Sri Lankas höjdpunkter

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Teplantager, fantastiska gamla tempel, besök i små byar och Udawalawe nationalpark – och så en kort badsemester vid Indiska oceanen

Upplev det bästa av Sri Lanka med historiska byggnader, basarer och pampiga tempel, bland annat det 2 000 år gamla UNESCO-bevarade grottemplet vid Dambulla. Komforten är i topp och längs vägen bor ni på jättebra hotell med bra läge. Ni upplever det rika och unika djurlivet och den vackra naturen i Udawalawe nationalpark, besöker en liten by långt ute på landet, låter tågskenorna leda er genom höglandets teplantager och stiftar bekantskap med srilankesiska kryddor och tesorter. Efter detta väntar strandliv och avkoppling vid Indiska Oceanen.

Dagsprogrammet för resan är framtaget med utgångpunkt i bokning av utflyktspaketet, men kan också fungera som inspiration till egna upplevelser.

Det här är en individuell resa. Vid Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide och bokas separat. Det ger dig en större möjlighet att njuta av resan i ditt eget tempo.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Srilankesisk rupi

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Colombo
Dag 2 Ankomst till Colombo, Sri Lanka. Stadsrundtur i Colombo
Dag 3 Colombo – Dambulla
Dag 4 Dambulla. Klippfästningen Sigiriya och utflykt till den medeltida huvudstaden Polonnaruwa (utflyktspaket)
Dag 5 Dambulla. Lunch hos familj och grottemplet vid Dambulla (utflyktspaket)
Dag 6 Dambulla – Kandy. Kryddträdgård och botanisk trädgård
Dag 7 Kandy. Stadsrundtur i tuk-tuk, Tandens tempel och dansföreställning (utflyktspaket)
Dag 8 Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya. Teplantager och vacker natur
Dag 9 Nuwara Eliya – Udawalawe nationalpark. Jeep-safari och grönskande natur (utflyktspaket)
Dag 10 Udawalawe nationalpark – Galle – badorten Beruweda. Stadsrundtur i Galle
Dag 11–13 Beruwela. Avkoppling och strandliv på egen hand eller extrautflykter
Dag 14 Bentota – Colombo och flyg till Stockholm
Dag 15 Hemkomst

Hotell

Earls Reef

En vistelse på stranden i Beruwela är det bästa sättet att avsluta en spännande och upplevelsespäckad rundresa. Båt- och fiskeorten Beruwela på Sri Lankas västkust ligger cirka 60 kilometer söder om Colombo. Det är en populär semesterort som har lyckats behålla sin mysiga småstadscharm.

Om hotellet
Det 3-stjärniga Earl’s Reef Hotel ligger mitt ute i Indiska oceanen, så du har gott om möjligheter att prova på en mängd vattensportaktiviteter, om du inte bara vill koppla av på stranden. Hotellet har dessutom ett härligt poolområde. Om du vill ge dig ut på en utflykt i omgivningarna är hotellet gärna behjälpligt med det.  Hotellet består av 52 deluxe-rum och 3 suiter. Du bor i deluxe-rum, som alla har privat balkong och luftkonditionering. Samtliga rum har havsutsikt och på rummen finns tv, minikylskåp, kaffe-/tekokare och hårtork.

Läs mer om resortet på:  http://www.earlshotels.com/ 

The Palms i Beruwela

En vistelse på stranden i Beruwela är det bästa sättet att avsluta en spännande och upplevelsespäckad rundresa. Båt- och fiskeorten Beruwela på Sri Lankas västkust ligger cirka 60 kilometer söder om Colombo. Det är en populär semesterort som har lyckats behålla sin mysiga småstadscharm.

Om hotellet
Det 4-stjärniga The Palms Hotel gger mitt ute i Indiska oceanen, så du har gott om möjligheter att prova på en mängd vattensportaktiviteter, om du inte bara vill koppla av på stranden. Hotellet har dessutom ett härligt poolområde. Om du vill ge dig ut på en utflykt i omgivningarna är hotellet gärna behjälpligt med det. 

Hotellet har 98 deluxe-rum, 4 Garden Suite-rum och 4 Sea View Suite-rum. Vi bor i deluxe-rum, som alle er udstyret med privat balkon og aircondition. Du bor i deluxe-rum, som alla har privat balkong och luftkonditionering. Samtliga rum har havsutsikt och på rummen finns tv, minikylskåp, kaffe-/tekokare och hårtork.

Läs mer om resortet på: www.palmsberuwala.com/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

De hotell som anges på själva rundresan fungerar som exempel och det kan förekomma ändringar.  Vid hotelländringar byter vi naturligtvis till ett hotell i samma kategori och standard. Detta gäller dock inte hotellen vid stranden i Beruwela, Earls Reef och uppgraderingsmöjligheten till The Palms som kommer att vara oförändrade på samtliga avgångar.
Dag 1
Flyg Stockholm - Colombo

Ni flyger från Arlanda till Sri Lanka med en mellanlandning.

Dag 2
Ankomst till Colombo, Sri Lanka. Stadsrundtur i Colombo
Tempel i huvudstaden Colombo

Efter passkontroll och bagageutlämning möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som följer med er och ert bagage till hotell OZO Colombo. Därefter inleder ni dagens stadsrundtur i den myllrande storstaden, som är vackert belägen vid Indiska Oceanen. Tack vare Colombos stora hamn och den strategiska belägenheten på handelsrutterna mellan öst och väst var staden känd bland handelsmän redan för
2 000 år sedan. Colombo blev Sri Lankas huvudstad först när landet övertogs av britterna år 1815.

Under vår rundtur ser ni bland annat stadsdelen Fort där portugiserna landsteg i början av 1500-talet. Området, som en gång var känt som Kolonthota, blev snabbt ett av öns viktigaste handelscentra. Portugiserna tog handelscentret och hamnen i besittning för att kunna kontrollera öns inre delar, därav namnet Fort. Fästningen erövrades 1656 av holländarna och 1815 övertog engelsmännen den och använde den som administrativt centrum. Några årtionden senare förstördes fästningen när britterna ansåg av den inte längre utgjorde ett militärt hot mot Colombo. Dessutom låg den i vägen för stadens övriga utveckling. Även om fästningen och dess murar idag ligger i ruiner är stadsdelen fortfarande hemvist åt ett antal historiska byggnader. Och precis som när portugiserna regerade i området är Fort fortfarande Sri Lankas handels- och finanscentrum. Turen går förbi Pettah, Colombos hektiska basarområde, samt stadens fashionabla bostadsområde Cinnamon Gardens som är uppkallat efter en gammal kanelplantage som tidigare låg på platsen. Vi strosar längs strandpromenaden Galle Face Green, som sträcker sig cirka en kilometer längs Indiska oceanen. Bredvid strandpromenaden ligger en gigantisk gräsplan (tänk dig Central Park i New York fast utan alla träd) som tidigare användes för hästkapplöpningar och golf.

Obs! Några av flygavgångarna gör att ni kommer fram till Colombo lite senare på dagen. Då flyttas stadsrundturen i Colombo till nästa dag, innan turen går vidare till Dambulla.

Dag 3
Colombo – Dambulla

På morgonen kör ni till Dambulla där ni tillbringar de kommande tre nätterna på Danawwa Resort. Ni kan äta lunch längs vägen, och vid ankomsten har ni tid att koppla av och njuta av de vackra omgivningarna.

Dag 4
Dambulla. Klippfästningen Sigiriya och utflykt till den medeltida huvudstaden Polonnaruwa (utflyktspaket)
Lejonklippan Sigiriya

På morgonen, innan solen har hunnit allt för högt upp på himlen, besöker ni Sigiriya. Sigiriya är en imponerande klippfästning vars namn betyder lejonklippan, och är bokstavligt talat en av resans största höjdpunkter. Den 200 meter höga jättemonoliten tronar över det omkringliggande landskapet. Tillsammans med själva fästningen och den vackra vattenträdgården utgör Sigiriya-komplexet utan tvekan en av Sydasiens mest imponerande sevärdheter. Fästningen byggdes på 400-talet under den mäktiga kung Kayapa och har en lång historik fylld av grymma mord, simpla intriger och förräderi. En väldigt speciell känsla infinner sig när man rör sig in mellan lejonets tassar och passerar fresker med avbilder av bländande vackra kvinnor.

Härifrån kör ni den korta biten fram till Polonnaruwa. Staden var öns stolta huvudstad på medeltiden (1000-1200-talet) och trots sin höga ålder har den många synnerligen välbevarade byggnadsverk och ruiner och statyer. Hela staden är vackert omgiven av tropiska växter vid kanten av en enorm och unik vattenreservoar. Ända sedan 1100-rtalet har reservoaren försett staden och de omkringliggande slätterna med vatten. Av stadens alla vackra byggnadsverk och stenarbeten är Gal Vihara förmodligen ett av de mest imponerande med sina fyra enorma Buddhafigurer som huggits ut ur ett och samma granitstycke. Det finns mycket mer att beundra och uppleva i den gamla stadsdelen där sevärdheterna trängs om platsen.

Dag 5
Dambulla. Lunch hos familj och grottemplet vid Dambulla (utflyktspaket)
Grott-templet vid Dambulla

Efter frukost kör ni till Habarana som ligger en kort körtur från Sigiriya. Här byter ni ut bussen mot ett annat transportmedel: En vagn dragen av oxar. I maklig takt kör ni mellan de gröna fälten och beskådar hur livet på landet på Sri Lanka yttrar sig. Längs vägen stannar ni vid ett litet bytempel nära Hiriwadunnasjön. Härifrån fortsätter ni med båt till en traditionell bondgård, en så kallad chena, där ni smakar på de lokalt skördade kungakokosnötterna som endast odlas på Sri Lanka. Kungakokosnöten är gul och något mindre än den klassiska kokosnöten, och dessutom används endast den näringsrika vätskan (och inte köttet). Kungakokosnöten kallas på skoj för naturens eget apotek eftersom den är rik på bland annat E-vitamin, järn, kalcium, protein och fosfor.

Ni fortsätter och kommer snart fram till ett litet hus där ni hälsas välkomna av dess ägare, som visar er hur man tillagar en traditionell srilankesisk lunch. Ni låter er väl smaka av lunchen som serveras på lotusblad, och avrundar med en dessert på färsk frukt. Idag besöker ni grottemplet vid Dambulla, som är det mest imponerande i sitt slag på Sri Lanka. Bland grottans många statyer, varav hela 48 Buddhastatyer, hittar man även skulpturer av Upulvan (Vishnu) och Saman från 1100-talet. Dessa är troligtvis de äldsta, mest välbevarade devalastatyerna i världen. Grottans historia kan härledas hela vägen tillbaka till det första århundradet i vår tideräkning. Vid den här tiden sökte kung Valagam Bahu tillflykt hit efter att ha fördrivits från staden Anuradhapura av invaderande styrkor.

 

Dag 6
Dambulla – Kandy. Kryddträdgård och botanisk trädgård
Kandys botaniska trädgård

På morgonen fortsätter ni till Kandy och stannar längs vägen för att se, smaka och lukta på exotiska kryddor i en stor trädgård där ni även introduceras för Sri Lankas örtmedicin och hälsomassage. Om tiden tillåter besöker ni en av de många idylliska byarna ni passerar. Kungastaden Kandy var huvudstad mellan 1400- och 1700-talet och är än idag en väldigt vackert belägen och sagolik stad, väl skyddad av höglandets kullar och genomskuren av Mahaweli, Sri Lankas längsta flod. Ni besöker stadens botaniska trädgård, som bland annat är känd för sin stora orkidésamling. Trädgården innehåller över 4 000 växtarter som orkidéer, kryddväxter, medicinska växter och olika sorters palmträd. Framför allt ett av träden har en alldeles speciell historik. Det så kallade kanonkulsträdet planterades av kung George V och drottning Mary under deras besök i trädgården 1901. Trädets grenar tyngs ner av runda och mörka frukter som liknar kanonkulor, därav trädets namn. Ni checkar in på ert hotell, Earl’s Regent, där ni ska bo i två nätter.

Dag 7
Kandy. Stadsrundtur i tuk-tuk, Tandens tempel och dansföreställning (utflyktspaket)
Dansuppvisning i Kandy

Ni inleder dagen med en flygande upplevelse eftersom ni ger er ut på en stadsrundtur i Kandys smyckade tuk-tuks. Det här är en väldigt rolig upplevelse, och ni kommer förmodligen inte att passera obemärkta förbi. Efter det har ni lite tid på er ett uppleva den sjudande staden på egen hand. Här finns massor av butiker, caféer och små bodar som säljer massor av roliga saker. Efter lunch tittar ni på Sri Lankas heligaste symbol, Tandens tempel, där en av Buddhas tänder sägs finnas bevarad. Före middagen tittar ni på en dansföreställning där dansarna går på glödande kol.

Dag 8
Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya. Teplantager och vacker natur
Te-skörd på höglandet vid Nuwara Eliya

Ni åker till den lilla stationen Peradeniya strax utanför Kandy och stiger ombord på ett tåg som tar er genom Sri Lankas högland till Nuwara Eliya. Tågresan tar mellan fyra och fem timmar och går genom delar av Sri Lankas mest imponerande natur. Nuwara Eliya ligger i ett frodigt och skogklätt område vid foten av berget Pidurutalagala som med sina 2 524 meter över havet är Sri Lankas högsta topp. Här är temperaturen härligt sval och luften behagligt torr, något som är ganska unikt för att vara Sri Lanka. Här, långt från stadens trängsel och larm, hittar ni flertalet sällsynta växtarter, fåglar och andra djur som trivs i det behagliga klimatet. Här finns också ett antal större och mindre vattenfall och grottor, och överallt växer tebuskar. Sri Lanka är världsberömt för sin teframställning och på höglandet introduceras ni för de bästa sorterna under ett besök på en av de många stora plantager som omger Nuwara Eliya. Här kan ni köpa te av högsta kvalitet till väldigt låga priser. I Nuwara Eliya tittar ni närmare på staden och checkar sedan in på ert hotell, Glenfall Reach.

Dag 9
Nuwara Eliya – Udawalawe nationalpark. Jeep-safari och grönskande natur (utflyktspaket)
Kanske träffar vi på den här filuren

Ni lämnar Nuwara Eliya för att fortsätta till Udawalawe nationalpark som bjuder på några av Sri Lankas största viltbestånd. Med sina stora hjordar av eleganter, vilda bufflar och sambarhjortar kan nationalparken lätt konkurrera med Afrikas savanner. Här är det faktiskt lättare att få syn på elefanter än i de många, mest berömda östafrikanska nationalparkerna. I parken hittar ni också viverrider, schakaler, varaner, massor av krokodiler och läppbjörnar. Dessutom finns det 30 olika sorters ormar och en uppsjö av fåglar, närmare bestämt 210 olika arter sedan man sist räknade. Med en stor dos tur får ni kanske en skymt av en av områdets leoparder, något som är ytterst sällsynt. De flesta resebyråerna väljer att besöka den berömda Yala nationalpark. Följden är stor trängsel och många jeepar och stressade djur. Därför har Albatros valt den mindre välbesökta Udalawe nationalpark där miljön är betydligt lugnare. När ni har upplevt den vackra naturen och det rika djurlivet checkar ni in på hotell Grand Udawalawe i närheten av parken.

Dag 10
Udawalawe nationalpark – Galle – badorten Beruweda. Stadsrundtur i Galle
Välkommen till Beruwela!

Ni lämnar ert hotell i Udawalawe tidigt på morgonen och kör till hamnstaden Galle. Här tillbringar ni en intressant förmiddag med en utflykt till stadens huvudattraktion: det vackra gamla fortet som byggdes år 1663 av holländska kolonialister, som kastade ut portugiserna. År 1988 upptogs fortet på UNESCOs lista över världens kulturarv, och ger ett imponerande intryck av de gamla kolonialmakternas närvaro på ön. I Galle besöker ni även klocktornet, den holländska kyrkan samt det historiska museet. På eftermiddagen beger ni er till stranden där ni inkvarteras på det trevliga hotellet Earl’s Reef. Hotellet ligger precis vid den gyllene sandstranden 60 kilometer söder om Colombo. När ni har installerat er i våra komfortabla rum träffas vi för en gemensam middag i hotellrestaurangen.

Dag 11–13
Beruwela. Avkoppling och strandliv på egen hand eller extrautflykter
Sri Lankas fantastiska stränder

Dagen är avsatt åt en avkopplande dag på stranden. Den bästa platsen att avrunda en spännande och upplevelserik resa på är stranden i Beruwela.  Bad- och fiskeorten Beruwela på Sri Lankas västkust liger cirka 65 kilometer söder om Colombo. Orten är en populär semesterort, men har ändå lyckats bevara sin lantliga prägel och trevliga stämning. Om ni inte är så intresserade av strandlivet kan ni köpa till en dagsutflykt antingen via vår lokala representant (i så fall ombeds ni att lämna besked till vår engelsktalande guide så fort som möjligt under resans gång) eller via hotellet, där ni besöker några av de lokala sevärdheterna.

På en av utflykterna besöker ni månstensgruvorna i Meetiyagoda samt en maskverksamhet i Ambalangoda, som har specialiserat sig på utsökta träsnitt. Turen fortsätter till Kosgoda där ni besöker ett center för sköldpaddsuppfödning. Här arbetar personal och volontärer med stor framgång med att bevara sköldpaddsbeståndet i Kosgodaområdet. Efter lunch ger ni er ut på en flodtur på floden Madu Ganga och besöker lokalinvånare som producerar kanel och kanelolja. Vår lokala representant och hotellet hjälper gärna till med praktiska frågor och med att anordna utflykter, om ni vill utforska området ytterligare under de kommande dagarna.

Dag 14
Bentota – Colombo och flyg till Stockholm

Ni hämtas och körs den sista biten till Colombo och flygplatsen, där flyget hem väntar.

Dag 15
Hemkomst

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
Tillägg för enkelrum Earl’s Reef: 4 998 kr 
Tillägg för enkelrum The Palms Hotel: 5 998 kr 
Tillägg för uppgradering

Tillägg för uppgradering till The Palms Hotel: 1 998 kr per person i delat dubbelrum
Tillägg för trippelrum på The Palms Hotel * (3 vuxna):   1 698 kr per person i delat trippelrum

* Trippelrum endast möjligt på The Palms Hotel

Barnpris
Pris barn under 12 år, inkl. frukost, i egen säng, delar rum med 2 vuxna:  12 298 kr per barn 
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm - Colombo t/r med mellanlandning
 • Boende på 3- och 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum
 • Stadsrundtur i Colombo
 • Besök kryddträdgård och botanisk trädgård
 • Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya och besök på teplantage
 • Stadsrundtur i Galle
 • Frukost dagligen
 • All transport enligt program
 • Skatter och avgifter

OBS: Utflykter samt transfer genomförs med andra resenärer

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket
 • Tillägg för uppgradering till The Palms Hotel
 • Visum till Sri Lanka (35 USD kr per person. Ansökan ska göras före avresa)
 • Personliga förnödenheter samt drycker till maten
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs alltid - oavsett antal deltagare på resan.

Visum

Du ska ha turistvisum för att resa till Sri Lanka. Du söker om visum och betalar via www.eta.gov.lk. Det kostar 35 USD per person. Det är viktigt att göra detta hemifrån i god tid före avresa.

Bagage

Det kan vara bra att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsturer/utflykter och resdagar, eftersom du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om Sri Lanka

Här kan du läsa mer om Sri Lanka: http://www.albatros.se/resmal/asien/sri-lanka

Här kan läsa mer om klimat, tidsskillnad, dricks och mycket mer.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from Innehållsrik välordnad minnesvärd resa till en spännande ö med mycket att e En välordnad resa med en suverän reseledare i Sarath Vijendra
Date published: 2018-03-28
Rated 5 out of 5 by from En lyckad semester i ett vackert land Mycket bra med individuell resa med duktig engelsktalande guide
Date published: 2018-11-24
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_sv_SE, sid_LKIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

LKIRT01ASE