Sommar i Vietnam

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Den kompletta Vietnamresa med Ho Chi Minh City, Mekongdeltat, Hanoi, Halongbukten och 5 dagars badsemester i Hoi An

Mängder av upplevelser och mycket tid för avkoppling följs åt på den här kombinerade rundresan och badsemestern. Från den moderna storstaden Ho Chi Minh City och det frodiga Mekongdeltat i söder går resan norrut till huvudstaden Hanoi med levande handelsgator, tempel och Ho Chi Minhs mausoleum. Naturligtvis seglar vi även ut i den UNESCO-skyddade Halongbukten, som ståtar med fler än 3 000 kalkstensklippor som sticker upp ur det klara, blågröna havet. Ett helt enastående landskap!

Vi besöker också den historiska kejsarstaden Hué och fortsätter till den charmiga gamla handelsstaden Hoi An, som både är känd för sin trevliga atmosfär och sina läckra stränder. Här får du 5 dagar till avkoppling eller fler utflykter i området, där vädret under den här delen av året är perfekt för badsemester.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City – Can Tho. Mekongdeltat. Båtresa och besök på Ban Tre-ön
Dag 5 Mekongdeltat – Hanoi. Flytande marknad
Dag 6 Hanoi. Stadsrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, Enpelarpagoden och Vattenmarionetteater
Dag 7 Hanoi – Halongbukten. Minikryssning
Dag 8 Halongbukten – Hanoi. Nattåg till kejsarstaden Hué
Dag 9 Ankomst till Hué. Båtutflykt på Parfymfloden, Thien Mu-pagoden och Tu Ducs mausoleum
Dag 10 Hué – Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet och stadsvandring i Hoi An
Dag 11 Hoi An. Tid på egen hand
Dag 12 Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet att köpa till en halvdags cykeltur till Kim Bong-ön inkl. lunch
Dag 13 Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet till matlagningskurs
Dag 14 Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet till kombinerad cykel- och båttur till byn Tra Que
Dag 15 Hemresa. Flyg Danang till Stockholm
Dag 16 Ankomst till Stockholm

Hotell

Hoi An Trails Resort

Hoi An Trails Resort har en härlig trädgård och pool i lugna omgivningar. Rummen är stora och har en mängd bekvämligheter, bland annat luftkonditionering. Hotellet ligger ca 2 km från Hoi Ans gamla stadsdel åt ena hållet och 2 km från stranden åt andra hållet. Man kan enkelt ta sig till stan eller stranden på cykel eller med taxi, till ett rimligt pris. Ett skön och rodylld plats att koppla av på och smälta resans alla intryck.

Du kan läsa mer på  http://hoiantrailsresort.com.vn/

Hoi An Beach Resort

Hoi An Beach Resort är ett trevligt, modernt 4-stjärnigt resort som ligger mellan floden och Cua Dai-stranden vid Hoi An och sydkinesiska havet. Från hotellet är det cirka 5 kilometer till den gamla stadsdelen i Hoi An, som enkels nås med hotellets gratis shuttle service. Hotellet har en härlig atmosfär och bra service. Hotellets restaurang ligger vid floden, och här serveras frukost (buffé) samt lunch och middag. Hotellet har en privat strand med solstolar, parasoller och en strandbar. Man behöver korsa en väg för att komma till hotellets strand. Som gäst har man även tillgång till en 150 meter lång pool i en härlig trädgård. De stora Grand Deluxe rummen har utsikt över floden eller trädgården. Rummen har balkong eller terrass och alla de faciliteter som man förväntar sig på ett 4-stjärniga resort.

http://www.hoianbeachresort.com.vn/

Rumsfaciliteter:
Dusch och badkar (Grand deluxe værelser)
Hårtørk
Badrock och badtofflor
24-timmars roomservice
Kylskåp
Minibar
Kaffe-och te faciliteter
TV
Säkerhetsbox
Luftkonditionering
Strykjärn och strykbräda
Gratis wifi

Hotelfaciliteter:
Gym
2 pooler
Massage & spa
Cykeluthyrning
Gratis shuttlebus till den gamla stadsdelen i Hoi An

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
24 998:–
Stockholm
24 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi sätter oss i flyget som tar oss till Vietnam, dit vi anländer dagen därpå.

Dag 2
Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag
På marknaden i Ho Chi Minh City

Vi landar i den pulserande storstaden Ho Chi Minh City i södra Vietnam. Staden har genomgått en imponerande utveckling under senare år, och gatubilden domineras av stora moderna byggnader, färgglada reklamskyltar, splitternya bilar och bokstavligt talat miljontals motorcyklar. Men mitt i allt det moderna finns fortfarande ett traditionellt Vietnam, på samma sätt som den franska kolonialtiden fortfarande präglar stadsbilden med breda alléer och flotta villor.

Vi åker direkt till vårt centralt belägna hotell, där det finns tid till lite uppfräschning, innan vi promenerar till en lokal restaurang för att avnjuta vår välkomstmiddag. Om du har ork kvar, kan du kika förbi den välbesökta nattmarknaden på vägen tillbaka till hotellet. 

 

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Ho Chi Minh City by night

Efter en god natts sömn är vi redo att ta del av upplevelserna. Vi börjar med en resa till de berömda Cu Chi-tunnlarna, som byggdes av Vietcong under perioden 1940-60. De byggdes i första hand för att skydda den lilla bondearmén mot helikoptrar och annan modern krigföring. När Vietnamkriget nådde sin höjdpunkt sträckte sig tunnlarna hela vägen från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Bara i Cu Chi-distriktet finns över 250 kilometer underjordiska tunnlar.

Väl tillbaka i Ho Chi Minh City ger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Ho Chi Minh Citys många historiska sevärdheter. Vi besöker bland annat Återföreningspalatset, som tidigare var känt som Presidentpalatset eller Oavhängighetspalatset. Palatset är en klassisk byggnad från 1960-talet. Det var den sydvietnamesiska presidenten Ngo Dinh Diem som på 60-talet bestämde sig för att byta från det gamla, franska guvernörspalatset till detta storslagna palats. Vi får verkligen en känsla av svunna tiders storhet och rikedom, när vi går igenom de stora salarna som står kvar precis som de lämnades 1975.

Turen går vidare till Notre Dame-katedralen, som byggdes under åren 1877-1883, och som har två 40 meter höga torn med järnspiror, som kan ses på långt håll. Vi ser kyrkan utifrån och njuter samtidigt av utsikten från det berömda posthuset, som ligger ovanför kyrkan. Båda byggnaderna är från kolonialtiden. Vi besöker också krigsmuséet, som vittnar om Vietnams långa väg till självständighet. Muséet berättar om frihetskriget mot Frankrike och amerikanska kriget, som Vietnamkriget kallas här. Utställningarna är lika tuffa som historien, men mycket intressanta och relevanta för att förstå Vietnams historia.

Vi åker tillbaka till vårt hotell, och det finns tid till att strosa runt på Binh Tay-marknaden. På kvällen ger reseledaren förslag på gemensam middag för de som har lust. 

 

Dag 4
Ho Chi Minh City – Can Tho. Mekongdeltat. Båtresa och besök på Ban Tre-ön
Det frodiga Mekongdeltat

De kommande dagarna ska vi ut på en äventyrlig utflykt i Mekongdeltat, som är ett av världens bördigaste områden. Den mäktiga Mekongfloden, som har sitt ursprung i södra Kina, sträcker sig nästan 5 000 kilometer genom fem länder, innan den mynnar ut och förgrenar sig i deltat. Detta unika område kallas också Vietnams skafferi, och man skördar ris här tre till fyra gånger om året.

Tidigt på morgonen åker vi till den lilla charmiga staden Cai Be, som ligger bredvid den nordligaste förgreningen i Mekongdeltat. Vi byter ut bussen mot en båt och tar en tur på Mekongfloden genom de många kanalerna. Vi går i land på den lilla ön Ban Tre. Här råder en mycket idyllisk stämning och det är en fröjd att vandra runt i de bördiga omgivningarna och hälsa på lokalbefolkningen och smaka på de många exotiska frukterna. Vi äter lunch på ön, innan vi fortsätter mot Can Tho, där vi övernattar.

 

Dag 5
Mekongdeltat – Hanoi. Flytande marknad
Hoan Kiem-sjön i Hanoi

Vi stiger upp tidigt och äter frukost på hotellet, innan vi ger oss av med båt till den flytande marknaden i närliggande Cai Rang. Det är utan jämförelse den mest färgglada och myllrande marknaden i världen. Hit transporteras allsköns frukter, grödor och andra varor med båt naturligtvis, och varför inte ordna ”köp och sälj” från båten också, nu när varorna är lastade ombord? Det är en alldeles speciell upplevelse att vara en del av marknaden när det råder som störst aktivitet, nämligen tidigt på morgonen. Därefter åker vi genom några av de små kanalerna. Vi stannar till i en by på en av de små kanalöarna, och vi besöker trädgårdar och plantager med ananas, rambutan och kokosnötter. Vi fortsätter till flygplatsen i Can Tho och flyger till Hanoi i Nordvietnam.

Vi anländer till Hanois flygplats på eftermiddagen och åker till vårt hotell och checkar in. Vi har lite tid till uppfräschning innan vi får uppleva stadens gamla stadsdel från baksätet i en cykeltaxi. Vi stiger av cykeltaxin vid Hoan Kiem-sjön, som ligger som en fridfull oas mitt i Hanoi. Vi korsar en rödmålad träbro till en liten ö och besöker det turkosfärgade Ngoc Son-templet (Jadeberg-templet), som grundades 1700. På kvällen äter vi en god middag tillsammans.

 

Dag 6
Hanoi. Stadsrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, Enpelarpagoden och Vattenmarionetteater
Ho Chi Minhs mausoleum

Vi tillbringar dagen med att bekanta oss med några av huvudstadens många vackra sevärdheter. Vi börjar vid Ho Chi Minhs imponerande mausoleum, där den store landsfaderns jordiska rester finns bevarade i en glassarkofag sedan hans död 1969. Mausoleet är stängt varje år mellan september och november, när den balsamerade presidenten skickas till Moskva för en välbehövlig ansiktslyftning. Vi blir kvar i Ho Chi Minhs värld och förflyttar oss till hans hus som ligger bakom mausoleet. Det lilla huset är byggt på pelare i samma stil som traditionella vietnamesiska hus på landsbygden. Huset, som står kvar precis som Ho Chi Minh lämnade det, är idylliskt beläget i en välskött trädgård vid en stor fiskrik sjö.

Vi fortsätter vidare till några av Hanois religiösa sevärdheter. En av stadens mest berömda pagoder är Enpelarpagoden som byggdes av kejsare Ly Thai Tong 1049 för att hedra den barmhärtiga gudinnan. Hon hade visat sig för honom i en dröm och lovat honom en son och därmed en arvinge. Pagoden är byggd av trä på en enda stenpelare och symboliserar en lotusblomma som stiger upp ur sorgens hav. Vi promenerar vidare in på Hanois små gator och gränder och får en god inblick i lokalbefolkningens levnadssätt. Vi passerar bland annat en liten damm, där resterna av ett nedskjutet amerikanskt bombflygplan finns kvar som ett monument från krigstiden.

Vi besöker Litteraturens tempel – landets kanske bäst bevarade exempel på traditionell arkitektur. Templet byggdes år 1070 för att hedra den kinesiske filosofen Konfucius. År 1076 blev det utnämnt till Vietnams första universitet, så att mandarinernas söner skulle kunna utbilda sig. Kejsare Le Thanh Tong beordrade 1484 att det skulle göras en platta av sten för varje ung man som fick en doktorsgrad i slutet av sin utbildning. Men det var mycket svårt att uppnå en doktorsexamen – det finns endast 82 minnestavlor från 1442 till 1778.

Vi avslutar dagen med vattenmarionetteater, som är helt unik för Vietnam, och som inte kan upplevas bättre än i Hanoi.

Dag 7
Hanoi – Halongbukten. Minikryssning
Halongbukten

I dag byter vi ut stadslivet mot vacker natur, när vi åker från Hanoi till den UNESCO-skyddade Halongbukten. Vi åker buss förbi risodlingar, floder och jordbruksområden innan vi når den berömda bukten, som är ett av naturens obestridda underverk. 3 000 kalkstensklippor i alla möjliga former är utspridda i det lugna, blågröna vattnet, och det är en fantastisk upplevelse att åka runt bland de särpräglade grönklädda klipporna. Och det är precis vad vi ska göra.

Vi går ombord på en traditionell vietnamesisk djonk, som ska vara vårt hem det kommande dygnet, när vi är på kryssning i bukten. Vi checkar in i våra hytter och nu kan vi luta oss tillbaka och njuta av den fantastiska utsikten i lugn och ro, medan vi tas om hand av besättningen ombord. Hytterna har privat badrum/toalett.

Dag 8
Halongbukten – Hanoi. Nattåg till kejsarstaden Hué
Halongbukten

När du vaknar den här morgonen och tittar ut genom fönstret tror du kanske att du fortfarande drömmer, eftersom landskapet utanför är ett av de vackraste naturområdena i världen. Medan vi äter frukost seglar båten tillbaka mot fastlandet. Vi fortsätter sedan till Hanoi, där vi äter kvällsmat innan vi ska med nattåget till kejsarstaden Hué. Även om vi reser i bästa klass är resan med nattåget en mycket lokal upplevelse. Vi blir inkvarterade i sovkupéer för 4 personer och före tågresan finns möjlighet att proviantera öl, vatten, vin och snacks. Det bäddar för en trevlig och uppsluppen resa, där vi kan besöka varandra, medan tåget rullar söderut.

(OBS! Det går att köpa till en egen kupé eller resa med flyg istället för tågresan. Se mer information och pris under praktisk information.)

Dag 9
Ankomst till Hué. Båtutflykt på Parfymfloden, Thien Mu-pagoden och Tu Ducs mausoleum
Chili ingår i det vietnamesiska köket

Vi anländer till kejsarstaden Hué på morgonen och åker direkt till vårt hotell, där vi äter frukost och fräschar upp oss efter tågresan.

Vi ger oss iväg för att uppleva Hué, som historiskt sett är Vietnams mest intressanta stad. Staden grundades år 300 f.Kr. och var kejserlig huvudstad under åren 1802-1945. Vi börjar med en spännande båtresa på Parfymfloden (Song Huong), som rinner genom Hué. Vi åker ut till Thien Mu-pagoden, som är en slags inofficiell symbol för den gamla kejsarstaden. Den 21 meter höga pagoden ligger vackert belägen på en kulle med utsikt över floden. Pagoden byggdes 1844 av kejsare Thieu Tri, med det är bara den senaste i raden av andra pagoder. Den första byggdes redan 1601. I byggnaderna bredvid pagoden kan du bland mycket annat se den enorma klockan Dai Hong Chung, som blev gjuten 1710. Den väger mer än två ton, och det sägs att ljudet från klockan kan höras på tio kilometers avstånd.

I området omkring Hué ligger en lång rad mausoléer för Vietnams många kejsare. Vi besöker ett av det vackrast belägna, nämligen kejsare Ming Mangs mausoleum. Samspelet mellan natur och arkitektur hade så stor betydelse för kejsare Ming Mang att det tog honom 14 år att hitta det perfekta stället för mausoléet. Därefter tog det tre år och mer än 10 000 arbetare att bygga det. Och det har helt bestämt varit värt allt besvär, för det ligger otroligt vackert i parkliknande omgivningar med fina paviljonger som är beklädda med röda takpannor och med genialiskt anordnade system av små sjöar och kinesiska trädgårdar. I parkens norra del ligger kejsaren begravd bredvid sin kejsarinna, som dog endast 17 år gammal. Men kejsaren tillbringade inte sitt liv i celibat. Han hade sammanlagt 33 fruar och flera hundra konkubiner.

Dag 10
Hué – Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet och stadsvandring i Hoi An
Citadellet i Hué

Efter frukosten tar vi en tur till citadellet, stadens gamla fästning. Kejsare Gia Long påbörjade byggandet av det stora citadellet 1804. Det är omgivet av en vallgrav och en tio kilometer lång mur. Ursprungligen var muren byggd av jord, men i början av 1900-talet arbetade tiotusentals män i flera år med att täcka muren med ett tjockt lager tegel. Många av stadens sevärdheter – inklusive kejsarens väldiga komplex av palats och mottagningssalar – och en stor del av befolkningen inryms innanför den två meter tjocka muren. Tyvärr blev många av byggnaderna i citadellet ödelagda under Tet-offensiven, som var en av Vietnamkrigets blodigaste uppgörelser.

Efter vårt citadellbesök åker vi vidare till den idylliska och UNESCO-skyddade hamnstaden Hoi An.

En vidunderligt vacker resa väntar oss och på vägen åker vi över Hai Van-passet. Vid lunchtid är vi framme i Hoi An, Vietnams mest charmiga och bäst bevarade stad med en helt otrolig historia, som går många tusen år tillbaka i tiden. Många byggnader i den gamla stadsdelen – kinesiska, franska och vietnamesiska – är idag skyddade och framstår som små arkitektoniska pärlor, som på ett näst intill mystiskt sätt har överlevt de många krigen och oroligheterna. Hoi An kom med på UNESCO:s lista över världens kulturarv 1999. Staden har alltid varit känd som en levande hamnstad, och på 1700-talet kom det framför allt handelsfartyg från Holland, Portugal, Kina och Japan. Det handlades med silke, papper, porslin, te, socker, peppar, kinesisk medicin, elfenben och lackvaror. Cirka fem kilometer från den idylliska staden ligger en vacker strand ut mot Sydkinesiska havet.

Vi äter lunch i Hoi An, innan vi åker till vårt hotell, där det finns tid till ett uppfriskande dopp i poolen. På eftermiddagen tar vi en promenad genom den gamla stadsdelen och besöker några av de vackra, historiska husen, en av de många hundraåriga pagoderna och den lokala marknaden. Vi går också över Japanska Bron, som japanerna byggde 1593 för att förbinda den japanska stadsdelen på ena sidan av floden med den kinesiska på andra sidan. Japanerna såg till att bron var stabil, eftersom de fruktade jordbävningar som de var vana vid hemifrån. Bron täcktes över för att skydda den mot sol och vind och dekorerades med vackra japanska ornament.

På kvällen ger vi oss ut tillsammans och njuter av solnedgången från en båt, som tar oss runt på Thu Bon-floden. Vi äter middag på en av stadens många trevliga restauranger.

Dag 11
Hoi An. Tid på egen hand
Den japanska bron i Hoi An

Hoi An är det perfekta stället att tillbringa några avslappnade dagar. Staden och området har allt. I den skyddade gamla stadsdelen finns ett stort antal utmärkta restauranger och caféer samt affärer, gallerier och små muséer. På kvällen är staden upplyst av färgglada lanternor, som skapar en behaglig atmosfär.

Det går att göra en cykelutflykt i området – det finns många bra cykelstigar, som leder till risfält och små byar. Du kan koppla av i hotellets vackra trädgård eller ta en tur till närmsta strand. Staden erbjuder också ett stort utbud av massage och andra wellness-aktiviteter. Om du vill kombinera de lata dagarna med några fler upplevelser, kan du välja att följa med på några av de extra utflykter, som vi arrangerar. Reseledaren är med på utflykterna och kommer dessutom med förslag till gemensamma middagar för de som har lust. OBS! De extra utflykterna är tillval och måste beställas och betalas hemifrån senast 45 dagar före avresa. 

Dag 12
Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet att köpa till en halvdags cykeltur till Kim Bong-ön inkl. lunch
Hoi An

Du förfogar fritt över denna dag, och du kan njuta av de vackra omgivningarna i och omkring Hoi An, eller följa med på en cykeltur till Kim Bong-ön (tillval). Läs mer om utflykten under beskrivningen av extra utflykter.

Dag 13
Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet till matlagningskurs
Hoi An

Idag erbjuds möjligheten att lära sig mer om det vietnamesiska köket på en matlagningskurs (tillval). Läs mer om utflykten under beskrivningen av extra utflykter.

Dag 14
Hoi An. Tid på egen hand. Möjlighet till kombinerad cykel- och båttur till byn Tra Que
På upptäcktsfärd i Hoi An och omgivningar

Idag kan du följa med på en kombinerad cykel- och båttur till byn Tra Que (tillval). Läs mer om utflykten under beskrivningen av extra utflykter.

Dag 15
Hemresa. Flyg Danang till Stockholm

Allt gott har ett slut och idag tar vi farväl av Vietnam. På förmiddagen åker vi till flygplatsen i Danang och flyger vidare till Sverige.

Dag 16
Ankomst till Stockholm

Vi anländer till Stockholm med väskan full av minnen från en händelserik sommarresa till Vietnam.

Extra utflykter

Vi har lagt in några extra utflykter i programmet under vistelsen i Hoi An. Om du vill vara med på en eller flera av de extra utflykterna, vill vi att du beställer och betalar den/dem hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Du kan spara 96 kr om du köper alla tre utflykter som ett samlat paket. Det totala utflyktspaketet kostar 1 348 kr per person.

Halvdags cykeltur till ön Kim Bong inkl. lunch (dag 12) 
Vi får våra cyklar på hotellet och åker till hamnen i Hoi An. Härifrån seglar vi ut i floddeltat till den lilla ön Kim Bong. Här råder landsbygdsatmosfär och det finns i stort sett ingen biltrafik. Därför passar det perfekt med en cykeltur i de lantliga omgivningarna. Vi får se lokalbefolkningen, som arbetar på risfälten och med andra grödor som majs, sockerrör, kassava, jordnötter med mera.

Vi besöker också lokala verkstäder och får se tillverkning av risnudlar, sjögräsmattor och bambubåtar.

På ön finns ett gammalt skeppsvarv, där man framställde träbåtar efter gamla föreskrifter. Efter några spännande timmar seglar vi tillbaka till Hoi An, där vi äter lunch på en restaurang vid flodbanken. Du får gärna behålla cykeln under resten av dagen om du är sugen på fler upplevelser.

Pris per person: 448 kr

Matlagningskurs (dag 13)
På vår rundresa har vi redan stiftat bekantskap med det välsmakande vietnamesiska köket, och idag ska vi själva försöka oss på matlagningskonsten. Vi börjar med att besöka den lokala marknaden, där vi köper färska grönsaker, fisk, kött och inte minst kryddor, som är hemligheten bakom det vietnamesiska köket. Med påsarna fulla med varor beger vi oss till vår matlagningskurs, där vi – alla iklädda förkläden – lär oss att tillreda några av de klassiska vietnamesiska rätterna. Vi avslutar förmiddagen med att njuta av våra vällagade rätter – smaklig måltid!

Pris per person: 498 kr

Halvdagsutflykt med kombinerad cykel- och båttur inkl. lunch (dag 14)
På utflykten besöker vi byn Tra Que, där vi får se hur de grönsaker och kryddor som är karakteristiska för det vietnamesiska köket planteras, växer och skördas. Vi cyklar ut till byn, som ligger cirka fem kilometer från Hoi An. Floden och områdets bördiga jord har inneburit att byns invånare de senaste 500 åren har kunnat odla grönsaker och kryddor av hög kvalitet. Genom att använda en särskild alg, som finns i området, kan jordbrukarna undvika kemikalier och konstgödsel när de odlar sina grödor.

 

Drakfrukt

Vi fortsätter vår cykeltur längs De Vong-floden till ett litet fiskeläger och därifrån åker vi båt ut i deltat. Här får vi lära oss de lokala fiskarnas metoder att kasta nät och vi får möjlighet att själva prova på denna speciella fångstmetod. Vi fortsätter till byn Cam Thanh, som är känd för sina vattenkokosnätter, som används till hustak. Här i området fångar lokalbefolkningen också krabbor och vi ges möjlighet att lära oss tekniken. Utflykten rundas av med lunch hos en lokal familj, innan vi cyklar tillbaka till hotellet.

Pris per person: 498 kr

Prisinformation

Resans pris

Från 24 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City och Danang – Stockholm med mellanlandning
 • 1 inrikesflyg
 • Nattåg mellan Hanoi och Hué i sovkupé för 4-personer*
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost varje dag
 • Lunch dag 3, 4 och 6-10
 • Middag dag 2, 5, 7, 8 10 och 14
 • Skatter och avgifter

* OBS! Det går att boka en kupé för 2 personer och att flyga istället för att ta nattåg. Båda alternativen bokas mot extra tillägg.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokala guider och chaufförer, räkna med ca 65 USD per person
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för kupé för 2-personer på nattåget: 690 kr per person (1 990 kr för enkelkupé)
 • Tillägg för flyg mellan Hanoi och Hué istället för nattåg: 1 590 kr per person i dubbelrum (1990 kr i enkelrum)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar“
Tillägg för hotelluppgradering i Hoi An

I resans pris ingår boende på Hoi An Trails Resort under vistelsen i Hoi An. Du kan välja att uppgradera till Hoi An Beach Resort  mot ett tillägg.

Tillägg per person i delat dubbelrum: Grand Deluxe River View: 1 898 kr
Tillägg för en person i enkelrum Grand Deluxe River View: 3 796 kr (priset ska läggas på tillägget för standard enkelrum)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Klimat

Sommaren är en av de bästa årstiderna i Vietnam och kallas den gröna säsongen. I södra och norra Vietnam faller sommarregnen som korta skurar sent på eftermiddagen, kvällen eller natten. I centrala Vietnam i Hué och Hoi An är det inte regnperiod. Temperaturen ligger mellan 25 och 30 grader.

Tågresa i Vietnam

På denna resa har vi inkluderat en tågresa med nattåg. Vi reser i bästa möjliga klass, sovkupé för 4 personer (1 klass) med 2 nedre och 2 övre sängplatser. I kupéerna finns sängkläder och i båda ändar av vagnen finns toalett och handfat. Det går att få egen kupé mot tillägg – se pris under prisinformation.

Du kan också välja att flyga mellan Hanoi och Hué i stället för att ta nattåget. I Hanoi blir du körd till flygplatsen och flyger till Hué, där transfer till hotellet är inkluderat. Nästa morgon träffar du resten av gruppen och slår följe med den igen. Se pris för flyg under prisinformation.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Handduk är inte nödvändigt att ta med.

Visum

Det krävs inget visum för denna resa, eftersom vistelsen i Vietnam inte överstiger 15 dagar, men vi ber dig skicka in en kopia av ditt pass till Albatros Travel. (Gäller vid danskt pass, kontakta Albatros Travel för mer information).

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Läs mer om Vietnam

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, valuta, vaccinationer etc.:

www.albatros.se/resmal/asien/vietnam/fakta

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor