Normandie och Bretagne

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Monets trädgård i Giverny, D-dagens Omaha Beach, idylliska Honfleur och en avstickare till Paris

På den här genuint franska resan besöker vi både Normandie och Bretagne, platser som sedan urminnes tider formats av kontrasterna mellan land och hav. I Normandie möter havet ett mjukt och idylliskt landskap med doftande calvados och krämig camembert. I Bretagne är landskapet variationsrikt men kargare och vildare med tidvattensskillnader som är de största i Europa och det keltiska arvet är alltid närvarande. Sällan smakar ostronen så bra som i Bretagne och vi provar dem på plats. En passande avrundning på resan blir besöket i Paris - kärlekens stad - med en afton på sägenomspunna Montmartre.

 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen
Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur
Dag 4
Från Normandie till Bretagne: Caen – piratstaden Saint-Malo – korsvirkesstaden Dinan – Saint-Brieuc i Bretagne
Dag 5
Bretagne. På dagens program står den rosa granitkusten, ostronprovning i charmiga Paimpol och ett bretonskt slott med en underbar trädgård
Dag 6
St Brieuc – Chartres - Paris. Genom vackra franska landskap till staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre.
Dag 7
Paris. Hemresa

Hotell

Aparthotel Adagio, Caen

Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell med ganska stora rum och utmärkt service centralt beläget i Caen vid 
floden Orne, med gångavstånd till det mesta. De allmänna utrymmena är mycket modernt inredda i glada 
färgskalor och med trendiga möbler. De 120 rökfria rummen är fräscha och välutrustade med gratis wifi och 
luftkonditionering samt platt-tv och kylskåp. På hotellet finns också ett populärt fitnesscenter. 

https://www.adagio-city.com/gb/aparthotel-caen.shtml

Hotel Ibis Styles, St Brieuc

Modernt inrett trestjärnigt hotell med toppenläge mitt inne i St Brieucs historiska stadskärna, nära till 
shopping, restauranger, barer och kaféer. Rummen som är något mindre kan nås med hiss och är 
ljudisolerade med luftkonditionering, platt-tv med satellitkanaler och gratis wifi. Det är ett vänligt och 
välskött familjehotell med 42 rum, men som ändå har den småskaliga och trendiga känsla som 
kännetecknar kedjan Ibis Styles.  

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-7475-ibis-styles-saint-brieuc-gare-centre/index.shtml

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang Ca 270 km
Monets trädgård
Från flygplatsen fortsätter vi västerut genom nordfranska landskap mot Normandie där vårt första stopp blir vid Monets trädgård i Giverny där impressionistmålaren Claude Monet fann sitt paradis. Många av motiven från hans mest kända verk är hämtade från den egna trädgården. Vi njuter av blomsterprakten och dofterna från kryddor och lavendel i denna oas och av utsikten från den japanska bron över den så mytomspunna näckrosdammen. På vår väg mot kusten passerar vi Normandies huvudstad Rouen där Jeanne d´Arc blev bränd på bål på 1400-talet. Snart är vi framme i Caen som är dagens mål. Staden Caen ligger vid floden Orne och har ett välkänt universitet, flera vackra kyrkor och en shoppingvänlig stadskärna. Caen utgör en perfekt utgångspunkt för våra upptäcktsfärder i denna charmiga del av Frankrike. Här checkar vi in oss på ett centralt beläget hotell som kommer att bli vårt hem för tre nätter. På kvällen beger vi oss ut tillsammans för en gemensam middag på en lokal normandisk restaurang. 
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen Ca 120 km
Historiska Omaha Beach

Genom det böljande normandiska landskapet når vi den medeltida staden Bayeux med den berömda bonaden, 70 meter lång, som i 72 livfulla scener skildrar hur Vilhelm Erövraren från Normandie erövrade England i samband med slaget vid Hastings 1066. En annan invasion, nu i motsatt riktning, ägnar vi resten av 
dagen åt då vi besöker Omaha Beach, skådeplatsen för avgörande strider under D-dagen den 6 juni 1944. Den amerikanska krigskyrkogården med drygt 9000 vita kors gör ett starkt intryck på oss. Vi besöker också Arromanches där man fortfarande kan se de konstgjorda hamnarna ute i havslinjen som var en förutsättning för att invasionen skulle lyckas. Vi missar inte heller Pointe du Hoc, den branta klippa som amerikanska elitsoldater intog med hjälp av repstegar, en av de allra svåraste landstigningsplatserna.

Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur Ca 80 km
Härliga Honfleur
En dag för alla sinnen. Först besöker vi ett ysteri för att ta del av tillverkning och provsmakning av några normandiska ostar med världsrykte. Camembert, en fransk vitmögelost med vitt skal, är kanske den allra mest kända. Riktig camembert är handgjord på mjölk från kor som betar det frodiga gräset i Normandie. Här bjuds det också på hemmagjord cider! Nästa anhalt blir den måleriska fiskehamnen Honfleur vid sydsidan av floden Seines mynning. Honfleur anses av många vara impressionismens vagga. Det var här som Eugène Boudin under sista halvan av 1800-talet målade sina första målningar med scener från Honfleur. De charmiga husen vid hamnen rymmer många restauranger som serverar nyfångad fisk och skaldjur. Passa på att äta lunch här! På eftermiddagen besöker vi ett känt calvadosbränneri i Pays d’Auge inrymt i en normandisk gård i traditionell stil. I denna genuina miljö får vi prova resultatet av en fantastisk alkemi som resulterar i det berömda bärnstensgula äppelbrännvinet som tävlar med konjaken om den prestigefyllda förstaplatsen bland destillerade drycker. 
Dag 4
Från Normandie till Bretagne: Caen – piratstaden Saint-Malo – korsvirkesstaden Dinan – Saint-Brieuc i Bretagne Ca 260 km
Saint Malo
Efter frukost lämnar vi Caen och beger oss söderut mot Bretagne och den muromgärdade staden St Malo som har en historia fylld av sjörövare och pirater. Innanför murarna ligger den gamla staden med mäktiga hus i granit byggda för att motstå havets stormvindar. Strosa runt, insup atmosfären och känn dofter från hav, tång och sälta.
 
Förr i tiden var St Malo en viktig hamnstad där man handlade med allt från kryddor till slavar. Nu är staden en turistmagnet av sällan skådat slag med otaliga restauranger som serverar fruits de mer, havets frukter i form av fisk och skaldjur. Färden går vidare till den närbelägna korsvirkesstaden Dinan som en gång var säte för hertigarna av Bretagne. Staden är som ett levande museum där konsthantverkets traditioner och butikernas skyltfönster lockar till inköp.
 
Framåt kvällen anländer vi till St Brieuc, en charmig och genuin bretonsk småstad vid Engelska kanalen dit turisterna inte har hittat och där tiden tycks ha stått still. Här checkar vi in oss på ett bekvämt centralt beläget hotell där vi ska bo i två nätter. Runt om hörnen har vi det riktiga Frankrike med kaféer och creperier, slakteributiker och grönsakshandlare. 
Dag 5
Bretagne. På dagens program står den rosa granitkusten, ostronprovning i charmiga Paimpol och ett bretonskt slott med en underbar trädgård Ca 160 km
Den rosa grantikusten
Idag går färden mot Côte de Granit Rose, den rosa granitkusten, som är en av de vackraste kustvägarna i Europa. Rosa granitklippor som ändrar nyans i takt med solens gång över himlen, glittrande turkost vatten och fina sandstränder avlöser varandra på vår väg mellan byarna Trébeurden, Trégastel och Perros Guirec.
 
Nästa anhalt är den lilla staden Paimpol som är huvudort i Côtes-d'Armor. Paimpol har också sina egna latinkvarter som leder ner till den gamla fiskehamnen och den lite nyare marinan som är belägna i varsin hamnbassäng. Stadens stolthet är ostronen och musslorna. Staden har skapats av sitt maritima förflutna vilket alla restauranger och ostronbarer vittnar om. Ostron har en mild, delikat smak av havets sälta, men ostron väcker känslor. Att äta ett ostron är som att få en kyss från havet. Tillsammans provsmakar vi dessa delikatesser nu när vi är på plats!
 
Därefter går färden till det imponerande bretonska 1400-talsslottet Château de la Roche Jagu högt beläget ovanför floden Trieux med hänförande utsikt. Vi njuter av omgivningarna och tar en promenad i slottets härliga trädgård som av kulturministeriet fått utmärkelsen Jardin Remarquable för sin alldeles speciella karaktär. Därefter bär det hemåt igen till St Brieuc och vårt centralt belägna hotell med gångavstånd till flera trevliga restauranger och creperier. 
Dag 6
St Brieuc – Chartres - Paris. Genom vackra franska landskap till staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre. Ca 450 km
Triumfbågen

Nu är det dags att lämna Bretagne bakom oss och vi åker österut mot huvudstaden Paris. På vår väg passerar vi Bretagnes huvudstad Rennes, en stad med anor från det gamla romarriket och Les Mans som är känd för sina racerbanor, Circuit Bugatti du Mans och Circuit de la Sarthe, som ligger bredvid varandra fem kilometer utanför centrum. 

Genom böljande franska landskap fortsätter vi oförtrutet och stannar till för lunch i staden Chartres vid floden Eure, mest känd för parfymtillverkning och sin katedral som anses vara en av gotikens främsta arkitektoniska bedrifter. Den romersk-katolska katedralen är en av de bäst bevarade medeltida katedralerna och upptogs 1979 på UNESCOs världsarvslista. 

Snart nalkas vi Paris och vi inleder med en kortare tur genom staden på väg mot vårt hotell där ett antal av stadens många sevärdheter skymtar förbi.  

Vi checkar in på ett trestjärnigt hotell i utkanten av Paris, men nära en metrostation. På kvällen tar vi tillsammans tunnelbanan in till sägenomspunna Montmartre och äter en sista fransk middag tillsammans. 

 
Dag 7
Paris. Hemresa
Nöjda och belåtna men ändå lite vemodiga vaknar vi upp vår sista morgon i Frankrike för den här gången. Frukostmatsalen väntar på oss för en sista fransk frukost.  
 
Hur många gånger man än har varit i Paris blir man aldrig trött på denna levnadsglada stad med breda boulevarder och trånga gränder med små butiker och kaféer. Det är nästan omöjligt att inte bli förälskad i denna välbesökta stad. 
 
I lagom tid inför flygresan hemåt kommer vår buss och hämtar oss vid hotellet. Au revoir Paris!
 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Paris t/r
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • 6 frukostar
 • 2 middagar
 • Inträde till Monets trädgård
 • Inträde till Bayeux-tapeten
 • Ostprovning
 • Calvadosprovning
 • Ostronprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Vi bor på följande hotell:
 
Aparthotel Adagio Caen Centre, Caen
4-stjärnigthotell med stora rum och bra service, central belägenhet i Caen vid floden Orne, på gångavstånd till det mesta. De gemensamma ytorna är modernt inredda i sköna färger och med stilfulla möbler. De 120 rökfria rummen har gratis Wi-fi och luftkonditionering samt plattskärms-tv och kylskåp. På hotellet finns det dessutom ett populärt gym.
 
Hotel Ibis Styles, Saint-Brieuc
Modernt 3-stjärnigt hotell som ligger mitt inne i Saint-Brieucs historiska stadskärna, nära shopping, restauranger, barer och caféer. Det finns hiss på hotellet och alla rum är ljudisolerade, har luftkonditionering, platt-tv med satellitkanaler och gratis Wi-fi. Detta är ett vänligt och välskött familjeägt hotell med 42 rum och en modern känsla som är väldigt karakteristisk för kedjan Ibis Styles.

Comfort Hotel Davout Nation, Paris
Trevligt och välskött 3-stjärnigt hotell i utkanten av Paris, men inom La Periferique och endast 300 meter från en metrostation, samt tio minuters gångväg till den kända kyrkogården Père Lachaise, där berömda personer som Oscar Wilde och Edith Piaf har förts till sin sista vila. Rummen är enkelt men personligt inredda och har luftkonditionering och ljudisolering. Hotellet har hiss och alla rum har platt-tv med satellitkanaler och gratis Wi-fi. Läs mer här: https://www.comfort-davout.com/en/

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om Frankrike

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål: 
www.albatros.se/resmal/europa/frankrike

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En vacker, lärorik och variationsrik resa Att börja resan i Monets trädgård i Giverny var bra. Något man kände igen från liknande konstnärshem och en rogivande och lugn miljö. Reseledaren tipsade oss att ta med något ät- och drickbart för det fanns inte många kaféer där. Likaså uppskattade jag besöket i Diors trädgård i Granville. Museet i hans föräldrahem var värt ett besök. Bra med tre nätter i Caen. Ett bekvämt hotell med god och riklig frukost. Roligt med vardagslivet i stadens köpcentra, moderna spårvagnar, utelivet på kvällen vid floden Ornes stränder och i den gamla delen av staden upp mot borgen. Reseledaren tipsade oss om detta. Dagen vid Omaha Bech var bra. Gott om tid att vandra efter stränderna, se minnesmärken från invasionen 1944, besöka museet om man ville och studera ebb och flod. Hotellet i Mont Saint Michelle var inte bra alls! Själva klosterön var fantastisk men svårtillgänglig. Det var trängsel på gatorna, svårt att följa autoguiden i klostret. Mycket vackert med tidvattnet och de långa sanddynerna. En dag hade varit tillräckligt. Det var intressant att se hur man tillverkar Camembert, Calvados och odlar ostron och det var trevligt att åka buss på småvägarna till byarna men det var något i presentationerna som gjorde det svårt att ta till sig. Vi hade en underbar reseledare! Varm, glad och med en naturlig auktoritet som hon använde för att ta hand om oss och jämna vägen för var och en. Med perfekt känsla för när vi behövde pusta ut och när vi skulle komma i startblocken ledde hon oss från första mötet på flygplatsen till avskedet på samma flygplats. Reseledaren och vår eminenta busschaufför, som prompt fanns på plats under hela resan och hittade överallt som på mammas gata, utgjorde ett perfekt team. En önskedröm till nästa resa; en buss med Wi-Fi.
Date published: 2023-07-03
Rated 3 out of 5 by from Hotellen hade kunnat hålla högre standard Hotellet i Caen låg för långt från den centrala delen av staden. Inga bra restauranger i närheten av Hotellet. Hotellet i Mont St. Michel var under all kritik, obemannat, olåst ytterdörr, ingen luftkonditionering, 30 grader varmt, och vi kunde inte sova med öppet fönster för vi bodde i marknivå. Frukost i annat hotell 10 min. bort, men det kände vi till. Hade varit trevligt att få stanna en eller flera nätter i Bayeux och Honfleur i stället, för att ha mer tid att uppleva dom trevliga städerna. Men vi fick se och uppleva mycket under kort tid. Erika slet hårt för att guida runt oss under veckan, med gott humör kommer man långt. Men det är tufft om man inte kan språket.
Date published: 2023-07-02
Rated 3 out of 5 by from En resa med många fina upplevelser Det var en resa med mycket intressant innehåll med Monets och Diors trädgårdar, många krigsmonument, många trevliga städer och byar samt olika provningar som calvados, camembert och ostron. Men tidsdisponeringen kunde ha varit mycket bättre. I Bayeux uppmanades vi äta lunch efter att ha sett bonaden vilket var omöjligt då lunch inte serverades före 12.00 och bussen gick 12.30. Vi borde istället fått längre tid i Arromanches, nu fick vi kasta i oss maten. På Hotel le Saint Aubert hade vi ett rum med full sol hela dagen och det var 30 grader Celsius och ingen luftkonditionering, helt omöjligt att sova eller vistas i. Frukosten på ett annat hotell var mycket enkel. Två nätter vid Mont Saint Michel var helt bortkastat då det inte fanns något mer att göra än besöka klosterön och äta mat. Istället borde vi ha övernattat i Saint Malo eller Dinan. Men ingen skugga ska falla på vår guide Erica som gjorde ett mycket bra jobb, med mycket information om det vi såg och Frankrike i stort. Problem som uppstod löste hon galant.
Date published: 2023-07-02
Rated 4 out of 5 by from Fullspäckad resa med vackra vyer. Fullspäckad resa med vackra vyer och sevärda platser. Guiden /reseledaren fungerade utmärkt bra som reseledare, dock var kunskaperna om resmålen lite skrala. Önskvärt hade varit om guiden behärskat landets språk vilket man förväntar sig i ett europeiskt land. Lite längre stopp på resmålen önskvärt, kanske hade man kunnat utesluta något besök istället. Paris t ex kändes helt onödigt, bara stökigt o stressigt. Vi hade också önskat att fler måltider ingick i resan. Nu gick mycket tid åt att leta efter matställen vid de olika stoppen. Vissa av hotellrummen var riktigt dålig standard på och två av frukostarna inte acceptabla. Kanske var det fransk normalstandard, vad vet jag. Kändes inte kul iallafall. Annars var området och resmålen jätteintressanta och vackra. Vi kan tänka oss att åka dit igen, på egen hand då.
Date published: 2023-06-29
Rated 4 out of 5 by from Det var en upplevelserik och omväxlande resa Det var en upplevelserik och omväxlande resa med en bra blandning av kultur, historia, gastronomi och ett sagolik vackert landskap.
Date published: 2023-06-28
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserik och omväxlande resa En mycket givande resa med en sköna blandning av kultur, historia och vackra landskap. Svårt att säga vad som var höjdpunkten då det var så mycket som var enastående t.ex. Bayeux-tapeten, Monets trädgård i Giverny, Diors trädgård och inte att förglömma Mont Saint Michel. Vår reseledare Erika var mycket engagerad, påläst, uppmärksam och hade glimten i ögat. Hon är ett proffs helt enkelt och jag skulle gärna åka på fler resor med henne som ciceron. Med en paketresa är det ju så att man inte kan gilla allt och att det kan råda skillnader hur olika resenärer upplever och värderar olika programpunkter. Jag tycker - precis som många andra på resan - att den dag vi besökte Dagen-D-stränderna samt Bayeux var allt för intensiv. Jag kunde vi hemkonsten till hotellet i Caen knapp minnas allt vi hade gjort under dagen. Bättre att ägna en hel dag åt Dagen-D-platserna och ta Bayeux en annan dag. Det fina muséet i Andromache fick vi hasta igenom. Vidare skulle det behövas mer tid i det pittoreska Honfleuer, Besöket på ysteriet - där vi inte ens fick se något av produktionen - borde utgå. Det räckte fuller väl med besöket på Camenbert-muséet. Hotellet i Mon Saint Michel var inte bra. Rätt sunkigt och obekväma sängar. Frukosten var undermålig. I princip bara kaffe, thé, baugette samt croissant, smör ost, och skinka och joughurt i förpackning. Kom man i slutet av tiden för frukost fanns knappt något kvar. Mer tid skulle också behövas i underbara St Malo. Detta skulle uppnås genom att stryka Dinan som inte var något särskilt. Vidare borde dte ingå en guidad visning av Katedralen i Chartres. Bra hotell i Caen och i Paris. Trevligt med turen med bussen i Paris och perfekt att få egen tid i staden den sista dagen.
Date published: 2023-06-28
Rated 5 out of 5 by from En vacker och lärorik resa Vår reseledare som mötte oss i ankomsthallen förmedlade redan från första början glad förväntan. Genom hela resan berättade hon på ett livfullt sätt om Frankrike och de platser vi besökte. Reseledare höll ihop gruppen på ett föredömligt sätt genom klara instruktioner vilket gjorde det lätt att bege sig ut på egna upptäcktsfärder när tillfälle gavs. Reseledare sparade ingen möda att göra resan till en trivsam upplevelse för alla. Vår busschaufför var påfallande skicklig och bistod vår reseledare smidigt och prompt.
Date published: 2023-06-28
Rated 4 out of 5 by from En intressant resa som ger inblick i historien En intressant resa som ger inblick i historien från vikingatid till idag.
Date published: 2023-06-05
 • y_2023, m_9, d_25, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_18
 • loc_sv_SE, sid_FRRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor