Rundresa i Nya Zeeland

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Nordön till Sydön med besök i Sydney, inkl. operahuset

Med besök i Sydney

Nya Zeelands skönhet är något utöver det vanliga. Det är landet där glaciärer möter regnskog och där snötäckta bergstoppar reflekteras i spegelblanka sjöar. Här finns ett enastående fjordlandskap, en levande maorikultur och 47 miljoner får!

På vår resa från Nordön till Sydön besöker vi kosmopolitiska Auckland, lär oss laga maorisk mat och fortsätter via maoriernas puttrande gejserlandskap i Rotorua - ett måste när man är i Nya Zeeland – till nationalparken i filmen Sagan om Ringen.  På Sydön njuter vi av det enastående landskapet i Milford Sound och vid Lake Mathesons mörka vatten kan vi på en molnfri dag se Mount Cook trona majestätiskt i bakgrunden. 

Resan avslutas med två nätter i Sydney med ett besök på operahuset.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nyzeeländsk dollar

Dagsprogram
Dag 1–2 Avresa från Köpenhamn
Dag 3 Ankomst Auckland, Nya Zeeland. Stadsrundtur
Dag 4 Auckland – Whakatane. Tid på egen hand
Dag 5 Whakatane. Möjlighet till utflykt till vulkanön White Island (tillköp), maorimatlagning och historier
Dag 6 Från Whakatane via Waiotapu Wonderland vid Rotorua och Tauposjön till Tongariro nationalpark
Dag 7 Vandring i Tongariro nationalpark och vidare till Wellington
Dag 8 Wellington. Stadsrundtur och tid på egen hand
Dag 9 Wellington – Picton – Blenheim. Vingårdsbesök och vinprovning
Dag 10 Blenheim – Kaikoura – Christchurch
Dag 11 Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier
Dag 12 Fox Glacier - Wanaka. Promenad vid Lake Matheson och vandring till glaciär
Dag 13 Wanaka – Te Anau
Dag 14 Te Anau. Utflykt till Milford Sound
Dag 15 Te Anau – Queenstown
Dag 16 Queenstown – Sydney, Australien
Dag 17 Sydney. Stadsrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach och hamnrundtur
Dag 18 Sydney. Hemresa
Dag 19 Hemkomst

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
47 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
47 998:–
Stockholm
Fullbokad
47 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
47 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
47 998:–
Stockholm
Fullbokad
46 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
46 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1–2
Avresa från Köpenhamn
Vi styr kosan mot andra sidan jorden där vårt nyzeeländska äventyr väntar på oss.
Dag 3
Ankomst Auckland, Nya Zeeland. Stadsrundtur
Auckland sett från Mount Eden

Vi landar i Nya Zeelands största stad Auckland. Med sina cirka 1,3 miljoner invånare är Auckland hem åt nästan en tredjedel av Nya Zeelands befolkning. Staden ligger på en smal landtunga med vatten på båda sidor med Stilla havet i öster och Tasmanska havet i väster. Ett äkta paradis för alla segelsportfantaster! Staden kallas inte heller för City of Sails utan anledning. Här är det snarare en regel än ett undantag att ha båt eller hålla på med någon annan form av vattensport.  Auckland byggdes på 50 utslocknade vulkaner och medan de flesta av dessa idag ser ut som små gröna kullar eller helt har försvunnit tronar de tre största, Mount Albert, Mount Eden och One Tree Hill, över landskapet och är populära utsiktsplatser.

Vid ankomsten kör vi direkt till vårt hotell där vi äter frukost och kan vila oss efter den långa flygresan.

Senare ger vi os ut på en liten stadsrundtur i Auckland för att skaffa oss en överblick över staden. Vi kör bland annat genom den trevliga förorten Parnell som har gamla vackert restaurerade hus, små restauranger och gallerier.  Vi parkerar bussen nära toppen av den 196 meter höga vulkanen Mount Eden varifrån vi har en vacker utsikt över staden.

Vi övernattar i Auckland.

Dag 4
Auckland – Whakatane. Tid på egen hand

Efter frukost kör vi cirka tre timmar mot sydöst till den fantastiskt vackra Bay of Plenty, ett långsträckt och frodigt kustområde ute vid Stilla havet. Vikens namn kommer från den engelske upptäcktsresenären James Cook som utforskade Nya Zeeland under åren 1769-1770 och noterade de många naturresurserna i området. Vattnet i viken är idag världsberömt för sitt djuphavsfiske och sin segelsport. Innan vi kommer fram till Whakatane stannar vi vid Mount Maunganui där vi sträcker på benen och njuter av den vackra utsikten. I Bay of Plenty slår vi läger i staden Whakatane där maorierna bosatte sig för första gången för 800 år sedan när de anlände från de polynesiska öarna.

Dagen är reserverad åt upplevelser på egen hand och i Whakatane finns en uppsjö av aktiviteter att välja mellan. Man kan bland annat hyra mountainbikes och utforska det vackra området runt staden eller besöka den guldfärgade sandstranden Ohope Beach som ligger cirka fem kilometer längre nerför kusten. Denna räknas som en av Nya Zeelands bästa stränder. Det finns också möjlighet att följa med på en val- och delfinsafari eller att bara njuta av naturen och den fantastiska utsikten på en av de många vandringslederna. Whakatane är den av Nya Zeelands städer som har flest soltimmar.

Övernattning i Whakatane.

Dag 5
Whakatane. Möjlighet till utflykt till vulkanön White Island (tillköp), maorimatlagning och historier
Vulkankrater på White Island

Idag kan du stanna i Whakatane och njuta av strandlivet och det trevliga cafélivet. Eller varför inte följa med på en utflykt till vulkanön White Island (ingår inte i priset) som ligger en och halv timmes båttur ut i viken. Vulkanen är Nya Zeelands senast aktiva havsvulkan och är troligen världens mest tillgängliga. Den drar till sig både forskare, vulkanologer och turister från hela världen. På vägen ut till ön har vi gott om tid att njuta av havet från den stora övertäckta motorbåten. Vi får också höra mer om White Islands historia. Vi kastar ankar strax utanför ön och transporteras den sista biten i gummibåt.  På ön går vi runt och tittar på kratersjöns landskap och ser resterna av den nedlagda svavelfabriken. Vi äter lunch på ön och åker sedan tillbaka till Whakatane. Om vi har tur ser vi delfiner, valar eller den nyzeeländska pälssälen. Tänk på att vädret avgör om vi kan åka till White Island.

Senare på kvällen väntar en unik middagsupplevelse på oss. Vår middag tillreds med en uråldrig maoriteknik som har förts vidare från generation till generation som har förfinat den under många århundraden. Nu ska vi nämligen lära oss hur man gör en hangi. Man gräver ett hål i marken, värmer stora stenar med hjälp av en lägereld och lägger sedan kött- och grönsakspaketen på stenarna och täcker dem med jord. Nu får hangin stå i några timmar och tillagas i sina egna vätskor. Arkeologiska fynd på Nordön visar att tekniken har använts lika länge som maorierna har bebott ön.  Detta är fortfarande definitionen av en festmåltid både på Stillahavsöarna och hos maorierna. Medan maten tillreds under marken tar vår lokala maorivärld med oss på en kulturell och historisk promenad tillbaka i tiden längs Whakatanefloden. Under promenaden berättar våra värdar om hur deras förfäder kom till Whakatane-området och om den speciella historiken runt området. Efter en liten ritual bjuds vi in i Muriwais grotta och vi får höra om de ritualer som fortfarande används varje dag i moderna Mori. Efter promenaden avnjuter vi vår middag tillsammans med lokalbefolkningen.

Vi övernattar i Whakatane.

Dag 6
Från Whakatane via Waiotapu Wonderland vid Rotorua och Tauposjön till Tongariro nationalpark
Utsikt över Tongariro National Park
Vi lämnar Whakatane till fördel för Tongariro nationalpark På vägen dit besöker vi Waiotapu Wonderland vid Rotorua, ett färgsprakande termiskt område där vi bland annat tittar på bubblande lerdammar och den flerfärgade och kokande champagnebassängen. Inte så långt därifrån tittar vi dessutom på det imponerande Huka-vattenfallet där vattnet dundrar iväg med hela 220 000 liter per sekund ut över det 11 meter höga vattenfallet. Wakatofloden, som vattenfallet utmynnar från, är vanligtvis upp till 100 meter brett men här vid vattenfallet är den bara 15 meter bred. Därav vattenfallet. Huka betyder skum och namnet kommer från att vattnet träffar den underliggande flodbassängen och sprutar så kraftigt att det liknar skum.  Vi fortsätter längs den vackra Tauposjöns östra strand och på eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell precis utanför Tongariro Nationalpark där vi checkar in.
Dag 7
Vandring i Tongariro nationalpark och vidare till Wellington
The Beehive i Wellington

Tongariro nationalpark ligger i mitten av Nordön och är Nya Zeelands äldsta nationalpark. Till nationalparkens historia hör att den år 1887 gavs bort i gåva från en lokal maorihövding till det nyzeeländska befolket på villkor att de skyddade naturen och de många helgedomarna. Den milt sagt intagande nationalparken är centrerad runt de tre vulkanerna Tongariro, Ruapehu och Ngaurohoe. Sistnämnda är den mest aktiva av de tre vulkanerna och några känner den som Mount Doom från filmatiseringen av Sagan om ringen. Nationalparken bjuder både på ökenlandskap såväl som tät skog och ormbunkstäckt natur. På vintern åker många skidor utför de många bergssluttningarna.

Efter frukost ger vi oss ut till fots i det mäktiga landskapet som sägs vara själva definitionen på den vackra nya zeeländska naturen. Om vädret tillåter kan vi njuta av en makalös utsikt över de tre vulkanerna, en syn vi sent ska glömma. Vi fortsätter söderut mot landets huvudstad Wellington, som ligger på Nordöns sydligaste spets. Wellington utsågs 1865 till huvudstad för att bilda en diplomatisk mittpunkt mellan Nord- och Sydön. Inklusive förorterna har staden cirka 600 000 invånare. Belägenheten vid James Cook-sundet som delar de två öarna har gett staden öknamnet Windy Wellington eftersom det ofta blåser en hård vind i staden. Men detta har inte avskräckt människor från att söka sig hit. Staden är vackert belägen mellan vackra vikar och bergssluttningar och har många vackra villor med en ovanlig utsikt över staden och James Cook-sundet. Vi kommer fram till Wellington sent på eftermiddagen.

Vi övernattar i Wellington.

Dag 8
Wellington. Stadsrundtur och tid på egen hand
Vacker utsikt från Mount Victoria

Vi inleder vår stadsrundtur i Wellington med att köra till toppen av 196 meter höga Mount Victoria varifrån vi har en makalös utsikt över hela huvudstadsområdet. Vi besöker också Wellingtons botaniska trädgård varifrån vi tar en tur med linbanan som är en slags spårvagn som i över 100 år har transporterat invånarna till bostadsområdena. Det är en höjdskillnad på 168 meter och banan är bara 650 meter lång. På toppen kan vi njuta av den vackra utsikten och dessutom finns det ett litet museum tillägnat linbanan. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand och möjligheterna i denna vackra huvudstad är många.  Staden är med sina många museer och gallerier ett äkta mecka för den kulturintresserade. Varför inte besöka det supermoderna nationalmuseet för konst, historia och maorikultur, Te Papa Tongarewa. Museet är vackert beläget precis vid vattnet och ger en unik inblick i landets historia. Dessutom är inträdet gratis.

Vi övernattar i Wellington.

Dag 9
Wellington – Picton – Blenheim. Vingårdsbesök och vinprovning
Mäktig syn vid Kaikoura

Vi tar morgonfärjan till Sydön – en upplevelse som absolut är värd att gå upp tidigt för. Färjeturen anses nämligen vara den vackraste i världen. Båtturen tar cirka tre timmar och den stora finalen är inseglingen genom fantastiskt vackra Queen Charlotte Sound.  Från den lilla hamnstaden Picton fortsätter vi mot den lilla kuststaden Kaikoura som är vackert belägen i en vik med intagande bergssluttningar som kuliss. Det finns över 130 vingårdar i Marlborough, vilket gör området till sydöns största vinområde. Detta märks tydligt när vi kör genom landskapet som präglas av vinrankor. Vi besöker en av vingårdarna där vi får en rundvisning och lär oss mer om tillverkningen. Och givetvis ska vi även smaka på de delikata dropparna.

Vi fortsätter till staden Blenheim där vi kommer övernatta. Blenheim är en av Nya Zeelands mest solrika städer, och har massor av små caféer, restauranger och barer.

Dag 10
Blenheim – Kaikoura – Christchurch
Vacker vy över Kaikoura

Vi lämnar Blenheim och kör mot kuststaden Kaikoura. Kaikoura sägs vara världens bästa plats för att observera kaskelottvalar. Om du vill se en val i vattnet utanför Kaikoura ska du följa med på en valsafari (ingår inte i resans pris). De speciella strömmarna för med sig valarnas favoritmat, nämligen bläckfisk. Det går inte att beskriva upplevelsen av att få se de enorma valarna vältra sig i havet. Vi kan däremot inte garantera att en val dyker upp. Kaskelottvalen är den val som kan dyka allra djupast - upp till flera kilometer ner i vattnet. Kaskelottens stora huvud är fyllt med en speciell olja som heter spermacetolja och som har gett valen dess engelska namn sperm whale, och man tror att det är den som gör att valen kan överleva trycket på djupen den tar sig ned till. Hanarna kan bli upp till 20 meter långa och väga upp till 50 ton medan honorna ”bara” blir upp till 12 meter och väger 16 ton.  Vi lämnar Kaikoura och kör söderut mot Christchurch, Sydöns största stad.

Vi övernattar i Christchurch.

Dag 11
Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier
Fantastisk natur

Vi lämnar Christchurch och östkusten och beger oss över Sydön mot Fox Glacier på västkusten.

Under resans gång kör vi genom spektakulära Arthur’s Pass i nationalparken med samma namn.

Arthur’s Pass är uppkallat efter den engelska landskapsmålaren och ingenjören sir Arthur Dudley Dobson som var den första som ledde en grupp européer genom passet 1864. Men maorifolkets jägare kände till rutten långt innan Arthur Dudley Dobson hittade den.  Bergspasset är den högsta och kortaste vägen från ost- till västkusten och är en väldigt vacker rutt med stora kontraster på grund av klimatskillnaderna mellan Sydöns östra och västra sida. Den västra sidan är frodigare än den östra med sina brusande floder och täta regnskog. Invånarna på västkusten, så kallade coasters, är stolta över att leva i harmoni med den vilda naturen runt husknuten och nybyggarandan är starkare här än på någon annan plats i Nya Zeeland. 

Den lilla staden Fox Glacier ligger cirka 6 kilometer från själva glaciären, och uppkallades efter glaciären med samma namn. Glaciären sträcker sig från bergstopparna och ner i låglandets regnskog. Den 13 kilometer långa glaciären uppkallades efter den gamle premiärministern William Fox när han besökte platsen 1872. Tillsammans med Franz Josef Glacier är glaciären en av världens mest lättillgängliga och drar därför till sig många besökare som dagligen följer med ut på guidade turer.

Vi övernattar i Fox Glacier.

Dag 12
Fox Glacier - Wanaka. Promenad vid Lake Matheson och vandring till glaciär
Spegelblankt och vackert vid Lake Matheson

Efter frukost börjar vi dagen med en promenad runt sjön Lake Matheson som för 14 000 år sedan skapades av de närliggande glaciärerna. Här njuter vi av en helt unik utsikt: snöklädda bergstoppar (om vädret tillåter) som speglar sig på ytan av en regnskogsomgärdad sjö.

Senare på dagen tittar vi närmare på den mäktiga Fox-glaicären. Tillsammans går vi längs glaciärdalen till en utsiktsplats. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över den eviga isens möte med regnskogen och vi har gott om tid att njuta av utsikten och ta bilder innan vi återvänder till staden längs samma vandringsled.

Vi lämnar västkusten och kör över Haast Pass till den natursköna pärlan Wanaka, som vi kommer fram till sen eftermiddag. Wanaka är förmodligen en av Nya Zeelands vackrast belägna städer med glaciärsjöarna Wanaka och Hawea och snöbeklädda Crown Range-bergen i bakgrunden.

Vi övernattar i Wanaka.

Dag 13
Wanaka – Te Anau

Vi lämnar Wanaka och följer Lake Dunstan som göder de många fruktplantagerna och vinodlingarna i området. Vi kör genom ett av Nya Zeelands dyraste vinområden och därifrån vidare till den z-formade bergsomgärdade sjön Wakatipu. Vi rör oss över flodslätten som grävts ut av glaciärer under den senaste istiden och genom ett prunkande lantbruksområde, ofta med massor av köer, och kommer till slut fram till den lilla trevliga staden Te Anau. Te Anau är den sista utposten före enorma Fiordland nationalpark, och det är här man förbereder sig inför den stora Fiordland-upplevelsen.

Vi övernattar i Te Anau.

Dag 14
Te Anau. Utflykt till Milford Sound
Milford Sound är en häftig plats att besöka

Idag ska vi besöka en av Fiordland nationalparks absoluta höjdpunkter, Milford Sound. Det är en lång resa men vi kan nästan garantera att det är den vackraste sträckan du någonsin färdats längs. Fiordland-upplevelsen består inte bara av båtturen på den vackra Milford-fjorden, utan även av den makalösa resan dit. Vi kör genom skogar bestående av sydbok och ormbunkar, och stannar till lite då och då för att låta alla intryck av de storslagna vyerna över ett orört landskap smälta in.

Den 14 kilometer långa Milford-fjorden ringlar sig in i landet från Tasmanska havet och är omgiven av 1 000 meter höga regnskogsklädda klippväggar. Ute på klipporna håller sälar till och pingviner och delfiner besöker vattnen lite då och då under året. Under båtturen genom detta naturens underverk finns det gott om tid att njuta av fjordens storslagenhet och stillhet och att på nära håll uppleva de många spektakulära naturscenerna. Höga branta granitklippor speglar sig i det lugna vattnet som endast piskas upp av de många fattenfallen som dundrar nerför klipporna. Under båtturen avnjuter vi en härlig lunch och efter det spektakulära besöket på fjorden återvänder vi till Te Anau.

Vi övernattar i Te Anau.

Dag 15
Te Anau – Queenstown
Queenstown ligger otroligt vackert

Vi lämnar Fiordland och kör till Queenstown, även kallad för Södra Alpernas St. Moritz. Staden grundades 1862 under guldfebern och är en charmig liten stad med endast 10 000 invånare. Staden är otroligt vackert belägen på bergssluttningen vid Lake Wakatipu med en fantastisk utsikt över bergskedjan the Remarkables som på vintern bjuder skidtörstande kiwier och turister på härliga utförsbackar. När vi är framme i Queenstown kör vi till vårt hotell och checkar in. Resten av dagen kan vi upptäcka staden med omnejd på egen hand.

Queenstown har gång på gång marknadsförts i internationella resetidningar som en av världens mest attraktiva platser. Hemligheten bakom Queenstowns speciella dragningskraft är kombinationen av ett vackert läge och en öppen och avslappnad stämning kryddad med stadens många äventyrsmöjligheter. Staden är känd som ett paradis för sport- och naturälskare, ofta med förkärlek till adrenalinkickar utöver det vanliga. I själva staden med omnejd hittar man alla typer av äventyrssporter med allt från bungyjump till riverrafting och paragliding.

Ett måste i Queensland är att åka upp med den branta linbanan till toppen av Bob’s Peak. På vägen dit upp har du en 220 graders panoramautsikt över bland annat The Remarkables, Walter Peak och givetvis själva staden. När du har kommit upp till toppen kan du besöka både utsiktsplatser och terrasser där du kan njuta av utsikten och ta hur många foton du vill.

Vi övernattar i Queenstown.

Dag 16
Queenstown – Sydney, Australien
Det berömda operahuset i Sydney

Det är dags att lämna Nya Zeeland, men lyckligtvis slutar inte resan här. Från Queenstown flyger vi över Tasmanska havet och landar i Sydney.

Sedan staden grundades av engelska straffångar 1788 har Sydney utvecklats till en äkta metropol och är idag ett stort dragplåster för besökare från världens alla hörn. Stadens invånare kommer från alla delar av världen vilket ger en multikulturell stämning och hundratals olika caféer och restauranger som serverar läckerheter med lokala produkter.

Vi övernattar i Sydney.

Dag 17
Sydney. Stadsrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach och hamnrundtur
Sydneys skyline

När vi har ätit frukost kör vi ut och upplever staden på en stadsrundtur. Vi passerar bland annat affärsdistriktet och Darling Harbour, ett hamnområde som präglas av en härlig semesterstämning med ett enormt utbud av snabbmatsrestauranger, stadens berömda akvarium, världens största bioduk och massor av shoppingmöjligheter. Nära affärsdistriktet ligger Hyde Park, som har varit en populär oas mitt i staden ända sedan den anlades i mitten av 1800-talet. Från centrum kör vi ut till utsiktspunkten Mrs Macquarie’s Chair där vi har vacker utsikt över Sydney Harbour Bridge och Operahuset. Australien har över 10 000 stränder varav en av de mest berömda är Sydneys egen Bondi Beach, som vi också kommer att se under vår rundtur. Här samlas Sydneyborna för att simma, surfa och sola och framför allt titta på folk.
Med på programmet finns även det världsberömda operahuset som ritats av Jørn Utzon. Efter att ha beundrat operahuset utifrån samlas vi för att få en rundvisning av interiören. På eftermiddagen ger vi oss ut på en hamnrundtur under vilken vi gör en båttur på Darling Harbour medan vi avnjuter en kopp kaffe eller te med lite sött tilltugg.  Vi stiger av vid den livliga strandpromenaden King Street Wharf och kan ägna resten av dagen åt egna äventyr. Vi kan rekommendera att man utforskar området runt King Street Wharf och Darling Harbour där det finns ett stort nöjesutbud och caféer som lockar med både kaffe och vin.

Vi övernattar i Sydney.

Dag 18
Sydney. Hemresa

Det har blivit dags att lämna Sydney men eftersom flyget hem igen inte går förrän på kvällen har du det mesta av dagen på dig att ta åt dig av de sista intrycken innan vi samlas och kör till flygplatsen.

Du kan gå på upptäcktsfärd i trevliga The Rocks som är Sydneys äldsta stadsdel och ligger precis vid foten av Sydney Harbour Bridge. När den första lasten engelska straffångar anlände till Australien 1788 var det här i The Rocks som de första husen byggdes. Området har en stor historisk betydelse, inte bara för Sydney utan för hela Australien.

Dag 19
Hemkomst

Opera i Sydney

I Sydneys ikoniska operahus uppförs stora klassiska operor, musikaler och andra musikföreställningar. För många är det en dröm att få uppleva stämningen i operahuset när en av de stora operaföreställningarna uppförs och musiken ljuder genom luften.

Albatros kan hjälpa till med att skaffa biljetter till en föreställning i Operahuset (i perioden januari till och med mars. Det är inga föreställningar i november). Biljetter ska bokas vid bokning av själva resan och då betalar man 300 kr i anmälningsavgift. Det är inte alltid möjligt att så lång tid i förväg veta vilken opera som uppförs när just du är i Sydney. Detta bekräftar vi ca 5 månader före avresa då vi även fakturerar den resterade betalningen för biljetterna.

Man kan köpa biljetter till följande musikföreställningar: 

”Great Opera Hits” (varar ca 1½ timme inkl. paus): Här kan du lyssna till några av de mest kända ariorna av  Bizet, Puccini, Rossini och Verdi som framförs av operans bästa sångare med pianoackompanjemang.

Pris ca 70 AUD.

Klassisk opera (varar ca 3 timmar inkl. paus): Varje säsong framförs flera av de stora, klassiska operaföreställningarna som La Bohème, Carmen och Aida. Här får du en förstklassig operaupplevelse.

Pris ca 330 AUD.

OBS: Det är datumet som avgör vilken musikföreställning som är på programmet. Det innebär att du inte själv kan välja mellan ”Great Opera Hits” och "Klassisk opera". "Great opera hits" är inte på programmet varje dag, så du kan förmodligen räkna med att se - och betala för - den klassiska operan. På vissa datum finns det inga föreställningar alls. Vi bokar alltid de bästa platserna (Premium). Om det är utsålt, tar vi de nästbästa. Vi reserverar oss för utsålda föreställningar. 

Vi bokar för det mesta föreställningen samma dag som stadsrundturen i Sydney ligger på. Föreställningarna börjar för det mesta kl. 19:30 (några ”Great Opera Hits”-föreställningar börjar kl. 17:00). Om det skulle förekomma ändringar får du besked om det när vi bekräftar dina biljetter. Vänligen notera att detta arrangemang är utan reseledare och på egen hand. Du ska själv stå för transport till och från operan.

Vulkanön White Island (heldagsutflykt)

Vulkanen är Nya Zeelands senast aktiva havsvulkan och är troligen världens mest tillgängliga. Den drar till sig både forskare, vulkanologer och turister från hela världen.

Det tar cirka en och en halv timme med båt ut till vulkanön, så vi har gott om tid att njuta av havet från den stora övertäckta motorbåten. Vi får också höra mer om White Islands historia. Vi kastar ankar strax utanför ön och transporteras den sista biten i gummibåt. På ön går vi runt och tittar på kratersjöns landskap och ser resterna av den nedlagda svavelfabriken. Vi äter lunch på ön och åker sedan tillbaka till Whakatane. Om vi har tur ser vi delfiner, valar eller den nyzeeländska pälssälen.

 

Pris: 225 NZD/person.

Tänk på att vädret avgör om vi kan åka till White Island.

Engelsktalande lokalguide deltar på utflykten.

Anmälan till utflykten sker vid bokning av resan och betalas när du ankommer till Nya Zeeland.

Valsafari (halvdagsutflykt)

Kaikoura sägs vara världens bästa plats för att observera kaskelottvalar och om du vill se en val i vattnet utanför Kaikoura ska du följa med på valsafari. Speciella strömförhållanden för med sig bläckfisk, valens livrätt, tätt inpå land. Upplevelsen av att få se de enorma valarna vältra sig i havet är svårslagen, men vi kan förstås inte garantera att en val dyker upp.

Kaskelottvalen är den val som kan dyka allra djupast – upp till flera kilometer ner i vattnet. Kaskelottens stora huvud är fyllt med en speciell olja som heter spermacetiolja och som har gett valen dess engelska namn sperm whale. Man tror att det är den som gör att valen kan överleva trycket på dessa djup. Hanarna kan bli upp till 20 meter långa och väga upp till 50 ton medan honorna ”bara” blir upp till 12 meter och väger 16 ton.

Pris: 152 NZD/person.

 

Notera att utflykten beror på vädret.

Engelsktalande lokalguide deltar på utflykten.

Anmälan till utflykten sker vid bokning av resan och betalas när du ankommer till Nya Zeeland.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
11 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Köpenhamn – Auckland och Sydney – Köpenhamn med mellanlandning
 • Flyg QueenstoStwn – Sydney
 • Turistvisum till Australien
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Maori Hangi Dinner dag 5
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring eller komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Packningslista:

 • Mindre ryggsäck eller väska till utflykter
 • Sommarkläder
 • Tröja/lätt vindjacka
 • Regnjacka
 • Bra vandringsskor och sportsandaler
 • Badkläder (handduk behövs inte tas med)
 • Ficklampa
 • Myggspray
 • Solkräm med hög solskyddsfaktor, solhatt och solglasögon

 Det finns handdukar på samtliga ställen vi övernattar, men om du vill bada i naturen längs vägen är det en bra idé att ta med sig en handduk.

Strikta tullregler

Notera att Nya Zeeland och Australien har väldigt strikta regler för införande av frukt och andra matvaror. Odeklarerade matvaror medför böter i kontanter på 500 australiensiska/nyazeeländska dollar vid inresa. Detta gäller även matvaror från flyger eller avreseflygplatsen.

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor” är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Mer om Nya Zeeland

Här kan du läsa mer om Nya Zeeland:

http://www.albatros-travel.se/resmal/australien-och-stilla-havet/nya-zeeland

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from EN HÄRLIG RESA VI TYCKER ATT RESAN HAR VARIT TREVLIG OCH VI HAR UPPLEVT VÄLDIGT MYCKET TYVÄRR SÅ VAR NÄST SISTA ÖVERNATTNINGEN I FOX CLACIER NER DET HELA MED ETT HOTELL SOM VAR SMUTSIGT OCH MÖGELDOFT ALLMÄNT SUNKIT DET VAR LITE BORTKASTAD TID ATT VARA DÄR I TVÅ NÄTTER SE GLASIÄREN OCH SEDAN DRA TILL CHRISTCHURCH SOM HADE VÄLDIGT MYCKET ATT GE HADE VARIT BÄTTRE PERSONALEN PÅ HOTELLET VAR VÄLDIGT NONCHALANT INFORM OM HEM RESAN VAR TLLFREDSTÄLLANDE HADE VI FÅTT VET ATT VI SKULLE RESA ÖVER BANGKOK HADE VI HOPPAT AV DÄR
Date published: 2016-02-14
Rated 4 out of 5 by from Innehållsrik resa med fina naturupplevelser Resan var bra planerad, fantastiska naturupplevelser, med ett väl balanserat tempo. Boendet var av varierande kvalitet. 4 av hotellen var utmärkta, 5 av hotellen bra till ok, 2 av hotellen direkt usla (mögel och dålig städning) som vi hoppas Albatross väljer bort i framtida resor. Maten var genomgående av bra kvalitet. Reseledaren var mycket kunnig och hade mångas intressanta berättelser att förmedla. Busstransporten i NZ var bra med en trafiksäker och hänsynsfull chaufför. Flygbolaget (Qatar) är mycket trevliga att resa med, bra service ombord, bra avgångstider och resvägen över Doha ett tidsmässigt bra alternativ med tanke på avståndet till NZ/Australien.
Date published: 2018-11-24
Rated 4 out of 5 by from Rundresa NZ En mycket trevlig resa med många fina platser som vi besökte. Vi hade kunniga busschaufförer som berättade en hel del om detta fantastiska land. Det trevliga resesällskap var en bonus. Det hade varit bra om vår svenska reseledare hade kunnat översätta då inte alla förstod engelskan som chaufförrena pratade. Det som drog ner betyget var vår svenska reseledare, som inte delgav oss något om landet, ex infrastruktur, ekonom, hälsa och sjukvård m.m. Då vi har rest med Albatross resor tidigare har vi haft kunniga, engagerade och pålästa guider blev vi mycket besvikna den här gången.
Date published: 2017-03-07
Rated 3 out of 5 by from Vackert och spännade land. Överlag ett bra program för resan. Dagen i Sydney var fullspäckad och täckte mycket av det man ville uppleva. Under rundresan i NZ besöktes nära på alla de platser som måste besökas, tex. glacier, fjordar, berg, sjöar och de viktigaste större och mindre städerna. Saknade att det inte ingick beök till Hobbiton eller vinprovning. Dock ordnade vi dessa två saker på egen hand under fria dagar. Boendena varierade för mycket i kvalitet. Vissa var bra hotell medan ett par var riktigt undermåliga. vi var inte nöjda med vår guide. Kunnandet och engagemanget var inte adekvat. Det kompencerades dock delvis av att vi hade en väldigt trevlig och kunnig busschaufför under resan på södra ön. NZ är ett väldigt vackert och spännande land. Absolut värt att besöka.
Date published: 2017-02-05
Rated 3 out of 5 by from En bra resa med en katastrofal reseledare Det var en bra program med många fina upplevelser av väldigt olika karaktär (stad, dramatisk natur, vulkaner, regnskogar, glaciärer, etc.) och vi fick verkligen uppleva många av Nya Zealands unika attraktioner. Dessvärre var vår reseldare en katastrof. Hon hade in gjort några som helst förberedelser eller research och gav oss inte någon som helst bakgrund eller historia om platserna vi besökte. Faktakollen var obefintlig och flera av de knapphändiga upplysningar hon gav var direkt felaktiga. Hon förlitade sig helt och hållet på busschafförerna för upplysningar och dessvärre förstod hon inte deras engelska dialekt och gjorde direkt felaktiga översättningar. Detta förtog mycket av upplevelsen av Nya Zealand och gör oss tveksamma att rekommendera Albatros i framtiden.
Date published: 2017-02-19
Rated 3 out of 5 by from Fina naturupplevelser Ett krav på en resa som denna är att få en erfaren reseledare som själv genomfört denna resa tidigare. Kunskap om statsskick, kultur, ekonomi, natur och industri saknades helt. Nu gavs en hel del information av de båda chaufförerna vilket räddade upp situationen. Dock hade en hel del av deltagarna svårt att förstå engelska. Guiden översatte bara lite av den informationen som gavs.
Date published: 2017-02-08
Rated 4 out of 5 by from En lärorik resa med trevliga reskamrater. Ett mycket intressant land. En helt annorlunda upplevelse än vi förväntat oss. Vi fascinerades av landets särart, dess geologi och natur, och kan nu allt om kontinentalplattor, vulkaner och klimat tack vare vår kunnige guide. Hade dock gärna fått veta mer om människor, sociala förhållanden, levnadssätt, traditioner och matvanor, mm. Hade gärna stannat någon dag längre i Auckland, som vi knappt fick uppleva alls. Bussresorna känns ibland väl långa med alltför korta stopp för lunch och sight-seeing. Men en resa vi kommer att minnas och inte vill undvara.
Date published: 2016-02-26
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med otrolig natur Fantastisk natur, underbara människor och många fina minnen. Resan kunde varit en ännu större upplevelse med bättre planering. Att ha två olika hotell i Auckland var inget bra. Att bo på flygplatsen var dåligt. Bortkastat. Att åka fram och tillbaka till christchurst var bortkastad transport tid, borde funnits annan resrutt. På rundturen i Sydney var det alldeles fel buss, vi såg ingenting, en skolbuss där vi satt trångt och lågt. Bortkastat.
Date published: 2017-03-17
 • y_2019, m_1, d_15, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_95
 • loc_sv_SE, sid_NZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19NZRTR01JSE2101