Sommar i Tyrolen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Naturskön bussresa till sagolika Tyrolen med besök i Innsbruck, vinprovning i italienska Alto Adige, Bodensjön och Bregenz

Bussresa

I alplandet mellan Tyskland och Österrike upplever vi den enastående kombinationen av intressant historia, spännande kultur och otroligt vacker natur. Här speglar grönskande skogar sig i smaragdgröna sjöar vid foten av skyhöga alptoppar. Vår bas är ett trevligt hotell i den lilla staden Imst, i hjärtat av Tyrolen. 

Vi kommer att upptäcka provinsens spännande huvudstad Innsbruck, stanna i Liechtensteins huvudstad Vaduz och uppleva den fantastiska utsikten över Bodensjön, som ligger vackert omgärdad av vinodlingar, olivlundar, cypresser och fruktträd. Vattnet i den stora och djupa sjön är azurblått och speglar alpernas bergstoppar. Här njuter vi av den friska alpluften som stärker både kropp och själ!

Vi gör en dagsutflykt till det italienska området Alto Adige i södra Tyrolen. Här ser vi den natursköna Reschensee med kyrktornet mitt i sjön, och vi njuter av områdets viner på en vinprovning på en lokal vingård.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EURO

Dagsprogram
Dag 1 Södra Sverige – Mellersta Tyskland. Med färja till Tyskland och förbi Hamburg och Hannover
Dag 2 Mellersta Tyskland – Österrike. Genom det fruktbara Bayern till Österrikes alplandskap och Imst 
Dag 3 Innsbruck runt och med linbana till den olympiska skidhopparbacken
Dag 4 St. Anton, Bodensjön, Bregenz och Liechtensteins huvudstad Vaduz
Dag 5 Klocktornet i Reschensee och vinprovning i italienska Sydtyrolen
Dag 6 Österrike - Mellersta Tyskland. Norrut från Tyrolen och in i Tyskland
Dag 7 Mot Skandinavien med många fina minnen i bagaget

Hotell

Hotel Eggerbräu

Hotel Eggerbräu

Hotel Eggerbräu är ett trevligt familjedrivet hotell som ligger mitt i staden Imst. Det är ett typiskt, charmigt österrikiskt hotell med stor del av inredning i trä. Hotellet har en reception, restaurang och bar. Det finns en solterrass och gratis wi-fi i de gemensamma områdena. 

Det serveras en god frukostbuffé och till kvällen serveras trerätters middagar med lokala rätter. 

Läs mer om hotellet här: https://www.eggerbraeu.at/ 
 

 

Rum:

Charmiga rum som alla är olika, men alla har en sittyta, satellit-tv, badrum och några få rum har även balkong. 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
7 998:–
Från Göteborg
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
9 998:–
Från Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Södra Sverige – Mellersta Tyskland. Med färja till Tyskland och förbi Hamburg och Hannover
Vi njuter av god mat

Vår färd går från södra Sverige till Danmark, och snart är vi på ön Lolland varifrån färjan från Rødby tar oss över till Puttgarden på den tyska sidan. Överfarten tar knappt en timme. Snart lär vi känna våra reskamrater bättre och stämningen är förväntansfull. Vi passerar den stora tyska staden Hamburg, som är en så pass viktig tysk stad med nästan två miljoner invånare att Hamburg är en egen förbundsstat i förbundsrepubliken Tyskland.

Färden går vidare och vi passerar Lüneburger Heide, ett vidsträckt hedlandskap i Niedersachsen. Huvudstaden i Niedersachsen är den stora staden Hannover som är känd för sina många mässor. Ju längre söderut vi kommer desto mer kuperat blir landskapet. I dessa trakter växte bröderna Grimm upp. Som en biprodukt av sitt arbete med att undersöka det tyska språket publicerade bröderna åtskilliga sagor som tidigare förts vidare genom muntlig tradition.

Snart är vi i trakten av staden Kassel och det är dags att inkvartera oss på ett trevligt hotell som bjuder på middag och sköna sängar.

Dag 2
Mellersta Tyskland – Österrike. Genom det fruktbara Bayern till Österrikes alplandskap och Imst 
Österrike bjuder på fantastiska vyer

Pigga och utvilade vaknar vi på det tyska hotellet, och framför oss väntar en ny dag som ett oskrivet blad. Efter frukost kör vi genom den kända delstaten Bayern i Sydtyskland, förbi staden München, odlingsmarker och humleodlingar som sträcker sig upp mot himlen. Bayern både producerar och dricker mycket öl! I ett sagolikt landskap hittar vi orörd natur, frisk luft, ett rikt kulturliv och den berömda och gemytliga bayerska livsstilen. Medeltidsborgar och småstäder, imponerande slott och barockkyrkor passerar i revy på vår utflykt och snart är det dags för lunch. Senare tornar Alperna upp sig framför oss och resan fortsätter till det gudomligt vackra Österrike. 

Vårt mål är Imst, den lilla staden vid foten av Lechtaler Alpen, på en höjd av 827 meter. På sommaren är det svårt att föreställa sig att området bara några månader tidigare varit fullt av skidåkare som är där för att ta sig ner för några av Europas bästa skidbackar. De vackra Alperna täcker totalt 60 procent av Österrike, som består av nio förbundsländer som vart och ett har ett eget parlament och förbundslandsregering.

Vid ankomsten till hotellet kopplar vi av och njuter av vår första middag tillsammans i Österrike.

Dag 3
Innsbruck runt och med linbana till den olympiska skidhopparbacken
Vi åker med linbanan i Innsbruck

Dagen tillägnas staden Innsbruck som är huvudstad i den österrikiska delstaten Tyrolen. Staden är viktig på grund av sin placering och ligger på en av de största huvudlederna i Europa och Österrike.

Från Innsbruck bär det söderut och upp mot Brennerpasset och Italien, västerut finns den stora transportkorridoren genom Lachtaler-dalen till Schweiz och Stuttgart och i öster och norr fortsätter vägen genom västra Österrike till Rosenheim och München. Belägenheten har präglat Innsbrucks långa och spännande historia och från 1500-talet och framåt har de kejserliga habsburgarna periodvis slagit sig ner i staden. Stadskärnan är därför väldigt spännande och full av minnen från forna storhetsdagar, med det kejserliga residenset Hofburg och tillhörande kyrkan Hofkirche. Vi tittar även på Goldenes Dachl, det förgyllda taket, Maria Theresian Strasse och rådhuset i den gamla stadsdelen.

Stadsrundturen fortsätter till det olympiska skidhopparstadion Bergiselschanzebakke strax utanför staden. Innsbruck stod värd för vinter-OS 1964 och tilldelades återigen värdskapet år 1976, när Denver förlorade det på grund av ekonomiska och miljömässiga skäl. Här ska vi ta en tur med linbanan.

Vi får en vacker utsikt över staden och Inn-dalen från toppen av skidhoppartornet, som sedan OS har byggts ut, renoverats och är ett litet mästerverk i sig, signerat Zaha Hadid.

Skidhoppstornet är idag en del av den kända 4-backesturneringen som går av stapeln varje nyår. Just den här tävlingen är deltävling 3 av 4 och äger rum efter Garmich-Patenkirchen som alltid hoppas den 1 januari.
Vi återvänder till hotellet efter en härlig dag i Innsbruck och äter middag på hotellet.

Körtid cirka 2 timmar och avstånd cirka 130 kilometer totalt.

Dag 4
St. Anton, Bodensjön, Bregenz och Liechtensteins huvudstad Vaduz
Furstendömet Liechtenstein är världens sjätte minsta land

Efter frukost kör mot Bodensjön och staden Bregenz som är huvudstad i den västra provinsen Vorarlberg. Innan dess gör vi ett stopp i vackra St. Anton som är känt för att vara skidvärldens kronjuvel. På sommaren domineras dalen av gröna betesmarker och en ovanligt vacker bakgrund i form av skyhöga bergssidor. Vi gör ett kortare stopp och andas in den spröda och friska alpluften på 1300 meters höjd.

Vi fortsätter mot Bregenz längs pittoreska Bregenzerwald med små byar och betande kor. Rena rama alpidyllen. Nästan som en annons för alpchoklad!

Väl framme i Bregenz ger vi oss ut på en rundtur i själva staden, som trots att den inte är provinsens största stad är den mest betydelsefulla när det gäller konst och kultur. Det här är en nytänkande och nyskapande stad, något som stadsrundturen kommer att ge ännu fler exempel på. I den gamla stadsdelen ser vi Martinsturm som är Bregenz landmärke och ovanför staden tronar Pfänderberget som en ram för allt det vackra.

Efter lunch fortsätter vi till lilleputtlandet Liechtenstein. Liechtenstein är världens sjätte minsta land och är ett furstendöme med Hans-Adam II som överhuvud. Språket som talas är tyska, valutan är schweizerfranc och det är ett litet ekonomiskt paradis. Eller rättare sagt var. Bankhemligheternas tid med dolda konton och organiserat skattefusk är snart förbi, och bankväsendet har förändrats och blivit mycket mer transparent. Den enda järnvägssträckan drivs av den österrikiska järnvägen genom Liechtenstein. Det finns ingen motorväg och ändå har landet en briljant infrastruktur. Ur ett naturperspektiv kan landet stoltsera med bergstoppen Grauspitz som är 2 599 meter hög, och en sjö som uppstod när Rhen översvämmades i den västra delen, och bildade sjön Gampriner Seele. 

Vi stannar i huvudstaden Vaduz där regeringsbyggnaden ligger och vi ser furstens officiella residens Schloss Vaduz från staden. Slottet, som påminner om en fästning, ligger på en kulle ovanför staden, och är stängt för besökare, men är väldigt fotogeniskt nedifrån.

Efter ett stopp i Vaduz styr vi kosan hemåt mot Österrike och vårt hotell.

Körtid cirka 4,5 timme och avstånd cirka 340 kilometer totalt.
 

Dag 5
Klocktornet i Reschensee och vinprovning i italienska Sydtyrolen
Det berömda klocktornet i Reschensee

Turen fortsätter nu söderut genom imponerande landskap mot Sydtyrolen, där cirka 70 procent av befolkningen fortfarande har tyska som modersmål. Regionen Sydtyrolen blev italienskt efter första världskriget och är även känd som Alto Adige. Den skiljer sig mycket från övriga Italien med de majestätiska Dolomiterna och de frodiga och grönskande dalarna med charmiga trähus i tyrolerstil. 

Vi gör vårt första stopp vid ett särpräglat område. Över 160 privatbostäder översvämmades när Reschensee skapades i samband med en större dammbyggnation. Landsorterna Graun och Reschen sprängdes i luften och sattes under vatten. Den 677 hektar stora Reschensee ligger i området där Italien, Schweiz och Österrike möts. Grauns över 700 år gamla kyrktorn var den enda byggnad som fick stå kvar, och sticker idag rakt upp ur vattnet och utgör en fängslande syn där den står mitt i den lugna sjön.

Vi kör sedan söderut i Alto Adige där man producerar områdets många röda och vita viner. Här besöker vi en lokal vingård där vi får smaka på de lokala vinerna i sällskap av lite ost och bröd. Efter vinprovningen och en introduktion till både produktionen och vingården är det dags att återvända till hotellet.

Körtid cirka 3 timmar och avstånd cirka 200 kilometer totalt.

Dag 6
Österrike - Mellersta Tyskland. Norrut från Tyrolen och in i Tyskland
Österrikes fantastiska alplandskap

Efter frukosten på hotellet är det dags att säga farväl till vårt trevliga hotell. Vi färdas norrut genom imponerande landskap. Efter en förmiddag fylld av förtrollande alpscener övernattar vi på ett trevligt hotell i närheten av Kassel, där en god tysk middag väntar på oss.

Dag 7
Mot Skandinavien med många fina minnen i bagaget
Naturen kring staden Imst

När väckarklockan ringer är det dags att stiga upp, om man inte redan är uppe! En tysk frukost står uppdukad i restaurangen och snart sitter vi i vår buss igen och styr ut på vägarna i riktning norrut. De branta backarna utanför Kassel passeras snart och sedan breder det nordtyska låglandet ut sig. Tyskland är med sina 82 miljoner invånare det näst folkrikaste landet i Europa, efter Ryssland. Tyskland har dessutom den största ekonomin i Europa och den femte största i världen. Trots alla dessa miljoner invånare får man ingen känsla av att Tyskland är speciellt tättbefolkat när men är på genomresa, utan naturen är alltid närvarande. Snart är vi uppe vid Östersjökusten och tar färjan över till Danmark. Via de danska öarna Lolland, Falster och Själland samt Öresundsbron når vi sedan Sverige. Våra vägar skiljs åt, men förhoppningsvis syns vi snart igen på en annan resa med Albatros!

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Prisinformation

Resans pris

Från 7 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum

1 398,-

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Rundresa med buss enligt program
 • 6 hotellnätter i delat dubbelrum (enkelrum mot pristillägg)
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Utflykter enligt program
 • Besök på vingård med vinprovning
 • Linbana till den olympiska skidbacken Bergisel (Innsbruck)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Drycker
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Ta med bra promenadskor.

Buss

Vi färdas med 4-stjärniga turistbussar med 220V-kontakt så att både telefoner och datorer kan laddas under resan. Alla våra bussar är utrustade med säkerhetsbälten vid varje säte samt klimatanläggning, kök och toalett. Det finns kylda drycker och kaffe/te till försäljning på bussen.

Om bussresan

Vår resa till Tyrolen är just nu den av våra bussresor där destinationen ligger längst bort så det blir en bit att åka. Från den tyska gränsen och Tyrolen blir det ca 70 mil per dag. På alla våra bussresor gör vi pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart. De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Ombord finns också en reseledare som guidar längs med vägen och olika typer av landskap passerar hela tiden förbi utanför bussens stora fönster. Stämningen ombord brukar bli mycket god och man får verkligen tillfälle att lära känna sina reskamrater på en bussresa.

Till och från Österrike stannar vi på olika rastplatser längs motorvägen. Här måste vi betala för att använda toaletterna. Ta gärna med euros i mynt för ändamålet.

Enkelrum

Det är inte helt ovanligt att man i Österrike har klassiska enkelrum avsedda för resenärer som reser själva. De kan vara mindre till storleken och belägna i en sidoflygel eller vid hiss/trappor.

Mer om Österrike

Här kan du läsa mer om Österrike:

https://www.albatros.se/resmal/europa/osterrike

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange upphämtningsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 04:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 04:45
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 05:10
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 05:30
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 05:55
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 06:20
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 06:35
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 06:55
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 07:10
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 07:25
Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 08:00

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 19:30
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 20:00
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 20:15
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 20:30
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 20:50
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 21:05
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 21:25
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 21:50
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 22:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 22:45
Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 23:15

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

20ATBUS01ASE1907