Norges skattkammare

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Norges fjordar och fjällsidor med vackra tågresor och storslagna sjöresor samt besök i fascinerande storstäder.

Upplev Norges fantastiska kuststräcka från Bergen till Stavanger Vi passerar djupa fjordar, fjällandskap, städer och förtrollande naturscener. Resan inleds i Oslo varifrån vi tar tåget till Myrdal och sedan fortsätter vi med Flåmsbanen under en fantastisk tågresa till fjordarnas rike. Vi övernattar i Balenstrand på vägen mot Norges vilda kust. Efter det ska vi ge oss ut på en båttur mellan 1 000 höga berg i Norges vackraste fjordar, innan vi fortsätter med färjan till Bergen. Och som om detta inte vore nog ska vi även få njuta av en naturskön sjöresa längs Norges dramatiska kust till Stavanger.

Vi reser under sommarhalvåret då allt prunkar och grönskar. Här bjuder vårt vackra norska grannland på sagolikt vackra orter och storslagna fjordlandskap – allt kryddat med bra hotell och en påläst reseledare.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar , Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Oslo. Norges huvudstad med sightseeing och FRAM museet
Dag 2 Tågresa över Hardangervidda, vidare mot Flåmbanen och en fantastisk kryssning i Aurlandsfjorden och Sognefjorden
Dag 3 Balestrand. Tid på egen hand och segling på Sognefjorden till Bergen
Dag 4 Bergen. Promenad vid Bryggen, fantastisk utsikt från Fløibanen och fiskmarknad vid Fisketorvet
Dag 5 Bergen – Stavanger. Båttur längs Norges vilda kust från Bergen till Stavanger.
Dag 6 Stavanger. Stadsrundtur i Stavanger, båttur på Lysefjorden och tid för egna äventyr.
Dag 7 Stavanger. Flyg till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Oslo. Norges huvudstad med sightseeing och FRAM museet

Efter en kort flygning ankommer vi til Norges huvudstad Oslo. De senaste åren har Oslo utvecklats till en modern metropol efter att ha stått i skuggan av övriga nordiska huvudstäder. I centrum finns flera shoppingstråk, moderna inköpscenter, nya museer och ett brett utbud av teatrar, konserter och nöjen, bland annat det nybyggda operahuset från 2008, en kulturpärla belägen i hamnen.

Från flygplatsen kör vi direkt in till Oslo och lämnar vårt baggage på vårt centralt belägna hotell.

Efter ankomsten går vi ner till Karl Johans gate som slutar vid Slottsparken med utsikt över det kungliga residenset, Slottet, varifrån vi fortsätter till hamnen och stadens landmärke Rådhuset, som med sina framträdande torn ligger på en öppen plats vid vattnet. Vi ska besöka den nya stadsdelen Aker Brygge och fortsätta vidare längs hamnen till det äldsta befintliga kvarteret i Oslo tillika den enda stadsdelen med räta vinklar. Kvadraturen, som kvarteret kallas, uppfördes av danske Christian IV år 1624 när en stor eldsvåda hade avgjort stadens öde. Vi passerar även Akershus slott och fästning, som är ett av de mest betydelsefulla byggnadsverken från norsk medeltid, och vi kan fritt röra oss på området. Vid Bjørvika njuter vi av åsynen av det eleganta, moderna operahuset och en av Oslos nyare stadsdelar.

Det sista stoppet på statsvandringen blir ett besök på FRAM museet som ligger på den vackra halvön Bygdøy. Musset berättar historien om norsk polarforskning, och vi kommer att bli klokare på tre av de stora norska polarforskarna; Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup och inte minst Roald Amundsen.

Obs! Lite beroende på flygets ankomsttid genomför vi vår bussrundtur före eller efter att vi har varit på hotellet.

Dag 2
Tågresa över Hardangervidda, vidare mot Flåmbanen och en fantastisk kryssning i Aurlandsfjorden och Sognefjorden

I dag inleder vi den första delen av vår fantastiska tågresa genom de sydliga norska fjällområdena med Bergensbanen, som kallas för en av världens vackraste tågsträckor. Tåget tar oss genom storslagna fjällandskap i Hallingdalen, upp över Hardangervidden, Europas största högfjällsplatå och mot Finse station som ligger på 1 222 meters höjd, vilket gör den till Norges högst belägna. Härifrån fortsätter resan längs den mäktiga glaciären Hardangerjøkul i söder, med utsikt över bergsryggen Hallingskarvet i norr. Med sina 2 000 meter över havet utgör berget Hardangerviddens norra gräns.

På morgonen promenerar vi från hotellet till Oslo centralstation, och kan på förmiddagen njuta av det vackra naturlandskapet i lugn och ro ombord på tåget. Efter lunch kommer vi fram till den avsides belägna Myrdal station. Här byter vi till Flåmbanen som är en av Europas mest imponerande tågsträckor. Järnvägssträckan är känd för att vara ett riktigt mästerverk i norsk ingenjörskonst: den sträcker sig över 20 kilometer och har ett fall på 870 meter till 2 meter över havet. Tåget slingrar sig fram längs snöklädda fjälltoppar och brusande älvar, från högfjällstundra till grönskande dalsänka. Tåget gör stopp så att vi kan njuta av det fantastiska landskapet med fjäll och fjordar samt fotografera det imponerande vattenfallet Kjosfossen.

Dagens sista upplevelse är en båttur i en av de vackraste delarna av de berömda norska fjordarna. Från Flåm reser vi genom Aulandsfjorden och vidare längs Sognefjorden. Omgivningarna är verkligen i världsklass med fjordar flankerade av över 1 000 meter höga fjäll med gräsklädda sluttningar och snö på toppen.

Tidigt på kvällen kommer vi fram till vårt hotell i Balestrand. Vi övernattar och avnjuter en god middag på hotellet. I Balestrand har vi en vacker utsikt över fjordar och fjäll, och kvällen inbjuder till en skön promenad.

Dag 3
Balestrand. Tid på egen hand och segling på Sognefjorden till Bergen

 

Vi tar en lugn morgon i vår egen takt här i Balestrand. Staden har ett otroligt läge ända ner till fjorden och med bergen som bakgrund. Det är möjligt att gå en promenad och njuta av de vackra omgivningarna. På eftermiddagen träffas vi igen och det är dags att fortsätta resan. Vi seglar igen ut på Sognefjorden och denna del av fjorden är inte mindre spektakulär än gårdagens branta fjordsidor. Senare möter vi den råa västkusten och seglar den sista sträckan mot kuststaden Bergen.

Vid ankomsten till Bergens färjehamn kör vi till vårt hotell och checkar in efter ännu en händelserik dag. På kvällen är det möjligt att gå en promenad i staden och hitta ett trevligt ställe att äta. Reseguiden kommer att vara tillgänglig för att rekommendera ett bra ställe att äta.

Dag 4
Bergen. Promenad vid Bryggen, fantastisk utsikt från Fløibanen och fiskmarknad vid Fisketorvet

Kuststaden Bergen är Norges näststörsta stad och är vackert placerad vid ingången till de berömda norska fjordarna mellan de sju fjällen. Staden grundades av Olav Kyrre år 1070 och är bland Norges äldsta.

På förmiddagen går vi runt i staden och passerar bland annat de färgglada träklädda köpmansgårdarna som ursprungligen byggdes på 1300-talet. Idag är de kända under namnet Bryggen. Området är UNESCO-bevarat och de äldsta kvarvarande husen kan dateras till början av 1700-talet. Bryggen var under flera århundraden huvudkvarter för Hansa-handelsmännen som hade monopol på all handel i staden fram till mitten av 1500-talet. De smala gatorna för tankarna till en svunnen tid.

Staden har fortfarande en livlig hamn och ett levande handelsliv med massor av butiksinrättningar och bodar. Vårt nästa stopp är Fisketorget som ligger innerst i hamnviken och är väl värt att besöka. Det är en färgglad marknad med allt vad hjärtat kan begära av lax, räkor, krabbor och annat gott från havet, allt beroende på årstid. På marknaden hittar vi även frukt, grönsaker och blommor.  

Vi tar Fløibanen upp för att njuta av den fantastiska utsikten över staden och det omkringliggande området från Fløyen-fjället, som är en av de sju topparna.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand och vi hinner njuta av Bergen och dess kullerstensgator och vackra trähus. Vi kan även rekommendera ett besök på Edvard Grieg-museet som ligger cirka 30 minuters körväg med spårvägen utanför Bergens centrum, eller ett av stadens andra muséer.

Dag 5
Bergen – Stavanger. Båttur längs Norges vilda kust från Bergen till Stavanger.

Efter lite tid på egen hand på förmiddagen är det dags att återigen stiga ombord på båten som tar oss längs den norska kusten till Stavanger. I lugn och ro rör vi oss över det salta vattnet. På resan Bergen-Stavanger har vi förbeställt lunch som vi avnjuter ombord. Resan förväntas ta cirka 5,5 timmar.

Vikingarna, som koloniserade stora delar av norra Atlanten, kom huvudsakligen från Norge. Deras snabba skepp kunde lätt tillryggalägga 120 kilometer på ett dygn och göra blixtangrepp mot kuststäderna norrut. Det är svårt att inte tänka på upptäcksresenärerna från Norrön när vi rör oss längs den historiska kusten.

På kvällen har vi kommit fram till Stavanger där vi övernattar, År 1969 upptäcktes de första oljefälten på södra Nordsø upptäckta vid Ekofisk, och fyndet gjorde omedelbart Stavanger till Europas olje- och energihuvudstad samt den viktigaste inkomstkällan för lokalinvånarna är oljeindustrin. Det norska oljeäventyret har naturligtvis lockat till sig många olika nationaliteter till området, vilket har gjort Stavanger till en internationell destination.

Vi tillbringar kvällen på egen hand. Reseledaren ger gärna tips och rekommendationer.

Dag 6
Stavanger. Stadsrundtur i Stavanger, båttur på Lysefjorden och tid för egna äventyr.

Efter frukost ger vi oss ut på äventyr i oljestaden! Det går nämligen inte att besöka Stavanger utan att promenera genom den gamla stadsdelen. Själva stadskärnan är väldigt kompakt, och det är lätt att se de flesta sevärdheterna till fots. En tur genom de smala kullerstensgatorna och deras vita 1700-talshus är som att resa tillbaka till en svunnen tid. Den gamla stadsdelen har några av Europas mest välbevarade trähus, noga räknat 170 stycken. I gamla Stavanger finns det många butiksinrättningar med konsthantverk, målningar, keramik och smycken. Intill finns en fantastisk domkyrka som uppfördes år 1125 och återuppfördes år 1272 efter en stor brand. Här var Norges förste ärkebiskop John Birgerson präst. Det moderna Stavanger är en universitetsstad och hem åt ett antal utbildningsinstitutioner och forskningsinstitut. Det är en väldigt levande stad, komplett med massor butiker och matställen. År 2008 utsågs Stavanger och Sandnes som Europas kulturhuvudstad, en utmärkelse som vittnar om ett varierande utbud av kulturbegivenheter och aktiviteter i regionen.

Matfestivalen Gladmat äger rum i slutet av juli varje år, och är områdets största begivenhet med cirka 250 000 besökare varje år.

På eftermiddagen ger vi oss ut på en härlig båttur över Lysefjorden. Från fartyget kan vi blicka upp mot utsiktsplatsen Preikestolen som är en 604 meter hög fjällformation, känd för att vara en av områdets största naturupplevelser.

Vi tillbringar kvällen på egen hand och reseledaren ger gärna rekommendationer och tips.

Dag 7
Stavanger. Flyg till Stockholm

Vi äter frukost på hotellet och kör till flygplatsen i Stavanger. Här säger vi farväl och (kanske) på återseende till den norska kusten, fjordarna, fjällen och resten av den vackra naturen.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Oslo och Stavanger – Stockholm
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Transport enligt program
 • 6 nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
 • Frukost dagligen
 • Middag dag 2
 • Lunch ombord på färjan dag 5
 • Tågresa med VY Oslo – Myrdal
 • Tågresa med Flåmbanen Myrdal – Flåm
 • Biljett till Fløibanen i Bergen
 • Färja/båt över Aurlandsfjord och Sognefjord från Flåm till Balestrand
 • Färja/båt från Balestrand till Bergen
 • Färja/båt från Bergen till Stavanger
 • Båttur över Lysefjord från Stavanger till Preikestolen och åter
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider utöver de som ingår
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenheter
 • Administrionsavgift per faktura utgår med 130 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Boende

Hotellen på resan är vanligtvis väldigt moderna och håller en god standard (3- och 4-stjärniga) och är bra belägna. Trådlöst internet är snabbt och välfungerande och fritt tillgängligt på de flesta hotell. Slutgiltig hotellista delas ut tillsammans med övrig information strax före avresa (cirka 7 dagar).

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska till dagsturer/utflykter och resdagar eftersom du oftast inte ser ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk.

Deltagarantal

Den här resan kräver ett deltagarantal på minst 20 personer. Om antalet inte uppnås förbehåller vi oss rätten att annullera resan, vilket måste ske senast 4–6 veckor före planerat avresedatum. Med hänvisning till Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 är vi som researrangörer inte ersättningsansvariga för eventuella förluster som kan tillkomma till följd av annulleringen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Transportmedel

Transportmedlen på resan är en del av lokaltrafiken och en stor del av vardagen för befolkningen som bor längs Norges kust. Tågresorna och båtturerna är alltså inte endast för Albatros gäster, utan ingår i den lokaltrafik som fraktar passagerare och gods från plats till plats. Det ger en unik möjlighet att möta och bekanta sig med våra fantastiska norska grannar.

Tåg och båt kör efter en fast tidtabell med fasta ankomst- och avgångstider. Därför är det viktigt att vara redo i god tid före avgång. Albatros reseledare informerar om avresetid och tågbyten.

Kikare

Vi rekommenderar att du tar med en kikare.

Åksjuketabletter

Vi kan råka ut för enstaka dyningar även om vi rör oss mycket inomskärs och nära kusten. Sjösjukeplåster (Scopoderm eller liknande) verkar helt eller delvis för de flesta. Åksjuketabletter är ett bra alternativ. Tänk på att åksjuketabletter kan göra dig trött och slö.

Klimat

Vi har valt att resa när Norge står i full sommarblom och har flest soltimmar, med långa ljusa nätter och en blomstrande natur. Vi kan dock av goda skäl inte bestämma över temperatur eller nederbördsmängd, och rekommenderar att du packar för alla väder. Precis som hemma i Sverige är det vanligt med regn även under sommaren.

Om tågresan

Vi har platsreservation på Bergensbanen från Oslo till Flåm och garanterad sittplats med Flåmbanan. Ett antal platser kommer att vara mot färdriktning.

Fysisk form

Resan innehåller inga svåra vandringar, och platserna vi besöker kan upplevas på relativt kort avstånd från bussen. Det är ändå en förutsättning att du är i allmänt gott skick och kan röra dig utan hjälp. Vi kommer bland annat att gå från stationer och hamnar till bussar och alla ska kunna bära sitt eget bagage. Vi har planerat för en del frivilliga promenader som extraerbjudanden på eftermiddagen/kvällen.

Måltider

Middagarna som ingår i reseprogrammet består vanligtvis av två eller tre rätter. Norrmännen tycker om fisk och det är bra att förbereda sig att sådan ingår i måltiderna.

Önskemål om boende eller kost

Om du har speciella önskemål avseende ditt rum (etage, dubbel- eller separat säng eller bo nära en annan medresenär) eller kost (vegetarisk eller liknande) ombeds du att informera om detta redan när du bokar resan. Vi gör vårt bästa för att tillmötesgå och uppfylla dina önskemål, men kan inte ge några garantier.

Wi-Fi på bussar i Norge

Vi kan inte räkna med att turistbussarna i Norge har Wi-Fi ombord eftersom detta fortfarande är en relativt ovanlig tjänst. Det samma gäller givetvis färjor, turistbåtar och tåg.

Sjukförsäkring

När du reser till Norge är du skyddad av Nordisk konvention om social trygghet som gäller för resor till Grönland, Färöarna och de nordiska länderna. Ofta behöver du betala extra för utgifter som inte täcks av dit försäkringsbolag. Kontrollera gärna vad som gäller för din egen försäkring före avresa.

Mer om Norge

Här kan du läsa mer om Norge: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/norge. Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och om du behöver visum eller vaccination.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Exeptionell naturupplevelse Trevlig resa med ett härligt gäng. Lagom stor grupp (20st). Centralt belägna hotell där hotellet i Balestrand utmärkte sig på ett positivt sätt. Långa båtresor. Var beredd på kyligt väder på höga höjder. Packa därefter.
Date published: 2022-06-19
Rated 3 out of 5 by from Fin resa i runt södra Norge, men...... Reseupplägget med tåg och båt ett trevligt koncept. Första dagen väldigt många intryck. Lite lång båtresa mellan Bergen och Stavanger.
Date published: 2022-06-05
Rated 3 out of 5 by from Vackra vyer, dålig reseledare En vacker och spännande resa men tyvärr en dålig reseledare. Se separat mail som är skickat er Kundtjänst!
Date published: 2022-06-08
Rated 3 out of 5 by from En del fina upplevelser och trevliga reskamrater Hade nog för höga förväntningar. Tågresan var en fin upplevelse, liksom båtturen på Lysefjorden.
Date published: 2022-06-07
 • y_2022, m_7, d_2, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_NORTR11, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor