Opera i Verona med La Traviata och Nebukadnessar

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Opera under öppen himmel i Veronas amfiteater med utflykter till Borghetto, Bergamo och Gardasjön

Låt drömmen om en operaafton på den berömda amfiteatern i Verona gå i uppfyllelse. Det är något alldeles speciellt med opera under bar himmel en varm sommarkväll. Och i den romerska amfiteatern i Verona upplever man inte bara en fantastisk akustik, här är operan en sann folkfest.

Vi ska njuta av de fenomenala operaföreställningarna La Traviata och Nebukadnessar. Vi äter lunch i den gemytliga staden Sirmione vid Gardasjön och insuper naturligtvis stämningen i romantiska Verona, där Romeo och Julia kämpade för sin kärlek. Verona är omgivet av vingårdar som tillverkar de härliga Amarone-vinerna. Du har möjlighet att köpa till en extrautflykt till en av vingårdarna där du lär dig mer om och smakar på de läckra dropparna.

Följ med på en resa som sjunger musikens lov!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Milano. Besök i Bergamo och vidare till Verona
Dag 2 Verona, möjlighet för Amarone-vingård och Verona på egen hand. Kvällens föreställning: La Traviata
Dag 3 Medeltidsstaden Borghetto och Gardasjön. Kvällens föreställning: Nebukadnessar
Dag 4 Hemresa

Hotell

DB Hotel Verona

Vi bor på DB Hotel Verona, som ligger cirka en tjugo minuter från Veronas stadskärna och Arena di Verona. Varje rum har en hårtork, telefon, TV, värdeförvaringsskåp och luftkonditionering. Wifi finns tillgänglig på allmänna ytor och på rummen.

DB Hotel Verona

Via Aeroporto, 20/C

37066 Sommacampagna (VR)

Phone: +39 045 8582012

Email info@dbhotelverona.it

Läs mer på www.dbhotelverona.it/en/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum Varje avresedatum har olika föreställningar. Nedanför ser du alla kombinationer

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 998:–
Stockholm
La Traviata & Nebukadnessar
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Milano. Besök i Bergamo och vidare till Verona
Bergamo

Vi flyger från Stockholm till Milano. Från flygplatsen kör vi mot den mysiga staden Bergamo som ligger i regionen Lombardiet. Här ska vi ta ett kort besök. Stadens historia går tillbaka till romartiden och staden har tillhört Milano och stadsstaten Venedig. Det var här som de italienska maskkomedierna - commedia dell’arte – utvecklades under 1500-talet, och det var här som Pierrot – bageriassistenten från Bergamo – och figurer som Harlekin och Columbine föddes.

Staden ligger i backig terräng och den gamla stadsdelen, Bergamo Alta, ligger på en kulle, omgärdad av stadsmur som byggdes under den sista hälften av 1500-talet.  Från den nedre delen av Bergamo, kan man ta trappan eller linbanan (funicularen) upp till den övre stadsdelen.  Man köper i så fall biljett på plats, 1,30€ enkel resa.

Efter vår anhalt i Bergamo fortsätter färden under eftermiddagen mot Verona och vårt hotell som ligger en kvart i buss utanför själva Verona. Eftersom de flesta har varit upp tidigt har vi valt att äta middag på vårt hotell den första kvällen.

Dag 2
Verona, möjlighet för Amarone-vingård och Verona på egen hand. Kvällens föreställning: La Traviata
I Verona

Verona ligger i ett av Italiens mest välkända vinområden. Namn som Valpolicella, Bardolino, Soave och inte minst Amarone kommer från området runt Verona. I dag är det möjligt att följa med på en vinutflykt till Amaronevinets hemort, Negrar. Vi besöker en vingård och lär oss mer om hur det världsberömda vinet blir till. Vi ser hur man torkar druvorna som ger det kraftiga och goda vinet, besöker vinkällaren där tusentals liter vin ligger i stora tunnor och väntar på att komma på flaska som Amaronevin. Det görs även andra viner på gården, bland annat ripasso, även kallad Amaraone-vinets lillasyster. Efter rundvisningen provsmakar vi några av gårdens viner och får även en liten snack till vinerna. (ingår inte i resans pris – för beskrivning och pris, se längre ner i dagsprogrammet).
 
Efter vingårdsbesöket åker vi in till Verona och får tid att uppleva staden. Den härliga staden flöder över av härliga caféer, butiker av olika slag och massor av kultur. Precis som Shakespeare satte Helsingör på världskartan med Hamlet, så har historien Romeo och Julia placerat Verona på litteraturens världskarta. Det är även här vi hittar den berömda balkongen som är på många sätt är utgångspunkt för världens kanske mest berömda kärlekshistoria.

Under eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet i god tid för att hinna byta om och koppla av en liten stund innan vi ska uppleva kvällens opera. Vi samlas på hotellet och åker in till centrum, på vägen in mot Verona kommer vår reseledare att besätta om kvällens föreställning.

I kväll ska vi uppleva operaföreställningen La Traviata som är baserad på romanen Kameliadamen. Den handlar om kärleksförhållandet mellan den vackra sällskapsdamen Violetta och adelsmannen Alfredo. Operan utspelar sig bland societeten i Paris på 1800-talet och Violetta är baron Douphals älskarinna. Operan börjar med att hon håller en fest för att fira att hon är frisk efter en sjukdomsperiod och på festen förklarar den unge Alfredo henne sin kärlek. Hon avvisar honom först, men Alfredos kärlek väcker trots allt något i henne.

I andra akten lever Alfredo och Violetta ett lyckligt och enkelt liv på landet, men Alfredos far, Giorgio, kommer för att be henne avsluta förhållandet för familjehederns skull.  Violetta ger till slut efter och reser till Paris, men Alfredo trotsar sin far och följer efter henne till festen hon är bjuden till med baron Douphal. Det slutar med en konfrontation mellan baronen och Alfredo, som till slut fördömer och förödmjukar Violetta.

I den tredje och sista akten ligger Violetta för döden. Giorgio har ångrat sina handlingar och har skickat Alfredo till henne för att be henne om förlåtelse. Alfredo kommer fram i sista stund och de älskande förenas igen – men Violetta dör i sin älskades armar. I år sätts La Traviata upp av Franco Zeffirelli.

Idag äter vi en avslappnad pizzamiddag på en restaurang i närheten av arenan. En äkta italiensk pizza kan inte jämföras med den pizza vi är vana vid hemifrån. Här gör man pizzan av surdeg som får jäsa i 48 timmar. Pizzan är tunn och har lagom mängd fyllning för att inte kännas överlastad. Surdegen mättar och en traditionell pizzamiddag på goda råvaror passar perfekt på en varm sommardag i Italien.  Efter middagen går vi in i den vackra arenan och sätter oss tillrätta. Om man inte tidigare har varit i Verona och sett amfiteatern så kan den beskrivas som Veronas svar på Colosseum, men i bättre skick. Amfiteatern byggdes år 30 e.Kr strax utanför stadsmuren. I amfiteatern höll man dåtidens cirkus, ”I Ludi”, för att underhålla den romerska befolkningen. ”Panem e circences” -  ”Bröd och skådespel till folket” var de romerska härskarnas framgångsrecept.

Amfiteatern är i anmärkningsvärt fint skick.  Den vita och rosa kalkstenen som ursprungligen täckte arenan försvann dessvärre efter ett jordskalv år 1117, detsamma gäller teaterns yttre ringmur. Under årens lopp har man återanvänt delar av teatern och tagit material från den för att använda som byggnadsmaterial på andra ställen.  Men tack vare renässansens intresse för antiken så har resten räddats undan ett trist öde.  Vi kan alltså tacka renässansen för att vi i dag har en så vacker amfiteater i Verona.

Trots att taket och den yttre muren saknas så är akustiken fantastisk nästan överallt i teatern.  Idag ägnar arkitekter och ljudtekniker massor av tid på just akustiken så snart ett nytt operahus skall byggas. Men i Verona har romarna lyckats skapa ett akustiskt mästerverk, som nu ger oss möjlighet att uppleva opera under bar himmel som kan konkurrera med de moderna operahusen i hela världen – och det helt utan mikrofoner och förstärkare.

Vi sitter på stenbänkar högt uppe i själva arenan. Från våra platser har vi den bästa utsikten över denna säregna konsertsal och det vackra himlavalvet som svävar över oss. Det är i denna avdelning i arenan som stämningen är bäst! Det är kanske inte de bästa platserna rent sång – och musikmässigt, men vi har valt dessa platser noga just för den goda stämningen, folkligheten och samvaron. I den avdelningen vi sitter är det även tillåtet att ta med sig snacks och något att dricka som kan avnjutas under den långa föreställningen.  Vi sitter på antika stenbänkar och man kan hyra en kudde (3 euro, priser från augusti 2012) eller köpa en uppblåsbar plastkudde (3 euro) om man önskar.

Innan föreställningen startar tänder publiken varsitt litet stearinljus och skapar ett vackert ljushav medan mörkret sänker sig runt teatern. Vi väntar spänt på att föreställningen startar!

Om du vill lägga lite mer på själva operaföreställningen så kan du boka lite bättre platser längre ner på arenans ”läktare”. Här sitter man på riktiga stolar på numrerade platser. Tillägget för platserna i kategori B är 860 kr per föreställning. Tillägget för platserna i kategori C, längre fram på golvet "Poltronissima", kostar 1400 kr per föreställning. Dessa ska beställas hemifrån.

Efter föreställningen kör vi tillbaka till hotellet.

Dag 3
Medeltidsstaden Borghetto och Gardasjön. Kvällens föreställning: Nebukadnessar
Borghetto

Idag gör vi en utflykt till den vackra Lago di Garda – Gardasjön. Vi besöker först den mysiga medeltidsstaden Borghetto som ligger vackert längs Minciofloden. Borghetto är en gammal stad med vattenkvarnar som står i perfekt harmoni med Minciofloden. Den vackra borgen i Borghetto vittnar om stadens strategiska placering mellan Verona och Mantua. Här får vi tid att njuta av en kopp kaffe på ett av de många små caféerna innan vi kör tillbaka till Gardasjön. Vid denna underbara sjö besöker vi den vackert belägna staden Sirmione. Vi startar med en läcker italiensk lunch innan vi gör en rundvandring i staden som utifrån mest påminner om en borg. Här i Sirmione finns det också möjlighet att åka på en liten båttur runt halvön eller kanske ta ett dopp i det svalkande sjövattnet. Efter detta åker vi tillbaka till hotellet. Här samlas vi och åker in till centrum för att se kvällens föreställning.

Operan Nebukadnessar uppfördes första gången i Milano i 1842 och träffade mitt i prick med sin religiösa och samtidigt känslomässiga konflikt. Publiken var i dåtidens Italien otroligt förtjusta i de nationalliberala undertonerna i fångarnas berömda kör: ”Flyg tanke på gyllene vingar”.

Nebukadnessar är en biblisk berättelse om en babylonisk konung vars dotter störtade honom och i storhetsvansinne utropade sig själv till Gud. Samtidigt är det historien om kampen mellan hebréerna och babylonierna, om avund mellan systrar, kärlek i motvind och judarnas öde. Du kan se fram emot en dramatisk historia med några av operahistoriens största succéer.

Denna kväll startar vi med att köra in till centrum av Verona. Men idag är det fritt val av restaurang på egen hand. Veronas centrum bjuder på många möjligheter. Efter middagen samlas vi i amfiteatern och vi sätter oss tillrätta för att njuta av ännu en magisk afton under stjärnorna! Efter operaföreställningen tar vi bussen hem till hotellet tillsammans.

Dag 4
Hemresa

Nu har det blivit dags att resa hem igen efter underbara dagar i Italien.

Extra utflykt till Negrar

Den som vill kan följa med på en vintur till Amaronevinets hemstad, Negrar. Vi besöker en vingård i staden som ligger vackert i den backiga terrängen strax utanför Verona. Vi får lära oss mer om hur man producerar detta världsberömda vin. Givetvis ska vi även provsmaka ett glas tillsammans med lite snacks i form av ost och korv. På vägen ut till vingården passar vi på att göra en extra sightseeingtur i Verona.

Pris: 230 kr per person – ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Se hur det berömda Amarone-vinet framställs

Uppgradering av sittplatser i arenan

Platser i kat. A är inkluderade resans pris och du har möjlighet att köpa till kat. B. (PUCCINI) och kat. C (POLTRONISSIMA). Priserna varierar från föreställning till föreställning. Du kan se det aktuella pristillägget under ”Prisinformation”.

Vi rekommenderar starkt att du väljer kategori när du beställer själva resan. Skulle du dock önska uppgradera din biljett vid ett senare tillfälle kan detta göras senast i samband med slutbetalning av resan, normalt 75 dagar innan avresa. Vid köp av resa nära avresedatum kan detta göras senast 30 dagar innan.

Du kan köpa till ännu bättre platser i Arena di Verona

Prisinformation

Resans pris

Från 9 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 050:–
Uppgradering av arenaplatser

Kategori B: 860:–  
Kategori C: 1400:–  

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Milano t/r
 • Utflykter och entréer enl. program
 • Biljetter till operan, onumrerade platser (Kat. A)
 • Boende i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Frukost och två middagar
 • Lunch i Sirmione
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks (ca 10 euro per person)
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till vingården i Negrar – bokas och betalas hemifrån. Pris 230 kr (min. 20 deltagare)
 • Tillägg vid köp av dyrare platser på operan. Numrerade platser (kat B) 860 kr/per föreställning. Ska bokas och betalas hemifrån vid beställning av resa.
 • Tillägg vid köp av dyrare platser på operan (kat C) 1 400 kr/per föreställning. Ska bokas och betalas hemifrån vid beställning av resa.
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte är nämnt under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Operaföreställningen

Vi har valt att resa under den varma och bästa årstiden vad klimatet angår. Det är även den bästa perioden att uppleva Arena di Verona. Som resebyrå kan vi dock inte påverka hur vädret blir precis under ditt besök. Det är en bra ide att klä sig efter årstiden. Föreställningen är lång och det kan vara skönt att ha med sig en extra tröja och ett par bekväma skor på fötterna. Trappstegen inne i teatern är höga och det ligger kullersten på gatorna. Promenaden tillbaka till bussen (600 meter) kan vara besvärlig i höga klackar.

Klädseln på operan är generellt avslappnad i de flesta kategorier. Dock kan man uppleva att åskådarna i den dyrare avdelningen, kategori C, ofta klär upp sig till föreställningen. Det kan därför vara en god idé att tänka över sin klädsel om man planerar att sitta på dessa platser.

I tillfälle av dåligt väder blir en operaföreställning i princip aldrig inställd före den schemalagda starttiden. Om väderförhållandena förhindrar föreställningen, kan Fondazione Arena di Verona senarelägga starten upp till 2 1/2 timme, för att då meddela att föreställningen kommer att ställas in. Vid dessa tillfällen återbetalas biljetten. Om föreställningen har börjat, återbetalas INTE billjetten, ej heller del av den. Operan framförs ej i regn.

Albatros Travel, vill göra er uppmärksamma på dessa regler. Det innebär, att Albatros Travel endast återbetalar kostnaden för operabiljetten/erna enligt ovanstående regler, samt vid strejk, sjukdom eller annat som kan förhindra att operaföreställningen genomförs.

Det är en lång föreställning med flera akter, så det kan vara en bra ide att ta med sig något att dricka. Det är viktigt att man är på sin plats i god tid innan föreställningen startar. Det är även möjligt i mån av plats att på själva teatern köpa bättre platser. I sådant fall lämnar man sin biljett i kassan och betalar mellanskillnaden.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien: www.albatros.se/resmal/europa/italien
Handen på hjärtat

Hotell

De hotell vi använder oss av ligger strax utanför centrum av Verona. I centrum av Verona ligger nämligen inte särskilt många hotell som samarbetar med gruppresebolag.  De hotellen är heller inte särskilt välskötta och vi anser inte att kvalitén motsvarar priset. Dessa ligger cirka 15 minuter till fots från centrum. Vår busstur in till centrum tar ungefär lika lång tid. Därför har vi valt hotell utanför centrum som passar bättre till oss på Albatros.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

21ITROP50BSE1808