Storsafari till Serengeti och Ngorongoro

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Spännande safariresa till Tanzanias bästa safariområden: Serengeti, Ngorongoro, Tarangire och Manyara

På den här resan till några av världens bästa safariområden börjar upplevelserna Tarangire nationalpark bland majestätiska baobabträd, innan färden fortsätter Serengetis öppna slätter. Du bor mitt i nationalparken och kan uppleva området utan att behöva tänka på de vilda djurens vandringsmönster.

Ingen resa till Tanzania är komplett utan ett besök i den berömda Ngorongoro-kratern, där det bland annat serveras lunch mellan lodrätta klippväggar medan elefanter, noshörningar och lejon vandrar förbi i fjärran.

Resan avslutas i den fågelrika nationalparken vid Lake Manyara, odödliggjort av Ernest Hemingway i boken Afrikas gröna berg. Förutom den storslagna naturen har du under resans gång gott om chanser att se elefanter, giraffer, zebror, gnuer och krokodiler.

Det här är en individuell resa. På Albatros individuella resor finns det mer tid över för äventyr på egen hand, och utflykterna under resans gång görs tillsammans med engelsktalande lokalguide.

 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Safari Tarangire nationalpark
Dag 3 Till Serengeti nationalpark
Dag 4 Safariupplevelser i Serengeti nationalpark
Dag 5 Olduvai Gorge och museumsbesök
Dag 6 Heldagsutflykt i Ngorongoro-kratern
Dag 7 Safari i Lake Manyara nationalpark och hemresa
Dag 8 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
34 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
39 998:–
Stockholm
På förfrågan
34 998:–
Stockholm
På förfrågan
34 998:–
Stockholm
På förfrågan
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Du flyger från Stockholm till Tanzania med mellanlandning. Vid ankomst är det transfer till hotellet.

Dag 2
Safari Tarangire nationalpark
Elefanter kommunicerar med kroppspråk

Efter frukost är det dags att ta sig den relativt korta sträckan till Tarangire nationalpark, där vi äter picknick för att utnyttja dagen optimalt. Tarangire Nationalpark har fått sitt namn efter floden som går genom området och kännetecknas av de uråldriga baobabträden vars väldiga, imponerande silhuetter avtecknas mot den blå himlen. Under torrperioden lockar flodens livgivande vatten mängder av djur. Det är framför allt elefanter som kommer vandrande till parken och stillar sin törst i floden eller från baobabträdens mjuka, vätskefyllda blad. I baobabträden kan vi ofta se tydliga spår av elefanternas framfart, men genom årtusendena har träden i just denna park utvecklat en fantastisk förmåga att överleva de hårda angreppen. Tarangire ombildades till nationalpark när forskarna hade upptäckt att det finns en stor djurväxel av migrerande arter i området. Därför kan man stöta på alla tänkbara arter i det här området, även om arterna varierar under året.

Naturen är väldigt annorlunda mot den vi får se under resten av resan, eftersom de permanenta vattendragen gör att det växer tätt med höga, gula feberträd, som ju även Kipling har skrivit om. Efter en härlig dagsafari i Tarangire fortsätter vi till lodge.

Dag 3
Till Serengeti nationalpark
Geparden är det snabbaste av alla landlevande djur

Det har blivit dags att lämna det vackra området omkring Tarangire och fortsätter vidare mot den världsberömda Serengeti-savannen. Även i dag tar vi med oss vår lunch och när det börjar bli dags letar vi upp ett akaciaträd och stannar till där. Här serveras lunchen med en fantastisk utsikt över de stora vidderna.  Under färden kommer vi upp över Östafrikanska riftsystemets västra höjdrygg genom Ngorongoro Conservation. Bara några få timmar efter att vi gav oss ut ser vi nu Serengetis öppna savann med mängder av vilda djur.

Efter att ha varit ute en hel dag är dagens slutmål den lodge som är er bas under de kommande dagarna.

Dag 4
Safariupplevelser i Serengeti nationalpark
Den näststörsta kattdjuret efter tigern

Färden fortsätter mot de världsberömda Serengetislätterna. Det finns många beskrivningar av Serengetis årscykel med migrerande djur, men man kan ändå aldrig vara helt säker. Det avgörande här är först och främst var och när regnet kommer. Den viktigaste av de vandrande arterna är den vitskäggiga gnun, med ett bestånd som periodvis ligger på en och en halv miljon. Andra viktiga arter är zebra och thomsongasell, även om de inte kommer upp i lika höga nivåer. Att så många djur vandrar i en årscykel har naturligtvis stor betydelse för hela ekosystemet.

Regnet i södra Serengeti kommer i första hand under perioden november–april. Den kommer normalt som korta, kraftiga byar utspridda över en lång period. Regnet och det gröna gräset får det migrerande djurbeståndet att samlas och kalva här. Merparten av kalvarna föds under loppet av några få veckor i februari. Det är en fantastisk syn när dessa enorma mängder gnuer och zebror samlas, och varje dag kommer tusentals nya små kalvar till världen. Det här är också härliga tider för alla former av köttätare – särskilt lejon, gepard, hyena och sjakal – som kommer till området från när och fjärran.

När regnskurarna upphör torkar savannen snabbt ut och därmed försvinner också födan för gnuer och zebror. De migrerande arterna vandrar norrut mot Seronera, den västra korridoren runt Grumeti och Ikoma, där bestånden är som tätast från april till juni. Därefter beger sig flockarna norrut där de första djuren kommer till Masai Mara omkring den 20 juli. I Masai Mara är det normalt nederbörd året runt och där finns det därför normalt gott om föda fram till oktober/november, då de vilda djuren åter sätter kurs söderut.

I Serengeti kan man uppleva det vandrade djurbeståndet hela året, även de månader då många har korsat gränsen till Masai Mara, men ska i så fall bo i den norra delen av Serengeti.

Överallt i Serengeti finns det fasta (residenta) bestånd av vilda djur som inte påverkas nämnvärt av den stora vandringscykeln, bortsett från konkurrensen om födan. Dessa bestånd har en tendens att koncentreras till vattenhålen. Under de torraste perioderna lockar områden med ständig vattentillförsel till sig en extra hög koncentration av vilda djur som buffel, giraff, topi, bofast gnu och elefant. Detta gäller särskilt området kring Seronera och Grumeti-floden, där det förekommer några av världens största krokodiler – och det är inte någon slump.

Dag 5
Olduvai Gorge och museumsbesök
Olduvai Gorge

Idag går färden tillbaka över Serengetis slätter förbi Seronera, Nabi Hill, mot Ngorongoro och precis som tidigare har vi med oss vår lunch. Vi besöker Olduvao Gorge som vi passerade på utvägen. Här har familjen Leakey och många andra forskare gjort enastående fynd då de upptäckt lämningar efter jordklotets första mänskliga invånare. Tusentals stenredskap, skelett av tidiga hominider (en familj primater) och djurben har hittats här. Det här är utan tvekan den plats som hittills har gett oss störst förutsättningar att lösa gåtan om människans utveckling. På ett litet museum får vi se några av de viktigaste fynden. Här kan vi också passa på att blicka ut över området och tänka oss två miljoner år bakåt i tiden. Framåt eftermiddagen fortsätter vi till lodgen.

Dag 6
Heldagsutflykt i Ngorongoro-kratern
Det berömda Ngorongoro-kratern

Dagens program är en heldagsutflykt till den berömda Ngorongoro-kratern, som har en välförtjänt plats på UNESCO:s naturarvslista. Det tar cirka 30 – 40 minuter att köra till ingången, beroende på antal stopp på vägen. Vi korsar kraterkanten och fortsätter ner i den enorma sammanfallna kratern, även kallad en caldera.

Man tror att Ngorongoro-vulkanen nådde en höjd av cirka 6 000 meter (dvs. Kilimanjaros nuvarande höjd) innan den översta delen kollapsade, föll ner i kratern och formade den nuvarande kittelformade fördjupningen (den s.k. kalderan) på 260 kvadratkilometer.  Längst ner finns det en flatbottnad sjö, men hela området är mycket regnigare och bördigare än på andra håll i Tanzania. Den stora kratern är därför väldigt populär bland vilda djur, som samtidigt blir lite innestängda där på grund av kraterns branta sluttningar. Men djuren har egentligen inga problem att vandra in och ut från kratern – det är bara lite krångligare. Ofta kan man se hur stora elefanter plötsligt dyker upp längs extremt branta sluttningar. Viltbeståndet varierar också ganska kraftigt under året. Under vår safari ner till vulkankraterns botten har vi goda chanser att få se noshörningar, lejon, hyenor, elefanter, bufflar, geparder, elander och många andra antiloper.

Vi äter vår medhavda lunch på vägen.

Efter en spännande dag har det blivit dags att återvända till lodgen.

Dag 7
Safari i Lake Manyara nationalpark och hemresa
En flodhäst kan öppna gapet upp till 120 cm

Efter frukost lastar vi in vår lunch i safaribilen och fortsätter till Lake Manyara nationalpark, som ligger i de gröna omgivningarna vid foten av Ngorongoro-höglandet. Denna fågelrika nationalpark ligger vid foten av den branta höjdryggen som utgör den västra sidan av Östafrikanska riftsystemet (Great Rift Valley). Manyarasjön utgör större delen av nationalparken, men mellan höjdryggen och sjön ligger parkens torra del på ett relativt smalt landparti. Denna lilla landremsa är väl skyddad och avgränsas av två besvärliga naturhinder: vatten och berg. Trots att parken har ett stort, fast bestånd av vilda djur har den kommit lite i skymundan under senare år, eftersom de trädklättrande lejonen, som var parkens ursprungliga och mycket populära sensation, nästan har försvunnit. Men fortfarande kan man med lite tur få syn på några av Manyaras lejon. De verkar ha anpassat sig till livet i trädkronorna, där de går omkring lika säkert som en leopard eller ligger högt i trädet och dåsar, med benen dinglande på båda sidor av grenen.

Även på andra håll i Afrika kan man få se lejon i träd när marken är väldigt fuktig och insektsmängden är alltför besvärande. Men det är bara Manyaras trädklättrande lejon som tar sig fram här uppe utan att vara klumpiga och osäkra. Även om vi inte skulle få se några av de berömda lejonen kan vi räkna med fina naturupplevelser i Manyara. Här har vi rätt stor chans att få se många vilda djur året runt och dessutom i en otroligt vacker miljö. Vi kan räkna med att få se en hjord flodhästar och några av parkens många fåglar som pelikaner och flamingor.

Manyara-området odödliggjordes av Ernest Hemingway i hans bok ”Afrikas gröna berg”. Under många år var sjön ett relativt lättillgängligt jaktområde från de närliggande bosättningarna och i mitten av 1900-talet var jakten så omfattandet att elefantbeståndet tyvärr nästan utrotades helt.

Efter safarin återvänder vi till Kilimanjaro för att resa hem igen med ankomst följande morgon.

Dag 8
Hemkomst

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
5 000:–
Barnpris
19 998 kr (2-11 år)
Priset inkluderar
 • Engelsktalande lokalguide
 • Flyg Stockholm – Tanzania t/r med mellanlandning
 • Utflykter och entréer enligt dagsprogram
 • Boende i dubbelrum som delas av två personer
 • 1 natt på hotell med frukost
 • 5 nätter på lodge/camp under safari med helpension
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 •  Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 •  Visum till Tanzania
 •  Dricks till lokalguider och chaufförer
 •  Eventuella extra arrangemang
 •  Personliga förnödenheter
 •  Tillägg för enkelrum
 •  Drycker
 •  Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Plastpåsar

Vi vill göra er uppmärksamma på att myndigheterna i Tanzania och Kenya nyligen har antagit en lag som förbjuder införsel och användning av plastpåsar. I och med detta får man inte ta med plastpåsar till landet, och detta gäller även de vanliga tax-free plastpåsarna som man får vid köp på flygplatser. Vi rekommenderar därför att man tar med en tygpåse eller liknande om man planerar att köpa något på flygplatsen.

När vi ankommer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya ska man lämna tax-free plastpåsen – det finns stora containrar där man gör detta – och lägga över era taxi-free varor i den medhavda tygpåsen. 

Eftersom lagen förbjuder införsel och användning av plastpåsar är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i sitt bagage. Detta gäller ALL användning av plastpåsar, och man riskerar stora böter om man bryter mot denna lag.

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Vädret och säsonger

Regnet i södra Serengeti kommer i första hand under perioden november–april. Den kommer normalt som korta, kraftiga byar utspridda över en lång period. Regnet och det gröna gräset får det migrerande djurbeståndet att samlas och kalva här. Merparten av kalvarna föds under loppet av några få veckor i februari. Det är en fantastisk syn när dessa enorma mängder gnuer och zebror samlas, och varje dag kommer tusentals nya små kalvar till världen. Det här är också härliga tider för alla former av köttätare – särskilt lejon, gepard, hyena och sjakal – som kommer till området från när och fjärran. När regnskurarna upphör torkar savannen snabbt ut och därmed försvinner också födan för gnuer och zebror. De migrerande arterna vandrar norrut mot Seronera, den västra korridoren runt Grumeti och Ikoma, där bestånden är som tätast från april till juni. Därefter beger sig flockarna norrut där de första djuren kommer till Masai Mara omkring den 20 juli. I Masai Mara är det normalt nederbörd året runt och där finns det därför normalt gott om föda fram till oktober/november, då de vilda djuren åter sätter kurs söderut.

Albatros rekommenderar: I Serengeti brukar den mest spännande perioden vara från november, då de vandrande flockarna återvänder från Kenya, fram till maj–juni, då de återigen vandrar långt norrut. Höjdpunkten ligger någonstans från mitten av februari till mitten av maj. Augusti – oktober kan det ofta bli lite ”glesare”.

Transport

Man ska vara medveten om att vissa vägar är i mycket dåligt skick.

Läs mer om Tanzania

Här kan du läsa mer om Tanzania, bland annat tidsskillnad, visum och vaccinationer:

www.albatros.se/resmal/afrika/tanzania

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa till Zanzibar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris -
Lyxig badsemester vid Indiska oceanen på Zanzibar

Förläng din Afrikaresa på det läckra Blue Bay Resort på Zanzibar. Förutom de långa palmkantade sandstränderna finns här en mängd utflykts- och aktivitetsmöjligheter. Varför inte boka en kryddutflykt, besöka Stone Town eller njuta av solnedgången ombord på en dhow med Indiska oceanen i kulissen.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På Blue Bay Resort finns flera swimmingpooler i det stora parkområdet. Resorten har ett sportscenter, där man spela tennis, styrketräna, dyka, windsurfa, fiska och mycket mer. Dessutom finns här ett stort spa och gym.

Läs mer om resorten på http://bluebayzanzibar.com

Pris för Garden-rum
11 500:– per person i delat dubbelrum
14 000:– per person i enkelrum
Barnpris: 5 500 kr (2-11 år)

Priset inkluderar
 • Flyg Arush/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport melland flygplats och resort
 • Boende i delat dubbelrum (Garden-rum) på Blue Bay Resort
 • Halvpension (frukost/middag)
Bokning

Reseförlängningen ska bokas i samband med bokning av själva resan eller senast 75 dagar före avresa och är endast möjlig på vissa avgångar.

Liknande resor

21TZIRT01ASE2002