Piemonte och Cinque Terre

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Vinprovning, kultur och fantastiska landskap i vackra Piemonte och Cinque Terre

Tre vinprovningar i tre av Norditaliens vinområden! Vi börjar i Barolo- och Albaområdet där vi provar vin längs vägen och besöker landsorter och vingårdar som producerar några av landets bästa rödviner. Vi upplever även en bortglömd pärla i form av storstaden Turin, och den lilla idylliska vinorten Asti där vi smakar på de mousserande vinerna, samt Sarzana och Lerici som intas med gott vin och trevligt sällskap.

Vi passerar Genua och besöker de toskanska pärlorna Pisa och Lucca innan vi avslutar resan i Cinque Terre. Cinque Terre anses vara en av Italiens vackraste kuststräckor och vi utforskar det vackra landskapet med båt, tåg och till fots. Precis som sig bör!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Milano. Vidare till Piemonte
Dag 2 Piemonte. Utflykt till Barolo-området med vinprovning
Dag 3 Piemonte. Vinprovning i Asti och stadsrundtur i Turin
Dag 4 Piemonte. Vidare till Genua, båttur till Santa Margherita och Portofino samt La Spezia i Cinque Terre
Dag 5 La Spezia. Besök på vingård och städerna Sarzana och Lerici
Dag 6 En dag i Pisa och Lucca
Dag 7 Cinque Terre. Vandring, tågresa och båttur
Dag 8 La Spezia – Milano. Flyg till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Milano. Vidare till Piemonte (Ca 210 km)

Vi flyger till Milano och fortsätter därifrån med buss till vårt hotell i Piemonte, som ligger i området runt Asti och Alba. Vi checkar in och äter en god middag tillsammans på hotellet. De första tre nätterna bor vi mitt i Piemonte.

Dag 2
Piemonte. Utflykt till Barolo-området med vinprovning (Ca 70 km)
Vi provsmakar på Barolon i Piemonte
Efter frukost på hotellet ger vi oss in i vinets värld. Sydväst om Alba ligger Barolo-området som är Piemontes mest berömda vinområde, känt för att producera några av landets finaste viner av nebbiolodruvan. Jämfört med Toscanas böljande kullar är det här landskapet brantare och mer dramatiskt med små idylliska landsorter på höga kullar omgivna av terrassvinodlingar som slingrar sig nerför backarna. Det har varit svårt att få nebbiolodruvan att trivas utanför det här lilla dimhöljda området i nordvästra Italien, men den har odlats och prisats ända sedan 1300-talet. Det är en utmanande druva med många gemensamma drag med pinot noir, och kräver en väldigt speciell miljö för att kunna mogna ordentligt. Därför odlas den på fält som vetter mot söder och sydväst för att få så mycket sol som möjligt. Vinet som man får som resultat, är ett av de få viner man ibland kan känna igen redan på färgen. Det bildas nämligen en tegelröd färg längs sidan på glaset, men det mest karakteristiska med vinet är den intensiva och varierande aromen med noter av ros, lera och tjära. Vi besöker sex av elva kommuner som producerar Barolo på vår väg genom området, och längs vägen stannar vi för att prova vin innan vi återvänder till hotellet (ingår inte i priset).
Dag 3
Piemonte. Vinprovning i Asti och stadsrundtur i Turin (Ca 160 km)
Turins största torg, Piazza Castello

Dagen inleds i den charmiga staden Asti. Astiregionen är centrum för både vinproduktion och tryffeljakt, och det sätter givetvis sin prägel på staden. Den är även en trevlig bekantskap för den som bara vill uppleva norditaliensk stadsmiljö med små trånga gator, trevliga butiker och scooterbilar som puttrar runt på tre hjul. Rådhuset är ett vitt palazzo som ligger med utsikt över ett trevligt torg. Här hittar du många trevliga ställen där du kan slå dig ned med en kopp kaffe eller lite antipasto. I Asti produceras flera olika viner, bland annat det söta, mousserande Asti som har hållit en högre kvalitetsnivå efter att det klassades som ett DOCG-vin år 1994. Barbera d’Asti är ett rött vin som tillverkas av den populära Barberadruvan. Efter att ha kikat runt i staden har vi möjlighet att prova på några av områdets viner innan vi fortsätter till Piemontes huvudstad, storstaden Turin.

Turin är en ofta förbisedd norditaliensk pärla. Staden ligger vid foten av Alperna i ett flackt område med utsikt över bergstopparna. I domkyrkan finns Jesu liksvepning (Turinsvepningen) och staden är känd för fotbollsklubbarna Juventus och Torino. Turin har varit centrum för italiensk bilproduktion i många år och här har FIAT sitt huvudkvarter. Det 167 meter höga tornet Mole Antonelliana tronar över staden och finns avbildat på det italienska tvåeurocentmyntet. Via Po är en av Turins mest karakteristiska gator. År 1869 byggdes arkader på båda sidor av vägen, och under deras välvda tak hittar vi små mysiga butiker och caféer hela vägen upp till stadens största torg, Piazza Castello. Här hittar vi kungapalatset Palazzo Reale och runt hörnet ligger Johannes Döparens katedral, den enda renässansbyggnaden i staden. Här i kapellet förvaras Turinsvepningen. Vi får en guidad tur i staden innan vi återvänder till hotellet, där vi intar vår middag.

Dag 4
Piemonte. Vidare till Genua, båttur till Santa Margherita och Portofino samt La Spezia i Cinque Terre (Ca 270 km)
Piazza de Ferrari Genua

Efter några dagars fokus på mat och vin är det dags att se lite av Liguriens fantastiska kuststräcka. Vi äter frukost på hotellet och åker med buss till blomsterrivieran. Nu befinner vi oss i Ligurien, som är känt för sina vackra stränder och goda fiskrätter. Pastasåsen pesto, som består av basilika, pinjekärnor, olivolja och parmesanost, kommer från Ligurien. Köp gärna med en flaska lokalt tillverkad olivolja som ett trevligt minne.

Vi passerar och tar en snabb titt på provinshuvudstaden Genua, som är Cristofer Columbus födelseort. Här ligger Italiens största hamn. Den gamla stadsdelen är en blandning av medeltida stil och barockstil. Här finns smala gränder som då och då korsas av små torg och öppna platser, och en stor del av den gamla stadsmuren är fortsatt intakt. Stadens stora torg heter Piazza De Ferrari, och har en enorm fontän. Vid torget ligger bland annat stadens opera och Dogepalatset där stadens härskare, dogen, bodde från cirka 1250 och fram till slutet av 1700-talet då Napoleon intog staden.

På vår väg söderut stannar vi för att göra en liten båtutflykt från Santa Margherita och Portofino. Santa Margherita är en trevlig liten kuststad med apelsinträd längs gatorna och en historik som går ända tillbaka till 600-talet. Vi går en sväng i den trevliga staden och fortsätter till Portofino, som ligger ytterst på en landtunga i Genuabukten. Den pittoreska lilla staden har vackra, pastellfärgade hus och ligger vackert i en naturhamn. Efter båtturen fortsätter vi till La Spezia där vi checkar in på vårt hotell och äter middag.

Vi övernattar på hotell utanför Sarzana i natt och under de kommande 4 nätterna.

Dag 5
La Spezia. Besök på vingård och städerna Sarzana och Lerici (Ca 50 km)
Vackra vyer över Ligurien

Vi inleder dagen med ett besök på en av områdets vingårdar, och självklart ingår vinprovning. Vi fortsätter tillbaka till Sarzana och tittar lite på staden vi bor i. Här finns bland annat en imponerande fästning och en underbar katedral i marmor som dateras hela vägen tillbaka till 1300-talet.

Eftermiddagen är avsatt till ett besök i Lerici. Viken utanför Lerici kallas för Poeternas vik sedan den engelske poeten Percy Bysshe Shelley bodde och dog här. Hans fru, Mary Shelley, skrev Frankensteins monster, och poeten Lord Byron ingick i samma krets. Efter vårt besök återvänder vi till Sarzana där vi äter middag på hotellet.

Dag 6
En dag i Pisa och Lucca (Ca. 145 km)
Vi besöker Lucca

Idag smiter vi iväg till Toscana där vi ska besöka de två städerna Pisa och Lucca. Mest överraskande är det förmodligen att vi strax efter att vi lämnat Cinque Terres vilda klippkust hittar vackra sandstränder söder om La Spezia. Här ligger ett antal badorter som mer eller mindre endast lever upp på sommaren. Vi börjar i Pisa som är en halvstor provinsstad som blivit världsberömd för sitt lutande torn. Här hittar vi även klocktornet på stadens domkyrka och dopkapellet San Giovanni. Samtliga ligger på Campo dei Miracoli, en vacker grön oas mitt i staden. Byggnadsstilen är väldigt annorlunda och visar hur inspirerat storhetstidens Pisa var av samhandeln, och inte minst den nordafrikanska och moriska stilen vi känner igen från södra Spanien. Tornet byggdes på ett mjukt och instabilt underlag, och har långsamt börjat glida, men efter en storstilad insats har det stabiliserats men är väldigt synligt och imponerande. Även kyrkan och dopkapellet bör besökas.

Från Pisa kör vi till Lucca via San Giuliano Terme, en av områdets många städer som kan bjuda på hälsobringande ångbad i vatten från varma underjordiska källor. Lucca är en förbisedd pärla med en i stort sett bilfri historisk kärna innanför den vall som byggts för att skydda staden. Piazza dell’Anfiteatro är ett måste. Det stängda torget har, precis som namnet antyder, en gång varit en stor teater mitt inne i staden. Torget har fyra huvudingångar med de gulmålade husen runt torget som kuliss. Här finns även ett stort antal caféer och restauranger, bra butiker och en högst sevärd kyrka. Vi hinner strosa runt och se oss omkring.

Vi kör tillbaka till hotellet där vi äter middag.

Dag 7
Cinque Terre. Vandring, tågresa och båttur (Ca 40 km)
Bildsköna Cinque Terre

Dagen är vikt åt att utforska några av de fem byar som utgör Cinque Terre-området. Det UNESCO-skyddade området är ett av Italiens vackraste med små medeltida hus som klamrar sig fast längs branta sluttningar omgivna av olivlundar och spännande små stränder som gömmer sig mellan klipporna, samt uråldriga vandringsstigar som slingrar sig genom det underbara landskapet. Dagens program bjuder på en fin utflykt med buss till Manarolo. Här tar vi en promenad på en halvtimme för att komma till tågstationen. Byarna förbinds av en tåglinje och vi åker med tåget mellan Manarolo och Vernazza där vi gör ett uppehåll, innan vi fortsätter med tåget från Vernazza till Monterosso. Här tar vi en ordentlig paus innan vi avslutar en aktiv dag med att ta båten hem till La Spezia. Vi gör ett stopp i Portovenere så att vi även får möjlighet att beskåda Cinque Terre från havet. Vi äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 8
La Spezia – Milano. Flyg till Stockholm (Ca 275 km)

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen i Milano och vi flyger hem igen.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Milano t/r
 • 3 vinprovningar
 • Utflykter och entréer enligt program
 • 7 nätter på bra hotell i delat dubbelrum
 • Halvpension
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks (frivilligt), räkna med cirka 30 euro per person
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

De första tre nätterna bor vi på ett bra trestjärnigt hotell i området syd/sydöst om Turin runt Asti och Alba, exempelvis Best Western Dei Cavalieri in Bra - www.hotelcavalieri.net.

De sista fyra nätterna på ett bra fyrstjärnigt hotell i närheten av Sarzana i La Spezia, exempelvis Park Hotel Santa Caterina in Sarzana - www.santacaterinaparkhotel.it.

Båda är bra trestjärniga hotell med restaurang. Bägge hotellen håller samma standard.

 

För dem som har pigga ben

Resan lämpar sig inte för den som har svårt att gå, eftersom vi färdas i kuperad terräng, men resan är inte ansträngande.

 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om vår spännande destination:

www.albatros.se/resmal/europa/italien

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Mysig resa med stort innehåll En mysig resa med besök till fina platser och härliga vinprovningar. Vi är överlag nöjda med vår resa. Maten på hotellen var mestadels helt okej. Dock var inte vår reseledare Elizabeth kanske den bästa problemlösaren när det väl kom till kritan. Tex så blev vår båttur till Portofino inställd varpå hon ställde in hela det resmålet trots att det fanns lokalbussar som kunde ta oss till samma destination på 5-10 min. Vi fick istället 1 h längre tid i San Margeritha varpå vi bestämde oss för att ta en taxi tillsammans med två andra till Portofino då vi väldigt gärna ville se det. Taxin tog såklart överpris men var i det stora hela absolut värt det!
Date published: 2018-05-19
Rated 4 out of 5 by from Spännande smakbitar av Italien Det blev många intryck, nästan lite för mycket på så kort tid, men väldigt intressant, naturligtvis. Vår reseledare var kunnig, vältalig, omtänksam och humoristisk. Hon lärde oss mycket om Italien i både forntid och nutid. Boendet på två olika hotell var acceptabelt, men ingen höjdare. Det första hotellet var utmärkt, så när som på läget, mitt ute på en åker i ingenstans. Det andra låg något bättre till, men hade sämre mat och en hel del små funktionella skavanker. Cinque terre, som jag hade haft stora förväntningar på, visade sig tyvärr vara "sönderturistat" så att det var nästan som ett stort tivoli med mycket trängsel. Men på det stora hela är jag nöjd med resan.
Date published: 2018-05-19
Rated 3 out of 5 by from Vackra italien Det var en fantastisk guide! Hotell 1 var OK men platsen var skrämmande dålig! Maten OK men inte mer. Hotell 2 värdelöst, dålig frukost, endast en sort bröd, ost, ägghalvor, pressad skinka samt kaffe te och juice. Sista frukosten var ännu sämre, då saknades äggen. Middagen var smaklös o enkel, inga färska grönsaker. Personalen verkade inte bry sig utan känslan var "skynda er ät" Det var för mycket tid i bussåkande eftersom hotellen låg så avsides till aktiviteterna/utflykter. Stressigt med för många å korta besök per dag.
Date published: 2018-05-20
Rated 3 out of 5 by from Bra men jobbig Bra vin provning. Dålig mat. Alltför intensiv - för lite egen tid. Fick t.ex ingen tid att uppleva de orter vi bodde på. Uppläget borde vara mera flexibelt - bättre dialog mellan gruppen och reseledaren. Vad vi förstod var samtliga deltagare pensionärer. Nio timmars aktivitet per dag kan då bli lite påfrestande.
Date published: 2017-10-01
Rated 4 out of 5 by from Många upplevelser på en och samma resa Det var ett fullspäckat program . Tyvärr hade vi bara lokalguide i Cinque Terre, hade behövts både i Turin och i Lucca. Maten var under all kritik i Sarzena. I Bra var det ok Cinque Terre var höjdpunkten!
Date published: 2017-06-14
Rated 4 out of 5 by from En toppenresa! Intressanta spännande utflyktsmål och fina vinprovningar. Cinque Terre är svårslaget. Kanske en dag med lite mindre program vore önskvärt. Reseledare Per får högsta betyg, kunnig​ och humoristisk.
Date published: 2017-06-22
Rated 4 out of 5 by from Bra kombination av upplevelser av städer och vingårdar Vår reseledare var helt suverän mycket kunnig rolig visste allt och berätttade mycket hur allt i Italien fungerade mycket intressant . Bussen med förare var också mycket bra körde säkert kändes bra . Vårt första hotell var bra men låg lite illa mellan två motorvägar . Nästa hotell låg bättre till men hade mycket sämre mat o dålig frukost . Vingårdarna vi besökte var mycket bra
Date published: 2018-05-21
Rated 4 out of 5 by from En berikande resa med vin och kultur Ett par långa bussresor som dock gick bra p g a naturliga stopp och reseledarens informativa berättelser om landet. Första hotellet (Best Western Principe Hotel, Cuneo) var mycket bra med utmärkt frukostbuffé men dåliga middagar på närliggande restaurang. Andra hotellet (Hotel Gabrini, Marina di Massa) betydligt enklare vad gäller såväl mat som rum. Förvånansvärt att hotell-och restaurangmaten är så dålig i medelhavskostlandet. Enda lysande undantaget var slowfoodmatstället "Eataly" i Turin. 3 vinprovningar genomfördes, varav den första var i Barolo, Marchesi di Barolo, som inte hade några vidare viner enligt större delen av gruppen. Däremot var de familjeägda mindre vinproducenterna mycket bra i byn Calamandrana och Lvnae. Vid vinprovningar tror vi det är bättre att satsa på kvalitetsviner i stället för de billigaste vinerna. Cinque Terre och Pisa intressanta (otur med regn dessa dagar), men oerhört mycket turister.
Date published: 2017-10-12
 • y_2020, m_8, d_13, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_33
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ITRTR13ASE