Norges sagolika fjordar – med Trollstigen, Bergen och Oslo

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med buss genom undersköna Norge

Bussresa

Följ med på en underbar bussresa i västerled till vårt härliga grannland Norge! Via Dalarna och Mora färdas vi rakt in i den vackraste av världar, nämligen det norska fjordlandskapet med höga berg, djupa dalar och blågröna slingrande havsvikar. Trollstigens serpentinkurvor och båtturerna på de smala men ändå vidunderliga fjordarna lämnar ingen oberörd. Fjordarna är havets förlängda armar och når långt in i landet, med höga berg som mäktigt och kompromisslöst reser sig på båda sidorna om vattnet. På köpet får du Bryggen i Bergen och ett besök i den stolta norska huvudstaden Oslo.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Med buss från Stockholm till Nusnäs och Mora. Incheckning på hotell i Hamar, Norge
Dag 2 Hamar – Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Längs den natursköna Gudbrandsdalen, via Trollstigen och in i fjordlandskapet
Dag 3 Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Båttur på Geiragnerfjorden och fantastiska naturupplevelser
Dag 4 Bergen – Gudvangen – Flåm – Geilo. Stadsrundtur i Bergen och båttur mellan Gudvangen och Flåm
Dag 5 Geilo – Oslo. Stadsrundtur i Oslo med Karl Johan och Frognerparken
Dag 6 Oslo – Örebro. Besök på slottet och vidare mot Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Med buss från Stockholm till Nusnäs och Mora. Incheckning på hotell i Hamar, Norge
Siljan är Sveriges sjätte största sjö

Vi lämnar vår kungliga svenska huvudstad på morgonen och far norrut genom grönskande landskap. Färden går genom anrika kulturbygder där gamla brukssamhällen kantar vår väg. Staden Sala känd för sin silvergruva passeras liksom Falun känd för sin koppargruva. Snart är vi mitt i Dalarna och framme vid sjön Siljan som är vårt första mål. Vi stannar till i byn Nusnäs, känd för tillverkningen av de berömda dalahästarna. På 1700-talet började skogsarbetarna i byarna runt Mora att tälja hästar i sina timmerkojor om kvällarna. Där föddes föregångaren till vår tids dalahäst. Så småningom, under 1830-talet, fick hästarna sitt berömda blommönster, det vi i dag kallar kurbits. Vi tar del av tillverkningen och får veta mer om dalahästens historia och sedan går färden till staden Mora där världens kanske mest kända tävling i längdskidåkning, Vasaloppet, går i mål. Loppet är inspirerat av färden som den svenska kungen Gustav Vasa gjorde när han flydde från Kristian II:s soldater 1520. 

Från Mora fortsätter vi oförtrutet västerut mot den norska gränsen och de stora skogarna breder ut sig runt om kring oss. Framåt kvällen anländer vi till den norska staden Hamar vackert belägen vid sjön Mjösa, Norges största insjö. Vi checkar in på vårt trevliga hotell där vi ska tillbringa natten och njuter av en middag tillsammans.

Dag 2
Hamar – Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Längs den natursköna Gudbrandsdalen, via Trollstigen och in i fjordlandskapet
Rondane nationalpark

Efter en välsmakande frukost åker vi norrut förbi Lillehammer som har en speciell plats i hjärtat hos många sportfantaster tack vare vinter-OS 1994, ett av de största idrottsevenemangen i Norges moderna historia. Färden går vidare längs den natursköna Gudbrandsdalen som omges av sju stora nationalparker. En av dem är Rondane nationalpark som inrättades redan 1962 och var den första i Norge. 

Nationalparken är särskilt viktig som boplats för en av Norges sista stammar av vildren och omfattar ett varierat fjällområde med frodiga dalar och mäktiga fjälltoppar. Längs med vägen flyter älvar med iskallt glaciärvatten och i de små sjöarna speglas tät skog i blanka vatten. Ju längre norrut vi kommer desto smalare och vildare blir dalgången. Dagens höjdpunkt blir ändå Trollstigen, en väg med elva hårnålskurvor som öppnades 1936 och invigdes av den norske kungen Haakon VII. Vägen bjuder på en absolut formidabel utsikt över branta klippor, vattenfall, djupa fjordar och bördiga dalar. Det är Norges natur när den är som allra mest dramatisk. De omgivande fjälltopparnas namn, Kungen, Drottningen och Biskopen bekräftar deras storslagenhet. Där vägen når sin högsta punkt finns en utsiktsplats med restaurang och ett museum med fotografier, modeller och verktyg från vägens konstruktion. Vägen är stängd vintertid och öppnas normalt i slutet av maj eller början av juni. Äventyret avslutas med en färjetur över Geirangerfjorden mellan Linge och Eidsdal och snart är vi framme vid Geiranger där vårt välbelägna hotell bjuder på middag.

Dag 3
Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Båttur på Geiragnerfjorden och fantastiska naturupplevelser
Geirangerfjorden

Vederkvickta av den friska luften vaknar vi upp i vackra Geiranger till ännu en fantastisk dag. Vattenfall dundrar ner nästan lodrätt från bergen runt Geiranger och klipporna omges med glittrande dimslöjor, vars enda uppgift verkar vara att skapa skiftande regnbågar som fyller betraktarens ögon med häpnad. På morgonen väntar en båttur på den berömda Geirangerfjorden på ungefär en timme mellan Geiranger och vykortsvackra Hellesylt. Geirangerfjorden kallas ofta för juvelen i kronan bland Norges alla fjordar, med sitt sagolika landskap med majestätiska, snöklädda fjälltoppar som effektfullt kontrasterar mot den djupblå eller ibland smaragdgröna fjorden. Det finns mer än tusen fjordar i Norge. Fjordarna är havets förlängda armar och når långt in i landet, med höga berg som mäktigt och kompromisslöst reser sig på båda sidorna om vattnet. 

Vi fortsätter söderut genom landskap som hela tiden försöker överträffa varandra vad gäller skönhet och dramatik, men det är nästen omöjligt att bli blasé trots den enorma mängden av sinnesintryck. Framåt kvällen är vi framme i fylket Hordaland i staden Bergen, Norges näst största stad, där vi tar in på ett välrenommerat och centralt beläget hotell.

Dag 4
Bergen – Gudvangen – Flåm – Geilo. Stadsrundtur i Bergen och båttur mellan Gudvangen och Flåm
Vackra Bergen

På morgonen ska vi bekanta oss lite närmare med staden Bergen under en gemensam stadsrundtur. Med norska mått är Bergen en stor stad, men den har ändå en härlig småstadscharm och närheten till havet och bergen ger staden en speciell stämning. Bergen grundades för mer än 900 år sedan av Kung Olav Kyrre och har därmed rötter från vikingatiden. Staden blev på 1200-talet Norges första huvudstad. Bergen var sedan under flera hundra år en av de viktigaste handelsplatserna i Hansan och en knutpunkt mellan Norge och övriga Europa. Hansahamnen Bryggen är det tydligaste minnet från den här tiden med sina typiska höga och smala trähus som trängs längs kajen. Snart bär det iväg österut mot nya äventyr och vi tar sikte på Gudvangen, som betyder gudarnas plats. Varför orten har fått sitt namn är inte svårt att förstå och nu bär det iväg på en tvåtimmars båttur till Flåm genom unesco-listade fjordlandskap som förför, förtrollar och förundrar. Till den storslagna naturen kan adderas pittoreska små samhällen och fiskebyar med kyrkor, timrade hus och rödmålade stugor. Det här är Norge när det är som bäst! Från Flåm fortsätter vi sedan till vintersportorten Geilo där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar.

Dag 5
Geilo – Oslo. Stadsrundtur i Oslo med Karl Johan och Frognerparken
På besök i Oslo

Efter ännu en norsk frukost lämna vi Geilo bakom oss och färden går mot den stolta norska huvudstaden Oslo. Det karga landskapet övergår succesivt i frodig grönska medans norska samhällen och glittrande sjöar passerar revy. Snart är vi framme i Oslo som ligger allra längst in i Oslofjorden. Oslo blev enligt Snorres kungasaga grundat på 1000-talet av kung Harald Hårdråde. Oslo blev sedan Norges huvudstad omkring år 1300 under Håkon Magnussons tid som kung. Han anlade Akershus fästning och gjorde den till sitt residens. Oslo växer nu så det knakar. Med snart 700 000 invånare och massor av ny spännande arkitektur är Norges huvudstad till och med en av de snabbast växande städerna i Europa. Här finns ett livligt stadsliv med museer, restauranger och konst i världsklass. Samtidigt har man lyckats behålla charmen och småstadskänslan. Tillsammans gör vi en rejäl stadsrundtur i denna intressanta stad. Längs huvudgatan Karl Johan finns flera officiella byggnader såsom till exempel Stortinget, Slottet, Nationalteatern och Universitetet. Gatan präglas av ett enormt folkliv. I närheten finns hamnen med Rådhuset och Akershus fästning. Oslos hamnområde har förnyats radikalt, med en exklusiv blandning av ny arkitektur, museer och restauranger. I Frognerparken finns bland annat flera av skulptören Gustav Vigelands skulpturer. Skulpturparken är en helhet av monument, skulpturer och fontäner. Två av de mest kända skulpturerna är avbildningen av det skrikande barnet och den 17 meter höga monoliten som är uthuggen ur granit, föreställandes krälande människor staplade på hög. Efter vår rundtur checkar vi in på ett centralt beläget hotell.

Dag 6
Oslo – Örebro. Besök på slottet och vidare mot Stockholm

Nu är det dags att lämna Norge och Oslo bakom oss och färden går mot gränsen till Sverige. Vi passerar staden Karlstad och Vänern som är Sveriges allra största sjö och den tredje största i Europa.  Färden går genom det vackra Värmland känt för författarinnan Selma Lagerlöf som var den första kvinnan som fick nobelpriset i litteratur och Gustaf Fröding, författare och poet, som nominerades till nobelpriset, men avled innan han hann få det.  I staden Örebro stannar vi till för ett besök då det ges tillfälle att se Örebros kända slott från 1300-talet som majestätiskt ligger på en holme i Svartån mitt inne i stadskärnan. Slottet har formen av en rektangel med utbyggda cirkelrunda torn i hörnen och ser ut precis som ett slott ska se ut. Vi fortsätter vidare västerut söder om den stora sjön Mälaren och passerar Arboga, Eskilstuna och Södertälje. Snart är vi framme i Stockholm igen och våra vägar skiljs för den här gången, men vi hoppas på ett snart återseende.

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Bussrundresa och båtturer enligt program
 • Fem nätter i delat dubbelrum (Enkelrum mot pristillägg)
 • Fem frukostar
 • Tre middagar (dag 1, 2 och 4)
 • Utflykter enligt program
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltidsdrycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotellen

Resan är en rundresa där vi bor på flera olika hotell. Hotellen är bra tre- eller fyrstjärniga hotell, bland annat från kedjan Scandic Hotels, med utmärkta lägen i respektive stad. Ca en månad före avresan skickas uppgift ut med namn och adress till de aktuella hotellen.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Norge

Här kan du läsa mer om grannland i väster: 
www.albatros.se/resmal/europa/norge

Upphämtningsplatser

Upphämtningsplatser

Avresa:
Stockholm Cityteminalen kl. 08.10

Hemkomst:
Stockholm Cityterminalen kl. 18.00

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Vackra och vänliga Norge! Jag tycker att resan ska gå direkt till Norge för att få mer tid i Hamar. Dalarna kan jag besöka någon annan gång och naturen från Trysil ner till Hamar är urtråkig då den består mest av gran- och tallskog. Ta den snabbaste vägen via Karlstad, Arvika Kongsvinger och Elverum och den är dessutom mycket vackrare. Förutom starten till och i Dalarna var resan intressant med många sevärda platser i Norge. Jag skulle själv inte vilja köra bil på Trollstigen och Örnsvängen ner till Geieranger. Kändes tryggt att han en utmärkt chaufför. Reseledaren tog väl hand om oss och berättade många intressanta saker om Norge. Hon missade dock en del som tex. Tyrifjord med Utöja strax söder om Hönefoss.
Date published: 2019-09-12
Rated 4 out of 5 by from En upplevelserik resa En fantastisk reseledare; kunnig och påläst. Hon informerade om orter och personer knutna till någon ort vi åkte förbi på ett mycket trevligt sätt. En lugn och stabil busschafför.Vi kände oss trygga i hans buss. Fina hotell och goda frukostar. En resa full med sevärdheter. Vad vi saknade var egen tid. Blev för långa dagar med framkomst till hotellet vid 20-21tiden och sedan en sen middag. Hade uppskattat att hinna med att själva gå ut på orten och se sig omkring eller bara hänga i en bar med sin kära. Vad vi inte förstod var varför vi skulle tillbringa en halvtimme vid Holmenkollen . Det hade räckt att bara åka upp och se anläggningen. Däremot ville vi ha mer tid i den fantastiska parken i Oslo och den kunniga guiden.
Date published: 2019-07-28
Rated 5 out of 5 by from Norge ett underbart vackert land. Naturen trollband mig från första stund. Friskt grönt och porlande vattendrag bland höga berg och djupa dalar. Fantastiskt duktig, rolig och påläst guide. Skicklig, glad och trevlig chaufför. Ett riktigt vinnarteam på denna resa. Full av nya positiva erfarenheter och kunskaper om Norge. Ett land att komma tillbaka till.
Date published: 2019-07-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa En intressant och innehållsrik resa i regi av en synnerligen duktig och engagerad reseledare i kombination med en skicklig busschaufför.
Date published: 2019-07-29
Rated 4 out of 5 by from Drömresan uppfylld Härlig resa med bra reseledare och chaufför. Bäst var fjordturerna på Geiranger- och Sogne-fjordarna för att se det fantastiska landskapet. Bra var besöket i Bergen samt all info från reseledaren i bussen under hela resan och lokalguiderna i Bergen och Oslo. Hotellen med fina rum var mycket bra. Det blev dock långa bussresor mellan orterna och därför sena middagar. Ev kan förkortning av delar av bussrutten eller tillägg av extra dag ge mer egen tid på de olika stoppen.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from En spännande resa med många fina upplevelser Det var en storslagen upplevelse. Hotellen var mycket bra. Det kan vara bra att om det står i reseprogrammet hur många mil man ska färdas varje dag. Förstår dock att ändringar i programmet kan ske. Det var lite korta lunchpauser i och med att det ingick att vi också skulle leta efter ett matställe, då kan det bli mycket stress när man ska äta. Frukostarna var mycket bra. Vår chaufför Micke var mycket lugn och trygg. Vår guide var också bra och trygg.
Date published: 2019-09-09
Rated 3 out of 5 by from Naturupplevelser Trollstigen och utsikten ner i Geirangerfjorden var den bästa upplevelsen. Guiderna i Bergen och Oslo fantastiska. Vacker natur kantade vår väg i bussen varje dag. Det som inte var bra på denna resa var den långa väntan på båt som skulle ta oss genom Sognefjorden. Båten = den tråkigaste färja jag åkt med, gammal och skitiga toaletter utan toalettpapper. Färden tog 2 1/2 timme över till Flåm. Tips! Sognefjorden kan bytas ut mot en tågresa med Flåmbanan, som vi fick höra skulle vara vacker. Då kan bussen köra raka spåret till Flåm. Med nuvarande upplägg med Sognefjorden kommer man fram till hotellet "Highland Lodge" först kl. 20.30! Mat 21.00. Det hotell jag är mest nöjd med var det i Bergen "Hotell Örnen". Bra rum och skön säng. Sämsta hotellet, som jag trodde skulle bli bäst, var "Hotell Union". Vi fick ett "enkelrum" där man satt in en dubbelsäng mot parkering/väg, vilket gjorde att det inte gick att ha fönstret öppet p.g.a. biltrafik och brusande fors, ingen air condition så det var mycket varmt i rummet på natten. Ingen air condition heller på hotellet i Oslo "Thon Hotell Munch", där vi hade eftermiddagssol och 32 gr utomhus. Fönstret gick inte att ha öppet p.g.a. konstant tjutande ljud utomhus. Sammantaget när det gäller val av hotell så motsvarande inte rummen standarddubbelrum eller så hade vi bara "otur" att få de sämsta rummen. Av 5 hotellnätter var det bara 1 rum som motsvarade standarddubbelrum (Hotell Örnen). Googlar man på standardrum "Hotell Union" så är det inte det rum som vi hade. Känner mig besviken på era val av rum till oss. Om man reser i juli och det är 30 gr kanske det vore bäst med air condition-rum. Kanske är en grupp på över 50 för många också. Vår guide Annika var toppen, likaså chauffören Heiki från Axelssons buss.
Date published: 2019-07-29
Rated 5 out of 5 by from En fin resa att uppleva Norges fina och dramatiska natur. En alldeles perfekt resa om man vill se Norges fina vyer.En kompakt och trevlig resa med en helt underbar guide påläst och trevlig.Bussen var bekväm och det gick smidigt ,bra chaffis.Greirangerhotellet var en av höjdpunkterna med en underbar buffe.Guiden i Oslo var väldigt duktig och påläst så det var en snabbtur av Norge kan man säga.
Date published: 2019-07-29
 • y_2021, m_9, d_16, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_44
 • loc_sv_SE, sid_NOBUS01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

NOBUS01ASE