Nyår i Wien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Skåla in det nya året i eleganta Wien. Med 7-rätters nyårssupé och klassisk konsert på Kursalon Wien

Eleganta Wien är en underbar stad att skåla in det nya året i. Julstämningen skimrar fortfarande i ett milt ljus över staden och förtrollar både gammal och ung.

Vi ger oss ut på stadsrundtur till några av Wiens största sevärdheter, häpnar över den imponerande Gustav Klimtsamlingen i Belvedere-slottet, ser de kungliga gemaken och Sissi-museet på Hofburg och njuter av både middag och klassisk konsert på Kursalon Wien.

Vi bor på 4-stjärniga centralt belägna Hotel Regina, där vi firar det nya året med champagne och en 7-rätters nyårssupé.

Till nyårssupén ingår dessutom en vinmeny som består av 5 underbara österrikiska viner.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Jul och nyår

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Wien. Stadsrundtur med buss
Dag 2 Stadsrundtur till fots. Slottet Hofburg med de kungliga gemaken, silversamlingen och Sissi-museet. Tid på egen hand. Middag och klassisk konsert på Kursalon
Dag 3 Nyårsafton. Stadsrundtur med det konsthistoriska museet och Belvedere-slottet med Gustav Klimt. Tid på egen hand och 7-rätters nyårssupé
Dag 4 Wien. Tid till äventyr på egen hand
Dag 5 Tid på egen hand. Flyg Wien – Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Wien. Stadsrundtur med buss
Belvedere-slottet i aftonbelysning

Efter ankomst ger vi oss ut på en stadsrundtur i den österrikiska huvudstaden, där en fjärdedel av hela landets befolkning är bosatt. Vi kommer förbi några av de största sevärdheterna i Wien, bland annat ett av världens mest kända operahus; Wiener Staatsoper, Konsthistoriska museet med de världsberömda habsburgska konstsamlingarna, parlamentsbyggnaden och Burgteater, som etablerades av kejsarinnan Maria Theresia år 1741. Vi kommer dessutom förbi Belvedere-slottet, där världens största Gustav Klimt-samling kan beundras. Efter stadsrundturen checkar vi in på fyrstjärniga Hotel Regina som ligger på gångavstånd till ligger på gångavstånd till Wiens centrum innanför Ringstrasse.

Middag på egen hand.

Dag 2
Stadsrundtur till fots. Slottet Hofburg med de kungliga gemaken, silversamlingen och Sissi-museet. Tid på egen hand. Middag och klassisk konsert på Kursalon
Vi besöker Hofburg

Vi upplever vackra Wien under vår stadsvandring som tar oss till de centrala höjdpunkterna.  Vi ska även besöka det praktfulla slottet Hofburg, som under åren 1438-1583 och 1612-1806 var residens för kejsaren av det tysk-romerska riket och tills 1918 var det residens för kejsaren av Österrike. I Hofburg finns en rad museer, bland annat Konsthistoriska museet, Skattkammaren och många fler. Hofburg är i dag dessutom residens för den österrikiske presidenten. På kvällen njuter vi av middag och klassisk konsert på Kursalon Wien, en överdådig renässansbyggnad från 1867. Det var här Johann Strauss II gav sin första konsert 1868.

Efter middagen på restaurang Johann går vi till den vackra konsertsalen och lyssnar på en Mozart- och Strauss-konsert. Det kommer att finnas transport till och från hotellet.

Dag 3
Nyårsafton. Stadsrundtur med det konsthistoriska museet och Belvedere-slottet med Gustav Klimt. Tid på egen hand och 7-rätters nyårssupé
Gott Nytt År!

Det blir en dag i konstens tecken och vi ser en av Wiens sevärdheter från bussen.  Vi besöker Wiens konsthistoriska museum som kan ståta med de världsberömda habsburgska samlingarna, samt Belvedere-slottet, där ska se världens största Gustav Klimt-samling.

Under eftermiddagen kan man utforska Wien på egen hand. På kvällen samlas vi för att njuta av en gemensam galamiddag som består av en delikat 7-rätters meny. Vi skålar in nyåret med ett glas champagne eller två och tar en promenad in till centrum för att se nyårsfyrverkerierna.

Dag 4
Wien. Tid till äventyr på egen hand
Sachertårta smakar lite extra gott på nyårsdagen...!

Idag kan du börja med att vila ut dig efter gårdagens festligheter och sedan utforska Wien på egen hand. Kanske du vill åka ut till Grinzing med spårvagnen och besöka en så kallad heuriger, vilket är namnet på ett speciellt slags österrikiskt värdshus. Ordet heuer betyder i år och namnet kommer från det vin som serveras, som är ett lokalt vin från nuvarande år. Heuriger-krogarna öppnade en gång i tiden så att vinmakarna hade ett ställe där de kunde erbjuda sina nya viner och förhoppningsvis sälja några flaskor. Ända fram till början av 1900-talet kunde man som gäst ta med sin egen mat, men i dag serveras typiskt kalla rätter, t.ex. hemlagad korv, potatissallad och wienerschnitzel. Det finns för övrigt lagstiftning angående receptet på sistnämnda, som endast får göras av kalvkött för att få kalla sig wienerschnitzel. Till en äkta heuriger-upplevelse hör den speciella schrammelmusiken som framförs av så kallade heurigensångare som sjunger och spelar gitarr och munspel. Sångerna handlar för det mesta om vin, en nostalgisk längtan tillbaka till ”den gamla goda tiden” och Wiens skönhet.

Eller du kanske hellre vill besöka något av de fina museerna vi inte har sett än? Besöka slottet Schönbrunn, shoppa, äta sachertårta på Hotel Sacher eller världens största wienerschnitzel hos Figlmüller? Dagen är din – i Wien är det svårt att veta vad man ska välja...!

Dag 5
Tid på egen hand. Flyg Wien – Stockholm

Vi ger oss ut till flygplatsen sent på eftermiddagen och fram till dess kan du utforska Wien på egen hand. Varför inte passa på att besöka ett av de berömda wienercaféerna? På ett traditionellt wienercafé kan man sitta i timtal och läsa tidningen med en kopp kaffe som sällskap, och enligt UNESCO är detta till och med ett officiellt tidsfördriv i Wien! Här härskar ett lugn och en helt speciell stämning som man inte hittar på många andra platser. Och en specialitet man bara måste provsmaka är den berömda sachertårtan med en kopp wiener melange.

Slottet Schönbrunn är den sevärdhet i Wien som har flest besökare varje år och visst är det värt att se! Det var sommarslott för kejserliga ätten Habsburg av Österrike. De mest bekanta personligheterna som bott här är kejsarinnan Maria Theresia, berömd för sina 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans fru Sissi (Elisabeth av Österrike). En annan kändis var ärkehertigen (kronprinsen) Frans Ferdinand av Österrike, som sköts 28 juni 1914 vilket inledde första världskriget, och kejsardömets fall. En något tragisk barndom tillbringade här också Napoleon I:s son Napoleon II efter faderns fängslande. Det sägs även att det var här som en femårig pojke från Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, höll sin första konsert.

Vinmeny till nyårssupén

Till nyårssupén ingår ett vinpaket som innehåller 5 fantastiska österrikiska viner som kompletterar maten på ett underbart sätt.

Smaklig måltid!

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Wien t/r
 • Transport från flygplatsen – hotell t/r
 • Stadsrundtur i buss vid ankomst
 • Stadsvandring i Wien
 • Entré till Hofburg, konsthistoriska museet och Belvedere med Gustav Klimt
 • Boende på 4-stjärnigt hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar på hotellet
 • Middag på Kursalon med kort wienerkonsert
 • 7-rätters nyårssupé med vinpaket
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (ca 100 kr)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Österrike

Här kan du läsa mer om Österrike: www.albatros-travel.se/resmal/europa/osterrike.
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.
Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Magiskt nyår i Wien. Mycket bra program och lagom mycket. Guiden Wanda var jättebra men gruppen var alldeles för stor utan tele support. Det gick inte att samla alla och vi missade mycket. Guiden Oksana var Ok fast hennes engelska var något bristfällig. Det blev en mindre bra visning i konstmuseet. Också här borde vi haft teknisk support. Hotellet var bra men med en otrevlig anmärkning: nyckelbrickan till min dotters rum gick sönder vid en olycka och hon fick betala 20 €. Verkligen onödigt!
Date published: 2018-01-04
Rated 3 out of 5 by from Wien på Nyår fantastiskt Ett bra upplägg, program jättebra! Men, nyårsmiddagen på hotellet allt annat än godkänd!!! 2 servitörer till ca 50 pers, hann ej servera, ställde i panik ur vinflaskor pp bordet , maten transporterades springande av de två från kök, långt borta 1 tr ner!! Varmrätt fisk, kall, torr o smaklös, varmrätt kalvfile var typ kalops på kalv, och kallt!!! De rätter som skulle vara kalla, ingen direkt supermat, ingen tråd i smakerna på tallriken!!!
Date published: 2018-01-03
Rated 4 out of 5 by from Trevligt nyårsfirande Omväxlande program, bra boende, bra reseledare, välarrangerat, men upplevelsen stördes av små onödiga missar: 1. Vi uppmanades av reseledaren att äta lunch på planet eftersom en 3 timmars sightseeing skulle börja direkt vid ankomst - INGEN MAT FANNS OMBORD, SKULLE FÖRBESTÄLLTS VID BILJETTBOKNING 2. Sightseeing skulle vara 3 timmar - INTE AVSTÄMT MED LOKAL GUIDE OCH VARADE ININTIALT BARA 1 timma. 3. Omöjligt i en grupp på 35 att höra de lokala guiderna utan audivisuella hjälpmedel, vilket gjorde att mycket av deras intressanta kunnande inte var tillgängligt. KUNDE LÖST MED EN MARGINELL EXTRA KOSTNAD SOM MÅNGA RESEARRANGÖRER GÖR. Hade gjort STOR skillnad 4. Onödig fadäs att inte inkludera vatten utan kostnad i nyårsmiddag där både mat och vin ingick 5. Underbemannad, synnerligen stressad serveringspersonal drog ned upplevelsen av en i övrigt bra nyårsmiddag Den utmärkta Reseledaren gjorde allt man kan begära för att göra resan till en minnesvärd upplevelse.
Date published: 2018-01-06
Rated 4 out of 5 by from Jättetrevligt sätt att uppleva nyår i Wien Är väldigt nöjd med resan som helhet. Bra och välbalanserat programutbud där tillfällen för egen tid gavs. Vi kände oss väl omhändertagna av vår reseledare. Nyårsmiddagen var dock en besvikelse.
Date published: 2018-01-04
Rated 4 out of 5 by from Välbalanserat program Trevligt program med bra fördelning fri tid och organiserade utflykter. Bra mat på inkluderade måltider. Hotellrummet bra men nioll utsikt (brandvägg 1 meter utanför
Date published: 2018-01-04
Rated 5 out of 5 by from En nyårshelg att minnas En väl organiserad resa! Eleonor Theresa Jacobsson, vår reseledare, plus lokalguiderna var mycket bra och kunniga
Date published: 2018-01-08
Rated 4 out of 5 by from Nyårsresa i samband med 70-årsfirande på nyårsdagen! En upplevelserik och festlig resa!
Date published: 2018-01-07
Rated 5 out of 5 by from Bra program Välorganiserat med bra besök
Date published: 2018-01-03
 • y_2021, m_10, d_15, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_sv_SE, sid_ATVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ATVCB03BSE