Operahelg med Puccini

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En operaresa med två av Puccinis mest älskade verk, Tosca och Turandot, uppförda på Leipzig Opera med den fantastiska Gewandhaus-orkestern.

Följ med på en härlig och upplevelserik resa till Leipzig där temat är Puccini och där vi njuter några av den italienska mästarens mest kända verk: Turandot och Tosca. Vi ska även uppleva staden som har en rik musikalisk historia - här har flera kända kompositörer såsom Gustav Mahler och Richard Wagner levt och verkat. Följ med på en stadsvandring och se Thomaskyrkan, upptäck Bachmuseet och strosa runt i staden på egen hand.
Välkommen till en trevlig resa i operans tecken! 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm- Leipzig
Dag 2 Stadsrundtur. Kvällens föreställning: Turandot
Dag 3 Bach och Thomas-kyrkan. Kvällens föreställning: Tosca
Dag 4 Hemresa från Leipzig

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm- Leipzig
Augustusplatz i Leipzig
När vi har landat strax utanför Leipzig kör vi direkt vidare till Leipzig där vi checkar in på hotellet och får en introduktion till de närmaste dagarna. Leipzig är en riktig musikstad där de stora musikerna har studerat, bott och spelat, och är känd för sina fina operaföreställningar där stadens stolthet Gewandhaus-orkestern spelar. Under säsongen 2017/18 firar orkestern 275-årsjubileum och spelar världen runt, och ligger på samma nivå som Berliner- och Wiener-filharmonikerna. Staden anordnar dessutom en Bach-festival i juni 2019. Resan är självklart tillägnad Richard Wagners stora operaserie Nibelungens ring och dess fyra operor, men vi kommer inte desto mindre i kontakt med både Grieg, Mendelssohn, Bach och Mahler för att nämna några.
 
Leipzig är huvudstad i den tyska delstaten Sachsen och dess historia är lång och ärofylld. Staden slocknade något under DDR-tiden men är idag återigen en blomstrande och ekonomiskt viktig stad med cirka 600 000 invånare. Leipzig var en viktig handelsstad och därmed en ekonomisk faktor som drog till sig en annan, mer kulturellt intresserad publik. Efter återföreningen revs många av de sämsta och fulaste byggnaderna och stadskärnan byggdes upp på nytt. Dessutom byggde man ett spårvagns- och tunnelbanenätverk som idag är ett av Tysklands största.

Vi kommer fram tidigt på eftermiddagen. Några kanske vill passa på att vila sig lite medan andra genast vill börja uppleva staden och dess sevärdheter. Det finns många museer värda att besöka på gångavstånd från hotellet: Stasi-museet med gratis inträde, Grassi-muséet med en stor musikinstrumentavdelning, ett mindre museum till minne av Richard Wagner som föddes i Leipzig, Mendelssohn-huset, det stora konstmuseet och inte minst en fantastisk zoologisk trädgård. Faktum är att det går att gå den musikaliska rutten och se alla de kända musikernas tillhåll.
 
Vi äter middag på hotellet.
Dag 2
Stadsrundtur. Kvällens föreställning: Turandot
Puccinis Turandot
Vi promenerar runt i centrala Leipzig och ser var de berömda musikerna höll till. Richard Wagner föddes i Leipzig, Johann Sebastian Bach var kantor vid Thomaskyrkan, där han också avled och idag finns begravd, och kompositören Felix Mendelssohn arbetade och dog i Leipzig. Edvard Grieg studerade i Leipzig och både Mahler och Schumann var verksamma i den musikaliska staden. Sedan 1840 har Leipzigs operahus varit ett av Europas främsta, och dess orkester Gewandhaus Orchester räknas till en av de mest framstående.
 
På eftermiddagen anordnas en samtalsstund om Puccini och kvällens föreställning Turandot. Puccini hann aldrig fullborda Puccini innan han dog år 1925, och Franco Alano blev den som färdigställde stycket med urföreställning på La Scala i Milano år 1926.

Historien utspelar sig i Kina och är ett kärleksdrama mellan en kinesisk prinsessa och en persisk prins, med några vackra arior varav den mest kända, Nessun Dorma i tredje akten, förevigades och blev ett av Luciano Pavarottis paradnummer.
 
Föreställningen börjar klockan 19.00 och vi träffas i god tid vid operan efter en sen lunch eller tidig middag.  I föreställningen ingår en pausmåltid med ett glas vin i en av pauserna. Efter föreställningen går vi tillbaka till hotellet.
Dag 3
Bach och Thomas-kyrkan. Kvällens föreställning: Tosca
Staty av Johann Sebastian Bach
Efter frukost beger vi oss in till staden för att besöka Bach-museet och Thomas-kyrkan. Johann Sebastian Bach, som anses som en av barockens allra främsta kompositörer, anställdes 1723 som skolledare i Leipzig och organist i Thomaskyrkan. Förutom att bli organist fick han därmed också ansvaret för Thomaner-kören, en gosskör som bildades 1212, och som fortfarande idag är världsberömd för sina framföranden i sin karakteristiska Kieler-sjömansuniform, „Kieler Blusen“. Bach var väldigt produktiv, men behövde ett fast arbete för att kunna livnära sin familj, eftersom han med sin första hustru, som också var hans kusin, fick 7 barn och med sin andra hustru fick 13 barn. Därför kunde hans musikaliska produktion möjligtvis varit mycket större, men han lämnade ändå en stor och minnesvärd samling kompositioner efter sig. Vi besöker Bach-museet som ligger vid kyrkan, och museet ger en bra bild av en musikalisk familj och en stor kompositör.
 
Även idag anordnas en genomgång av Toscaoperan på eftermiddagen. Tosca är en föreställning i tre aktier, ett drama som utspelar sig i Rom under Napoleons storhetstid i början av 1800-talet. Det var en teaterföreställning av La Tosca med berömda Sara Bernhardt som Tosca som fick Puccini att komponera musiken till operan några år senare. Föreställningen bjuder på kärlek, svartsjuka och intriger där Tosca och Cavadarossis kärlek inte kan få något annat än ett grymt och brutalt slut.

Föreställningen börjar klockan 18.00 och vi träffas i god tid vid operan efter en sen lunch eller tidig middag.  I föreställningen ingår en pausmåltid med ett glas vin i en av pauserna. Efter föreställningen går vi tillbaka till hotellet.
Dag 4
Hemresa från Leipzig

Efter en tidig frukost är det dags att åka tillbaka till Leipzigs flygplats för att resa hem.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg t/r till Leipzig med mellanlandning
 • Buss till och från Leipzigs flygplats och hotellet
 • 3 nätter på hotell i delat dubbelrum med frukost
 • 2 x operabiljetter kategori 3
 • 1 x middag dag 1
 • Lättare pausmåltid (olika) med ett glas vin till föreställningarna 2 och 3
 • 1 x stadsrundtur med lokalguide
 • 1 x inträde till Bach-museet och Thomas-kyrkan
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks till lokalguide, chaufför med mera (räkna med 300 kronor per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Operan

Vi har biljetter till kategori 3 = rad 8-13 (kan även vara balkongplatser) Samtliga platser har god utsikt och det finns inga dåliga platser. Vi promenerar till och träffas vid operan. Vi har inkluderat en pausmåltid med ett glas vin till båda föreställningarna.

Hotell

Vi bor på Seaside Park Hotel i Leipzig, ett bra 4-stjärnigt hotell mitt i centrum. Allt kan göras till fots och alla museer och butiker ligger praktiskt taget runt hörnet. Vi promenerar fram och tillbaka mellan operan och hotellet efter föreställningarna (cirka 450 meter).

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ni får ta med 1 bagage på max 20 kg + handbagage (max 8 kg) per person. Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Klädsel

Mars kan vara en lite lurig månad när det gäller vädret, precis som i Sverige. Operan har ingen dresscode men tyskarna klär sig ofta fint och avslappnat, och snygg klädsel rekommenderas.

Läs mer Tyskland

Här kan du läsa mer om din spännande destination:

www.albatros.se/resmal/europa/tyskland

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En fin resa Bra resa med mycket trevlig och kunnig reseledare.
Date published: 2019-03-19
Rated 3 out of 5 by from Trevlig resa med förbättringspotential Prospektet lovade mer än vad det blev. Exempelvis var avresan dag 1 klockan 19.25 och vi checkade in på hotellet kl 23.50! Dag 5 skulle vi kunna se på Leipzigs sevärdheter, enligt prospektet, men bussen tog oss till flygplatsen redan klockan 7.30. Den gemensamma middagen dag 2 fick för många av oss avbrytas innan desserten för att kunna hinna till föreställningen. Dock fick vi uppleva 3 utmärkta operaföreställningar. Om ni är tydligare i prospekten så kan vi rekommendera denna resa.
Date published: 2020-02-06
Rated 5 out of 5 by from En minnesvärd resa till Leipzig med puccini. En mycket välplanerad resa. Bra restider. Hotellet utmärkt,, trevligt att ta spårvagnen en bit och samtidigt få en bild av en del av Leipzig. Valet av turordning för de tre föreställningarna var just precis rätt. Trevlig guidning av stadens centrum. Men ,,,,först av allt vår Så Fantastiska Guide.. Henrik... vilken stjärna Ni har ii honom. Så kunnig inte bara i operans värld utan en djup historisk kunskap. Vi var alla så tacksamma och imponerade att få ha honom i dessa dagar .
Date published: 2020-02-04
Rated 5 out of 5 by from Fin blandning av operamusik och en vacker gammal stad Bra hotell med centralt läge. Intressant stadsvandring med guide. Lagom mycket egentid.
Date published: 2019-03-19
Rated 5 out of 5 by from Roligt att komma till Leipzig och intressanta operauppsättningar. Plus/minu Leipzig intressant och operauppsättningarna likaså , med plus och minus på dem
Date published: 2019-03-19
Rated 3 out of 5 by from Bokade fem dagar fick tre Vi fick tre underbara kvällar med fantastiska framföranden.Hotellet bra det bästa var närhet till spårvagn. Det som var mindre bra var information,trots att jag ringde o bad om detta o blev lovad hände inget.Vi bokade tors-mån Vi anlände till hotellet tors 23.45. Fredagens middagen blev stressfull, för att komma i tid till operan fick flera av oss gå innan desserten.Vi lämnade hotellet 07.30 så utlovade förmiddagen frös inne.
Date published: 2020-02-09
Rated 5 out of 5 by from Leipzig-resa som överträffade våra förväntningar Vi såg fram emot tre kvällar med Puccinioperor men fick genom vår fantastiska reseledare Henrik också en bred inblick i Leipzigs betydelse för Europas musikliv, stadens historia, arkitektur och kommunisttidens övervakningssystem och förtryck.
Date published: 2020-02-05
Rated 4 out of 5 by from Fin operahelg i spännande stad Tre fina föreställningar och intressant stad. Vår guide Henrik var mycket kunnig och intressant både vad gällde musik och tonsättare som stadens/Saxens historia. Resan kunde gärna ha kombinerat två operor med en konsert på Gewandthaus.
Date published: 2020-02-04
 • y_2020, m_2, d_27, h_12
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_19
 • loc_sv_SE, sid_DEROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

DEROP01ASE