Rovos Rail, Karibasjön och Victoriafallen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Lyxig safariresa med Rovos Rail från Sydafrika till Victoriafallen samt vistelse på en ö i Zambezifloden och på nybyggda Zimbabwean Dream på Karibasjön

Max 16 deltagare

På den här unika resan färdas vi genom Sydafrika och Zimbabwe med världens mest lyxiga tåg, Rovos Rail. Vi passerar grönskande landskap med baobabträd och små byar innan vi kommer fram till Victoriafallen. Härifrån reser vi till 5-stjärniga Kaza Lodge på Impalala Island, precis där Zambezifloden möter Chobefloden. Här väntar både flod- och jeepsafari i Chobe nationalpark, som har den största viltkoncentrationen i södra Afrika. 

Resan fortsätter med privatflyg till natursköna Karibasjön, som ligger vackert omgiven av savanner och skogar. I dagarna tre låter vi den nybyggda lyxjakten Zimbabwean Dream ta oss med på floden, och vi får bland annat möjlighet att beundra det fantastiska fågellivet. 

Resan avrundas med en sann höjdpunkt – de mäktiga Victoriafallen. Här kan du dessutom se fram emot att bo på anrika Victoria Falls Hotell. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar , Safari, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta ZAR, USD, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Zebra Lodge. Vandring i bushen
Dag 3 Zebra Lodge – Pretoria. Tågresa med Rovos Rail inleds
Dag 4 Rovos Rail genom Zimbabwe
Dag 5 Rovos Rail. Safari i Hwange nationalpark
Dag 6 Rovos Rail. Zimbabwe – Botswana – Namibia. Kaza Lodge
Dag 7 Kaza Lodge. Safari i Chobe nationalpark
Dag 8 Kaza Lodge. Impalila Island
Dag 9 Kaza Lodge – Karibasjön med privatflyg. Ombordstigning på lyxjakten Zimbabwean Dream
Dag 10 Zimbabwean Dream. Karibasjön med Matusadona nationalpark
Dag 11 Zimbabwean Dream. Karibasjön
Dag 12 Zimbabwean Dream. Karibasjön – Victoria Falls med privatflyg
Dag 13 Victoriafallen. Vandring vid vattenfallen
Dag 14 Avresa från Victoria Falls
Dag 15 Hemkomst

Hotell

Victoria Falls Hotel

Det legendariska, 5-stjärniga Victoria Falls Hotel i Zimbabwe är ett av Afrikas mest berömda – inte minst på grund av sitt vackra läge och sin karaktäristiska atmosfär. Hotellet, som är från 1904 bjuder på engelsk kolonialstil och är omgärdat av vacker natur med det UNESCO-skyddade Victoria-fallen som granne. Hotellet har dessutom en pool, tennisbanor, ett bibliotek och en liten kyrka. Det finns tillgång till trådlöst internet på hela hotellet och samtliga rum är utrustade med luftkonditionering, kassaskåp och digital satellit-tv. Badrummen har både badkar, dusch och hårtork och det finns tillgång till 24 timmars roomservice samt tvättservice.

Om man väljer att äta middag i The Livingstone Room byter man om till finare kläder. För herrarnas del innebär detta finbyxor, långärmad skjorta och hela finskor (inga jeans, safarikläder, shorts, sandaler eller gymnastikskor). För damerna gäller att låta den egna goda smaken råda!

Läs mer om hotellet på www.victoriafallshotel.co

Kaza Lodge

 • Här ska vi bo!
 • Kaza Lodge ligger där Zambezifloden möter Chobefloden
 • På det 5-stjärniga Kaza Lodge på Impalala Island
 • 8 rum med privat pool och utsikt över Zambezifloden
 • Restaurang
 • Pool
 • Wifi
 • Observationsdäck
 • Helpension och drycker inkluderat
 • Lounge och bar

Content: Kaza Lodge ligger 70 kilometer uppför floden från Victoriafallen där vita sandstränder och palmträd skapar en romantisk stämning - en underbar, undangömd destination. Kaza Lodge ligger på vackra Impalala Island med utsikt över Zambezifloden och består av 8 utsökt eleganta inredda suiter som alla har privat terrass och pool. 

Zimbabwean Dream

Den nybyggda lyxiga yachten Zimbabwean Dream har åtta enastående hytter, flera observationsdäck, pool, restaurang och lounge bar.

Zimbabwean Dream är ett elegant skepp med fönster från golv till tak, panorama-lounge och soldäck. En liten pool är placerad på det översta däcket där det också finns solstolar. På huvuddäcket finns 8 modernt inredda hytter som alla har egen privat balkong - den perfekta utgångspunkten för att uppleva Karibasjön. 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
94 998:–
Stockholm
Boka senast 1/5 och spara 5000 kr.
96 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg

Vi flyger från Stockholm till Johannesburg.

Dag 2
Johannesburg – Zebra Lodge. Vandring i bushen
Leoparden trivs i nästan alla landskap

Vid ankomsten till Johannesburg kör vi nordösterut genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet. Vid ankomsten till Zebra Lodge tilldelas vi våra rum och intar lunch. 

På eftermiddagen ger vi oss ut på en två timmar lång vandring med lokalguide, som tar med oss in i bushen. Upplev bland annat det unika fågellivet runt våtmarker och floder samt insekter, växter och träd.

På kvällen sammanstrålar vi för en gemensam välkomstmiddag.

Dag 3
Zebra Lodge – Pretoria. Tågresa med Rovos Rail inleds
Utsikten ombord är även den fantastisk

Efter lunch kör vi till Pretoria som än idag är Sydafrikas formella huvudstad även om Johannesburg och Kapstaden väger tyngre rent affärsmässigt.

Vi kommer fram till tågstationen Capital Park, Rovos Rails privata järnvägsstation i vacker kolonialstil från den tid då stationen var knutpunkt för järnvägstrafik i gamla Transvaal. Här checkar vi in i lugn och ro medan vi avnjuter ett glas champagne och går därefter längs röda mattan där lyxtågen över alla lyxtåg väntar. Vi gör oss hemmastadda i de läckra sviterna och snart ser vi det kulliga landskapet runt Pretoria glida förbi.

Vid lunchtid passerar vi Warmbaths och Nylstroom och korsar Stenbockens vändkrets.

Vi färdas mot gränsen till Zimbabwe medan vi äter middag ombord på tåget. 

Dag 4
Rovos Rail genom Zimbabwe

Vi kör genom Zimbabwes grönskande landskap med baobabträd, låga, taggiga commiphoraträd och småbyar. Vi övernattar vid Mpopoma.

Dag 5
Rovos Rail. Safari i Hwange nationalpark
Flodhästar kan öppna gapet upp till 120 cm

Medan vi intar vår frukost lämnar vi Mpopoma och rör oss norrut. Vid lunchtid kör vi längs den östra gränsen av Hwange nationalpark på en av Afrikas längsta raka tågsträckor – 114 kilometer.

I Hwangwe nationalpark ger vi oss ut på en eftermiddagssafari innan vi fortsätter vår resa norrut med Rovos Rail.

Dag 6
Rovos Rail. Zimbabwe – Botswana – Namibia. Kaza Lodge

Vi äter frukost ombord medan tåget rullar mot Zambezifloden. Under förmiddagen kommer vi fram till Victoria Falls som är sista stoppet för Rovos Rail. Vi styr kosan mot Kasane i Botswana där vi äter lunch innan båten tar oss till vår lyxlodge som ligger på en ö i Zambezifloden i Namibia. Utnyttja båtturen till att observera alla fågelarter som lever bland de översvämmade och flacka områdena. Den som har tur kan få syn på både flodhäst och krokodil. Vi välkomnas av lodgens personal vid ankomsten och installerar oss på den bekväma lodgen. Vi äter middag och övernattar på lodgen i hjärtat av Zambeziflodens vackra omgivningar.

Dag 7
Kaza Lodge. Safari i Chobe nationalpark
Elefantflocken består av matriarken, honorna och ungarna

Vi ger oss ut på en halvdagssafari med jeep för att utforska Chobe nationalpark.

Safariutflykternas innehåll kommer naturligtvis att styras av de lokala förhållandena. Ibland kan man ha turen att hitta en hög viltkoncentration på samma plats, och ibland måste vi leta vidare längs floderna och aktivera alla våra sinnen. Dessutom kan vi tolka djurens beteende: om en flock impalor plötsligt stelnar till och riktar sin uppmärksamhet mot kratern, så är det sannolikt att de redan har upptäckt ett rovdjur som lurar någonstans, medan våra mänskliga sinnen inte alls fångar upp faran. Förmodligen kommer vi innan safarin är slut att ha sett ett stort antal av Afrikas berömda djur.

Det finns inga garantier för vad vi ser, när eller hur, och det är just det som bidrar till att göra safarin till en spännande och alltid unik upplevelse. Däremot vet vi att Chobe nationalpark har den största viltkoncentrationen i södra Afrika, och över 110 000 elefanter.

Vi avnjuter vår lunch på en flytande restaurang mitt i floden där utsikten över den omkringliggande naturen saknar motstycke. Därefter går vi ombord på en liten privatbåt och rör oss ut på Chobefloden till Seduduön och dess lågland. 

Det är väldigt speciellt att få uppleva viltet från vattensidan eftersom djuren inte reagerar lika starkt och det går att se dem från lite närmare håll. Floden har ett stort och unikt fågelliv med pampig flodörn: jakanor som med sina långa fötter spatserar runt på näckrosorna; isfåglar som vädrar i luften innan de dyker ner efter fisken de fått syn på: häger, stork, ibisar och skarvar, och vi rör oss nära, men på säkert avstånd, från krokodiler och hästar. Mellan den täta papyrusen får vi kanske syn på den skygga sitatungaantilopen medan antiloper som lechwe och vattenbock samt stora elefantflockar och bufflar ofta syns längs flodstranden. Beroende på vad vi möter längs vägen är vi tillbaka på lodgen i lagom tid för en sundowner som kan avnjutas till åsynen av den fascinerande afrikanska solnedgången som lockar fram natthimlen. Solnedgången i Botswana är till följd av Kalahariöknens röda dammpartiklar som virvlar runt i luften ofta vackrare än på andra platser. Och Afrikas stjärnhimmel strålar onekligen väldigt klart i mörkret.

Vi äter middag och övernattar på lodgen.

Dag 8
Kaza Lodge. Impalila Island
Impala-honor och ungar lever i flockar på upp till 100 djur

Efter frukost ska vi besöka en afrikansk by på Impalila Island med traditionella namibiska hus, kulturer och seder. I den här delen av landet lever befolkningen än i dag ganska traditionellt och det är just det vi ska få uppleva idag. Lodgen har ett nära förhållande till byarna i området och vi får en genomgående introduktion till både kulturen och några av de gamla traditionerna. Här har man en livsstil som på många sätt har paralleller till vår egen kultur för hundra år sedan. Man lever med och av naturen, familjerna är stora och beroende av varandra och arbetar hårt för att försörja sig själva och sin familj.

Vi är tillbaka på lodgen lagom till lunch, och på eftermiddagen kan den som vill koppla av vid poolen och i lodgens behagliga omgivningar.

Vi äter middag och övernattar på lodgen.

Dag 9
Kaza Lodge – Karibasjön med privatflyg. Ombordstigning på lyxjakten Zimbabwean Dream
Den splitter nya Zimbabwean Dream

Vi ger oss ut på en sista båtsafari på Chobefloden och fortsätter efter lunch till flygplatsen där ett privatflyg väntar på oss. Vi flyger över det vackra landskapet och njuter av panoramautsikten över Karibasjön innan vi landar och går ombord på vårt hem de kommande dagarna, nämligen lyxjakten Zimbabwean Dream. De kommande tre dagarna rör vi oss på och runt Karibasjön, en av Afrikas dolda naturskatter.

När vi har gjort oss hemmastadda i våra hytter avnjuter vi en middag ombord.

Dag 10
Zimbabwean Dream. Karibasjön med Matusadona nationalpark
Elefantens ungar heter elefantkalvar

Karibasjön bildades av en fördämning av Zambezifloden. Faktum är att detta är världens största sjö som skapats av människan. Sjön och flodarmarna är omgivna av skog och savanner, varav en stor del är fridlyst nationalpark. I vattnet lever krokodiler och flodhästar (som man kan se dagligen) samt en favoritfisk för sportfiskare, tigerfisken. Fågellivet är enastående och vi kan dagligen se den vithövdade flodörnen leta efter föda i sjön.

I soluppgången styr vi kosan mot Karibasjöns sälla och mystiska landskap där drunknade träd sträcker sina armar mot himlen från djupet av det glittrande vattnet. Vi ger oss ut med en liten privatbåt för att utforska Gache Gache-floden och dess unika djurliv. Vi glider fram längs dess krökar och svängar och små orörda inlopp medan vi njuter av den magiska atmosfären runt oss. Vi är tillbaka ombord lagom till lunch. Vi tillbringar eftermiddagen med att kryssa mot Changa. I solnedgången ger vi oss ut på en liten privatbåt för att beundra den magiska naturen. Vi äter middag och övernattar ombord.

Dag 11
Zimbabwean Dream. Karibasjön
Både zebrans spark och bett kan vara farligt

På morgonen ger vi oss ut på safari för att upptäcka området runt Matusadona nationalpark. Inbäddat mellan floderna Sanyati och Ume är det 1 400 kvadratkilometer stora orörda området hemvist för åtskilliga djurarter som elefanter, flodhästar, krokodiler, bufflar samt tusentals fåglar. Om vi har tur stöter vi kanske på ett stort kattdjur eller två! Parkens historia är nära kopplad till sjön: under uppförandet av dammen påverkade de ökande översvämningarna det usprungliga djurlivet, även om skadorna reducerades av Operation Noah, ett initiativ som räddade livet på över 6 000 djur. Denna räddningsaktion gjorde det möjligt för stora däggdjur, stora kattdjur och impalor att flyttas till Matusadona där all jakt är strängt förbjuden. 

Dag 12
Zimbabwean Dream. Karibasjön – Victoria Falls med privatflyg
Vi vandrar runt Victoriafallen

I soluppgången rör vi oss mot Karibas hamn och kör härifrån till Kariba Dam Wall som delar Zimbabwe och Zambia, och är 128 meter hög och 579 meter bred. Det är ett imponerande byggnadsverk som påbörjades år 1955 och inte stod färdigt förrän 1977 och kostade 85 arbetare livet längs vägen. Idag förser dammen 70 procent av Zimbabwes befolkning med ström.

Vi går återigen ombord på vårt privatflyg och återvänder till Victoria Falls medan vi håller ett öga på ”röken som mullrar” som lokalinvånarna kallar det storslagna vattenfallet.

Mitt på dagen kommer vi fram till de mäktiga Victoriafallen och lyxhotellet Victoria Falls Hotel. Hotellet är en av Afrikas pärlor och ett måste för varje Afrikaentusiast. Det finns säkert finare lyxhotell än så, men Victoria Falls har verkligen lyckats bevara den unikt engelska viktorianska atmosfären. Dessutom ligger det vid Afrikas mest berömda vattenfall. Från den stora trädgården leder stigarna ner till den enorma park- och skogsanläggningen runt vattenfallen. Du kan själv välja hur du ska gå längs det kilometerlånga stigsystemet som leder fram till den ena storslagna utsiktspunkten efter den andra. I den lummiga skogen runt vattenfallen kan vi se apor, stora noshörningsfåglar och massor av växter. Det är bra att hålla ett visst säkerhetsavstånd till vattenbrynet med tanke på krokodiler. Ta gärna med ett paraply, för även om himlen är molnfri stänker det mycket från vattenfallen. Vi hinner koppla av på vårt härliga hotell eller kanske strosa runt i staden och avnjuta en god middag.

Dag 13
Victoriafallen. Vandring vid vattenfallen
De mäktiga Victoriafallen

Efter frukost ger vi oss ut på en promenad runt vattenfallen. Vi går genom trädgården på hotellets baksida och fortsätter längs stigarna runt vattenfallen. Det finns många vackra vattenfall i världen, men Victoriafallen kan nästan anses vara ett av världens vackraste. Vattenfallen är cirka dubbelt så höga och en och en halv gång så breda som Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada, och det går nästan inte att se sig mätt på det vackra området.

Förutom naturens egna ljud och läten är det inte mycket som stör friden, och den prunkande regnskogen fulländar bilden. Vår reseledare berättar om platsens historia medan vi utforskar fågel- och viltlivet runt vattenfallet.

Vi har merparten av dagen på oss att uppleva de storslagna vattenfallen. Det finns möjlighet att köpa till ett antal olika utflykter som exempelvis en helikoptertur runt vattenfallen.

På kvällen sammanstrålar vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 14
Avresa från Victoria Falls
Vid den natursköna Karibasjön

Nu är det snart dags att ta farväl av Afrika. Väskorna ska packas och efter en sista frukost kör vi till Victoria Falls flygplats för att inleda resan hemåt. Det serveras middag och frukost ombord på den internationella sträckan.

Dag 15
Hemkomst

Rovos Rail

Att gå ombord på Rovos Rail är som att stiga in i en tidsmaskin till 1800-talet. I stationshusets väntsal välkomnas vi med ett glas champagne, en livréklädd betjänt öppnar dörren, i bakgrunden hörs tonerna från en stråkkvartett. Att resa med Pride of Africa är att färdas med god stil i sakta mak – tåget kör aldrig fortare än 60 kilometer i timmen.

Samtliga vagnar är gamla tågvagnar som har restaurerats på så vis att det ursprungliga utseendet bevarats medan komfort och säkerhet lever upp till dagens höga standard. Ordet kupé räcker inte längre till – på tåget finns nämligen bara dubbelsviter i gammal engelsk-edwardiansk stil med blankpolerade träpaneler, dubbelsängar och – förstås privat badrum.

Ombord på tåget finns också en specialbyggd utsiktsvagn med panoramalounge där man har fri utsikt över det afrikanska landskapet. Dessutom finns två trevliga salongsvagnar – en för rökare och en för icke-rökare. Servicen ombord är förstklassig och du kommer känna dig väl omhändertagen oavsett var ombord du befinner dig!

Under dagarna gäller prydlig men avslappnad klädsel. Under kvällarna gäller mer formell klädsel på Pride of Africa: kavaj och slips för männen och en fin kjol eller klänning för kvinnorna. Denna klädkod bör respekteras.

Helpension är inkluderad under hela tågresan och gäller även för drycker i tågets gourmetrestaurang. De båda restaurangvagnarna är över 70 år gamla och har blivit varsamt restaurerade för att behålla den fina klassiska stilen intakt. Här serveras à la carte-frukost samt 3-rätters luncher och middagar med tillhörande, förstklassiga sydafrikanska viner.

Läs mer om Rovos Rail här www.rovos.com

Royal suiter

Royal-suiterna är på totalt 16 m2 och fyller en halv vagn. De har egen lounge och badrum med viktorianskt badkar och separat dusch. De rymliga och eleganta sviterna ger dig möjligheten att vara helt privat och du får en bekväm resa med största möjliga lyx och standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Deluxe suiter

Deluxe-suiterna (11 m2) är också beräknade för två resenärer, antingen med dubbel- eller tvåbäddsrum. Där finns en lounge och badrum med dusch. De rymliga sviterna ger er möjligheten att vara helt privat och ni får en bekväm resa med mycket hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman eller Pullman Gold-suiter är cirka 7 m2. De är utrustade antingen med en bekväm soffa som förvandlas till en dubbel-eller twingsäng på kvällen, eller en fast dubbel- eller twin-säng som kan användas som soffa under dagen med kuddar i ryggen. Vi kan inte garantera Pullman eller Pullman Gold, det beror på vilket tågsätt vi kör med. Sviterna har eget badrum med dusch. De rymliga sviterna ger dig möjligheten att vara privat och du får en bekväm resa med hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns inte minibar. Room-service är tillgängligt dygnet runt.

Prisinformation

Resans pris

Från 94 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum/-kupé/-hytt

Tillägg för Pullman-enkelsvit:  49 998 kr
Tillägg för Deluxe-enkelsvit: 59 998 kr

Uppgradering av sviter och tillägg för enkelsviter

Zimbabwean Dream:
Det finns totalt åtta hytter varav två har privat balkong

Uppgradering av delad dubbelhytt
Tillägg för delad hytt med balkong: 2498 kronor

Rovos Rail.
Boende i delad Pullman-dubbelsvit ingår i resans pris.

Uppgradering av delad dubbelsvit
Tillägg för delad Deluxe-dubbelsvit: 10 998 kronor
Tillägg för Royal-svit: Information vid förfrågan

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Johannesburg och Victoria Falls - Stockholm med mellanlandning
 • Privatflyg Kaza Lodge – Zimbabwean Dream – Victoria Falls
 • Safarier och utflykter enligt program
 • 1 övernattning i delat dubbelrum på Zebra Country Lodge med helpension
 • 2 övernattningar i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel med frukost
 • 3 övernattningar i delat dubbelrum på Kaza Lodge med helpension och dryck
 • 3 övernattningar i delad dubbelhytt på Zimbabwean Dream med helpension och dryck.
 • 3 övernattningar i delad dubbelkupé, Pullman Suite på Rovos Rail med helpension och alla drycker ombord.
 • Frukost dagligen 
 • Lunch dag 2-11
 • Middag dag 2-11 och 13
 • Alla drycker på Rovos Rail, Zimbabwean Dream och Kaza Lodge (dock inte champagne och exklusiva viner)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Dricks till väskbärare, personal (låter trevligare än betjänter), lokalguider och chaufförer (cirka 120 USD). 
 • Drycker när du inte är ombord på Rovos Rail, Kaza Lodge eller Zimbabwean Dream 
 • Diverse visum
 • Eventuella extraarrangemang 
 • Personliga förnödenheter 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
 • Måltider utöver ovannämnda

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

OBS!

Vår safariledare kommer att göra allt för att vi ska se så många djur som möjligt under våra game drives. Eftersom det handlar om vilda djur finns det däremot inga garantier för att vi ska se dem.

Pass och visum

Zimbabwe: Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter hemresedatum från Zimbabwe.
Svenska medborgare måste ansöka om visum för inresa till Zimbabwe, och visumet ställs ut på plats mot betalning:
•    Dubbel inresa: cirka 45 USD

Om du inte är svensk medborgare ska du undersöka vilka regler som gäller för dig. Du ansvarar själv för att se till att alla resedokument är i ordning när du kommer till flygplatsen.

Vänligen notera att visum betalas kontant med amerikanska dollar (USD). Med förbehåll för att priserna kan ändras från dag till dag.

Namibia: Inget visumkrav för svenska medborgare som vistas i Namibia i högst 90 dagar.

Botswana: Visum krävs inte för svenska medborgare som uppehåller sig mindre än 90 dagar i Botswana. 

Sydafrika: Passet ska ha minst två blanka sidor för viseringar och ska gå att läsa av med maskin. 
Eftersom resan kräver flera visum ska du se till att ditt pass innehåller minst fyra blanka sidor. Tänk även på att ditt pass ska vara giltigt sex månader efter avslutad resa.  
  
Ovannämnda gäller för danska, norska och svenska pass.

Bagage

Eftersom vi reser med privatflyg på den här resan är det endast tillåtet att ta med 20 kg bagage som inte överstiger måtten 60x40x30 centimeter. Väskan ska vara tillverkad i ett mjukt material och får ha högst två hjul.
Ditt handbagage får inte väga mer än 3 kg under resan med privatflyg.

Både Rovos Rail och Kaza Lodge erbjuder tvättservice.

Om du reser till eller från Johannesburgs flygplats tillkom det den 25 mars 2019 nya bagageregler.

Det är endast tillåtet att checka in vanliga resväskor. Det vill säga en helt vanlig resväska med minst en platt sida. Runda eller oregelbundna former på väskorna är inte tillåtet. Det får inte heller finnas några långa remmar.

Om du har en lång rem eller en avvikande väska kan du få den hoptejpad mot en avgift på Johannesburgs flygplats. Reglerna är till för att förhindra att bagagebandet blockeras och att långa väntetider uppstår. De långa remmarna är den största orsaken till att bagagebandet går sönder. Om du har en lång rem på din resväska bör du därför ta av den innan du checkar in i Johannesburg eller tejpa fast den på resväskan.

Barnvagnar, golfväskor och annat stort bagage är undantaget från regeln eftersom dessa hanteras som odd size bagage

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
8 498:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
14 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 498:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
+ 6 248:– deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 796:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Badsemester i Moçambique

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 18 998:–
5 dagars strandsemester i ett exotiskt, avsides hörn av Moçambique

Förläng din resa med den ultimata sol-och badsemestern! Med båt från flygplatsen i Vilanculos åker du till den 300 km2 stora, privata nationalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Här bor du i en stor lagun vid vackra stränder, pittoreska fiskebyar, korallrev och tusentals rosa flamingos. Njut av dagar på stranden eller vid poolen, följ med på en båttur i en traditionell dhow-båt eller få en guidad vandring i Vilanculos kustreservat. 

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden 
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden till Vilanculos, båttransfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Flyg Vilanculos – Johannesburg – Sverige (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Dugong Beach Lodge är en prisbelönad, 4-stjärnig strandlodge som ligger så avlägset att det enklast nås med båt från flygplatsen. Från lodgens 14 lyxiga, stråtäckta hyddor är det bara några få meter till stranden längs privata gångstigar. Middagarna kan avnjutas i restaurangen eller i solnedgångens sken på din privata terrass. 
Alla rummen har privat terrass med panoramautsikt över havet, en minibar och luftkonditionering. 

Läs mer här: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Pris:
kr. 18 998,-

Tillägg för enkelrum:
kr. 7.498,-

Barnpris (för barn under 12 år)
kr. 12.998,-
Gäller för max 1 barn som reser tillsammans med två vuxna

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden  – Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellan flygplatsen och hotellet  
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • 5 nätter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Båttur i solnedgången 
Priset inkluderar inte
 • Drycker 
 • Aktiviteter och utflykter som inte nämns under ”priset inkluderar”
 • Nationalparkavgift på 15 USD per person som betalas vid ankomst 
 • Visum som betalas vid inresa eller ansöks om före avresa om du har svenskt pass. Är du inte svensk medborgare ska du själv ta reda på vilka regler som gäller för dig. 
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i samband med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på flyg och hotell för alla avresedatum. Notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Notera att det i februari och mars kan förekomma längre perioder med regn.

Liknande resor

21ZARTR60ASE2302