingård där vi ska smaka på några sydfranska viner, vilket nästan är ett måste när man besöker den franska rivieran.

Efter vinprovningen kör vi tillbaka till vårt hotell i Saint-Raphaël där vi kan utforska omgivningarna eller bara koppla av på egen hand resten av dagen. 

På kvällen är det återigen dags att äta en god middag och njuta av omgivningarna på egen hand.

Dag 4
Tid på egen hand eller möjlighet att göra en utflykt med tåg till Nice (extrautflykt)
Nice är en livlig och färgsprakande stad

Idag har vi möjlighet att njuta av de vackra omgivningarna i Saint-Raphaël, koppla av på hotellet eller delta i dagens extrautflykt.

Utflykten görs till fots och med tåg. Tågen i Frankrike håller en hög standard och tågsträckan vi färdas längs bjuder på en vacker utsikt som vi ofta inte ser från en bil eller en buss. Den tvåspåriga järnvägsförbindelsen mellan Saint-Raphaël och Nice passerar över en viktig viadukt som byggts precis vid kusten nära Anthéor. Denna järnvägssträcka hade en viktig strategisk betydelse för axelmakterna under andra världskriget, då de utnyttjade den för att leverera material till de olika enheterna i Frankrike. Det gjordes sammanlagt tre olika engelska luftangrepp mot viadukten mellan september 1943 och februari 1944. Angreppen involverade totalt 31 Lancaster-bombflyg som flögs cirka 1 126 kilometer från flygbasen, varpå de var tvungna att flyga till Rabat och Sardinien. Inget av angreppen lyckades och järnvägsförbindelsen förblev intakt.

Vi kommer inte att göra några strapatsrika vandringar men det är ändå bra att ta med sig bra promenadskor. Efter frukost promenerar vi i ett lugnt tempo de cirka 1500 metrarna till tågstationen i Saint-Raphaël. Här stiger vi ombord på tåget och kör cirka en timme längs rivieran till centrala Nice, där vi efter ankomst ger oss ut på en stadsvandring som bland annat för oss till den gamla stadsdelen Place Massena och den berömda Promenade des Anglais. Nice är en levande stad året runt och den centrala delen är endast cirka 3x2 kilometer stor, och kan avverkas till fots (trots att vissa delar är något kuperade). Vi kommer inte att göra några strapatsrika vandringar men det är ändå bra att ta med sig bra promenadskor.

Vi äter en härlig 3-rätterslunch i Nice och beger oss därefter till tågstationen för att resa tillbaka till Saint-Raphaël. Vi promenerar tillbaka till hotellet från stationen.

Tänk på att reseledaren följer med på dagens utflykt och därför inte finns till hands för er som väljer att stanna hemma

Resten av dagen är vikt åt egna äventyr och kanske åt att hitta en ny restaurang, där man med utsikt över Medelhavet kan inte en ljuvlig fransk middag och titta på folk.

Dag 5
Hemresa

Det är dags att lämna hotellet för att köra till flygplatsen där vi stiger ombord på vårt flyg som ska ta oss hem igen.

Tågtur till Nice (extrautflykt)

Följ med på vår extrautflykt till Nice med tåg. Tågen i Frankrike håller en hög standard och tågsträckan vi färdas längs bjuder på en vacker utsikt som vi ofta inte ser från en bil eller en buss. Den tvåspåriga järnvägsförbindelsen mellan Saint-Raphaël och Nice passerar över en viktig viadukt som byggts precis vid kusten nära Anthéor. Denna järnvägssträcka hade en viktig strategisk betydelse för axelmakterna under andra världskriget, då de utnyttjade den för att leverera material till de olika enheterna i Frankrike. Det gjordes sammanlagt tre olika engelska luftangrepp mot viadukten mellan september 1943 och februari 1944. Angreppen involverade totalt 31 Lancaster-bombflyg som flögs cirka 1 126 kilometer från flygbasen, varpå de var tvungna att flyga till Rabat och Sardinien. Inget av angreppen lyckades och järnvägsförbindelsen förblev intakt.

Utflykten innehåller inte några strapatsrika vandringar men det är ändå bra att ta med sig bra promenadskor. Efter frukost på vårt hotell, promenerar vi i ett lugnt tempo de cirka 1500 metrarna till tågstationen i Saint-Raphaël. Här stiger vi ombord på tåget och kör cirka en timme längs rivieran till centrala Nice, där vi efter ankomst ger oss ut på en stadsvandring som bland annat för oss till den gamla stadsdelen Place Massena och den berömda Promenade des Anglais.

Nice är en levande stad året runt och den centrala delen är endast cirka 3x2 kilometer stor, och kan avverkas till fots (trots att vissa delar är något kuperade).

Vi äter en härlig 3-rätterslunch i Nice och beger oss därefter till tågstationen för att resa tillbaka till Saint-Raphaël. Vi promenerar tillbaka till hotellet från stationen.

Pris: 898 SEK

Nice centrum är ca 2 x 3 kilometer stort

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Nice t/r (direktflyg)
 • Transport från flygplatsen i Nice till hotellet i Saint-Raphaël t/r
 • Utflykt till Cannes, Saint-Paul de Vence med vinprovning
 • Utflykt till Saint-Tropez
 • 4 nätter på Best Western Plus Hotel La Marina i delat dubbelrum (cityview)
 • 4 frukostar
 • 1 välkomstmiddag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum 
 • Tågutflykt till Nice
 • Måltider och övrigt som inte nämns i programmet
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 30 euro per person totalt)
 • Administrationsavgift 150 kronor per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Läs mer om Frankrike

Här kan du läsa mer om din spännande destination:
www.albatros.se/resmal/europa/frankrike

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

FRRTR08ASE