Operaresa till Malmö och Köpenhamn

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

2 fantastiska operaföreställningar i 2 sköna sommarstäder! Madame Butterfly på operan i Köpenhamn och Circus Days & Nights på Malmö opera

I Malmö kan vi se fram emot en storslagen världspremiär – i Circus Days & Nights möts opera och cirkus på scenen till tonerna av den legendariske Philip Glass musik. Här får du lov att se Cirkus Cirkörs cirkusartister sväva högt upp i luften till underbar klassisk musik – vi lovar att det är magi i luften. 

I Köpenhamns storslagna operahus upplever vi Puccinis rörande kärlekshistoria Madame Butterfly och låter oss ryckas med av den här ljuvliga resan till Puccinis och Butterflys Japan. Vi går på rundvisning i operahuset, kommer bakom scenen och kulisserna i Henning Larsens spektakulära byggnad, och lär oss allt om hur det gick till när operahuset skulle byggas. 

Dessutom ska vi på en historisk stadsvandring i Malmö och en stadsrundtur i Köpenhamn som avrundas med en klassisk dansk smörrebrödslunch med ”en lille en”. 

Vi bor på härliga Hotel Scandic i Malmö och frukost ingår i priset.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK, DKK

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst till Malmö. Välkomstdrink med Albatros. Rundvisning på det danska operahuset. Kvällens föreställning i Köpenhamn kl 19.30: Madame Butterfly
Dag 2 Historisk stadsvandring i Malmö. Kvällens föreställning i Malmö 19.00: Circus Days & Nights
Dag 3 Utcheckning från hotellet. Buss till Köpenhamn och stadsrundtur. Dansk smörrebrödslunch med snaps

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
4 598:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till Malmö. Välkomstdrink med Albatros. Rundvisning på det danska operahuset. Kvällens föreställning i Köpenhamn kl 19.30: Madame Butterfly

Det är ankomst på egen hand till hotellet. Incheckningen på hotellet börjar kl 15. Lite senare ses vi till en välkomstdrink i hotellets lobby.

Sedan tar vi bussen över till den danska drottningens huvudstad. Vi åker direkt till operahuset där vi ska på en guidad rundvisning av operahuset.

När vi kommer fram till operahuset börjar vi dagen med en rundvisning (på engelska) i Köpenhamns fantastiska operahus. Vi går in i operans foajé, ser Per Kirkebys och Per Arnoldis dekorationer och hör den ovanliga historien om hur byggnaden blev till. Vi får lov att följa med bakom scenen och se hur teatermagi blir verklighet med hjälp av högteknologiska lösningar. 

Nu har det blivit tid till kvällens musikupplevelse, Madame Butterfly. Vi kan se fram emot drömsk, japansk version av Puccinis hjärtskärande berättelse om den hängivna Butterflys kärlek till amerikanen Pinkerton. Vi upplever kärlekshistorien genom Pinkerton och Butterflys son, en ung japansk-amerikansk man som söker sina rötter. Kärleksdramat om den trofasta Butterfly som ledsagas av Puccinis medryckande musik rör än idag våra hjärtan. 

Efter föreställningen tar vi bussen tillbaka till vårt hotell i Malmö.

Dag 2
Historisk stadsvandring i Malmö. Kvällens föreställning i Malmö 19.00: Circus Days & Nights

Efter frukost samlas vi för att ge oss ut på en historisk stadsvandring. Vi tar en bland annat en titt på stadsbiblioteket som byggts till av samme man som byggt den danska operahuset – Henning Larsen, upplever blodig skotsk drottninghistoria och 1600-tals skelett under asfalten.  

Från vårt hotell vid Triangeln går vi genom det härliga området Davidshall och passerar bland annat t Malmö stadsbibliotek. Biblioteket i Malmö flyttade 1946 in i en renässansbyggnad i slottsparken och flera årtionden senare var det den danske arkitekten Henning Larsen som vann en tävling om att göra en modern tillbyggnad till biblioteket. Genom bibliotekets glasfönster har man utsikt över Slottsparkens idyll, och den transparanta fasaden gör det möjligt att iaktta dagsljuset och naturens gång. Lite som på operahuset i Köpenhamn faktiskt. 

Vi vandrar genom Gamla kyrkogården som stammar från 1800-talet. I dag fungerar kyrkogården som en stilla oas både för Malmös invånare och turister. Det var det nog inte många som hade förväntat sig den gången kyrkogården byggdes med separata avdelningar för både rika och fattiga, och till och med ”självmördare”.  

Vi fortsätter mod Malmöhus som är Nordens äldsta bevarande renässansslott. Det var Erik av Pommern som byggde den första slottet på den här platsen på 1400-talet, men tyvärr blev det delvis förstört. Under 1500-talet såg Kristian III till att det byggdes ett nytt slott.  

Den förmodligen mest berömde gästen på slottet var dock inte här av fri vilja. Det var den skotska drottningen Maria Stuarts tredje man, Earlen av Bothwell, som efter en dramatisk flykt från England – då hans hustru tvingades abdikera och blev kastad i fängelse – själv tvingades tillbringa resten av sitt liv bakom lås och bom, först 5 år på Malmöhus och senare på Dragsholm slott i Danmark, där han förblev i fångenskap fram till sin död 1578. 10 år senare gick Maria Stuart samma öde till mötes, dock i giljotinen på order av hennes kusin Elizabeth 1. Men kanske var det ändå den skotska drottningen som fick det sista ordet? Maria Stuarts son James blev tack vare Elizabeths barnlöshet både skotsk och engelsk kung. Alla senare brittiska regenter stammar i nedstigande led från Maria Stuart.

Vi fortsätter mot centrum i Malmö och den plats där den tidigare Nikolaikyrkan stod.  Den revs ner på 1300-talet och ersattes av den nuvarande S:t Petri kyrka. Nu befinner vi oss i Malmös historiska stadskärna som stammar från medeltiden. Inte långt härifrån ligger Djäknegatan och Snapperupsgatan, där man 2014 under en utgrävning till fjärrvärme hittade 91 skelett från 1600 - 1800-talet. Skeletten var fint placerade på rad på 2 meters djup och var i mycket bra skick. Så vem vet vem vi står just nu…?

Resten av eftermiddagen är på egen hand innan vi ses igen till kvällens föreställning, Circus Days & Nights. Vi träffas i hotellets lobby och går över till operan tillsammans. 

Malmö opera byggdes mitt under andra världskriget i funkis-stil med konstverk av Carl Milles och Isaac Grünewald i foajén, och Ingmar Bergman blir världsberömd filmregissör, samtidigt som han är regissör, dramatiker och konstnärlig ledare vid teatern.

Kl. 19 kan vi se fram emot en världspremiär som senare ska ut på världsturné – en helt unik föreställning där cirkusens magi möter operans pompa och ståt – Circus Days & Nights.

Dag 3
Utcheckning från hotellet. Buss till Köpenhamn och stadsrundtur. Dansk smörrebrödslunch med snaps

Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Bagaget står i hotellets bagagerum tills vi kommer tillbaka. Nu tar vi återigen bussen över till Köpenhamn. Vi ger oss ut på en stadsrundtur som bjuder både på de gamla klassikerna och nya upplevelser. 

När man är i Köpenhamn är det omöjligt att missa två herrar; Danmarks förmodligen mest kände författare, H.C. Andersen, som även har inspirerat oss under dagens rundtur.

Oförglömlig i just Köpenhamn är dessutom kung Kristian IV som var en minst sagt komplex man: Han är mannen bakom några av Köpenhamns mest framstående byggnader som Rundetårn, Børsen och Rosenborg slott, han lade sig i 30-åriga kriget och hade en uppsjö av kvinnor och barn – det sägs till och med att fick två söner med bara en dags mellanrum – den ene med hustrun och den andra med borgmästarens dotter – och så älskade han en bra fest. Kröningsfesten år 1596 var den mest påkostade i Danmarks historia. Under den 11 dagar långa kröningsfesten bjöds folket på mat och dryck – dels en helstekt oxe som man fick slåss om att få smaka en bit av, dels en fontän som sprutade rött och vitt vin. Med på festen var också ett antal svenska spioner, bl.a. hertig Karl (senare Karl IX), som säkert satte både vinet och annat i halsen när de såg att Kristian hade låtit förse Köpenhamns slott med en ny spira, prydd med tre kronor, Sveriges traditionella riksvapen. 

På vår rundtur ser vi de klassiska höjdpunkterna, bl.a. Lilla sjöjungfrun, som ju även hon stammar från H.C. Andersens penna, men även Kongens Nytorv med Det Kongelige Teater, där även vår svenske tenor Rickard Söderström har fått sin utbildning. Här försökte även H.C. Andersen sig envist på en karriär som både balettdansare, skådespelare och operasångare. Men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig, så det fick bli legendarisk författare istället. Som en förlängning ner mot hamnen, ligger färgstarka Nyhavn, och om man tittar in i nummer 18 kan man se H.C. Andersens gamla bostad. 

Efter vår rundtur har det blivit dags för en klassisk dansk smörrebrödslunch på restaurang Det lille Apotek. Restaurangen är den äldsta i hela Köpenhamn och har serverat mången berömdhet – bland annat var H.C. Andersen en av stamgästerna. Här skrev han Den fula ankungen och åt smörrebröd med ”en lille en”. Och även vi kan se fram emot tre slags smörrebröd och en snaps, så vem vet; kanske även vi känner kreativiteten flöda?

Nu kan du välja att återvända med bussen till Malmö eller fortsätta dagen på egen hand i Köpenhamn. Varför inte ta en av kanalbåtarna som tar dig genom mysiga Christianshavn (där Cornelis Vreeswijk bodde under sina Köpenhamnsår) och genom Köpenhamns kanaler. Eller kanske det har blivit tid till lite shopping? Det är lätt att ta tåget tillbaka till Malmö igen. Tågen går regelbundet från centralstationen, Hovedbanegården, under hela dagen och kvällen.

Uppgradering av biljetter «Madame Butterfly” – Det Kongelige Teater

Uppgradering av biljetter «Madame Butterfly” – Det Kongelige Teater
Uppgradering från kategori D till kategori C
Om du vill kan du uppgradera biljetter från kategori D till kategori C. Se detalje-rad plan över salen under praktiska upplysningar.

Pris: 125 kr per person

Obs. Begränsat antal biljetter.

Tillköpsmöjlighet: Med X 2000 från Stockholm till Malmö Triangeln

På den här resan kan vi naturligtvis köpa till tågbiljetter och vara ”på spåret” och färdas med SJ X 2000 direkt från Stockholm till Malmö och sedan vidare till Triangeln station (nära hotellet).  Tidigt på morgonen avgår SJ:s snabbtåg från Stockholms Centralstation och vi beger oss ut på vår resa genom Sverige. Att resa med tåg betyder att vi skruvar ner tempot, får tid att uppleva och läggä märke tiil detaljer som annars hade passerat obemärkt förbi. 

Tillköpet inkluderar:

 • Tågresa Stockholm-Malmö Triangeln t/r med SJ Snabbtåg X 2000 (till Malmö C, sedan regional tåg till Triangeln), 2 klass

Pris: 987 :- kr. per person

Prisinformation

Resans pris

Från 4 598:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • 2 nätter i delat dubbelrum på Hotel Scandic Triangeln Malmö med frukost
 • 1 biljett till Madame Butterfly, kategori D
 • 1 biljett till Circus Days & Nights, kategori C
 • Guidad rundvisning på Köpenhamns operahus (på engelska)
 • Dansk smörrebrödslunch med 1 öl/1 glas vin/alkoholfri dryck
 • 1 glas mousserande vin som välkomst på Hotel Scandic i Malmö
 • Bussrundtur i Köpenhamn
 • Historisk stadsvandring i Malmö 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Uppgradering till kategori C på Madame Butterfly, kr 125,- 
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Eventuelle entréer
 • Tillägg för enkelrum kr 1498,-
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Boende

Scandic Hotel Triangeln, Malmø.

Hotellet Scandic är modernt med god standard, Wi-Fi, funktionella rum och re-staurang. Med sitt centrala läge är det en fin utgångspunkt till promenader ge-nom Malmö.  

Läs mer på www.scandichotels.se/triangeln

Stadsvandringar

Det är inga krävande stadsvandringar vi ska ut på, men det är en förutsättning att man kan gå själv utan hjälp.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 30 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställ-ningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resans start/slut och transport

På den här resan möts vi vid hotellet i Malmö klockan 16:00 den första dagen. Du bestämmer alltså själv hur och när du tar dig till hotellet. Du kan checka in från klockan 15. 

På dag 1 och dag 3 när vi ska från Malmö till Köpenhamn använder vi oss av bussar som vi hyr den dagen/kvällen. Vi kör i moderna bussar som är minst 4-stjärniga och som lever upp till de europeiska miljökraven Euro 6.  

Efter avslutad resa tar man sig hem på egen hand.

Läs mer om föreställningarna

Läs mer om Circus Days and Nights på Malmö Opera här: https://www.malmoopera.se/circus-days-and-nights

Översikt över platser på Malmö Opera här:
https://www.malmoopera.se/sites/default/files/salongsplan_hosten2015.pdf

Läs mer om Madame Butterfly på Det Kongelige Teater här: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20202021/opera/madame-butterfly

Översikt över kategorier och platser på Det Kongelige Teater här: 
https://kglteater.dk/globalassets/brug-teatret/i-teatret/salsplaner/operaen2.pdf

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

21SEVCB03ASE0206