Opera i Verona med Carmen och Aida

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Opera under öppen himmel i Veronas amfiteater med utflykter till Borghetto, Milano och Gardasjön

Låt drömmen om en operaafton på den berömda amfiteatern i Verona gå i uppfyllelse. Det är något alldeles speciellt med opera under bar himmel en varm sommarkväll. Och i den romerska amfiteatern i Verona upplever man inte bara en fantastisk akustik, här är operan en sann folkfest.

Vi ska njuta av de fenomenala operaföreställningarna Aida, som är Verona-operans varumärke, och Bizets Carmen.  Vi äter lunch i den gemytliga staden Sirmione vid Gardasjön och insuper naturligtvis stämningen i romantiska Verona, där Romeo och Julia kämpade för sin kärlek. Verona är omgivet av vingårdar som tillverkar de härliga amarone-vinerna. Du har möjlighet att köpa till en extrautflykt till en av vingårdarna där du lär dig mer om och smakar på de läckra dropparna.

Följ med på en resa som sjunger musikens lov!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

 • OBS: Carmen & Aida

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm och ankomst till Verona
Dag 2 Medeltidsstaden Borghetto och Gardasjön. Kvällens föreställning: Carmen
Dag 3 Verona, möjlighet till besök på Amarone-vingård. Kvällens föreställning: Aida
Dag 4 Hhemresa

Hotell

Hotel West Point

Vi bor på Hotel West Point som ligger ca 15 minuters färd utanför staden. Operaföreställningarna slutar ofta runt midnatt och de gäster som vill ta något att dricka efter föreställningen kan ta en taxi tillbaka till hotellet på egen hand (pris ca 30 €).

Hotellet är 4-stjärnigt med bra faciliteter. Rummen är utrustade med hårtork, TV och luftkonditionering. Wifi finns på de gemensamma ytorna och på rummen. 

Adress: Via Staffali 2/A, 37062 Dossobuono Di Villafranca Verona

Tel: +39 045 8601020

E-post: info@hotelwestpoint.it

Läs mer på www.hotelwestpoint.it/en/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum Varje avresedatum har olika föreställningar. Nedanför kan du se alla kombinationer

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 498:–
Stockholm
Endast få platser kvar, Il Trovatore & Aida
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
9 298:–
Stockholm
Aida & Tosca
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 698:–
Köpenhamn
Tosca & La Traviata
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 498:–
Stockholm
La Traviata & Aida
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 498:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar, Tosca & Carmen
8 498:–
Stockholm
Endast få platser kvar, Carmen & Aida
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
8 698:–
Köpenhamn
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm och ankomst till Verona
Vi besöker Bergamo

Vi flyger från Stockholm till Milano. Från flygplatsen kör vi mot den mysiga staden Bergamo som ligger i regionen Lombardiet. Stadens historia går tillbaka till romartiden och staden har tillhört Milano och stadsstaten Venedig. Det var här som de italienska maskkomedierna - commedia dell’arte – utvecklades under 1500-talet, och det var här som Pierrot – bageriassistenten från Bergamo – och figurer som Harlekin och Columbine föddes.

Staden ligger i backig terräng och den gamla stadsdelen, Bergamo Alta, ligger på en kulle, omgärdad av stadsmur som byggdes under den sista hälften av 1500-talet.  Från den nedre delen av Bergamo, kan man ta trappan eller linbanan (funicularen) upp till den övre stadsdelen.  Man köper i så fall biljett på plats, 1,30€ enkel resa. Man kan även stanna i den nedre delen av staden och äta lunch, t.ex. på den trevliga restaurangen A Modo som ligger vid linbanan.

Uppe i Bergamo Alta kan man passa på ett leva som riktiga italienare en stund; gå på bar och njuta av en aperitivo på en liten piazza eller den charmiga Via Gombito. Här kan man lätt lockas till en Aperol Spritz, den typiska italienska sommardrinken som passar perfekt på en varm dag, eller kanske äta en lätt lunch.
Efter vår anhalt i Bergamo fortsätter färden under eftermiddagen mot Verona och vårt hotell som ligger en kvart i buss utanför själva Verona. Eftersom de flesta har varit upp tidigt har vi valt att äta middag på vårt hotell den första kvällen.

Dag 2
Medeltidsstaden Borghetto och Gardasjön. Kvällens föreställning: Carmen
Sirmione

Idag gör vi en utflykt till den vackra Lago di Garda – Gardasjön. Vi besöker först den mysiga medeltidsstaden Borghetto som ligger vackert längs Minciofloden. Borghetto är en gammal stad med vattenkvarnar som står i perfekt harmoni med Minciofloden. Den vackra borgen i Borghetto vittnar om stadens strategiska placering mellan Verona och Mantua. Här får vi tid att njuta av en kopp kaffe på ett av de många små caféerna innan vi kör tillbaka till Gardasjön.  Vid denna underbara sjö besöker vi den vackert belägna staden Sirmione. Vi startar med en läcker italiensk lunch innan vi gör en rundvandring i staden som utifrån mest påminner om en borg. Här i Sirmione finns det också möjlighet att åka på en liten båttur runt halvön eller kanske ta ett dopp i det svalkande sjövattnet.

Efter detta åker vi tillbaka till hotellet. Här samlas vi och åker in till centrum för att se kvällens föreställning, Carmen.

I tobaksfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid stadens kasern. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken och glömmer allt om sin trolovade Micaëla. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Nu dyker tjurfäktaren Escamillo upp - stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen. Carmen vill få lov att älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin frihetslängtan.

Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören för övrigt själv aldrig besökte.

Även denna kväll startar vi med att köra in till centrum av Verona. Men idag är det fritt val av restaurang på egen hand. Veronas centrum bjuder på många möjligheter. Efter middagen samlas vi i amfiteatern och vi sätter oss tillrätta för att njuta av ännu en magisk afton under stjärnorna! Efter operaföreställningen tar vi bussen hem till hotellet tillsammans.

Dag 3
Verona, möjlighet till besök på Amarone-vingård. Kvällens föreställning: Aida
Amfiteatern i Verona
Verona ligger i ett av Italiens mest välkända vinområden. Namn som Valpolicella, Bardolino, Soave och inte minst Amarone kommer från området runt Verona. I dag är det möjligt att följa med på en vinutflykt till Amaronevinets hemort, Negrar. Vi besöker en vingård och lär oss mer om hur det världsberömda vinet blir till. Vi ser hur man torkar druvorna som ger det kraftiga och goda vinet, besöker vinkällaren där tusentals liter vin ligger i stora tunnor och väntar på att komma på flaska som Amaronevin. Det görs även andra viner på gården, bland annat ripasso, även kallad Amaraone-vinets lillasyster. Efter rundvisningen provsmakar vi några av gårdens viner och får även en liten snack till vinerna. (ingår i resans pris – för beskrivning och pris, se längre ner i dagsprogrammet).
 
Efter vingårdsbesöket åker vi in till Verona och får tid att uppleva staden. Den härliga staden flöder över av härliga caféer, butiker av olika slag och massor av kultur. Precis som Shakespeare satte Helsingör på världskartan med Hamlet, så har historien Romeo och Julia placerat Verona på litteraturens världskarta. Det är även här vi hittar den berömda balkongen som är på många sätt är utgångspunkt för världens kanske mest berömda kärlekshistoria.

Under eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet i god tid för att hinna byta om och koppla av en liten stund innan vi ska uppleva kvällens opera. Vi samlas på hotellet och åker in till centrum, på vägen in mot Verona kommer vår reseledare att besätta om kvällens föreställning, Aida.

I kväll ska vi uppleva operaföreställningen Aida, som länge varit operans varumärke. Det var den första operaföreställningen som uppfördes i arenan i augusti 1913. Aida är också den opera som uppförts flest gånger under åren och år 2006 kunde man fira den 500:e föreställningen.

Handlingen utspelar sig i Egypten under tiden för de första faraoerna. Aida är historien om kärleken mellan den unge härföraren Radames och slavinnan Aida, som egentligen är en vacker etiopisk prinsessa. Den egyptiska prinsessan Amneris är också passionerat förälskad i Radames. Krig har nyligen utbrutit mellan Egypten och Etiopien och kärleken mellan Radames och Aida leder till deras död när de dras in i krigets och hovets intriger. Operan är trollbindande – både handling, musik och inte minst den storslagna nyuppsättningen gör Aida till en fantastisk upplevelse.

Idag äter vi en avslappnad pizzamiddag på en restaurang i närheten av arenan. En äkta italiensk pizza kan inte jämföras med den pizza vi är vana vid hemifrån. Här gör man pizzan av surdeg som får jäsa i 48 timmar. Pizzan är tunn och har lagom mängd fyllning för att inte kännas överlastad. Surdegen mättar och en traditionell pizzamiddag på goda råvaror passar perfekt på en varm sommardag i Italien.  Efter middagen går vi in i den vackra arenan och sätter oss tillrätta. Om man inte tidigare har varit i Verona och sett amfiteatern så kan den beskrivas som Veronas svar på Colosseum, men i bättre skick. Amfiteatern byggdes år 30 e.Kr strax utanför stadsmuren. I amfiteatern höll man dåtidens cirkus, ”I Ludi”, för att underhålla den romerska befolkningen. ”Panem e circences” -  ”Bröd och skådespel till folket” var de romerska härskarnas framgångsrecept.

Amfiteatern är i anmärkningsvärt fint skick.  Den vita och rosa kalkstenen som ursprungligen täckte arenan försvann dessvärre efter ett jordskalv år 1117, detsamma gäller teaterns yttre ringmur. Under årens lopp har man återanvänt delar av teatern och tagit material från den för att använda som byggnadsmaterial på andra ställen.  Men tack vare renässansens intresse för antiken så har resten räddats undan ett trist öde.  Vi kan alltså tacka renässansen för att vi i dag har en så vacker amfiteater i Verona.

Trots att taket och den yttre muren saknas så är akustiken fantastisk nästan överallt i teatern.  Idag ägnar arkitekter och ljudtekniker massor av tid på just akustiken så snart ett nytt operahus skall byggas. Men i Verona har romarna lyckats skapa ett akustiskt mästerverk, som nu ger oss möjlighet att uppleva opera under bar himmel som kan konkurrera med de moderna operahusen i hela världen – och det helt utan mikrofoner och förstärkare.

Vi sitter på stenbänkar högt uppe i själva arenan. Från våra platser har vi den bästa utsikten över denna säregna konsertsal och det vackra himlavalvet som svävar över oss. Det är i denna avdelning i arenan som stämningen är bäst! Det är kanske inte de bästa platserna rent sång – och musikmässigt, men vi har valt dessa platser noga just för den goda stämningen, folkligheten och samvaron. I den avdelningen vi sitter är det även tillåtet att ta med sig snacks och något att dricka som kan avnjutas under den långa föreställningen.  Vi sitter på antika stenbänkar och man kan hyra en kudde (3 euro, priser från augusti 2012) eller köpa en uppblåsbar plastkudde (3 euro) om man önskar.

Innan föreställningen startar tänder publiken varsitt litet stearinljus och skapar ett vackert ljushav medan mörkret sänker sig runt teatern. Vi väntar spänt på att föreställningen startar!

Om du vill lägga lite mer på själva operaföreställningen så kan du boka lite bättre platser längre ner på arenans ”läktare”. Här sitter man på riktiga stolar på numrerade platser. Tillägget för platserna i kategori B är 750 kr per föreställning. Tillägget för platserna i kategori C kostar 1000 kr per föreställning. Dessa ska beställas hemifrån.

Efter föreställningen kör vi tillbaka till hotellet.

Dag 4
Hhemresa

Nu har det blivit dags att resa hem igen efter underbara dagar i Italien.

 

Extra utflykt till Negrar

Den som vill kan följa med på en vintur till Amaronevinets hemstad, Negrar. Vi besöker en vingård i staden som ligger vackert i den backiga terrängen strax utanför Verona. Vi får lära oss mer om hur man producerar detta världsberömda vin. Givetvis ska vi även provsmaka ett glas tillsammans med lite snacks i form av ost och korv. På vägen ut till vingården passar vi på att göra en extra sightseeingtur i Verona.

Pris: 230 kr per person – ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Se hur det berömda Amarone-vinet framställs

Uppgradering av sittplatser i amfiteatern

Platser i kat. A är inkluderade resans pris och du har möjlighet att köpa till kat. B. (Poltroncine di Gradinata Numerata) och kat. C (Poltrone). Priserna varierar från föreställning till föreställning. Du kan se det aktuella pristillägget under ”Prisinformation”.

Vi rekommenderar starkt att du väljer kategori när du beställer själva resan. Skulle du dock önska uppgradera din biljett vid ett senare tillfälle kan detta göras senast i samband med slutbetalning av resan, normalt 75 dagar innan avresa. Vid köp av resa nära avresedatum kan detta göras senast 30 dagar innan.

Du kan köpa till ännu bättre platser i Arena di Verona

Prisinformation

Resans pris

Från 8 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 050:–
Uppgradering av arenaplatser
Kategori B: 750 kr per föreställning
Kategori C: 1 000 kr per föreställning
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Milano t/r
 • Utflykter och entréer enl. program
 • Biljetter till operan. Onumrerade platser (Kat. A)
 • Boende i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Frukost och två middagar
 • Lunch i Sirmione
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks (ca 10 euro per person)
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till vingården i Negrar – bokas och betalas hemifrån. Pris 230 kr (min. 20 deltagare)
 • Tillägg vid köp av dyrare platser på operan. Numrerade platser (kat B) 750 kr/per föreställning. Ska bokas och betalas hemifrån vid beställning av resa.
 • Tillägg vid köp av dyrare platser på operan (kat C) 1 000 kr/per föreställning. Ska bokas och betalas hemifrån vid beställning av resa.
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte är nämnt under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Operaföreställningen

Vi har valt att resa under den varma och bästa årstiden vad klimatet angår. Det är även den bästa perioden att uppleva Arena di Verona. Som resebyrå kan vi dock inte påverka hur vädret blir precis under ditt besök. Det är en bra ide att klä sig efter årstiden. Föreställningen är lång och det kan vara skönt att ha med sig en extra tröja och ett par bekväma skor på fötterna. Trappstegen inne i teatern är höga och det ligger kullersten på gatorna. Promenaden tillbaka till bussen (600 meter) kan vara besvärlig i höga klackar.

Klädseln på operan är generellt avslappnad i de flesta kategorier. Dock kan man uppleva att åskådarna i den dyrare avdelningen, kategori C, ofta klär upp sig till föreställningen. Det kan därför vara en god idé att tänka över sin klädsel om man planerar att sitta på dessa platser.

I tillfälle av dåligt väder blir en operaföreställning i princip aldrig inställd före den schemalagda starttiden. Om väderförhållandena förhindrar föreställningen, kan Fondazione Arena di Verona senarelägga starten upp till 2 1/2 timme, för att då meddela att föreställningen kommer att ställas in. Vid dessa tillfällen återbetalas biljetten. Om föreställningen har börjat, återbetalas INTE billjetten, ej heller del av den. Operan framförs ej i regn.

Albatros Travel, vill göra er uppmärksamma på dessa regler. Det innebär, att Albatros Travel endast återbetalar kostnaden för operabiljetten/erna enligt ovanstående regler, samt vid strejk, sjukdom eller annat som kan förhindra att operaföreställningen genomförs.

Det är en lång föreställning med flera akter, så det kan vara en bra ide att ta med sig något att dricka. Det är viktigt att man är på sin plats i god tid innan föreställningen startar. Det är även möjligt i mån av plats att på själva teatern köpa bättre platser. I sådant fall lämnar man sin biljett i kassan och betalar mellanskillnaden.

Flygrutt

Det finns inget direkt flyg till Verona från Sverige. Vi flyger därför till Milano med SAS.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien: www.albatros.se/resmal/europa/italien
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 3 out of 5 by from Sämsta frukosten jag någonsin upplevt på ett hotell. Frukosten var urusel. En bättre frukost bars fram till annan matsal genom vår matsal. Vi kände oss som andra eller tredje klassens hotellgäster. Mycket obehagligt. Middagen ankomstdagen på hotellet nådde inte heller upp till önskad standard. Hotellet angav att vi betalat för lite för rummen som skäl till bristerna i maten. Hotellet vi fick istället för det ursprungligen angivna hotellet låg för långt ifrån Verona. Enda anmärkningen mot reseledaren är att när vi klagade på frukosten hänvisade hon oss till att ta upp detta i utvärderingen. Vi fick intrycket att hon inte kunde påverka situationen genom att framföra klagomålen till er.
Date published: 2018-07-24
Rated 5 out of 5 by from Vilken fantastisk kunskaps resa jag fått uppleva. Har tidigare rest mycket men aldrig i en sådanhär organiserad form och under så kort tid. (4 dygn) Resprogrammet var så noggrant planerat .Trodde aldrig att vi skulle få så många fantastiska upplevelser under 4 dagar. Tack vare vår otroligt kunniga reseledare så blev även bussresorna spännande. Det var så mycket jag inte hade en aning om Italien. Tusen tack för alla upplevelser och all kunskap jag fick med mig. De båda operorna Carmen och Aida gjorde att jag absolut vill tillbaka nästa år- Festivalen. Hälsa reseledare Anna Tova att hon var superduktig och mycket omtänksam.
Date published: 2016-09-02
Rated 4 out of 5 by from Innehållsrik resa Operaupplevelsen var fantastisk! Förutom två operaföreställningar hann vi med mycket på denna 4-dagars resa. Trevlig och kunnig guide. Hotellet var dock en besvikelse med undermålig service och stressad personal. Frukosten var trist. Vi som grupp fick sitta i en separat matsal med mycket sämre frukost än de privat betalande gästerna. Vi fick inte äta frukost när det passade oss, utan fick en fix tid som måste passas. För övrigt hade det varit mycket trevligare att bo i Verona, istället för isolerat i ett industriområde. Många är nog villiga att betala lite mer för ett bättre läge och skulle kunna acceptera ett enklare boende. Rummen var dock OK.
Date published: 2017-08-27
Rated 5 out of 5 by from Underbar resa till Verona med tyngpunkter på vår utmärka guide Anna Jag såg framemot denna resa till Verona. Den blev inte bara bra och trevlig, den blev helt FANTASTISK. Det var inte enbart för att allt vi var med om, operorna förstås, de olika besök på olika ställen som var njutbara.Vår reseledare ANNA omvandlade vår resa till en OFÖRGLÖMLIG upplevelse. Hennes djupa kunskaper i historia, litteratur, arkitektur, geografi, mm. framförda på ett otroligt pedagogiskt sätt med lugn röst, välformulerade och precis när de behövdes, förgyllde hela resan. För att inte tala om hennes vänlighet, omtanke, omsorg från första till sista dagen. En mer utmärk guide kan man inte få. Tack från det djupaste av våra hjärtan till henne och till Er som gav oss denna begåvade person som i sin tur gav oss en vidare dimension på allt som hände under dessa 4 dagar.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserika dagar När jag sätter betyg skulle jag kunnat ge resan 5 stjärnor men hotellet levde ej upp till resans nivå i övrigt. Rummen i sig var u.a men krävde extra insatser av personalen för att leva upp till normala krav, middagen första dagen kan högst ges betyget ätlig liksom frukostarna. Denna negativa inledning uppvägdes dock av alla positiva upplevelser under dagarna och där spelade vår guide Anna en stor roll med sitt kunnande men framför allt på sättet hon delgav oss det. Klart o koncist i väl avvägda portioner gerjag henne högsta betyg med plus därtill. Att njuta av Carmen och en fantastisk Aida i varm sommarnatt är givetvis en upplevelse, men utflykten till vingården Gamba överträffade alla förväntningar inte bara för dess frikostighet vid provsmakning. Besöket på ost tillverkaren också mycket givande.
Date published: 2016-09-03
Rated 5 out of 5 by from Välorganiserad resa, som absolut gav vad den lovade. Vi hade en perfekt reseledare. Mycket kunnig och engagerad.(dessutom tjusig).- Även busschauffören var utmärkt. Även om det blev billigare så gillar jag inte att byta flyg, speciellt inte på jättestora flygplatsen i Frankfurt. På återresan sprang de flesta förbi oss . Vi gick snabbt och kom i sista minuten till vår Gate. Sittplatser i kategori B är trots ryggstöd mycket obekväma. Rekommendera tydligare att det är en stor fördel att hyra kudde för 3 Euro. För detta bra pris kan man naturligtvis inte begära gourme´mat, men jag saknade grönsaker vid de gemensamma måltiderna.
Date published: 2017-08-18
Rated 5 out of 5 by from En resa som överträffade katalogens beskrivning - ett minne för livet! Genomförandet av resan överträffade beskrivningen i programmet. Detta mycket beroende på vår kunniga och erfarna reseledare. Hon gav oss bra fördjupningar om Italien i allmänhet och om de platser vi besökte på ett trevligt sätt. Reseledarens introduktioner till föreställningarna på Arenan var mycket givande. Vid bussfärderna togs pauser i god tid och med bra längd så att alla trivdes. Några små överraskningar med ljuvliga persikor och körsbär på en av utflykterna samt en Prosecco vid Ponte Scaligero efter galaföreställningen på Arenan gav en härlig "topping" på resan.
Date published: 2017-07-23
Rated 4 out of 5 by from Hög kvalité på det mesta Resan var otroligt välordnad. Allt fungerade utan problem, även när den första föreställningen fick avbrytas pga regn kom bussen och vi kunde åka hem till hotellet. Reseledaren var kunnig men ganska spänd och opersonlig. Hon pratade i stort sett oavbrutet när vi åkte buss. Hotellet var ok men frukosten under all kritik. Gammalt bröd och fläckig frukt. I den andra matsalen där privatresenärer åt sin frukost innehöll frukosten betydligt mer och maten såg mycket fräschare ut. De resenärer som bokar en resa av detta slag förväntar sig en hyfsad standard på sin frukost och har inga problem med att betala ytterligare några hundralappar för resan. Som en extra bonus bjöd reseledaren på kakor och choklad och ordnade drink vid floden den sista kvällen. Även ett besök på ett mejeri med osttillverkning var en extra upplevelse.
Date published: 2016-08-24
 • y_2019, m_4, d_24, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_211
 • loc_sv_SE, sid_ITROP02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19ITROP02ESE2308