Normandie och Bretagne

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Monets trädgård i Giverny, D-dagens Omaha Beach, idylliska Honfleur och en avstickare till Paris

På den här genuint franska resan besöker vi både Normandie och Bretagne, platser som sedan urminnes tider formats av kontrasterna mellan land och hav. I Normandie möter havet ett mjukt och idylliskt landskap med doftande calvados och krämig camembert. I Bretagne är landskapet variationsrikt men kargare och vildare med tidvattensskillnader som är de största i Europa och det keltiska arvet är alltid närvarande. Sällan smakar ostronen så bra som i Bretagne och vi provar dem på plats. En passande avrundning på resan blir besöket i Paris - kärlekens stad - med en afton på sägenomspunna Montmartre.

 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen
Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur
Dag 4
Från Normandie till Bretagne: Caen – piratstaden Saint-Malo – korsvirkesstaden Dinan – Saint-Brieuc i Bretagne
Dag 5
Bretagne. På dagens program står den rosa granitkusten, ostronprovning i charmiga Paimpol och ett bretonskt slott med en underbar trädgård
Dag 6
St Brieuc – Chartres - Paris. Genom vackra franska landskap till staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre.
Dag 7
Paris. Hemresa

Hotell

Aparthotel Adagio, Caen

Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell med ganska stora rum och utmärkt service centralt beläget i Caen vid 
floden Orne, med gångavstånd till det mesta. De allmänna utrymmena är mycket modernt inredda i glada 
färgskalor och med trendiga möbler. De 120 rökfria rummen är fräscha och välutrustade med gratis wifi och 
luftkonditionering samt platt-tv och kylskåp. På hotellet finns också ett populärt fitnesscenter. 

https://www.adagio-city.com/gb/aparthotel-caen.shtml

Hotel Ibis Styles, St Brieuc

Modernt inrett trestjärnigt hotell med toppenläge mitt inne i St Brieucs historiska stadskärna, nära till 
shopping, restauranger, barer och kaféer. Rummen som är något mindre kan nås med hiss och är 
ljudisolerade med luftkonditionering, platt-tv med satellitkanaler och gratis wifi. Det är ett vänligt och 
välskött familjehotell med 42 rum, men som ändå har den småskaliga och trendiga känsla som 
kännetecknar kedjan Ibis Styles.  

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-7475-ibis-styles-saint-brieuc-gare-centre/index.shtml

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang Ca 270 km
Monets trädgård
Från flygplatsen fortsätter vi västerut genom nordfranska landskap mot Normandie där vårt första stopp blir vid Monets trädgård i Giverny där impressionistmålaren Claude Monet fann sitt paradis. Många av motiven från hans mest kända verk är hämtade från den egna trädgården. Vi njuter av blomsterprakten och dofterna från kryddor och lavendel i denna oas och av utsikten från den japanska bron över den så mytomspunna näckrosdammen. På vår väg mot kusten passerar vi Normandies huvudstad Rouen där Jeanne d´Arc blev bränd på bål på 1400-talet. Snart är vi framme i Caen som är dagens mål. Staden Caen ligger vid floden Orne och har ett välkänt universitet, flera vackra kyrkor och en shoppingvänlig stadskärna. Caen utgör en perfekt utgångspunkt för våra upptäcktsfärder i denna charmiga del av Frankrike. Här checkar vi in oss på ett centralt beläget hotell som kommer att bli vårt hem för tre nätter. På kvällen beger vi oss ut tillsammans för en gemensam middag på en lokal normandisk restaurang. 
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen Ca 120 km
Historiska Omaha Beach

Genom det böljande normandiska landskapet når vi den medeltida staden Bayeux med den berömda bonaden, 70 meter lång, som i 72 livfulla scener skildrar hur Vilhelm Erövraren från Normandie erövrade England i samband med slaget vid Hastings 1066. En annan invasion, nu i motsatt riktning, ägnar vi resten av 
dagen åt då vi besöker Omaha Beach, skådeplatsen för avgörande strider under D-dagen den 6 juni 1944. Den amerikanska krigskyrkogården med drygt 9000 vita kors gör ett starkt intryck på oss. Vi besöker också Arromanches där man fortfarande kan se de konstgjorda hamnarna ute i havslinjen som var en förutsättning för att invasionen skulle lyckas. Vi missar inte heller Pointe du Hoc, den branta klippa som amerikanska elitsoldater intog med hjälp av repstegar, en av de allra svåraste landstigningsplatserna.

Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur Ca 80 km
Härliga Honfleur
En dag för alla sinnen. Först besöker vi ett ysteri för att ta del av tillverkning och provsmakning av några normandiska ostar med världsrykte. Camembert, en fransk vitmögelost med vitt skal, är kanske den allra mest kända. Riktig camembert är handgjord på mjölk från kor som betar det frodiga gräset i Normandie. Här bjuds det också på hemmagjord cider! Nästa anhalt blir den måleriska fiskehamnen Honfleur vid sydsidan av floden Seines mynning. Honfleur anses av många vara impressionismens vagga. Det var här som Eugène Boudin under sista halvan av 1800-talet målade sina första målningar med scener från Honfleur. De charmiga husen vid hamnen rymmer många restauranger som serverar nyfångad fisk och skaldjur. Passa på att äta lunch här! På eftermiddagen besöker vi ett känt calvadosbränneri i Pays d’Auge inrymt i en normandisk gård i traditionell stil. I denna genuina miljö får vi prova resultatet av en fantastisk alkemi som resulterar i det berömda bärnstensgula äppelbrännvinet som tävlar med konjaken om den prestigefyllda förstaplatsen bland destillerade drycker. 
Dag 4
Från Normandie till Bretagne: Caen – piratstaden Saint-Malo – korsvirkesstaden Dinan – Saint-Brieuc i Bretagne Ca 260 km
Saint Malo
Efter frukost lämnar vi Caen och beger oss söderut mot Bretagne och den muromgärdade staden St Malo som har en historia fylld av sjörövare och pirater. Innanför murarna ligger den gamla staden med mäktiga hus i granit byggda för att motstå havets stormvindar. Strosa runt, insup atmosfären och känn dofter från hav, tång och sälta.
 
Förr i tiden var St Malo en viktig hamnstad där man handlade med allt från kryddor till slavar. Nu är staden en turistmagnet av sällan skådat slag med otaliga restauranger som serverar fruits de mer, havets frukter i form av fisk och skaldjur. Färden går vidare till den närbelägna korsvirkesstaden Dinan som en gång var säte för hertigarna av Bretagne. Staden är som ett levande museum där konsthantverkets traditioner och butikernas skyltfönster lockar till inköp.
 
Framåt kvällen anländer vi till St Brieuc, en charmig och genuin bretonsk småstad vid Engelska kanalen dit turisterna inte har hittat och där tiden tycks ha stått still. Här checkar vi in oss på ett bekvämt centralt beläget hotell där vi ska bo i två nätter. Runt om hörnen har vi det riktiga Frankrike med kaféer och creperier, slakteributiker och grönsakshandlare. 
Dag 5
Bretagne. På dagens program står den rosa granitkusten, ostronprovning i charmiga Paimpol och ett bretonskt slott med en underbar trädgård Ca 160 km
Den rosa grantikusten
Idag går färden mot Côte de Granit Rose, den rosa granitkusten, som är en av de vackraste kustvägarna i Europa. Rosa granitklippor som ändrar nyans i takt med solens gång över himlen, glittrande turkost vatten och fina sandstränder avlöser varandra på vår väg mellan byarna Trébeurden, Trégastel och Perros Guirec.
 
Nästa anhalt är den lilla staden Paimpol som är huvudort i Côtes-d'Armor. Paimpol har också sina egna latinkvarter som leder ner till den gamla fiskehamnen och den lite nyare marinan som är belägna i varsin hamnbassäng. Stadens stolthet är ostronen och musslorna. Staden har skapats av sitt maritima förflutna vilket alla restauranger och ostronbarer vittnar om. Ostron har en mild, delikat smak av havets sälta, men ostron väcker känslor. Att äta ett ostron är som att få en kyss från havet. Tillsammans provsmakar vi dessa delikatesser nu när vi är på plats!
 
Därefter går färden till det imponerande bretonska 1400-talsslottet Château de la Roche Jagu högt beläget ovanför floden Trieux med hänförande utsikt. Vi njuter av omgivningarna och tar en promenad i slottets härliga trädgård som av kulturministeriet fått utmärkelsen Jardin Remarquable för sin alldeles speciella karaktär. Därefter bär det hemåt igen till St Brieuc och vårt centralt belägna hotell med gångavstånd till flera trevliga restauranger och creperier. 
Dag 6
St Brieuc – Chartres - Paris. Genom vackra franska landskap till staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre. Ca 450 km
Triumfbågen

Nu är det dags att lämna Bretagne bakom oss och vi åker österut mot huvudstaden Paris. På vår väg passerar vi Bretagnes huvudstad Rennes, en stad med anor från det gamla romarriket och Les Mans som är känd för sina racerbanor, Circuit Bugatti du Mans och Circuit de la Sarthe, som ligger bredvid varandra fem kilometer utanför centrum. 

Genom böljande franska landskap fortsätter vi oförtrutet och stannar till för lunch i staden Chartres vid floden Eure, mest känd för parfymtillverkning och sin katedral som anses vara en av gotikens främsta arkitektoniska bedrifter. Den romersk-katolska katedralen är en av de bäst bevarade medeltida katedralerna och upptogs 1979 på UNESCOs världsarvslista. 

Snart nalkas vi Paris och vi inleder med en kortare tur genom staden på väg mot vårt hotell där ett antal av stadens många sevärdheter skymtar förbi.  

Vi checkar in på ett trestjärnigt hotell i utkanten av Paris, men nära en metrostation. På kvällen tar vi tillsammans tunnelbanan in till sägenomspunna Montmartre och äter en sista fransk middag tillsammans. 

 
Dag 7
Paris. Hemresa
Nöjda och belåtna men ändå lite vemodiga vaknar vi upp vår sista morgon i Frankrike för den här gången. Frukostmatsalen väntar på oss för en sista fransk frukost.  
 
Hur många gånger man än har varit i Paris blir man aldrig trött på denna levnadsglada stad med breda boulevarder och trånga gränder med små butiker och kaféer. Det är nästan omöjligt att inte bli förälskad i denna välbesökta stad. 
 
I lagom tid inför flygresan hemåt kommer vår buss och hämtar oss vid hotellet. Au revoir Paris!
 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Paris t/r
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • 6 frukostar
 • 2 middagar
 • Inträde till Monets trädgård
 • Inträde till Bayeux-tapeten
 • Ostprovning
 • Calvadosprovning
 • Ostronprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Vi bor på följande hotell:
 
Aparthotel Adagio Caen Centre, Caen
4-stjärnigthotell med stora rum och bra service, central belägenhet i Caen vid floden Orne, på gångavstånd till det mesta. De gemensamma ytorna är modernt inredda i sköna färger och med stilfulla möbler. De 120 rökfria rummen har gratis Wi-fi och luftkonditionering samt plattskärms-tv och kylskåp. På hotellet finns det dessutom ett populärt gym.
 
Hotel Ibis Styles, Saint-Brieuc
Modernt 3-stjärnigt hotell som ligger mitt inne i Saint-Brieucs historiska stadskärna, nära shopping, restauranger, barer och caféer. Det finns hiss på hotellet och alla rum är ljudisolerade, har luftkonditionering, platt-tv med satellitkanaler och gratis Wi-fi. Detta är ett vänligt och välskött familjeägt hotell med 42 rum och en modern känsla som är väldigt karakteristisk för kedjan Ibis Styles.

Comfort Hotel Davout Nation, Paris
Trevligt och välskött 3-stjärnigt hotell i utkanten av Paris, men inom La Periferique och endast 300 meter från en metrostation, samt tio minuters gångväg till den kända kyrkogården Père Lachaise, där berömda personer som Oscar Wilde och Edith Piaf har förts till sin sista vila. Rummen är enkelt men personligt inredda och har luftkonditionering och ljudisolering. Hotellet har hiss och alla rum har platt-tv med satellitkanaler och gratis Wi-fi. Läs mer här: https://www.comfort-davout.com/en/

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om Frankrike

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål: 
www.albatros.se/resmal/europa/frankrike

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from En varierande resa Jag är fortfarande yrkesverksam samt van resenär. Resmålen var väl valda, liksom de flesta platser vi övernattade på. Resans koncept, med en reseledare som upprepade det mesta två gånger, framför allt var toaletterna fanns och att vi inte skulle glömma att köpa frukt och annat "bra att ha" i bussen, var för mig lite väl omhändertagande. Jag kände mig som en främmande fågel. även om jag förstår att det gjordes av välvilja. Jag tycker också att reseledarens fokus på att under varje bussfärd (tror jag, utan undantag) presentera Frankrike med 90 procent fokus på krigshistoria var smaklöst. Det hade räckt att göra det den dag vi besökte Ohama beach och Bayeux-tapeten.
Date published: 2019-09-19
Rated 4 out of 5 by from En tänkt egen bilresa som blev en guidad bussresa Buss är ett jättebra sätt att få se landskapet på och samtidigt få lyssna på bra info om både den kommande aktiviteten och landet i stort av vår superduktiga reseledare. Några av aktiviteterna tex de rosa stenarna och slottet, var många mil för så lite, gav inte så mycket. Eftersom dagarna var långa och välspäckade, kändes det onödigt att bo i städer som vi ändå inte hann utforska (utom extratiden Paris). Bättre att bo i någon av de små pittoreska byarna som vi ändå hade utflykter till. I övrigt är vi jättenöjda.
Date published: 2021-10-03
Rated 4 out of 5 by from Många upplevelser Mycket trevligt, många fantadtiska ställen
Date published: 2021-09-28
Rated 5 out of 5 by from Underbar resa i sagolikt vackert landskap Som helhet var det en mycket intressant och berikande resa. Vår reseledare, Jan Olof Bengtsson var mycket initierad och påläst. Det var oerhört spännande besöka Omaha Beach och få en levande beskrivning av andra världskriget. Det var bara en av många höjdpunkter. Dock vill jag påpeka att staden Brieuc inte var resan värt. Det hade varit önskvärt med ett charmigare stopp på vägen till Paris. Vidare var inte besöket på medeltidslottet speciellt intressant. Kanske skulle man lägga om rutten - om det finns något mer spännande på vägen?
Date published: 2021-10-02
Rated 4 out of 5 by from Fullmatad resa till Normadie och Bretagne med tonvikt på Dagen D Det var en spännande och mycket informativ resa. Giverny-Normandie-Bretagne-Paris. Väl valda stopp och mycket värdefull information av reseledaren under bussresorna. Han har bred kunskap om allt franskt - kultur, seder och bruk, historia från forntid till idag, aktuella politiska och samhällsfrågor - och en imponerande förmåga att dela med sig vid rätt tillfällen och i lagom dos.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from En riktig utbildningsresa! Med vår fantastiska reseledare fick vi hela frankrikes historia serverad! Krigshändelser genom tiderna, andra världskrigets fasor, mat och dryck och kungar och drottningar. För att inte tala om Bayeux-tapeten.
Date published: 2019-09-25
Rated 4 out of 5 by from En omväxlande resa. Synpunkter: - Alldeles för tidigt flyg från Sverige som gjorde att vi måste gå upp kl 03:00 vilket i sin tur gjorde att första dagen blev tröttsam. Informationen om tider avgångar och biljetter kom först 7 dagar före resans start. - Dåligt! - Intressant med Monets trädgård.- Bra! - Staden Caen trevlig stad med mycket kvällsliv. - Middag i Caen på kvällen kanske kunde ha ordnats på ett trevligare ställe. Lite opersonligt - Godkänt! - Mycket intressant besök på Omaha beach, Point Hoc och Aromanches och Bayeux-tapeten. Mycket bra! - Calvadosbesöket mycket trevligt och bra. Honfleur uppskattat. Ostprovningen mindre bra med opersonligt och oengageat från fabrikens sida med mycket enkel ostprovning med lång körning till fabriken. Denna ostprovning bör utgå ut kommande planering. - Saint Malo - intressant och roligt! - Dinan, ok! - Saint Briuc -helt ok men trångt hotellrum. - Granitkusten kändes inte så fantastisk. Det finns vackrare , mer intressanta klippor i Bohuslän. - Ostronprovningen var trevlig med engagerad personal och trevlig provning! - Paimpol fick vi aldrig se för tidsplaneringen var för snäv så vi hann inte äta lunch i Paimpol. - Slottsbesöket och trädgårdsbesöket i Chateau de la Roche Jagu var trevligt med bra Guide. Vi hade nog ändå väntat oss att få gå in i slottet. - På väg till Paris fick inte heller se Chartres katedral pga dålig tidsplanering - Dåligt! - Middagen i Paris - OK. - Jättetrevlig , lyhörd samt historiskt kunnig reseledare Jan-Olov Bengtsson. Han ordnade bättre transfertid till Charles de Gaulle än i programmet. Vi slapp sitta på flygplatsen i 7 timmar! - Ni bör se över tidsplanering mm inför kommande resor. ,
Date published: 2021-09-28
Rated 5 out of 5 by from En innehållsrik resa med besök på många platser. Vi var på många intressanta platser med en mycket påläst reseledare och en duktig busschaufför. Jag rekommenderar varmt denna resa med alla upplevelser.
Date published: 2019-09-19
 • y_2022, m_12, d_6, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_15
 • loc_sv_SE, sid_FRRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor