Storstadssemester i Málaga

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Hoppa över hösten och njut av storstad, sol och strand i charmiga Málaga

På allmän begäran är den nu äntligen här – Albatros storstadssemester i Málaga! För inte kan du säga nej till storstadspuls, strand och sol i en och samma stad, eller?

Málaga – staden som gav världen Picasso – har de senaste åren genomgått en totalförvandling och kan nu med rätta kalla sig Andalusiens vackra svan. Här finns en rik och brokig historia där fenicier, araber och romare alla har satt sin prägel på staden. Lägg till en ordentlig dos charmiga tapasbarer, egensinniga marknader och välsmakande vin så har du receptet på en alldeles ovanligt oemotståndlig city break.

Vi ska provsmaka det goda Málagavinet på en bodega, besöka den fantastiska saluhallen och Málagamuseet. Dessutom har vi gott om tid att utforska staden på egen hand och hinner även med en avstickare till vackra Ronda.

Vi bor väldigt nära både centrum och havet på Hotel Soho Boutique Las Vegas.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ City Break

 • Reseledare Svensk reseledare

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Málaga – kort kvällspromenad med reseledaren
Dag 2 Stadsrundtur i Málaga. Stadsrundvandring, Museo Málaga, tapaslunch och Málagavin
Dag 3 Utflykt till den vackert belägna bergsstaden Ronda
Dag 4 Málaga på egen hand
Dag 5 Tid på egen hand och hemresa

Hotell

Hotel Soho Boutique Las Vegas

Vårt hotell ligger i det härliga strandområdet La Malagueta inne i Málaga. Hotellet ligger alltså på gångavstånd från stadskärnan (1, 5 kilometer). Nära marinan och stadens tjurfäktningsarena med utsikt mot stranden framför hotellet.

Hotellet är nyrenoverat och har rymliga rum med luftkonditionering, Wi-fi, säkerhetsbox, tv och badrum med hårtork. Samtliga rum på hotellet har balkong. Vi äter frukost på hotellet.

Hotellet har 220V och vanliga stickkontakter Det finns hårtork på rummet. I hotellträdgården finns en liten trevlig pool och utgång direkt till strandpromenaden och den härliga stranden.

Samtliga badrum på våra hotell i Andalusien har badkar.

SOHO Boutique Hotel Las Vegas

Paseo de Sancha 22

29016 Málaga,

+34 952 21 77 12

https://en.sohohoteles.com/hotel-soho-vegas-in-malaga/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Málaga – kort kvällspromenad med reseledaren

Vi flyger till Málaga och härifrån kör vi sedan in till Málagas centrum där vi checkar in på vårt trevliga hotell Soho Boutique Las Vegas. Vi bor precis vid den långa och inbjudande strandpromenaden, nära stadsparken och centrum.

När vi har installerat oss kan den som vill följa med reseledaren ut på en liten vandring. Vi tar ett glas tillsammans och de som vill kan sedan följa med ut och äta på en av Málagas många trevliga restauranger. Den som vill ge sig ut på egen hand kan bland annat testa den lilla restaurangen Volapié vid Plaza de la Marina som drivs av Michelin-kocken Dani Garcia. Testa deras sliderburgare med oxsvans och payoyo-ost ”Burger Rabo de Toro” och kanske deras goda friterade bläckfisk.  Det finns många små spännande platser runt om i staden.

Dag 2
Stadsrundtur i Málaga. Stadsrundvandring, Museo Málaga, tapaslunch och Málagavin
På marknad i Málaga

Idag utforskar vi vår stad till fots. Staden är Andalusiens näststörsta med 567 000 invånare och är huvudstad på den berömda kuststräckan Costa del Sol.

H.C. Andersen älskade Málaga och finns avbildad som staty på huvudgatan. Efter sitt besök i staden år 1862 skrev han: ”Ingen annan spansk stad har fått mig att känna mig mer hemma än Málaga. Folklivet, naturen, det öppna havet. Var och en unik och oumbärlig för mig, och än viktigare är att jag hittade älskvärda människor”.  Något som stämmer än idag.

Denna sjöfartsstad är en smältdegel av olika folkslag. Fenicierna kom från havet och grundade Malaca, som staden då kallades. Härifrån seglade man till hela romarriket med fisk, siden, fikon, russin och mandlar. Senare, under arabiskt herradöme, förvandlades Málaga till en av regionens viktigaste städer. När spanjorerna upptäckte Amerika blev staden centrum för handel mellan kolonierna, och därmed ett av Spaniens viktigaste handelscentra. Vid ett senare skede tog textil- och järnindustrin över ruljangsen fram till slutet av 1800-talet. Denna lades senare ner och staden dog ut. Sen gjorde turismen sitt intåg och satte Costa del Sol på Europakartan.

Vårt besök i Málaga inleds med en liten vandring genom den fascinerande storstaden. Vi besöker den stora saluhallen och dess vackra uppsättningar av frukt och grönt som lockar med sina många färger. Den färska fisken påminner om närheten till det generösa Medelhavet, och doften av kryddor får det att vattnas i munnen. I den gamla tullbyggnaden besöker vi spännande Museo Málaga som efter 18 års ombyggnation och 40 miljoner euros slutligen kunde slå upp portarna år 2016. Med sina 15 000 m2 är museet Andalusiens största statsägda museum. Med hjälp av 15 000 konstföremål kan vi följa med på en resa som sträcker sig från stenåldern och fram till 1900-talet. Vårt lilla besök skapar kanske incitament till att komma tillbaka och utforska ytterligare under resans gång.  De slingrande gatorna leder oss fram till en av stadens bästa tapasrestauranger, där vintunnor och torkad skinka ingår i dekoren. Vi intar en härlig tapaslunch innan vi fortsätter längs de trevliga, slingrande gatorna.  Vår slutdestination är en liten bodega där vi dricker ett glas närproducerat Málagavin. Här serveras vinet direkt från tunnan och stämningen är hög innan siestan tar sin början. Eller ja, den är faktiskt alltid hög.

Vi kan strosa runt på egen hand innan vi återvänder till hotellet på eftermiddagen. Du kan besöka den vackra katedralen som saknar ett torn, vilket har gett den smeknamnet ”La Manquita” – den enarmade kvinnan. Du kan också besöka den mauriska fästningen Alcazaba på egen hand.  Den imponerande byggnaden bestod tidigare av över 100 torn och moskéer.  Trevliga små uteplatser och vacker trädgårdsanläggning. Alcazaba kallas ”Málagas Alhambra” och det är lätt att förstå varför när man ser det.

Dag 3
Utflykt till den vackert belägna bergsstaden Ronda Avståndet till Ronda är ca 100 km, vilket tar 1.45 tim enkel resa
Ravinen El Tajo

Ronda ligger på två 100 meter höga klippväggar i ett vilt klippmassiv och bergslandskap en bit från kusten. Klippväggarna delas i två halvor av den djupa Tajoklyftan. Här ligger Spaniens äldsta tjurfäktningsarena och det var här som hantverkaren Pedro Romero först började använda en röd klädnad under tjurfäktningen. Med detta uppfann han den klassiska Rondastilen och hann döda över 6 000 tjurar under sin tjurfäktarkarriär. Tjurfäktningsarenan byggdes 1875 och är otroligt charmig. Den består av två våningsplan och här hade bland annat Ernest Hemingway sin loge. Du kan också besöka det lilla tjurfäktningsmuseet där du hittar dräkter, bilder och mycket mera.

Puente Nuevo-bron, en annan av Rondas sevärdheter, förbinder de två stadsdelarna. Bron har stått där sedan 1700-talet och tog 42 år att bygga. Bron ligger vid Tajo-ravinens högsta och smalaste punkt och härifrån har vi en fantastisk utsikt ner i ravinens djup 90 meter längre ner. Domkyrkan Santa María Mayor är också väl värd ett besök.  Kyrkan var från början en moské, och den gamla minareten är idag ombyggd till klocktorn. Inne i kyrkan kan man se att barockaltar och apsis byggdes med domkyrkan i Málaga som förebild. (Avstånd till Ronda är 100 km, körtid cirka 1,45 timme i varje riktning.

På kvällen kan den som vill följa med reseledaren ut och äta på en av de många små restaurangerna vid vattnet. Kanske delar vi på några taxibilar och beger oss till El Merlo som ligger i lilla Pedregalejo (4 kilometer från hotellet). Om inte avtalar vi mötesplats så att de som vill ha lite motion kan gå till dagens matställe. Anmälan till gemensam måltid görs redan på ankomstdagen så att vi kan boka bord till alla.

Dag 4
Málaga på egen hand

Idag kan den som vill uppleva ännu mer av den härliga storstaden. Kanske intar du en lätt lunch på ett av de små matställena utanför marknaden, avnjuter ett glas sangria på ett av caféerna eller strosar runt på de trevliga gatorna.

Varför inte besöka det detaljerade Picasso-museet som räknas till en av de bästa och mest omfattande samlingarna av den spanske konstnärens verk. Det var Picasso själv som ville låta bygga ett museum på sin födelseort och med dåvarande konungen Juan Carlos klippte han det röda bandet innanför vilket det fanns 200 av hans verk. (Inträde juni 2018: 7 €/5,5 € över 65 år).

Ett annorlunda och spännande museum är det stora bilmuseet som ligger nära centrum. Museet är inrett i en gammal tobaksfabrik och visar hela bildens historia från slutet av 1800-talet (Winner 2-cyl. från 1898) fram till vår tid med en så kallad experimentbil som heter Aire Comprimido, inspirerad av filmen Star Wars. Bilen är från 2011 och kan köra 10 kilometer på komprimerad luft. Museet är väldigt varierande och visar allt möjligt från olika fäljar och strålkastare till en lång rad motorer.

På eftermiddagen kan den som vill följa med reseledaren på en vandring upp till Gibralfaro-klippan över Málaga. Här finns många härliga trappor och en vacker utsikt över staden.

Dag 5
Tid på egen hand och hemresa

Idag är det dags att resa hem efter en härlig och händelserik resa. Beroende på flygbolagets tidtabell åker vi till flygplatsen i Málaga för att resa hem igen.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Málaga t/r
 • Transport till och från flygplatsen i Málaga
 • Utflykt till Málaga inkl. tapaslunch
 • Utflykt till Ronda
 • Boende på trevligt 3-stjärnigt hotell i delat dubbelrum
 • Frukost på hotellet 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med cirka 6 euro)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgoft 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Väder

Andalusien har flest antal soltimmar i hela Europa. I november, januari och februari bjuder Solkusten på hela 170 soltimmar jämfört med 54-75 soltimmar i Paris och 43-54 timmar i Köpenhamn per månad. Genomsnittlig dagstemperatur ligger på 20 grader i november, vilket motsvarar Sverige i augusti. Det kan självklart regna även i Andalusien, men nederbörden är oftast kort och kraftig.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Läs mer om Spanien

Här kan du läsa mer om din spännande destination:

www.albatros.se/resmal/europa/spanien

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 3 out of 5 by from Bra resa som visade Malaga Kanske lite för mycket bussresande, Besöket i Ronda var mycket givande (toppenguide) men det helt meningslösa stoppet på ditvägen förstår vi inte varför det var med. Museer i Malaga var intressanta. Reseledaren talade något bristfällig svenska men var mycket trevlig.
Date published: 2018-11-15
Rated 4 out of 5 by from En bra mix av natur och kultur Vår guide var helt suverän och pratade svenska jättebra. Hon förmedlade ett fint intryck av Malaga. Bra med bara frukost. Hotellet låg bra med buss direkt utanför för en billi penning kn till centrum. Utflykten till Ronda helt suverän.
Date published: 2018-11-14
Rated 5 out of 5 by from Jättefin kortsemester i en underbar stad Väl genomtänkt program. Ett tips: det går bra att hyra cyklar hos uthyrningsfirman vid Muelle uno, bredvid Centre Pompidou. De har olika sorter och är mycket vänliga.
Date published: 2018-11-18
Rated 3 out of 5 by from Bra Bra resa som var mycket arbetsam. Guider hade inte elektronisk utrustning, direkt till örat, vilket gjorde att bara ett fåtal av deltagarna kunde uppfatta vad som sades. Mycket dåligt! Stenåldersmässigt! Dock, trevliga guider utan utrustning för kommunikation som gjorde att det ändå blev trevligt. Inget ont om guider, men om Albatros som tror att vi lever i ett annat århundrade.
Date published: 2018-11-18
Rated 4 out of 5 by from Trevligt storstadsbesök Trevlig stad som Känns väl omhändertagen. Fantastiska stränder som städades varje dag trots att det inte var badsäsong. Härlig strandpromenad.
Date published: 2018-11-18
Rated 3 out of 5 by from En lagom resa och intressant resa En välkomponerad resa, med en kunnig,trevlig och rolig reseledare, som var från trakten men bott många år i skåne. Svenskan blev lustfylld!
Date published: 2018-11-22
Rated 4 out of 5 by from Fem dagar i Malaga Malaga på fem dagar är en utmärkt kortsemester.
Date published: 2018-11-14
 • y_2019, m_2, d_14, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_ESVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ESVCB03ASE