Nepal - vid foten av Himalaya

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Himalaya och Katmandus underverk, bergsorten Nagarkot, Pokhara med den vackra Phewasjön

Nepal är en drömdestination för många och det lilla landet på Himalayas sluttningar har verkligen alla förutsättningar för en oförglömlig reseupplevelse: en traditionsbunden kultur med rötterna i hinduismen och buddhismen samt en överväldigande natur – från världens högsta bergstoppar till det varma och frodiga låglandet. Mötet med den skiftande nepalesiska kulturen är ett virrvarr av sinnesintryck och en smärre kulturchock för förstagångsbesökaren: Här finns heliga kor, sariklädda kvinnor, mediterande män insmorda i aska – och allt detta varvas med dofterna av starka kryddor.

I Katmandu och de vackra dalområdena runt staden stiftar vi bekantskap med stora sevärdheter och möter olika kulturer och religiösa världar. Här finns fantastiska buddhistiska pagoder, hindutempel, medeltida byar och Kathmandus egen intensiva stämning. På de nepalesiska städernas smala gator känner man sig förflyttad till en annan tidsepok och bergsorten Nagarkot och Pokhara med den berömda Phewasjön ger båda ett outplånligt intryck.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Albatros aktiv

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nepalesisk rupee

Dagsprogram
Dag 1 Avresa Från Stockholm - Katmandu, Nepal
Dag 2 Ankomst till Katmandu och vidare till Nagarkot
Dag 3 Nagarkot – Katmandu. Besök i den hinduistiska kungastaden Bhaktapur och Pashupatinath-templet
Dag 4 Katmandudalen, Dakshinkali-templet, landsorterna Kirtipur, Khokana och Bungamati. Möjlighet att flyga över Mount Everest (extrautflykt)
Dag 5 Katmandu. Buss till Pokhara. Besök vid Fredspagoden och tibetansk bosättning
Dag 6 Pokhara. Soluppgång i Sarangkot. Utflykt till Davis vattenfall, Gupteswar-grottan, muséer och båttur på Phewa-sjön med besök i Barahi-templet
Dag 7 Pokhara. Buss tillbaka till Katmandu och tid på egen hand
Dag 8 Katmandu. Swayambunath-stupan, Patan Durbar Square, Katmandu Durbar Square
Dag 9 Hemresa

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa Från Stockholm - Katmandu, Nepal
Vi flyger från Stockholm till Nepals huvudstad Katmandu.
Dag 2
Ankomst till Katmandu och vidare till Nagarkot
Vid ankomsten till Katmandu kör vi nästan direkt vidare genom de vackra nepalesiska landskapen till den lilla bergsorten Nagarkot som ligger några timmars körning från huvudstaden. Vi befinner oss redan på hög höjd med Katmandus cirka 1 350 meter över havsytan, och vi ska faktiskt ta oss ända upp till cirka 2 200 meters höjd. Nagarkot är berömt för att vara den stad i Nepal som bjuder på bäst utsikt över Mount Everest och de övriga bergstopparna i Himalayabergskedjan. För de morgonpigga kan en fantastisk soluppgång över bergen också upplevas från hotellet, om vädret tillåter. Det kan nämligen förekomma en del morgondimma och moln här i bergen. Resten av dagen kopplar vi av på hotellet så att vi är pigga inför de kommande dagarnas äventyr.
Dag 3
Nagarkot – Katmandu. Besök i den hinduistiska kungastaden Bhaktapur och Pashupatinath-templet

Vi kör tillbaka till Katmandu och längs vägen ska vi besöka några av Katmandu-dalens största sevärdheter. Bagaget körs separat och direkt till hotellet i Katmandu, och därför kan det vara bra att packa en mindre ryggsäck inför dagen. Vi börjar med den hinduistiska kungastaden Bhaktapur, den tredje av de tre kungastäderna som grundades under Malla-konungarnas tid mellan 1200-talet och 1700-talet. Den är som en stor landsort med 50 000 invånare, och är noggrant restaurerad samtidigt som den ger intryck av en medeltida stad. Underfundigt utskuret trä, röda tegelstenar och rostbruna tegeltak, smala gränder och små och stora hindutempel i varje gatuhörn. Här finns bland annat det berömda palatset med 55 fönster och dalens högsta och enda pagod med fem tak, Nyatapola.

Färden fortsätter mot det stora Pashupatinath, hinduernas heligaste tempelanläggning och Nepals motsvarighet till Indiens heliga stad Varanasi. Pashupatinath betyder Djurens herre och är ett av guden Shivas många namn. Templen med de vackra gyllenfärgade pagodtaken ligger vid Bagmatifloden (en sidoflod till Ganges). Det är här de nepalesiska hinduerna bränner sina döda. Hit kommer pilgrimer från hela Nepal för att ta ett spirituellt rengörande bad i floden och ber i templet. I motsats till de buddhistiska templen är templet stängt för icke-troende (västerlänningar) men utanför pågår ett färgsprakande skådespel med pilgrimer, sariklädda kvinnor och sällsamma sadhuer (heliga män) som sommar såväl som vinter färdas nästan nakna med kroppen ingniden i aska och det långa håret insmort i kogödsel.

Vi kommer fram till hotellet sen eftermiddag eller tidig kväll. Här ska vi bo de kommande två nätterna.

Dag 4
Katmandudalen, Dakshinkali-templet, landsorterna Kirtipur, Khokana och Bungamati. Möjlighet att flyga över Mount Everest (extrautflykt)

Dakshinkali-templet är ett tempel uppfört i ära åt gudinnan Kali, den mest blodtörstiga inkarnationen av Parvati. För att mätta gudinnans törst efter blod släpar pilgrimerna upp ett myller av kycklingar, ankor, getter, får, grisar och till och med bufflar till templet och tempelprästerna som även agerar som slaktare. När offrandet är över tillbereds köttet som pilgrimerna sedan lägger resten av dagen på att äta under skuggan av ett träd. Vägen upp till templet leder genom en religiös basar som ofta ligger höljd i stekos. Det är bara hinduer som får gå in i själva tempelgården där gudinnan Kalis staty finns, men andra besökare kan se på från de omgivande terrasserna. Kom ihåg att detta är en väldigt helig plats och ett av pilgrimsfärdernas främsta mål, så var försiktig med kameran. 

Efter det besöker vi den lilla orten Chobhar som är vackert belägen utmed Bagmatifloden, och genomskärs av en klyfta. Vi besöker även Kirtipur cirka 5 kilometer sydväst om Katmandu. Den lilla orten på toppen av en kulle ligger vid Tribhuvan-universitetet. Den sömniga lilla orten har en härlig atmosfär av forna tiders storhet över sig tack vare de många imponerande medeltida templen som ligger utspridda över hela staden.

Dagens program fortsätter till den andra sidan av Bagmatifloden, till de två newarorterna Khokhana och Bungamati. Newarerna har mongoliskt ursprung och bor primärt i Katmandudalen och i de lågt liggande bergsområdena. De har i flera hundra år varit handelsfolk, bönder och konsthantverkare och det är de som har skapat de fantastiska pagoderna och träsniderierna i Katmandudalen, och dessutom fantastiska bronsstatyer. Deras många religiösa fester är lika gamla som deras traditionsbundna orter, varav få får besök av turister. En väldigt härlig utflykt där du får uppleva Nepal som det en gång var.

Alla morgonpigga och äventyrslystna har idag möjlighet att följa med på en bergsflygning där man kan uppleva den mest fantastiska utsikt över Himalayabergen. Alla passagerare får fönsterplats och alla kommer att kunna njuta av utsikten antingen på ut- eller hemresan. Bergsflygningen bokas hemifrån före avresa. Vädret sätter tidsschemat eftersom en bergsflygning är beroende av att det är klart väder. Flygningen görs väldigt tidigt på morgonen och planen är att återvända till hotellet före frukost varpå dagens utflykter kan inledas. Det kan hända att bergsflygningen flyttas till dag 8. Om väder- och vindförhållandena gör att bergsflygningen inte kan genomföras betalat givetvis beloppet för utflykten tillbaka. 

 

 

Dag 5
Katmandu. Buss till Pokhara. Besök vid Fredspagoden och tibetansk bosättning
Idag ska vi åka till Pokhara och vi ger oss av i god tid. Även om det bara är strax över 200 kilometer mellan Katmandu och Pokhara är vägunderlaget bitvis så dåligt och det kan vara ganska trafikerat, och resan kan ta upp till sex till sju timmar. I gengäld har vi gott om möjligheter att njuta av det vackra nepalesiska landskapet längs vägen. Pokhara är Nepals näststörsta stad och ligger mycket lägre än Katmandu nere i en dal, på 884 meters höjd. Från staden råder full utsikt över den berömda Annapurna-bergskedjan och det vackra berget Machhapuchhare, Fiskstjärtsberget, vars nästan 7 000 meter höga topp ligger endast 25 kilometer från Pokhara. Mest berömd är staden för den vackra Phewasjön som med sina 4,4 kvadratkilometer är Nepals näststörsta sjö. Här speglas Himalayas snötäckta bergstoppar som på en målning. Pokhara är även utgångspunkt för vandringar till Annapurna-området och man hittar allt från tyska bagerier till tibetanska bosättare Vi börjar med att besöka Fredspagoden som byggdes av en japansk buddhistisk munkorganisation som, inspirerad av Gandhis filosofi, arbetar för världsfred. Härifrån har vi en fin panoramautsikt över staden i dalen och Annapurna-bergskedjan med Fiskstjärtsberget och ut över sjön. Härnäst ska vi besöka en tibetansk bosättning. Vi återvänder till hotellet och resten av kvällen tillbringas på egen hand. En promenad längs sjön rekommenderas starkt. Här finns massor av små butiker och andra inrättningar som kan vara intressanta att utforska.
Dag 6
Pokhara. Soluppgång i Sarangkot. Utflykt till Davis vattenfall, Gupteswar-grottan, muséer och båttur på Phewa-sjön med besök i Barahi-templet

Idag går vi upp tidigt för att köra den korta biten till Sarangkot som är berömd för sin fantastiska soluppgång över Himalaya. Vi hoppas på klart väder men det finns självklart inga garantier. Vi kör tillbaka till Pokhara och äter frukost och fortsätter sedan dagens äventyr. Vi besöker Davis vattenfall och Gupteshwar-grottan som ligger bredvid vattenfallet. Grottan är nästan tre kilometer lång och består både av stora svansliknande rum och passager så små att man måste krypa på alla fyra. Grottan har en särskild betydelse för hinduer eftersom en fallisk symbol av Lord Shiva ligger bevarad härinne. Efter det besöker vi två museer varav det ena är tillägnat de etniska grupperna gurung, thakali och tharu, och deras kultur och historia. Nepals invånare är fördelade på olika kast och etniska grupper, var och en med sin egen kultur, och vi får en god inblick i några av dem. Det andra museet, Gurkha Memorial Museum, berättar om de berömda Gurkhasoldaterna som har kämpat ett otal slag genom historien ända sedan år 1815, även under världskrigen.

Vi avslutar dagen med en båttur på Phewasjön där vi även ska svänga förbi Barahi-templet. Den två våningar höga pagoden ligger nästan mitt ute i sjön och är i byggd i ära åt den kvinnliga gudinnan Shakti. 

Dag 7
Pokhara. Buss tillbaka till Katmandu och tid på egen hand
Vi kör tillbaka till Katmandu och hotellet och resten av dagen tillbringas på egen hand. Reseledaren står till förfogande med tips och råd.
Dag 8
Katmandu. Swayambunath-stupan, Patan Durbar Square, Katmandu Durbar Square
Durbar Square, Kathmandu

Idag börjar vi vid Swayambunath-stupan som ligger på en liten bergstopp väster om Katmandu. Stupan är även känd som Monkey Temple på grund av den stora flock rhesusapor som vistas här. De är både fräcka och roliga, men mata inte dem eftersom de kan bitas.

En lång trappa leder upp till stupan och templet på toppen. Platsen tillbeds både av buddhister och hinduer: en av alla underliga ting med Katmandudalen är just att buddhism och hinduism delar på samma helgedomar, och att det finns många olika blandningsvarianter av de två religionerna. Om vi har tur får vi delta i pujaceremonin som nästan alltid ackompanjeras av ovanlig tibetansk musik på dungchen (långa alptrumpeter), stora trummor, gong-gong, gyaling (oboer) samt snäckinstrument och lårbenstrumpeter.

Här ute har man en härlig utsikt över hela dalen. Stupan är behängd med en böneflagga och i de små nischerna sitter meditationsbuddhor och Buddhas allseende ögon, inklusive det tredje ögat, visdomsögat, och skådar ut över världens fyra hörn i dalen.

Nästa punkt på dagens program är Patan som är den mest buddhistiskpräglade av de tre kungastäderna i Katmandudalen. Vi kör söderut och korsar Bagmatifloden, och strax därefter svänger vi in i Patan som har hela 136 kloster och 55 tempel. Den kallas även för de gyllene takens stad och City of Fine Arts. På Durbar Square, palatstorget, hittar man en uppsjö av exotiska pagodtak och fina träsniderier på alla bärande pelare, listverk och fönster.

Därnäst ska vi titta närmare på Katmandu som förutom att vara Nepals huvudstad även är landets äldsta stad. Vi börjar vid den gamla stadsdelens Durbar Square där vi hittar några av de vackraste pagoderna: den stora Kasthamandap-pagoden, byggd år 1625 av träet från ett enda trä – Shiva-Parvati-templet och Hanuman Dhoka, som är det gamla kungapalatset. Dessutom finns det även två tempel här, Taleju-templet och den levande gudinnan Kumaris tempel. Förutom fantastiska pagoder, träsnidad tempelarkitektur och gudastatyer tävlar två enorma trummor, ett virrvarr av fruktbodar, kryddofter, små seniga män med enorma lass på ryggen, cykel-rickshaws, hundar, heliga kor samt en hel del souvenirbutiker om vår uppmärksamhet. Ända sedan hippierörelsen gjorde staden populär på 1960-talet har stadsdelen Thamel varit centrum för turister och besökare och även vi ska avlägga ett besök i kvarteret. Här trängs allt från billiga kläder och vandringsutrustning till finare antikviteter och konsthantverk. Här finns även en uppsjö av bra barer och restauranger som ofta ligger på en öppen takterrass som erbjuder en vacker utsikt över staden.

Dag 9
Hemresa
Efter en resa med många spännande intryck är det dags att lämna Nepal.

Prisinformation

Priset inkluderar:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Kathmandu t/r med mellanlandning
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Utflykter enligt program
 • Frukost
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte:
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Bergsflygning med utsikt över Mount Everest (2998 kr.)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Visum till Nepal kr. 798:-
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Dricks till guide, chaufför och assistent (räkna med cirka 30 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum

Du behöver ett turistvisum för att resa till Nepal. När du bokar resan får ni dokument och instruktioner till hur du fyller i visumansökan, som du själva ansvarar för. Albatros Travel kan hjälpa svenska medborgare att ansöka om visum till Nepal mot en avgift.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Läs mer om Nepal

Här kan du läsa mer om Nepal:

https://www.albatros.se/resmal/asien/nepal 

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks samt om du behöver visum eller vaccin.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from Omväxlande resa Besvikelsen var stor då vi fick meddelandet att flygturen var inställd. Stor glädje när guiden fixade flygningen till Everest. Felplanerad första dag. Ingen lunch, skakig resa och utkylt hotellrum. Resten av tiden jättebra. Fint väder, bra hotell, super lokalguide och chaufför. Helena gjorde bra jobb.
Date published: 2018-12-02
 • y_2019, m_2, d_14, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_NPRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

NPRTR03ASE