Storsafari i Kenya med Masai Mara

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Big Five-safari i Kenya med Lake Elementaita, Lake Nakuru och Masai Mara

Nu kan du också förverkliga drömmen om en safari i Kenya. Här väntar Masai Maras grässavann, sodasjön Lake Nakuru med sina tusentals flamingor och naturligtvis en mängd safariutflykter med gott om chanser att uppleva The Big Five; elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard. Vi kommer i klassisk safaristämning redan från första början när vi besöker Karen Blixens farm i Nairobi. Det här är en bekväm safariresa med gott om tid att uppleva både Afrikas storvilt och befolkning.

Det här är en individuell resa. Vid Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide och bokas separat. Det ger dig en större möjlighet att njuta av resan i ditt eget tempo.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kenyanske shilling

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Nairobi
Dag 2 Nairobi. Giraffcenter, elefantbarnhem, Karen Blixens museum och vidare till Lake Elementaita
Dag 3 Safariupplevelser i Lake Nakuru nationalpark
Dag 4 Lake Nakuru – Masai Mara. Great Rift Valley och safari
Dag 5–6 Safariupplevelser i Masai Mara
Dag 7 Masai Mara – Nairobi – Hemresa
Dag 8 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
29 998:–
Stockholm
På förfrågan
29 998:–
Stockholm
På förfrågan
27 998:–
Stockholm
På förfrågan
27 998:–
Stockholm
På förfrågan
32 998:–
Stockholm
På förfrågan
32 998:–
Stockholm
På förfrågan
32 998:–
Stockholm
På förfrågan
32 998:–
Stockholm
På förfrågan
29 998:–
Stockholm
På förfrågan
29 998:–
Stockholm
På förfrågan
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Nairobi

Vårt äventyr ligger runt hörnet – efter en mellanlandning landar vi i Nairobi nästa dag.

Dag 2
Nairobi. Giraffcenter, elefantbarnhem, Karen Blixens museum och vidare till Lake Elementaita
Dags för en lite mat

Efter frukost börjar vi på ett giraffcenter där du får en unik möjlighet att fodra de enorma djuren från en upphöjd plattform, medan vårtsvinen på marken nedanför tar för sig av allt som råkar trilla ner till dem.  Därefter kör vi en kort tur till Daphne Sheldricks barnhem för elefanter. Här hälsar vi på elefantungar som räddats ur livshotande villkor i Kenyas nationalparker. Vi ser ungarna utfodras och leka mer personalen.

Nu ska vi besöka Karen Blixens hus som ingår i Kenyas nationalmuseum. Från början var huset Karen Blixens boningshus på kaffefarmen vid foten av Ngong-bergen där hennes älskare Denys Finch Hatton begravdes efter sin tragiska dödskrasch.  Huset köptes för insamlade pengar och rekonstruerades efter fotografier och ser idag ut precis som det gjorde på Karen Blixens tid.  En del av de saknade möblerna tillverkades på nytt i samband med inspelningen av filmen Mitt Afrika med Meryl Streep och Robert Redford i rollerna som Karen och Denys.

Efter lunch i trevliga Karen Coffee Garden som ligger upptill museet fortsätter vi från Nairobis myller till den lilla och vackra sodasjön Lake Elementaita som ligger i berömda Great Rift Valley. 

Dag 3
Safariupplevelser i Lake Nakuru nationalpark
Vem är starkast?

Vi ger oss iväg ganska tidigt och kör knappt en timme till Lake Nakuru där vår första safariutflykt, eller game drive, väntar.  Nakuru har ett stort bestånd av leoparder som vi får se om vi har tur och dessutom är det förmodligen Östafrikas bästa plats för att uppleva både svart och vit noshörning. Här kan man se ett av Kenyas mest imponerande viltfenomen, när tusentals snattrande flamingo breder ut sina vingar och flyger över sjön som en stor rosa formation.

Lunchen serveras på Lake Nakuru Lodge.  Efter en fantastisk safaridag är det under slutet av dagen dags att återvända till vår Lodge

 

Dag 4
Lake Nakuru – Masai Mara. Great Rift Valley och safari
Tittut..!

Efter frukosten kör vi genom Great Rift Valley och det östafrikanska gravsänkesystemet. Dagens mål är öppna viltrika slätter i Masai Mara. Vi har en resa på cirka fem timmar framför oss till Masai Mara där vår lunch väntar på oss. 

Resan har redan bjudit på massor av viltupplevelser och på eftermiddagen ger vi oss återigen ut till reservatet och låter oss på nytt imponeras av djuren och det vidsträckta landskapet

Masai Mara är ett världsberömt naturområde som består av det nationella viltreservatet Masai Mara och angränsande Masailand.  Det avgränsas av åsen Oloololo i nordväst, av Tanzania i sydväst, av de torra buskområdena och The Great Rift Valley i sydöst och de ständigt växande markområdena i öster mellan reservatet och masaihuvudstaden Narok. Masai Mara kännetecknas av vattenrika floder och nederbörd fördelad över hela året, och torrperioderna som förstör allt i sin väg är väldigt sällsynta här. Här hittar vi ett väldigt stort viltbestånd hela året vilket gör området till det mest populära safariresmålet i Kenya.

I juli och augusti vandrar upp emot en miljon gnuer, zebror och gaseller från Tanzanias Serengeti-slätter till Mara för att äta det frodiga gräset som har vuxit till sig rejält efter föregående månaders regn. I oktober/november återvänder djuren till Tanzania och Serengeti där regnperioden har börjat och friskt gräs väntar. Lejonfamiljerna kämpar både mot varandra och hyenorna om de olika territorierna, och stora elefantflockar vandrar mellan flod och vattenhål medan savannens snabbaste springare, geparden, dagligen hittar sina byten bland savannens gräsätare.

Det råder ingen tvekan om att Masai Mara ger de största chanserna att se merparten av savannens karakteristiska djurarter på kort tid.

Här hittar vi elefant, buffel, giraff, zebra, lejon, leopard, gepard, hyena, krokodil, flodhäst, noshörning, elandantilop, vattenbock, impala, topiantilop och grant- och thompsongaseller. Bland fåglarna kan det vara värt att nämna kampörn, rovörn, gycklarörn, flodörn, de flesta stora griparterna, struts, sekreterarfågel och koritrapp. I Masai Mara kan man vara säker på att man får några oförglömliga naturupplevelser oavsett när på året man kommer hit.

Dag 5–6
Safariupplevelser i Masai Mara
Den största av Afrikas Big Five
Vi gör förmodligen två safariutflykter per dag när viltbeståndet är som mest aktivt under de tidiga morgontimmarna och de sena eftermiddagstimmarna. Det ger oss möjlighet att mitt på dagen avnjuta en god lunch på lodgen och kanske ta ett dopp i poolen eller bara koppla av med en god bok i skuggan.
Dag 7
Masai Mara – Nairobi – Hemresa
Enastående Masai Mara

Efter frukosten kör vi tillbaka till Nairobi. Vi korsar återigen The Great Rift Valley med dess många vackra vulkaner. Längs vägen hittar vi en plats med en härlig utsikt där vi kan avnjuta vår medhavda lunch. Resan går sedan vidare till flygplatsen.

Dag 8
Hemkomst

Ankomst til Stockholm

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
5 000:–
Barnpris
15 998  kr (2-11 år)
Priset inkluderar
 • Engelsktalande lokalguide
 • Safari, utflykter och transport enligt program
 • 1 natt på hotell i delat dubbelrum i Nairobi
 • 5 hotellnätter i delat dubbelrum på lodger
 • Frukost i Nairobi och helpension på lodger, exklusive dryck
 • Lunch på Karen Blixen Coffee Garden samt besök på Karen Blixens museum
 • Skatter och avgifter

* Utflykter samt transfers genomförs tillsammans med andra resenärer. I övrigt kan du själv disponera din tid.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tilläggsarrangemang
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Visum till Kenya (50 USD som betalas vid ankomsten)
 • Dricks (räkna med cirka 80 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det kan vara bra att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsturer/utflykter och resdagar, eftersom du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Du behöver inte ta med handduk.

Plastpåsar

Vi vill göra er uppmärksamma på att myndigheterna i Tanzania och Kenya nyligen har antagit en lag som förbjuder införsel och användning av plastpåsar. I och med detta får man inte ta med plastpåsar till landet, och detta gäller även de vanliga tax-free plastpåsarna som man får vid köp på flygplatser. Vi rekommenderar därför att man tar med en tygpåse eller liknande om man planerar att köpa något på flygplatsen.

När vi ankommer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya ska man lämna tax-free plastpåsen – det finns stora containrar där man gör detta – och lägga över era taxi-free varor i den medhavda tygpåsen. 

Eftersom lagen förbjuder införsel och användning av plastpåsar är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i sitt bagage. Detta gäller ALL användning av plastpåsar, och man riskerar stora böter om man bryter mot denna lag.

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Vädret och säsonger

Du kan dela in året i Kenya i tre perioder. Januari till slutet av mars samt slutet av juni till slutet av oktober kallas för torrperiod. Den långa regnperioden infaller från och med slutet av mars till slutet av juni, och i november är regnen kortvariga. Bortsett från mitten av april till mitten av maj är det fantastiskt att resa i Kenya. Om du väljer att resa i april, juni och november ska du förbereda dig på att det kan regn en del. Regnet faller oftast på natten eller som en kort skur på eftermiddagen. Detta innebär inte på något sätt att du ska hålla dig borta från Kenya under de här månaderna utan snarare tvärtom. På senare år har man dessutom sett att det kan regna året runt. Mätningar visar att det inte regnar mer men att nederbörden har blivit mer fördelad över hela året, något som är speciellt fördelaktigt för växter och därmed djur.

Många överraskas av klimatet i Kenya. Landet ligger på ekvatorn men trots det är temperaturerna väldigt behagliga. Det beror på att safariområdena ligger mellan 700 och 2 200 meter över havsytan. Dagstemperaturen är i stort sett den samma året runt och pendlar mellan 25 och 32C°. Natt- och morgontemperaturerna är något lägre och därför kan det vara bra att ta med en vindjacka till morgonsafarin. Klimatet vid kusten är naturligtvis något fuktigare och varmare, men det uppfattas nästan aldrig som för varmt. Dagstemperaturen pendlar mellan 28 och 34C° och den konstanta brisen gör klimatet väldigt behagligt. Vi ska givetvis även nämna att det kan regna året runt samt att temperaturerna kan avvika från ovan angivna temperaturer.

Transport

Ställ in dig på att en del av vägnätet är i väldigt dåligt skick.

Läs mer om Kenya

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, visum, vaccinationer och mycket mer:
www.albatros.se/resmal/afrika/kenya

Läs också vår berättelse om ett familjeäventyr i Kenya

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa i Kenya

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 9 300:–
Lyxig badsemester vid Indiska oceanen

Förläng din safariresa i Kenya på läckra Leopard Beach Resort & Spa på Diani Beach – Kenyas bästa och mest exotiska strand. Förutom de långa palmkantade sandstränderna kan man ägna sig åt en mängd utflykter och aktiviteter. Du kan spela golf, besöka en traditionell kenyansk by, eller vad sägs om safari med Indiska oceanen i kulissen?
Se alla utflyktsmöjligheter här: Utflykter och aktiviteter på
Leopard Beach Resort & Spa

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Leopard Beach Resort & Spa är ett förstklassigt resort som är byggt i vit, arabisk kuststil direkt på stranden. I det stora parkområdet finns flera swimmingpooler både på strand- och landsidan. Resorten har två sportscenter där man kan träna tennis, styrketräna, spela squash, dyka, windsurfa, fiska och mycket mer. Dessutom ligger här ett stort gym och wellnesscenter.
Läs mer om resortet på
 www.leopardbeachresort.com

Pris
9 300 kr per person i delat dubbel-standardrum (Superior Balcony)
11 700 kr per person i enkel-standardrum (Superior Balcony)
Barnpris för Superior Balcony: 3 900 kr

Tillägg för uppgradering till Deluxe Terrace-rum
+ 800 kr per person i delat dubbelrum (Deluxe Terrace)
+ 3 650 kr i enkelrum (Deluxe Terrace)
Priset inkluderar
 • Flyg Nairobi – Mombasa t/r
 • Transport mellan flygplats och resort
 • Boende i delat dubbelrum på Leopard Beach Resort & Spa
 • Halvpension (frukost och middag)
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum.

Rated 5 out of 5 by from Bra över förväntan. Jag åkte till Kenya för gamedrives bland djuren. Jag trodde en om dagen men det blev 2 om dagen. Toppen. Att uppleva Africa Big 5 är helt underbart. Där var mycket dåliga vägar men det ingår i safari. Absolut inget att klaga på.
Date published: 2018-05-23
 • y_2020, m_11, d_27, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_KEIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21KEIRT01ASE1402