Musikalisk påsk i Leipzig

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Fira påskhelgen i Leipzig och upplev en fantastisk konsert, balett och två operaföreställningar

Vår musikaliska upplevelseresa startar på skärtorsdagen, då vi ser Johann Sebastian Bachs Matteuspassionen i den vackra Thomaskyrkan och hänförs av det storslagna framträdandet. Dagarna fortsätter i musikens tecken med Richard Wagners sista opera Parsifal, Jeroen Verbruggens tolkning av Tchaikovskys balett Törnrosa och ett av Verdis mest älskade verk, La Traviata – föreställningar i världsklass i Leipzigs anrika operahus med Gewandhaus Orchester. Vi får en introduktion till handlingen och musiken före alla föreställningar och njuter av en härlig påskmiddag tillsammans på påskafton. 

Som pricken över i kan du se fram emot några fina dagar i Leipzig, där många stora musiker som Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn – och inte minst Richard Wagner – har studerat, bott och satt sina avtryck.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Berlin. Med buss till Leipzig. Matteuspassionen i Thomaskyrkan
Dag 2 Introduktion till Parsifal, lunch i Leipzig, tid på egen hand och operaföreställning
Dag 3 Introduktion till baletten Törnrosa, standsvandring, utställning om den unge Wagner och balletföreställning.
Dag 4 Möjlighet för utflykt till Dresden. Påskmiddag
Dag 5 Introduktion till La Traviata, Bach museet, opera och avskedsmiddag
Dag 6 Tid på egen hand. Buss till Berlin och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Berlin. Med buss till Leipzig. Matteuspassionen i Thomaskyrkan Ca 190 km
Välkommen till Leipzig

När vi har landat i Berlin fortsätter vi i buss till Leipzig. På vägen får vi en introduktion till de kommande dagarna, och inte minst till den första konserten, Matteuspassionen. Vi ankommer till Leipzig på eftermiddagen. Längs med vägen stannar vi där man kan köpa lunch. 

Väl framme i Leipzig checkar vi in på Seaside Park Hotel Leipzig. Leipzig är en riktig musikstad där de stora musikerna har studerat, bott och spelat, och är känd för sina fina operaföreställningar där stadens stolthet Gewandhaus Orchester, huserar. Under säsongen 2017 och 2018 firade orkestern 275-årsjubileum och spelade världen runt. Den ligger på samma nivå som Berliner- och Wiener-filharmonikerna. Staden anordnar dessutom en Bach-festival varje år i juni. 

Leipzig är huvudstad i den tyska delstaten Sachsen och dess historia är lång och ärefylld. Staden falnade under DDR-tiden men är idag på nytt en blomstrande och ekonomiskt viktig stad med cirka 600 000 invånare. Leipzig var en viktig handelsstad och därmed en ekonomisk faktor som drog till sig en annan, mer kulturellt intresserad publik. Efter återföreningen revs många av de sämsta och fulaste byggnaderna och stadskärnan byggdes upp på nytt. Dessutom byggde man ett spårvagns- och tunnelbanenätverk som idag är ett av Tysklands största.Vi äter lunch och kopplar av så vi är pigga när vi ska till Thomaskyrkan och uppleva Matteuspassionen, ett musikaliskt verk fyllt av lidande som är skriven av Johann Sebastian Bach 1727. Det är en mäktig upplevelse med solister, dubbelkörer och dubbelorkestrar med texter av Picander. 

Johann Sebastian Bach, som anses som en av barockens allra främsta kompositörer, anställdes 1723 som rektor på en skola och som organist i Thomaskyrkan. Förutom att bli organist fick han därmed också ansvaret för Thomaner-kören, en gosskör som bildades 1212, och som fortfarande idag är världsberömd för sina framföranden i sin karakteristiska Kieler-sjömansuniform, „Kieler Blusen“. Johann Sebastian Bach var kantor vid Thomaskyrkan där han också är begravd. 

Konserten startar kl. 19.00, och efter konserten kan vi gå en promenad i staden och äta middag tillsammans för de som vill.

Dag 2
Introduktion till Parsifal, lunch i Leipzig, tid på egen hand och operaföreställning
Operan Parsifal

Efter vi har ätit frukost får vi en introduktion till den stora Wagners opera Parsifal. Idag är det långfredag, och enligt lösa rykten skulle Richard Wagner ha tagit fram handlingen till Parsifal på långfredagen år 1857. Efter introduktionen äter vi en god lunch tillsammans och har sedan tid på egen hand. 

Parsifal blev Wagners sista färdiggjorda verk, och handlingen är osammanhängande och rörig, men musiken är fantastisk och gripande. Historien berättas kort i denna opera i tre akter. Wagner har fritt skrivit om Wolfram von Eschenbachs Parzival historia från 1300-talet om Arthurs riddare Parsifal (Percival) och hans sökande efter det helig spjutet som användes att sticka den korsfäste med. Wagner namnger inte den korsfäste som Jesus Kristus, men kallar personen för fräslaren. 

Första akten handlar om hur Titurel, den gamle kungen, övertar det heliga spjutet och graalen. Hans son, Amfortas, riddarnas kung och den som ska vakta graalen, blir sårad med spjutet av Klingsor som stal det. Graalriddaren berättar att det endast är den sårade kan vinna spjutet tillbaka. I andra akten knyter Klingsor, som har kastrerat sig själv, med spjutets trolldom den vilda kvinnan Kundry till sig. Parsifal övervinner Klingsor och Kundrys försök att få med honom hem. I tredje akten ger Parsifal efter många års vandring spjutet tillbaka till graalriddarna och helar Amfortas samt blir själv graalskung. 

Vi har tid att innan föreställningen koppla av innan vi på eftermiddagen möts igen. Föreställningen börjar kl. 16.00. En lättare måltid serveras i en av pauserna.

Dag 3
Introduktion till baletten Törnrosa, standsvandring, utställning om den unge Wagner och balletföreställning.

Även i dag startar vi dagen med en introduktion till kvällens föreställning som idag är baletten Törnrosa av Jeroen Verbruggen till den vackra musiken av Peter Tschaikovsky.

Vad är en dröm och vad är verklighet? I Jeroen Verbruggens tolkning av Tchaikovskys balett spelar den hundraåriga sömnen en central roll. Den belgiska koreografen tar oss med till en kvinna som är på gränsen mellan flicka och kvinna. Han har skapat en modern historia om att bli äldre som är fylld med drömmar, gråt, överraskningar och skratt. Baletten Törnrosa är sagan om den sovande skönheten som väcks efter 100 års sömn. Handlingen är från Brödernas Grimms sagor som vi alla känner till. Musiken är elegant och koreografin förtrollande.

Efter introduktionen till kvällens föreställning promenerar vi runt i centrala Leipzig och ser var de berömda musikerna höll till. Richard Wagner föddes i Leipzig, och kompositören Felix Mendelsohn arbetade och dog i Leipzig. Edward Grieg studerade i Leipzig och både Mahler och Schumann var verksamma i den musikaliska staden. Sedan 1840 har Leipzigs operahus varit ett av Europas främsta, och dess orkester Gewandhaus Orchester räknas till en av de mest framstående. Vi avslutar med att besöka utställningen om den unga Wagner, aktuellt efter vi såg hans sista stora opera igår. 

Föreställningen börjar kl. 19. En lättare måltid serveras i en av pauserna.  

Dag 4
Möjlighet för utflykt till Dresden. Påskmiddag
Dresden

I dag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till områdets konstnärliga stad Dresden eller ha en dag på egen hand i Leipzig. Utflykten kan köpas till vid beställningen av resan och kostar 998 kr. ,

På samma sätt som Leipzig var det ekonomiska handelscentret och Chemnitz den industriella staden (som var känd som Karl Marx Stadt i det forna Östtyskland) var Dresden Sachsens konstnärliga stad. Det var i Dresden de adliga, de förmögna och de välbetalda konstnärerna bodde. Både Carl Maria Von Weber och Richard Wagner bodde i området. 

Dresden var en otroligt rik stad omgiven av fantastisk natur med vingårdar och klipporna med namnet Sächsishe Schweiz. Här finns många vackra slott och floden Elbe flyter vackert genom Dresden, och det är även från detta område som det berömda Meissen-porslinet kommer.  Staden blev sönderbombad i februari 1945 och hela centrala Dresden brann ner i en enorm eldstorm. Det gjordes en enorm insats för att återuppbygga staden. Senast var det den centrala delen som byggdes upp och höjdpunkten var återuppbyggnaden av Frauenkirche. Vi går en fin tur till fots i några timmar i den centrala gamla stadsdelen med en lokalguide och vi ser Semper Operan, Dresden Slott, Taschenberg palatset, Frauenkirche, den katolska kyrkan och Zwinger slottet.  

Vi har tid att äta lunch på egen hand innan vi besöker Dresden slott. Slottet är en av de äldsta byggnaderna i Dresden som kan dateras till år 1200. Byggnaden har förstörts av flera bränder och den senaste återuppbyggnaden var på 1960-talet. Då slottet öppnade igen 2019 kan man här åter se de många konstverken och skatterna som gömdes under krigen på Königsteins borg utanför Dresden. Sedan återvänder vi till Leipzig igen. 

Om du inte vill följa med på utflykten till Dresden finns det många förslag på andra aktiviteter under dag 6. Det är möjligt att göra en längre musikalisk vandring till alla kända musikers tillhåll och minnesmärken, följ då de silverfärgade pilarna i trottoaren - Leipziger Notenspur. 

Vi möts igen på kvällen för att äta påskmiddag tillsammans på en lokal restaurang i Leipzig.

Dag 5
Introduktion till La Traviata, Bach museet, opera och avskedsmiddag
Leipzigs berömda operahus

Efter introduktionen till kvällens föreställning och lunchen går vi genom centrum och ser Bach-museet. Bach var väldigt produktiv, men behövde ett fast arbete för att kunna livnära sin familj, eftersom han med sin första hustru, som också var hans kusin, fick 7 barn och med sin andra hustru fick 13 barn. Därför kunde hans musikaliska produktion möjligtvis varit mycket större, men han lämnade ändå en stor och minnesvärd samling kompositioner efter sig. Vi besöker Bach-museet som ligger vid kyrkan, och museet ger en bra bild av en musikalisk familj och en stor kompositör. Vi besöker Bach-museet som ligger vid kyrkan, och museet ger en bra bild av en musikalisk familj och en stor kompositör. 

Vi åker tillsammans in till operan där föreställningen börjar kl. 18:00. Idag avslutar vi vår operarunda med ett av Verdis mest älskade verk, La Traviata. Det här är en kärlekshistoria om den omöjliga kärleken, från början skriven av Alexandre Dumas i Kameliadamen. Historien berättas på många olika sätt, som balett, teater, flera filmversioner och i olika tidsperspektiv, allt efter regissörens uppsättning. Handlingen är klassisk; den välbärgade unge mannen Alfredo förälskar sig i den vackra kurtisanen Violetta. Detta var på sin tid en skandal som kunde drabba en hel familj, och Alfredos far gör sig å sin dotters vägnar av med Violetta. De möts dock senare i nattlivets Paris. Alfredo kastar pengar efter henne för hennes kärlek eller tjänster och gör henne officiellt till en sköka. Fadern är otroligt missnöjd med sonens uppförande men måste till slut erkänna sin egen skuld eftersom han skilt de två unga älskande åt. Han ser till att de återförenas men Violetta, som nu är dödssjuk i tuberkulos, och Alfredo hinner bara med en kort och ljuv återförening innan Violetta dör. Musiken är genomgående och otroligt vacker. Det är inte många operor som har en så genomgående musik som denna, och den etsar sig verkligen fast i minnet.

Efter föreställningen går vi till en lokal restaurang och äter en sen med god avskedsmiddag vid 20:30-tiden.

Dag 6
Tid på egen hand. Buss till Berlin och hemresa Cirka. 190 km

Efter frukost har vi gott om tid att upptäcka staden innan vi under eftermiddagen åker till flygplatsen i Berlin för att flyga hem. 

Det finns många förslag på museer och andra aktiviteter att ägna sig åt idag. Det kan även rekommenderas att gå en musikalisk vandring till de kända musikernas tillhåll och minnesmärken, följ bara de silverfärgade pilarna i marken – Leipziger Notenspur.  Idag har vi tid på egen hand och man kan till exempel upptäcka Leipzig Zoo, som är känt som en av de bästa zoologiska trädgårdarna i Europa, besöka Stasimuseet i ”Runden Ecke” eller se andra intressanta och historiska delar av staden. Eller bara promenera runt och kika lite i butikerna. Det stora Grassimuseet rymmer inte mindre än tre museer; avdelningen för brukskonst, den etnografiska avdelningen och avdelningen med musikinstrument. Du kan även besöka Mendelssohn Haus, som är mycket interessant.

Utflykt till Dresden

Utflykten kan köpas till vid beställningen av resan och kostar 998 kr - läs mer under dag 4 i dagsorigrammet. 
Dresden sett från Elbe

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Berlin t/r 
 • 5 nätter med frukost på 4-stjärnigt hotell Seaside Park Hotel Leipzig
 • Påskmiddag dag 4 och avskedsmiddag dag 5
 • Lunch dag 2
 • Konsert-, balett- och operabiljetter till 4 föreställningar kategori 1
 • Lättare pausmåltid (varierande) med ett glas vin till föreställningarna 2 och 3
 • Busstransport från flygplatsen till och från Leipzig
 • Entréer till Bach-museet, Bach-kyrkan och utställningen om den unge Wagner
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Utflykt till Dresden (998 kr)
 • Dricks till lokalguider, chaufförer med mera (räkna med ca 150 kronor per
 • person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om operaföreställningarna

Vi har biljetter till kategori 1 till alla föreställningar. Alla platser, både i salen och på balkongen har bra sikt.

Hotell

Vi bor på Seaside Park Hotel Leipzig, ett bra fyrstjärnigt hotell mitt i centrum. Allt är nära till fots och alla museeum och butiker ligger i princip utanför dörren. Vi går till och från operan som ligger cirka 450 meter bort.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Körtider

Se dagsprogrammet för körtider. 

Bagage

Man får ta med 1 bagage på max 20 kg + handbagage (max 8 kg) per person. Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Klädsel

April månad innebär vanligtvis trevligt väder, men precis som i Sverige kan det ibland vara lite kallt. Operahuset i Leipzig har ingen specifik dresscode, men det kan ju vara trevligt att klä upp sig lite ändå.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

DEVCB06ASE