Opera i Prag med Figaros Bröllop och kammarkonsert

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Karlsbron, Pragborgen, en båttur på Moldau och två underbara musikföreställningar

Följ med på en resa till Prag som är fullspäckad med upplevelser till ett otroligt förmånligt pris: Vi utforskar den charmiga stadsdelen Mala Strana till fots och flanerar över Karlsbron, besöker den pampiga Pragborgen och passerar Vaclavtorget där demonstrationerna hölls som störtade kommunismen 1989.

Dessutom väntar musikupplevelser av hög klass: På den anrika Estatesteatern blir vi hänförda av Figaros Bröllop och i historiska Klementinum njuter vi av en intim kammarkonsert. 

Första kvällen äter vi en 3-rätters middag på en stämingsfull restaurang.

På den här resan bor vi på trevliga Hotel Central som ligger i hjärtat av Prag.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor

 • Reseledare Svensktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Tjeckiska korunas

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Prag. Stadsvandring och välkomstmiddag
Dag 2 Båttur med lunch på Moldau. Kvällens föreställning: Kammarkonsert i Klementinum
Dag 3 Pragborgen och lunch på lokal pub. Kvällens föreställning: Figaros Bröllop på Estatesteatern
Dag 4 Hemresa

Hotell

Hotel Central

Hotellet ligger centralt i Prag med endast 400 meter till det gamla torget och 1 km från Vaclavtorget. Rummen är trevliga och har bland annat TV, hårtork och gratis internet. 
Ett par hundra meter från hotellet kan man stiga på en av de många spårvagnar som går förbi om man vill se sig om i staden på egen hand.  

Läs mer på https://central-prague.com/en-gb 

Central Hotel Prague 
Rybná 8, Prag 1
Prague 110 00, Czech Republic
Tel.: +420 725 448 712

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
6 798:–
Stockholm
Figaros Bröllop
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Prag. Stadsvandring och välkomstmiddag
Vi flanerar över Karlsbron

Vi sätter oss på flyget till Prag. När vi har landat åker vi in till Prags centrum och börjar vår resa med en stadsrundvandring, där vi ser några av stadens mest berömda sevärdheter. Vi förvarar vårt bagage på hotellet tills vi checkar in.

Innan vi börjar vår rundtur gör vi ett stopp där det finns möjlighet att köpa lunch. Vi går till fots längs stadens kullerstensgator, och i Prags centrum hittar vi några av Prags äldsta byggnader. Under vår utflykt passerar vi Vaclavtorget, en 750 meter lång boulevard med en uppsjö av shoppingmöjligheter och trevliga restauranger. Torget används ofta som samlingspunkt för nationella festligheter och demonstrationer. Här hölls t.ex. demonstrationerna 1989 som störtade kommunismen.

Vi fortsätter till torget i gamla stan och låter oss imponeras av de vackra pastellfärgade byggnaderna och torgets rika historia, som går hela vägen tillbaka till 1000-talet. Från torget har man utsikt över Tynkyrkan där Tycho Brahe begravdes år 1601. Vi passerar den pampiga kyrkan, det judiska kvarteret och Kruttornet som påbörjades år 1475.  (Beroende av ankomsttid kan stadsrundturen flyttas till dag 2 på förmiddagen)

Ikväll ska vi äta en tre rätters middag på en stämningsfull restaurang. Vi möts upp på hotellet och promenerar den trevliga vägen till restaurangen där vi ska njuta av kvällens middag tillsammans.

Dag 2
Båttur med lunch på Moldau. Kvällens föreställning: Kammarkonsert i Klementinum

Idag ska vi ta en paus från det pulserande stadslivet och går ner till floden Moldau. Vi möts vid lunchtid på hotellet, eller avtalad plats i centrum, och går tillsammans ner till båten. Här ska vi ge oss ut på en trevlig och komfortabel båttur på Moldau. Floden, som är Tjeckiens längsta flod, slingrar sig genom Prags centrum och vi njuter av utsikten över den vackra staden från båten medan vi intar en lunchbuffé. Längs vägen får vi höra om de många sevärdheter vi passerar under de två timmar vi befinner oss på vattnet. Om det är fint väder kan vi njuta av utsikten från soldäck.

Sedan är det dags att på egen hand uppleva mer av allt som Prag har att erbjuda. Det finns många spännande butiker, museer och kyrkor att utforska.

Ikväll ska vi avnjuta en kammarkonsert i den vackra historiska byggnaden, Klementinum. En kammarkonsert består av en mindre orkester som spelar. Upplevelsen blir mer intim jämfört med de stora konserter som framförs i konsertsalar. Denna konsert framförs av en liten ensemble från Dvořáks symfoniorkester och är en alldeles speciell upplevelse. På kvällens konsert ska vi höra musik av bland annat kompositörerna Smetana, Dvořák och Vivaldi. Komponisterna Bedřich Smetana (1824-1884) och Antonín Dvořák (1841-1904) är deras generations ledande representanter för nationell musik i Tjeckien, och därför betraktas Smetana som fader till den tjeckiska musiken. Han är mest känd för sina verk ”Mitt fosterland” och ”Brudköpet”. Det var kärleken till Beethoven, Mozart och Schubert som inspirerade Dvořák till att dyrka kammarmusiken och symfonin, och han fick snabbt ett världsomspännande erkännande. Han är bland annat känd för verket ”Slaviska danser”.

Den berömda italienska komponisten och violinisten Antonio Vivaldi (1678-1741) fick med sin enorma produktion ett stort inflytande på musikens utveckling och utformning i början av 1700-talet. Vivaldi är särskilt känd för verket ”Det fyra årstiderna”.

Konserten varar cirka 65 minuter. Kvällens middag intas på egen hand och vi träffas framför Klementinum eller annan avtalad plats och går tillsammans in till konserten.

Dag 3
Pragborgen och lunch på lokal pub. Kvällens föreställning: Figaros Bröllop på Estatesteatern

Vi inleder dagen med att ta spårvagnen upp till det pampiga borgkomplexet som rymmer en historia som går flera tusen år tillbaka i tiden.

Borgen anses vara Prags största sevärdhet och dess historia går hela vägen tillbaka till år 870 cirka. Den som besöker staden ska definitivt besöka borgen. I över tusen år har den varit en viktig symbol för folket och dess ledare, och idag fungerar den bland annat som arbetsplats för Tjeckiens president. Borgen är enorm och pampig och rymmer historiska palats, kyrkor, kloster och kapell. År 1618 ägde en viktig händelse rum på borgen då protestanter kastade ut den katolske kejsarens ståthållare från ett fönster. Detta blev inledningen till 30-åriga kriget.

Vi inleder vår rundtur vid huvudingången varifrån vi har en vacker panoramautsikt över staden. Därefter fortsätter vi in till själva borgområdet där intrycken är många. Vi ser bland annat den imponerande Sankt Vitus-katedralen som förvarar de tjeckiska kronjuvelerna och som är huvudsäte för Prags ärkebiskop. Konstruktionen av katedralen påbörjades år 1344 av kejsar Karl IV och själva byggnaden är enorm. Vi får höra mer om dess spännande historia medan vi passerar stenvalven och går in i katedralen. 

Efter vårt besök i det enorma borgkomplexet fortsätter vi genom den trevliga och charmiga stadsdelen Mala Strana (Den lilla sidan) och stannar och äter en välförtjänt lunch på en traditionell tjeckisk pub. 

I Prag finns många pubar och bryggerier som serverar den världsberömda ölen i stora mängder och i flera olika varianter. Tjeckerna är det folk i Europa som dricker mest öl, och landet har en hel kultur som kretsar kring denna skummande dryck. Landet har nästan 500 olika sorters öl som tillverkas på cirka 110 små och stora bryggerier runt om i landet. Under vår vistelse i Prag finns därför alla möjligheter att testa på detta stora urval. 

Efter lunchen fortsätter vi över Prags mest kända bro, Karlsbron. Fram till mitten av 1800-talet var Karlsbron den viktigaste länken mellan Den gamla staden på östsidan av floden och Prags borg på västsidan. Vi lär oss mer om de historiska händelser som har ägt rum på bron.

Kvällens operaföreställning går av stapeln i den vackra Estatesteatern, som byggdes i slutet av 1800-talet. Teatern är Prags äldsta och en av Europas vackraste teaterbyggnader. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) hade koppling till teatern och i 1787 satte han här upp sin opera Figaros bröllop. Efter det positiva mottagandet komponerade Mozart även operan Don Giovanni, som fick världspremiär på Estatesteatern 1791 och dirigerades av Mozart själv.

Figaros bröllop är Mozarts berömda operakomedi från 1786. Handlingen i Figaros bröllop är en fortsättning av  historian i operan Barbaren i Sevilla av Gioacchino Rossini (1792-1868).

Figaros bröllop handlar om kammartjänaren Figaro och kammarpigan Susanna som ska gifta sig. Nör bröllopsdagen närmar sig börjar greven Count Almaviva förföra Susanna. Det får Figaro och Susanna att tillsammans med grevinnan Rosina planera hur de kan avslöja Count Almavivas otrohet och lära honom en läxa. Det här är en opera som är högt älskad av publiken världen över och dessutom en av de mest spelade. 

Idag intas middagen på egen hand och vi träffas framför Estatesteatern eller annan avtalad plats och går sedan in till föreställningen tillsammans. Efter operan tar vi sällskap hem till hotellet, som ligger på gångavstånd från teatern.

Dag 4
Hemresa
I dag säger vi farväl till Prag och reser hem till Sverige igen.

Uppgradering av platser på Estatesteatern

I resans pris ingår platser i kategori A. Du kan uppgradera platser i kategori B mot ett tillägg. Priserna varierar från föreställning till föreställning - se de aktuella prisuppgifterna under Prisinformation.

Vi rekommenderar att du väljer kategori redan när du bokar resan, eftersom vissa föreställningar blir utsålda ganska fort. Du kan senast uppgradera till en annan kategori när du ska betala totalbeloppet för resan, vilket som regel är 75 dagar före avresa. Om du bokar resan senare än 75 dagar före avresa kan du uppgrader senast 30 dagar före avresa.

Prisinformation

Resans pris

Från 6 798:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 500:–
Uppgradering av platser

Uppgradering till operaföreställningen: 
• Kategori B:  490 kr per föreställning

Uppgradering till kammarkonserten:
• Kategori B: 135 kr per föreställning

Priset inkluderar
 • Svensktalande lokalguide
 • Flyg Stockholm - Prag t/r
 • Utflykter enligt program
 • Biljett till operaföreställning (Kat A)
 • Biljett till kammarkonsert (Kat A)
 • Biljett till spårvagn upp till borgen
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • 2 luncher
 • 1 middag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för bättre sittplatskategori på operaföreställning och kammarkonsert
 • Personliga förnödenheter
 • Dricks, t.ex till chaufför
 • Eventuella entréer på borgområdet
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Man får ta med 1 styck bagage per person. Max 20 kg + handbagage (handbagage: max 8 kg).
Handbagagets dimensioner får max vara totalt 118 cm totalt längd x bredd x höjd = 55 cm x 40 cm x 23 cm.
Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter.
 

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor”  är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Klimat

Under vår och höst kan det vara kyligt på morgnar och kvällar, och det kan också förekomma regnskurar. Vi rekommenderar att man tar med sig en varmare jacka/tröja samt någon regnjacka. Vi rekommenderar också att man tar med sig ett par sköna och bekväma skor till promenaderna genom stadens gator.
 

Prag till fots

Den här resan till Prag förutsätter att man kan gå på egen hand, utan eventuella hjälpmedel. Vi bor centralt och har valt att gå till fots till de olika sevärdheterna och platserna vi ska besöka på resan. Ta med bekväma skor att gå i, eftersom vi går runt 6 kilometer per dag.
 

Praktisk information

Reseledare på denna resa är en svensktalande lokalguide som bor i Prag och har därför stor kännedom om området och vad man vill uppleva – och delar gärna med sig av sin kunskap! Detta innebär även att lokalguiden vanligtvis övernattar i sitt eget hem. Reseledaren är självklart med på alla planerade aktiviteter. 

Läs mer om Tjeckien

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål:

www.albatros.se/resmal/europa/tjeckien

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Ett resmål med intressant historia och kultur. Reseledaren var ett levande uppslagsverk, kunnig och med en ibland personlig touch i berättandet som var befriande. Uppskattade att hon ville och kunde medge att något var fult och med ironi också kommenterade landets politiska ledare. Hotell Adler med sitt centrala läge var hemtrevligt med god service. Stort plus för frukosten med allt man kunde önska sig för att orka med dagens promenader, och gående är det mycket av i Prag. En sak som nog alla i gruppen var oförberedd på var stadsvandringen innan vi anlänt till hotellet. Hade varit skönt ha lämnat bagage och checkat in först. Ett förslag till upplägg kunde vara en utflykt till koncentrationslägret. Såg att folder om detta fanns på hotellet. Tyvärr hinns inte allt med som man skulle vilja se pä några få dagar men Prag är en stad jag gärna skulle återvända till.
Date published: 2019-05-23
Rated 5 out of 5 by from En trevlig och intressant resa Det var en välordnad och trevlig resa, med en fantastisk reseledare, som fick hela gruppen att trivas, med sitt goda humör och mycket kunskap. Det vore bra om man kunde få en deltagarlista vid första träffen. Det skulle underlätta för det är svårt att komma ihåg alla namn.
Date published: 2019-03-26
Rated 3 out of 5 by from Prag är en fantastiskt fin stad Men som många platser nu överfull med turister. Vi hade en mycket bra svensktalande guide, Operan Figaro var högklassig - röster, dekor, regi - (men man borde ha kunnat få det upptryckta engelska programbladet i förväg) och somliga av oss hade platser där man såg scenen dåligt. Kammrokestern dagen därpå var OK, men det framgick inte vilka som spelade eller exakt vad som spelades. Med tanke på att vi var nästan 40 som kommit från Sverige och köpt resan (senast) i februari kunde detta ha planerats bättre. Hotel Adler, centralt beläget, var rent och trevligt, men rummen dåligt planerade: det fanns inte nattygsbord vid varje säng, inga skåp eller lådor för uppackning och 5 galgar att dela på för två. Maten var över lag bedrövlig.
Date published: 2019-05-24
Rated 5 out of 5 by from Välplanerad resa med en fantastisk reseledare. Prag är en historisk stad ock Valecka gjorde staden levande med sina då och nu tidens historier. Hon bjöd ut ifrån sitt liv också som gjorde resan dubbel värdefull.
Date published: 2019-03-26
Rated 5 out of 5 by from En härlig och en mycket väl organiserad resa! Vår resa ledare/ guıden var mycket kunnig och uppskattad. Hon har varit också som en historielärare, var hjälsam och hon bjuder på sig själv.
Date published: 2019-03-26
Rated 5 out of 5 by from Proffsig reseledare gjorde upplevelsen ännu bättre Väl planerat program med fyllig information om Prag, dess historia och dagsläge. Utmärkt kvällsprogram med kammarmusik och opera, Carmen.
Date published: 2019-03-30
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig resa och fint upplägg En lärorik och trevlig resa med god mat och inte minst den goda ölen. Trevligt och tyst hotell med god frukostbuffe.
Date published: 2018-10-27
Rated 5 out of 5 by from Sköna dagar i en vacker och intresssånt stad En resa med trevliga överraskningar. En guide och reseledare Vladka mycket kunnig, proffsig samt helt charmerande.
Date published: 2019-03-26
 • y_2021, m_1, d_14, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_36
 • loc_sv_SE, sid_CZROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21CZROP01KSE1705