Peru – i inkafolkets fotspår

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Följ med på inkaleden till storslagna Machu Picchu och bo hos en indianfamilj på Titicacasjöns vackra öar

Detta är den ultimata upptäcktsresan i inkafolkets fotspår, med vandring på den berömda Inkaleden. Efter tre dagar avslutas vandringen vid en av Sydamerikas höjdpunkter, den mytomspunna inkastaden Machu Picchu. Före vandringen på inkaleden är det stadsrundtur i Lima och övernattning i Ollantaytambo i Den heliga dalen som står på programmet. Då har var och en tid att på egen hand acklimatisera sig. Efter vandringen på Inkaleden har du några dagar i Cusco, inkafolkets huvudstad. Här bor du på hotell i centrum, på gångavstånd från alla de stora sevärdheterna. Resan avrundas vid Titicacasjön där du bekantar dig med indianerna, som i stort sett lever som de alltid har gjort. Du bjuds in till deras värld när du tillbringar en natt hos en indianfamilj på Amantaniön.

Det här är en individuell resa. Vid Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide och bokas separat. Det ger dig en större möjlighet att njuta av resan i ditt eget tempo.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa, Tågresor

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nuevo Sol

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Lima
Dag 2 Lima. Stadsrundtur
Dag 3 Lima – Cusco – Ollantaytambo. Eftermiddagen på egen hand
Dag 4 Ollantaytambo. Dagen tillbringas på egen hand
Dag 5 Ollantaytambo. Vandring på inkaleden till Wayllabamba
Dag 6 Inkaleden. Wayllabamba – Pacaymayo
Dag 7 Inkaleden. Pacaymayo – Wiñaywayna
Dag 8 Inkaleden. Wiñaywayna – Machu Picchu. Vidare med tåg och buss till Cusco
Dag 9–10 Cusco. Tid på egen hand
Dag 11 Cusco – Puno ved Titicacasøen. Hisnande vacker färd genom Anderna
Dag 12 Puno – Uros – Amantani. Båttur på Titicacasjön och övernattning hos en indianfamilj
Dag 13 Amantani – Taquile – Puno. Båttur på Titicacasjön
Dag 14 Puno – Lima. Hemresa. Möjlighet att förlänga resan (3 dagar i Amazonas)
Dag 15 Hemkomst

Hotell

Jose Antonio

 • 106 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang och bar
 • Wi-fi (gratis)

Trevligt hotell i utkanten av staden Puno med direkt utsikt över Titicacasjön. Det här är en av de bästa övernattningsställena i Puno, och hotellet har en trevlig restaurang och bar. I receptionen står alltid te, så att den som vill njuta av en kopp muño-te, kan göra det när andan faller på. Det är gratis wi-fi överallt på hotellet.

Rum
Stora trevliga rum med dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, värdeförvaringsskåp, element, hårtork och gratis wi-fi. Albatros gäster har rum med utsikt mot Titicacasjön.

Du kan läsa mer om hotellet här: http://hotelesjoseantonio.com 

Munay Wasi

 • 36 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Ligger i centrum
 • Wi-fi (gratis)

Det här charmiga lilla hotellet ligger i hjärtat av Cuscos historiska centrum, endast tre gator från det centrala torget, Plaza de Armas. Du har med andra ord historiska sevärdheter, butiker, barer och resturanger på gångavstånd.  Hotellet har en frukostrestaurang där frukosten serveras som buffé, och i receptionen står det alltid nylagad coca-te om man blir sugen. Det finns gratis wi-fi på hela hotellet.

Rummen
Hotellet har mycket trevliga rum som är inredda i lokal stil. Rummen har antingen 2 enkelsängar eller en dubbelsäng. På rummen finns värdeförvaringsskåp, TV, telefon, element och hårtork. Det finns även gratis wi-fi på rummen.

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.munaywasi.com 

Tunupa Lodge

 • 53 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Wi-fi endast i receptionen)

Charmiga Tunupa Lodge ligger mellan den gamla staden Ollantaytambo och tågstationen. Bägge ligger på gångavstånd så det är lätt att ta sig till de trevliga caféerna och restaurangerna i stadskärnan i Ollantaytambo. Dessutom är det bara en kort promenad till tågstationen när vi ska till Machu Picchu. 

Hotellet har en fantastisk utsikt över både det 5000 meter höga snöklädda berget Veronica, samt mot inka-ruinerna vid Ollantaytambo. Du kan njuta av utsikten mot bergen från solstolarna i hotellets trädgård. Det finns värdeförvaringsskåp i receptionen. Wi-fi är endast tillgängligt i receptionsområdet.

Rummen
Enkla rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Rummen har utsikt mot berget Veronica eller ruinerna vid Ollantaytambo. Det finns inte hårtork på alla rummen, men man kan vid behov låna i receptionen.

Du kan läsa mer om hotellet här: http://tunupa-lodge.com/en/index.php 

Campa på inkaleden

Campingplatser

Övernattning sker på utvalda campingplatser på rutten. Här finns helt basala toalettfaciliteter, som inte är särskilt bra. Vår personal tar därför med toalettält som sätts upp när vi äter lunch och övernattar.  Det är kemiska toaletter samt en hink med vattenkran så att man kan tvätta händerna. Det finns toalettpapper, men vi rekommenderar att man för säkerhets skull tar med en extra rulle.

OBS: Det kan hända att myndigheterna hänvisar till andra campingplatser än dem som nämns i programmet. I så fall tillrättalägger vi rutten efter detta.

Tält

Det används ”Pro-Aconcagua DOITE”- tält med plats till 3 personer, men de används till max. 2 personer, så det finns gott om plats – även till bagaget. Du sover på ett uppblåsbart liggunderlag -  ”Thermarest” eller ”Tattoo”. Om du reser ensam får du ett tält för dig själv om du betalar enkelrumstillägg.

 

Privat övernattning på Amantani-ön

För att inte förstöra den enastående kulturen på Amantani-ön, men samtidigt se till att man får intäkter från turismen, har man gjort en rotationsordning så att de familjer som uppfyller vissa krav kan ta emot turister. De krav som ska uppfyllas är ordentliga sängar och sängkläder, toalett med rinnande vatten, hygieniskt kök och en meny enligt överenskommelse (som är samma för alla besökare).

Vid ankomst till ön kommer lokalguiden som är med i båten att fördela gästerna till de olika familjerna. Backar och stenstigar tar dig till huset/gården och sedan du ditt rum. Man får ett dubbelrum eller enkelrum, beroende på vad man har bokat. Det är för det mesta en toalett med handfat (kallt vatten) som delas mellan 2 eller 3 rum per familj.  Eftersom man befinner sig över 3800 meters höjd så finns här varken mygg eller andra irriterande insekter.  Det finns gott om extra filtar så att man kan hålla värmen och få en god natts sömn.

Eftersom klimatet är torrt och relativt svalt, är det lättare att vänta med att duscha tills man är tillbaka på hotellet i Puno dagen efter.  Några få hus kan erbjuda en hink med varmt vatten eller kanske till och med en dusch och det kostar normalt sett lite extra (betalas på plats).

Familjerna talar för det mesta inte engelska, men det är mycket vänliga och gästfria och de gör allt för att man ska trivas.

Nästan alla hus har solceller så att det finns ljus på kvällarna. Det är dock viktigt att man tar med sig en ficklampa eller kanske en pannlampa som kan användas vid toalettbesök eller om man vill läsa en bok etc.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

OBS: Ange passinformation vid bokning av resan
Dag 1
Flyg Stockholm – Lima
San Francisco-katedralen i Lima

Idag flyger du till Perus huvudstad, Lima. Efter ankomst och formaliteter på flygplatsen körs du till ditt hotell, som ligger i den trevliga stadsdelen Miraflores.

Övernattning i Lima.

 

Dag 2
Lima. Stadsrundtur
San Francisco-katedralen i Lima

Lima är Perus huvudstad och grundades år 1535. Den var under många år kontinentens viktigaste stad, och är i dag landets största. Staden har många stolta traditioner och byggnadsverk från kolonialtiden, även om utvecklingen och de många moderna byggnaderna efter hand har börjat ta över gatubilden.

Idag väntar en stadsrundtur i Limas gamla stadsdel, som förklarats som världskulturarv av UNESCO tack vare de välbevarade kolonialbyggnaderna. Ta en titt på det stora torget, Plaza de Armas, med regeringspalatset där presidenten håller till. Runt Plaza de Armas finns även stadens rådhus och den pampigt smyckade katedralen med de jordiska resterna av Francisco Pizarro, spansk conquistador och Limas grundare. Han var orsaken till det regerande inkafolkets första svidande nederlag, som skulle bli början på Inkarikets fall. Vi besöker San Franciscos kyrka och kloster, ett av de bästa exemplen på spansk barockstil. Byggnationen påbörjades år 1673 och är världsberömd för sitt vackra bibliotek med över 25 000 antika böcker. Men mest kända är förmodligen klostrets och kyrkans katakomber, som återupptäcktes av arkeologer år 1943, när man öppnade upp kyrkans källare. Man tror att över 25 000 personer begravdes i katakomberna under förfärliga omständigheter tills Peru blev självständigt i början av 1800-talet.

Övernattning i Lima.

 

Dag 3
Lima – Cusco – Ollantaytambo. Eftermiddagen på egen hand
Inkaruiner i Heliga dalen

Den här morgonen bär det av till flygplatsen i Lima. Härifrån flyger du till Cusco och transporteras sedan med buss till Ollantaytambo i Den heliga dalen. Ollantaytambo är en charmig liten stad med mysiga gator, marknader och ett spännande arkeologiskt område bestående av en inkaby med terrasser där man odlar grödor och ett imponerande bevattningssystem som löper hela vägen genom staden. Inkastaden ligger vackert längs en bergssida och hade en gång en viktig ceremoniell betydelse. Ollantaytambo är en bra utgångspunkt för en vandring längs Inkaleden. Den ligger på 2 800 meters höjd och är perfekt för acklimatisering innan vandringen börjar. 

Övernattning i Ollantaytambo.

Dag 4
Ollantaytambo. Dagen tillbringas på egen hand
Ollantaytambo ligger på nästan 2 800 meters höjd

Dagen tillbringas på egen hand. Du kan titta mer på staden och det arkeologiska området som ligger på gångavstånd från hotellet.

Idag är det informationsmöte om vandringen på Inkaleden. Informationsmötet förläggs ofta i slutet av dagen – här får du information om exakt tid när du anländer till Peru.

Övernattning i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo. Vandring på inkaleden till Wayllabamba
Inkaleden

Du ger dig ut på en fantastisk tur med buss genom Heliga dalen till kilometer 82 (82-kilometerspunkten på järnvägen mellan Cusco och Aguas Calientes). Här börjar vandringen på Inkaleden. Ni inleder med två timmars lätt vandring ner till Den heliga dalen där ni besöker inkastaden Llaqtapata där odlingsterrasserna och övriga byggnader är idylliskt belägna längs en klippvägg. Efter det går ni den korta biten upp till Cusichaca-dalen och sedan vidare till Wayllabamba som är den sista bebodda orten på Inkastigen.

Fakta om dagens vandring:

Maxhöjd: 2 930 meter over havet

Minimihöjd: 2 750 meter over havet

Antal kilometer: 11

Varaktighet: 6 timmar

Övernattning: Campingplats vid Wayllabamba (2 930 meter över havet).

 

Dag 6
Inkaleden. Wayllabamba – Pacaymayo
Camping på Inkastien

Dagen inleds med en morgonvandring längs branta stigar genom Llullucha-dalen. Här passerar du brusande floder och är omgiven av träd som endast finns i Anderna i Sydamerika. Slutligen når vi det så kallade Páramo-landskapet, och befinner oss nu över trädgränsen där endast växter som har anpassat sig till det hårda klimatet kan överleva. Ni styr kosan mot vandringens första och högsta pass, Warmiwañusca (Den döda kvinnans pass) som ligger på 4 200 meters höjd, och utsikten är imponerande. Härifrån kan man se de snöklädda bergstopparna och de dramatiska dalarna. Ni vandrar ner till botten av den skogsklädda Pacaymayo-dalen där ni ska sova.

Fakta om dagens vandring:

Maxhöjd: 4 200 meter över havet

Minimihöjd: 3 000 meter över havet

Antal kilometer: 10

Varaktighet: 7 timmar

Övernattning: Campingplats i Pacaymayo-dalen (3 580 meter över havet).

Dag 7
Inkaleden. Pacaymayo – Wiñaywayna
Inkaleden

Framför dig har du en krävande vandring upp och ner längs inkatrappor förbi den lilla inkastaden Runkuracay. När du når vandringens andra pass på 3 950 meters höjd öppnar sig landskapet och du får en imponerande utsikt över den snöklädda Pumasillo-bergskedjan. Efter det vandrar ni ner till ruinerna i Sayacmarca-inkastaden (den otillgängliga staden) där det finns en labyrint av hus, gator, torg och bevattningskanaler. Den ligger vackert placerad på ett klippsprång och blickar ut över Aobamba-dalen. Inkaleden fortsätter längs en massiv stig av granitsten på branta klippsidor, omgiven av dimskog med orkidéer, bromelia, mossa och ormbunksväxter.

Vid det tredje passet på 3 650 meters höjd har du utsikt över det arkeologiska inkakomplexet Phuyupatamarca (städerna i skyn). Du har tid att utforska staden och dess fantastiska byggnader, som ligger utspridda längs en klippvägg. Efter det har ni en lång vandring nerför trapporna, omgivna av dimskog som leder fram till Wiñaywayna (evigt ung), den största och vackraste av alla platser längs Inkaleden.

Fakta om dagens vandring:

Maxhöjd: 3 950 meter över havet

Minimihöjd: 2 650 meter över havet

Antal kilometer: 12,5

Varaktighet: 8 timmar

Övernattning: Campingplats vid Wiñaywayna (2 680 meter över havet)

OBS: Det kan hända att myndigheterna hänvisar till andra campingplatser än de som finns angivna i programmet, och rutten anpassas då efter det.

Dag 8
Inkaleden. Wiñaywayna – Machu Picchu. Vidare med tåg och buss till Cusco
Machu Picchu i motljus

Idag når du vandringens höjdpunkt. Vår rutt är kortare än föregående dagar och du börjar tidigt på morgonen för att relativt snabbt nå Intipunku (solporten). Det du får uppleva här är inte bara en av Perus utan hela Sydamerikas absoluta höjdpunkter, i form av den mytomspunna staden Machu Picchu, som tronar majestätiskt längs en bergskam.

Den legendariska inkastaden ligger cirka 2 430 meter över havet på en smal bergsrygg över Urubamba-floden, omgiven av frodig och grönskande bergsregnskog, ofta inhöljd i dimma och moln. En perfekt förening av människans och naturens imponerande skaparförmåga. Staden hade varit bortglömd i många år när den amerikanske historikern Hiram Bingham av en slump hittade komplexet den 24 juli 1911. Han letade efter inkastaden Vilcabamba som räknas som en av inkafolkets sista bastioner i kampen mot spanjorerna. Vilcabamba hittades senare på en annan plats längre in i Amazonasregnskogen.

Machu Picchu är inhöljt i stor mystik. Komplexet nämns inte i spanjorernas många skildringar av deras nya rike, och hittades förmodligen därför aldrig av dem. Machu Picchus existens har därför i flera århundraden endast varit känd bland en handfull quechua-indianer. Machu Picchu byggdes på cirka 30 år av inkan Pachacutec, och var förmodligen ett slags heligt lantställe för inkan och hans hov.

Det tar cirka 30 minuter att gå från Solporten ner till Machu Picchu, där ni får en rundvisning. Efter det åker du buss ner till Agua Calientes där du har lite tid på egen hand innan du tar tåget till Ollantaytambo och sedan fortsätter med buss till Cusco.

Fakta om dagens vandring:

Maxhöjd: 2 650 meter över havet

Minimihöjd: 2 400 meter over havet

Antal kilometer: 5

Varaktighet: 3 timmar

Övernattning i Cusco.

Dag 9–10
Cusco. Tid på egen hand
Färgsprakande Cusco

Du har nu två dagar på egen hand i Cusco, Inkafolkets gamla huvudstad som är sagolikt belägen mitt i Anderna. Staden finns med på UNESCOs kulturarvslista och präglas både av vitkalkade spanska byggnader, storslagna kyrkobyggnader och kulörta hus där spansk och indiansk kultur möts i en nutida, festlig blandning.

Cusco är centrum i inkafolkets heliga dal, och området präglas av deras företagsamhet samt deras höga kulturella och byggtekniska nivå. Överallt finns det pampiga ruiner, sinnrika kanaler, konstbevattningsanläggning och odlingsterrasser på branta bergssidor. Inkafolkets huvudstad utformades ursprungligen som en puma, och binds samman av kullerstensgator.

Du kan lägga tiden på att se några av stadens arkitektoniska höjdpunkter, bland annat det stora torget Plaza de Armas och domkyrkan som rymmer många värdefulla konstskatter från kolonialtiden. Byggnationen påbörjades år 1559 men var inte färdigbyggd förrän cirka 100 år senare. Du kan också besöka inkafolkets viktigaste tempel, Coricancha, som ligger inne i Santo Domingo-kyrkan. Inkafolkets speciella byggteknik säkerställde att deras byggnader kunde motstå jordbävningar bättre än kolonialmaktens byggnader. Santo Domingo-kyrkan led stor skada under jordbävningarna 1650, 1950 och 1986, men inkafundamenten bestod. Själva ordet coricancha är quechua-indianska och betyder den gyllene trädgården. Tempelväggarna var nämligen en gång täckta av guldbitar som vägde flera kilo styck. Men guldet och andra föremål stals av den spanske erövraren Francisco Pizarros folk, och det enda som finns kvar är stenarbetet som betraktas som något av det mest perfekta Peru kan skryta med.

Övernattning i Cusco.

 

Dag 11
Cusco – Puno ved Titicacasøen. Hisnande vacker färd genom Anderna
Titicacasjön

Tidigt på morgonen beger du dig till busstationen i Cusco där du (tillsammans med andra turister) följer med en bra turistbuss över höglandet till Puno. Resan över Anderna är väldigt vacker, och ni stannar vid flera intressanta platser längs vägen. Ni stannar bland annat vid Raqchi som var inkafolkets primära kontrollpost för det omfattande vägsystemet som utgick från Cusco. Det ligger i en dal som är känd för sina heliga platser, och de flesta inkastrukturerna i dalen var omgärdade av en fyra kilometer lång mur. Den mest imponerande byggnaden och det enorma Wiracocha-templet är ett väldigt fint exempel på klassisk inkaarkitektur och templet hade en viktig roll för inkafolket, när deras största gud Wiracocha skulle tillbes.

Övernattning i Puno (vid Titicacasjön).

Dag 12
Puno – Uros – Amantani. Båttur på Titicacasjön och övernattning hos en indianfamilj
Vassbåt på Titicacasjön

Du lämnar hotellet och beger dig till hamnen i Puno varifrån en båt tar med dig ut på den berömda Titicacasjön som med sina 9 000 kvadratkilometer är Sydamerikas näststörsta. Den är framför allt känd för sitt vackra läge i Anderna, och för sin betydelse för inkafolkets religiösa myter.

Vi ger oss ut till en av de flytande vassöarna där några av Perus fattigaste indianer lever. Det finns 87 vassöar i Titicacasjön och livet här är väldigt enkelt. Indianerna bor i små hyddor och deras kost består primärt av fisk som de själva fångar. På ön får vi en liten rundvisning och en förklaring till hur öarna byggdes och vad som krävs för att underhålla dem.

Efter det fortsätter båten till Amantaniön som har en helt egen kultur. Här bor cirka 3 500 personer i flera byar. De livnär sig primärt på lantbruk och fiske, och de senaste åren allt mer på turismen. Livet på ön har inte förändrats under årens lopp, och du kan se hur de indianska invånarna arbetar med hackor på sina små odlingsterrasser. Det finns inga bilar här och lugnet är totalt. Utsikten under en molnfri dag är helt makalös. Du ser Titicacasjön runt dig och i fjärran tronar La Cordillera Real, de 6 000 meter höga snöklädda bergen i grannlandet Bolivia. Vid ankomsten till Amantani serveras en sen lunch och sedan görs en vandring upp till en av öns toppar (på cirka 4 100 meters höjd). På kvällen kan den som vill delta i en liten fest som anordnas för besökarna, och här kan man även stifta bekantskap med den lokala dansen.

Vänligen notera: Utflykten på Titicacasjön görs tillsammans med andra turister (max 25 personer). Ni övernattar hos indianerna (du kan läsa mer om detta i hotellpresentationen). Ta gärna med en liten gåva till din värdfamilj. Det kan vara en påse ris, socker, frukt eller något liknande. Du rekommenderas att ta med dig minst två liter vatten.

Övernattning på Amantaniön.

Dag 13
Amantani – Taquile – Puno. Båttur på Titicacasjön
Handvävda mattor

Efter frukost fortsätter båtturen till Taquilesjön där de cirka 2 200 invånarna, de så kallade taquileños, pratar språket quechua. De har blivit världsberömda för sina vackra handvävda tyger och kläder. Dessutom är de väldigt duktiga på att sticka mössor och vantar, och det är männen som för traditionen vidare från far till son. Lokalsamhället arbetar utifrån devisen: ”du får inte stjäla, du får inte ljuga, och du får inte vara lat”. Här bidrar alla kollektivt och om en invånare behöver förbereda sin mark för att kunna så, hjälper grannarna till. Det är dags att vandra på de förhållandevis branta vägarna på ön, och efter det intas en trevlig lunch hos en indianfamilj. Efter lunch återvänder båten till Puno dit den anländer på eftermiddagen.

Övernattning i Puno.

Dag 14
Puno – Lima. Hemresa. Möjlighet att förlänga resan (3 dagar i Amazonas)

Idag åker du cirka 45 minuter från Puno till flygplatsen i Juliaca. Härifrån tar du ett inrikesflyg till Lima och sedan ett anslutningsflyg hem.

Om du har köpt förlängningen till Amazonas flyger du idag från Juliaca till Cusco där du övernattar innan du tar dig an Amazonas nästa dag. Läs mer om det i avsnittet ”Reseförlängning”

Dag 15
Hemkomst

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Lima t/r med mellanlandning
 • Inrikesflyg Lima – Cusco och Juliaca – Lima
 • Engelsktalande lokalguide på utflykter och aktiviteter
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • På Amantani i Titicacasjön är inkvarteringen enkel
 • Vandring på inkaleden (3 nätter/4 dagar) – övernattning i tältläger 
 • Offentlig buss mellan Machu Picchu och Aguas Calientes
 • Tåg mellan Aguas Calientes och Ollantaytambo
 • Turistbuss (av god standard och med andra turister) mellan Cusco och Puno
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 5, 6, 7, 11, 12 och 13
 • Middag dag 5, 6, 7 och 12
 • Skatter och avgifter

*Utflykter och transfer genomförs med andra resenärer

Inkaleden

 • Engelsktalande lokalguide (max 8 personer per guide)
 • Informationsmöte innan vandringen (dag 4)
 • Karta över inkaleden (utlevereras till informationsmötet)
 • Transport till platsen där vandringen börjar
 • Transport Cusco när vandringen är avslutad
 • Inträdesbiljett till Inkaleden
 • Samtliga måltider från vandringledens start till ankomsten till Machu Picchu
 • Övernattning i tvåmanstält med uppblåsbart liggunderlag
 • Utlämning av sportväska för bagageförvaring
 • Vatten till vattendunkarna
 • Den lokala personalen tar med: första hjälpen-utrustning, syrgas och andra förnödenheter
 • Med på vandringen finns bärare som bär max 7 kilo av ditt personliga bagage (inklusive sovsäck)
Priset inkluderar inte
 • Svensk reseledare
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum och enmanstält på Inkaleden
 • Övriga måltider (räkna med cirka 150 - 200 kronor per dag)
 • Drycker
 • Dricks till chaufförer, lokalguider och bärare (totalt cirka 75 USD) Betalas längs vägen)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Vad är en individuell resa?

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Vad ska jag packa?

 • Bra vandringskängor/stövlar som ger ett bra stöd (ta gärna med två par). Klipp ner naglarna helt.
 • Sandaler/praktiska skor (exempelvis sportsandaler)
 • Bra vandringsbyxor och vandringsstrumpor
 • Vindjacka och varm tröja
 •  Mössa och vantar/handskar (vattentäta)
 • Regnjacka (vatten- och vindtät)
 • Termounderställ (för övernattningen på Inkaleden)
 • Sommarkläder (bomull) till dagarna i Lima och Machu Picchu
 • Insektsmedel (kan även köpas i Lima, Cusco och Ollantaytambo)
 • Solkräm (väldigt hög skyddsfaktor), solhatt och solglasögon
 • Sovsäck (med en komforttemperatur på -10 grader C°)
 • Vandringsstav (rekommenderas)
 • Vattendunk
 • Toalettsaker, handsprit och en liten handduk
 • Skoskavsplåster
 • Ficklampa
 • Kikare

Vi rekommenderar att du tar med kläder som kan bäras i lager på lager. På vissa platser är det sommartemperaturer och på andra är det riktigt kallt. På inkaleden och Titicacasjön är det kallt på morgonen och kvällen/natten och det är bra att ta med sig vattentäta handskar och en mössa.

Bagage på inkaleden

Med på vandringen finns bärare som bär max 7 kilo av ditt personliga bagage (inklusive sovsäck) och du packar allt i en sportväska. Om du behöver ta med mer än så får du bära det själv. Innan du ger dig ut på Inkaleden får du en sportväska i vilken du packar du det som du behöver under själva vandringen. Sportväskan ska lämnas tillbaka när du anländer till Cusco. Ditt övriga bagage är i säkert förvar medan du är borta och återlämnas till dig när du kommer fram till Cusco. Kom ihåg att skriva ditt namn på din resväska.

Packning inför utflykten på Titicacasjön:

Vid övernattningen på Amantani ska du endast ta med dig det mest nödvändiga i en liten ryggsäck. Resten av ditt bagage (även sovsäcken) förvaras tryggt på hotellet i Puno.

Fysisk form och höjdsjuka

För att delta på den här rundresan ska du vara i god fysisk form och inte ha problem med lungor och hjärta. Vandringen på Inkaleden sker i kuperad och brant terräng med trappor, och framför allt på 3 000 meters höjd. Turen är planerad så att du kan acklimatisera dig innan vandringen börjar. Därmed har du de bästa förutsättningarna för att slippa höjdsjuka.

Höjdsjuka:
Symptomen är huvudvärk, svimningsanfall och andnöd, och om du har ihållande eller tilltagande symptom bör du omgående se till att ta dig ner till lägre höjd. Det är viktigt att dricka flera liter vatten om dagen när du befinner dig på hög höjd. Det finns medicin mot höjdsjuka som kan tas med i preventivt syfte. Vi rekommenderar att du pratar med din läkare om olika alternativ innan du ger dig ut på resan. 

Platserna du besöker på rundresan ligger på följande höjder:

Lima: 0 meter over havet
Ollantaytambo: 2 800 meter över havet
Inkaleden: 2 650 - 4 200 meter över havet
Machu Picchu: 2 400 meter över havet
Cusco: 3 400 meter över havet
Titicacasjön: 3 800 meter över havet

Extrautflykter

Hos lokalguiden kan du boka utflykter i Heliga dalen och i Cusco. Bokas och betalas på plats.

Mat och dryck på inkaleden

Du får fyra måltider per dag under din tid på inkaleden: Frukost, förmiddagsfika, lunch och middag. Bärarna tar med dricksvatten från campingplatserna. Det kokas i 15 minuter innan det används, så att det är säkert för dig att dricka. Du fyller dina vattendunkar på morgonen och du kan fylla på dem igen vid lunch och middag.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs alltid - oavsett antal deltagare på resan.

Mer om Peru

Här kan du läsa mer om Peru:

www.albatros.se/resmal/sydamerika/peru

Här kan du läsa om väder, tidsskillnad, dricks och mycket annat.

Handen på hjärtat

Information

Det kan hända att vi på vissa avgångar måste ändra i ordningsföljden i dagsprogrammet före och efter vandringen på inkaleden. Detta görs för att säkra att biljetter till inkaleden, som endast finns i ett begränsat antal. Programmet ändras alltid att alla gäster hinner acklimatisera sig innan vi påbörjar vandringen på inkaleden.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

3 dagar i Amazonas

Typ Reseförlängning
Längd 3 dagar
Pris Från 9 998:–
Ge dig ut på upptäcktsfärd i frodiga Amazonas där de storslagna naturupplevelserna duggar tätt.

Du bor på en lodge i nationalparken Tambopata, som täcker 275 000 hektar med några av de mest unika och orörda bebodda platserna i världen.  Här finns hundratals olika växtarter och träd, över 600 fågelarter och mer än 100 olika däggdjur, och biodiversiteten är en av de högsta i världen. Ese Ejja-indianerna tillhör ursprungsbefolkningen i regnskogen och de bor än i dag i deras byar vid floden.

Dagarna i Amazonas bjuder på båtturer, vandringar i regnskogen och observationer av djurlivet. 

Dagsprogram 2018

Dag 14 (sista dagen på rundresan Peru - i inkafolkets fotspår) Cusco – Amazonas. Puno - Cusco
Efter frukost åker du ut till flygplatsen i Juliaca och sedan flyger du till Cusco. Eftermiddagen i Cusco är på egen hand.

Övernattning i Cusco.

Dag 15. Cusco - Amazonas. Kvällsutflykt - på spaning efter ara-papegojor och tukaner
Den här morgonen flyger du från Cusco till Puerto Maldonado i Amazonas och sedan kör vi 20 kilometer till hamnen vid Tambopata-floden. Nu vankas en fin båttur (ca 45 minuter) genom den frodiga regnskogen till Posadas Amazonas-lodgen, som blir din bas de kommande 3 nätter.
Före middagen ger du dig ut på en lättare vandring på ca 20-30 minuter till ett högt utsiktstorn. Här uppifrån får man en fantastisk känsla av den enorma regnskogen som omger en. Särskilt vid solnedgång är det fantastiskt att blicka ut över skogen och se flockar av papegojor, de stora färgglada och högljudda ara-papegojorna, men även en många andra fåglar, bl.a. tukaner. Efter middagen berättar guider och biologer om platsens ekokoturism-projekt, och hur man arbetar med att bevara regnskogen.

Övernattning på lodgen.

Dag 16 Amazonas. Kanottur på Tres Chimbadas-sjön, besök på farm och kvällsvandring i regnskogen
Dagen börjar med en kanottur på Tres Chimbadas-sjön, där det finns ett rikt djurliv.  Vår guide ror kanoten så vi i tystnad kan njuta av regnskogens skönhet och komma närmare djuren. Här finns gott om möjligheter att se de stora och fascinerande Hoatzin-fåglarna, kajmaner och de stora flod-uttern, som är en utrotningshotad djurart. Vi äter lunch på lodgen och sedan är det besök på en farm som även har en botanisk trädgård. Här får vi en introduktion till några av de växter och örter som ursprungsbefolkningen har använts som naturmedicin under många generationer. Efter middagen ska vi ge oss ut på kvällsvandring i regnskogen. Vid den här tiden på dygnet är många av skogens däggdjur aktiva, men det kan vara svårt att få syn på de skygga djuren – men vid den här tiden är det ofta lättare att få syn på insekter och grodor som har finurliga former och exotiska ljud. 

Övernattning på lodgen.

Dag 17 Amazonas. Papegojor, vandring i regnskogen och indiansk farm

På flertalet platser i nationalparken finns så kallade ”clay-licks”, som är naturliga platser i naturen med hög koncentration av livsviktiga salter. Här är det lätt för djuren att få i sig de salter som de behöver. 

I dag finns det möjlighet att se färgstarka parakiter och papegojor vid dessa clay-licks - en fantastisk upplevelse som av många betraktas som en av de största ornitologiska händelserna i världen. 

Före lunch ger vi oss ut på en lättare vandring i regnskogen som tar ca två timmar. Målet är ett gigantiskt ceiba-träd som faktiskt är inspirationen till det stora ”moder-trädet” i filmen "Avatar".  Trädet i sig själv ger liv - det är nämligen växtplats till en mängd andra växter coh sjur som gror och lever på det. På utflykten finns det dessutom möjlighet att se apor och många andra spännande djur och växter.

Efter en välförtjänt lunch på lodgen tar vi båten till en indiansk farm, där vi kan se vilka grödor som de lokala indianerna lever av. Bl.a. är yuca- eller maniok-roten väldigt viktig för indianerna och det är intressant att se hur de odlar de här exotiska växterna.

Middag och övernattning på lodgen.

Dag 18. Amazonas – Lima. Hemresa
Efter frukost beger vi oss till Puerto Maldonado. Härifrån flyger vi till Lima. Under kvällen sätter vi oss på planet som tar oss hemåt.

Dag 19. Hemkomst

OBS: När du landar med flyget i Puerto Maldonado kommer din resväska att förvaras här. Därför är det viktigt att packa separat till dagarna i regnskogen i en ryggsäck eller sportväska. Detta är för att undvika att åka båt med för tungt bagage till lodgen. Det är viktigt att packa en ficklampa. Det finns gummistövlar som man kan låna till och med storlek 44). Förlängningen i Amazonas är med engelsktalande lokalguide.

Du ska bo på den här lodgen:

Refugio Posada
Lodgen ligger i ett stort beskyddat regnskogsområde i Infierno-sanhället. Det gränsar mot den enastående nationalparken Tambopata och är den perfekta utgångspunkten för att utforska regnskogen. Inredningen är inspirerad av ursprungsbefolkningen och passar in i omgivningarna. Lodgen har en restaurang där alla måltider serveras. Maten serveras som buffé och i både lunch och middag ingår förrätt, huvudrätt och dessert. Det ingår gratis fruktjuice till alla måltider och dygnet runt kan man få gratis vatten, te och kaffe.  Om du vill kan du boka massage i Kuaii Wellness Spa mot en extra avgift. 

Alla rummen är stora och inredda i indiansk stil med konsthantverk från indiansamhället Ese Ejja som ligger i närheten. Det finns en öppen veranda (med myggnät), så att man kan njuta av omgivningen på nära håll. Alla rum har två sängar, myggnät, hängkojor och värdeförvaringsskåp. Det finns WiFi i begränsad omfattning.

Dagsprogram 2019

Dag 14 (sista dagen på rundresan Peru - i inkafolkets fotspår) Cusco – Amazonas. Puno - Cusco
Efter frukost åker du ut till flygplatsen i Juliaca och sedan flyger du till Cusco. Eftermiddagen i Cusco är på egen hand.

Övernattning i Cusco.

Dag 15. Cusco - Amazonas. Kvällsutflykt - på spaning efter kajmaner
Den här morgonen flyger du från Cusco till Puerto Maldonado i Amazonas och sedan kör vi 20 kilometer till hamnen vid Tambopata-floden. Nu vankas en fin båttur (2½ timme) genom den frodiga regnskogen till Refugio Amazonas-lodgen, som blir din bas de kommande 3 nätter.

Efter middagen är det dags för den första utflykten i området – utrustad med ficklampor beger vi oss ned till flodstranden för att observera kajmaner som är i familj med alligatorer. De är mest aktiva på kvällen när de letar efter föda. Du kan höra de rör sig i vattnet och kajmanernas ögon lyster rött när man ser dem i ficklampornas sken.

Övernattning på lodgen.

Dag 16 Amazonas. Kanottur på Condenadosjön, besök på farm och kvällsvandring i regnskogen
Dagen börjar med en kanottur på Condonadosjön, där det finns ett rikt djurliv.  Vår guide ror kanoten så vi i tystnad kan njuta av regnskogens skönhet och komma närmare djuren. Här finns gott om möjligheter att se de stora och fascinerande Hoatzin-fåglarna, kajmaner och de stora flod-uttern, som är en utrotningshotad djurart.  Från vattenbrynet är det halv timmes vandring till ett 30 meter högt utkikstorn och härifrån bjuds vi på en imponerande utsikt över trädtopparna i Tambopata nationalpark, och med lite tur får du syn på några av regnskogens färggranna fåglar som tukaner och papegojor.

Vi äter lunch på lodgen och sedan är det besök på en farm som även har en botanisk trädgård. Här får vi en  introduktion till några av de växter och örter som ursprungsbefolkningen har använts som naturmedicin under många generationer. Efter middagen ska vi ge oss ut på kvällsvandring i regnskogen. Vid den här tiden på dygnet är många av skogens däggdjur aktiva, men det kan vara svårt att få syn på de skygga djuren – men vid den här tiden är det ofta lättare att få syn på insekter och grodor som har finurliga former och exotiska ljud. 

Övernattning på lodgen.

Dag 17 Amazonas. Papegojor, vildsvin och en skog med paranötter
På flertalet platser i nationalparken finns så kallade ”clay-licks”, som är naturliga platser i naturen med hög koncentration av livsviktiga salter. Här är det lätt för djuren att få i sig de salter som de behöver. 

I dag finns det möjlighet att se färgstarka parakiter och papegojor vid dessa clay-licks - en fantastisk upplevelse som av många betraktas som en av de största ornitologiska händelserna i världen. 

Endast 20 minuter till fots från lodgen kan du ha turen att hitta mindre grupper av ”Amazon”-vildsvin, som samlas för att äta lera sent på morgonen. Det finns endast en 15%-ig chans att få se dem, men det är det värt. Det finns dessutom möjlighet att observera andra djur som hjortar, parakiter och andra fåglar.

I loppet av dagen besöker vi även en skog med paranöts-träd, där man under flera årtionden har skördat nötter på ett miljövänligt sätt. De gigantiska träden har en imponerande storlek och frukterna – som liknar kanonkulor – innehåller stora frön som vi kallar ”paranötter”. 

Middag och övernattning på lodgen.

Dag 18. Amazonas – Lima. Hemresa
Efter frukost beger vi oss till Puerto Maldonado. Härifrån flyger vi till Lima. Under kvällen sätter vi oss på planet som tar oss hemåt.

Dag 19. Hemkomst

OBS: När du landar med flyget i Puerto Maldonado kommer din resväska att förvaras här. Därför är det viktigt att packa separat till dagarna i regnskogen i en ryggsäck eller sportväska. Detta är för att undvika att åka båt med för tungt bagage till lodgen. Det är viktigt att packa en ficklampa. Det finns gummistövlar som man kan låna till och med storlek 44). Förlängningen i Amazonas är med engelsktalande lokalguide.

Du ska bo på den här lodgen:

Refugio Amazonas
Lodgen ligger i ett 200 hektar privat reservat i utkanten av Tambopata nationalpark och är den perfekta platsen för att utforska regnskogen. Inredningen har hämtat indiansk-inspirerad och passar väldigt väl in i omgivningarna.  Lodgen har en restaurang där alla måltider serveras. Maten serveras som buffé och i både lunch och middag ingår förrätt, huvudrätt och dessert. Det ingår gratis fruktjuice till alla måltider och dygnet runt kan man få gratis vatten, te och kaffe.  Om du vill kan du boka massage i Eya Wasije Wellness Spa mot en extra avgift. 

Alla rummen är stora och inredda i indiansk stil med konsthantverk från indiansamhället Ese Ejja som ligger i närheten. Det finns en öppen veranda (med myggnät), så att man kan njuta av omgivningen på nära håll. Alla rum har två sängar, myggnät, hängkojor och värdeförvaringsskåp. Det finns WiFi i begränsad omfattning.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Pris per person
Frän: 7 498 kr

Tillägg för enkelrum
Frän: 2 498 kr

Priset inkluderar

• Inrikesflyg från Cusco till Puerto Maldonado

• Inrikesflyg från Puerto Maldonado till Lima

• Engelsktalande lokalguide

• Alla utflykter som anges i programmet

• 3 nätter på Refugio Posada inkl. helpension

• Gratis fruktjuice till maten

• Gratis vatten (från vattendispenser), kaffe och te

Priset inkluderar inte

• Svensk reseledare

• Tillägg för enkelrum

• Övriga drycker (bl.a. vatten på flaska)

• Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”.

Bokning

Förlängningen ska bokas samtidigt som resan bokas. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på flyg, hotell osv på samtliga avresedatum.

Rated 5 out of 5 by from I Inkafolkets fotspår Ett mycket bra alternativ med individuell resa. Allt fungerade mycket bra, trots att vi saknade egen reseledare, t.ex. transfers, guidning och hotell. Vi fick mycket bra kontakt med olika guider, som kunde ge oss bra information om platser och landet Peru. Inkaleden var toppuppkevelsen på resan, men kom vältränad.
Date published: 2018-11-24
Rated 5 out of 5 by from Spännande och fylld av aktiviteter Hisnande vackert är Peru o Anderna. Hotell och arrangemang var bra. Duktiga o engagerade lokala guider på alla platser.
Date published: 2018-03-29
 • y_2019, m_4, d_24, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_sv_SE, sid_PEIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

PEIRT01ASE