Sydafrika Adventure

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Krugerparken till Kapstaden – en resa genom Sydafrikas själ och hjärta

I Sydafrika är horisonten lite större, himlen lite högre och upplevelserna sina helt egna: Het savann, höga berg och branta klippor i en kryddstark blandning. Låt Albatros ta dig med till ett Sydafrika du inte visst fanns. Ett steg i taget. Så att alla intryck kan smältas och tas in. 

Här bjuds på både de klassiska höjdpunkterna som safari i Krugerparken och Kapstaden, men dessutom har vi lagt in en mängd helt unika upplevelser:

I Swaziland möter vi den vänliga befolkningen, i Durban lockar sol och bad. Vi vandrar i Tsitsikamma nationalpark och njuter av vår lunch under bar himmel. Vi utforskar droppstensgrottorna Cango Caves och låter kameran gå varm i vackra Featherbed naturreservat. Vi häpnar över vackra Garden Route och beundrar utsikten från Taffelbergets topp.

Albatros specialbyggda safaribuss tar oss till de olika aktiviteterna och vi bor på bra hotell och camps. Under resan ger vi oss ut på lätta vandringar och cykelturer som med garanti kommer att bli helt oförglömliga.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari, Albatros aktiv

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Johannesburg – Mpumalanga-provinsen – Graskop
Dag 3 Panoramarutten. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon
Dag 4 Kruger nationalpark
Dag 5 Morgon- och eftermiddagssafari i Kruger nationalpark
Dag 6 Morgonsafari. Swaziland
Dag 7 Mlilwane Wildlife Sanctuary. Naturvandring, guidad tur på mountainbike och besök i en by
Dag 8 Swaziland – Jozinisjön. Båttur på sjön
Dag 9 Zuluby och Durban med Victoria Street Market
Dag 10 Durban på egen hand. Möjlighet att göra en utflykt med fyrhjulsdriven buss till Sani-passet och Lesotho
Dag 11 Flyg till Port Elizabeth. Vandring i Tsitsikammas nationalpark och Plettenberg Bay. Vidare till Knysna
Dag 12 Garden Route. Med färja till Knysna Heads och färd med fyrhjulsdriven buss till naturreservatet Featherbed
Dag 13 Garden Route. Oudtshoorn, droppstensgrottorna Cango Caves, Swellendam
Dag 14 Swellendam. Cape Aghulas. Kapstaden och Taffelberget
Dag 15 Kapstaden. Stadsvandring och cykeltur
Dag 16 Kapstaden på egen hand. Möjlighet att göra utflykter till Vinlandet och Cape Point
Dag 17 Kapstaden. Kirstenbosch botaniska trädgård, vinprovning och kåkstad
Dag 18 Hemresa
Dag 19 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm
Vi flyger från Stockholm till Johannesburg.
Dag 2
Johannesburg – Mpumalanga-provinsen – Graskop
När vi har landat i Johannesburg sätter vi kurs mot Mpumalanga-provinsen. Det här är Sydafrikas minsta provins, som bjuder på storslagna vyer och en otrolig natur. Vi stannar för natten i den natursköna staden Graskop, en bra bas för att utforska närliggande Blyde River Canyon, som vi ska besöka i morgon. Vi äter middag tillsammans på hotellet.
Dag 3
Panoramarutten. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon
Blyde River Canyon
I dag upplever vi Panoramarutten, där det dramatiska, bergiga landskapet bjuder på det ena storslagna naturscenariot efter det andra: vid God’s Window upplever man en av världens vackraste utkiksplatser och vid Bourke’s Luck Potholes möts vi av ett enastående klipplandskap där våldsamma flodvirvlar har borrat djupa, cylinderformade hålor i de släta klipporna. Den mäktiga Blyde River Canyon tål att jämföras med Grand Canyon, även om det är i mindre skala. Vi besöker även den gamla guldgrävarorten Pilgrims Rest. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet. Härifrån har du möjlighet att utforska den charmiga staden Graskop, som är känd för sina trevliga pubar och restauranger. På grund av det höga läget och nederbörden är detta område ofta insvept i dimma, så om du är fotointresserad kan du ta några riktigt stämningsfulla bilder här. Och skulle du bli lite småhungrig under eftermiddagen, kan du alltid passa på att besöka den berömda restaurangen Harrie’s Pancakes.
Dag 4
Kruger nationalpark
Elefanter i Kruger nationalpark
I dag ska vi få uppleva detta fantastiska område för vilda djur. Världsberömda Kruger nationalpark är en av Afrikas största och har en yta på 19 633 kvadratkilometer (vilket innebär att den är nästan dubbelt så stor som Skåne). Den blev Sydafrikas första nationalpark 1926. De närmaste två nätterna ska vi tillbringa i ett privat viltreservat, som ligger alldeles intill parken. Här har vi alla chanser att spana efter The Big Five (lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning) och andra vilda djur som giraffer, flodhästar, impalor och många andra arter. Middagen serveras på lodgen.
Dag 5
Morgon- och eftermiddagssafari i Kruger nationalpark
Savannens längsta hals
Vakna upp till ljudet av den afrikanska bushen och njut av en kopp kaffe innan vi ger oss ut på dagens första och mycket tidiga safari. Vi färdas i öppna fordon och får uppleva den vackra, morgondisiga soluppgången på savannen med alla våra sinnen. Här i det privata viltreservatet finns The Big Five och en rad andra djur, t.ex. den fläckiga hyenan, impalan, nyalan, den vita buskbocken, gnun, zebran och giraffen. Området har också ett överdådigt fågelliv. Vi åker tillbaka till lodgen, där en rejäl frukost väntar på oss. Nu har vi lite tid att koppla av, och vi äter en lätt lunch innan vi åker ut på eftermiddagens safari. Återigen färdas vi i öppna fordon och ägnar eftermiddagen åt att uppleva djurlivet och områdets olika landskapstyper, som varierar från stora, öppna savanner till snabbt strömmande floder och branta bergsklippor med tät vegetation. Middagen serveras på lodgen.
Dag 6
Morgonsafari. Swaziland
Det är viktigt att hålla koll på vem som har förkörsrätt
Ännu en stämningsfull morgonsafari väntar oss i dag. Därefter äter vi frukost på lodgen och checkar ut. Vi sätter kurs mot Swaziland, ett litet kungarike som ligger omgivet av Sydafrika och Moçambique, som är känt för sina vänliga invånare. Detta skönt avslappnade land är rikt på kultur och är även berömt för sitt fina konsthantverk. På väg till hotellet besöker vi en glas- och stearinljusverkstad, där du har möjlighet att köpa med dig några presenter hem. När vi har checkat in på hotellet, där vi ska bo de närmaste två nätterna, finns det möjlighet att gå en promenad i den omkringliggande skogen innan solen går ned.
Dag 7
Mlilwane Wildlife Sanctuary. Naturvandring, guidad tur på mountainbike och besök i en by
Cykeltur i Swaziland

Efter frukost ger vi oss iväg till Mlilwane Wildlife Sanctuary. Mlilwane är berömt för det vackra landskapet och rika djurlivet. Den här gången låter vi motorfordonen stå och ger oss i stället ut på en safarivandring i viltreservatet. Tillsammans med vår swazi-guide, som har ingående kunskaper om områdets djurliv, går vi i lugnt tempo över det öppna gräslandskapet. Här finns inte bara en mängd fåglar, utan även gnu, zebra, bläsbock, kudu, impala och vårtsvin.

 

Därefter byter vi ut apostlahästarna mot ett annat färdmedel: terränggående mountainbikes. En lokal swazi-guide vägleder oss och vi bör ha goda chanser att få se en lång rad av de hundratals olika fågelarter som finns i området. Kanske får vi se en svart örn eller en fiskörn cirkla alldeles ovanför oss eller en färgsprakande kungsfiskare störtdyka efter sitt byte. En speciell upplevelse väntar på oss denna eftermiddag: vi ska besöka en by som ligger en kort åktur från viltreservatets huvudingång och en kort promenad från gränsen. Vid ingången till byn hälsas vi välkomna och kvinnorna i vår grupp får varsitt traditionellt swazi-tygstycke att knyta fast runt midjan. Innan vi går in i den kvinnliga hövdingen Inkhosikatis by tar vi av oss våra skor. En grupp barn i traditionella klädedräkter hälsar oss välkomna och det är svårt att inte känna sig smickrad över välkomnandet. Du kan gärna börja öva dig på att säga en hälsningsfras på swazi redan nu, så att du vet vad du ska svara. ”Nkosi” är det vanligaste hälsningsordet på swazi. Efter vårt besök i byn åker vi tillbaka till hotellet och äter middag där.

Dag 8
Swaziland – Jozinisjön. Båttur på sjön
Efter frukosten lämnar vi Swaziland och återvänder till Sydafrika längs Indiska oceanens kust. Vi kommer fram till hotellet och har tid att packa upp. Under eftermiddagen ger vi oss sedan ut på en båttur på Jozinisjön, som ligger vid Lebombo-bergens fot. Denna sjö uppkom efter ett dammbygge på Pongolafloden 1974. Sjön har inte bara ett rikt fågelliv, utan även en mängd olika fiskarter, däribland tigerfisken, och är därför numera ett skyddat lekområde. Efter ännu en vacker afrikansk solnedgång återvänder vi till hotellet och resten av kvällen disponeras fritt.
Dag 9
Zuluby och Durban med Victoria Street Market
De vackra omgivningarna vid Durban
Den här morgonen ger vi oss av mot Durban, en kulturell smältdegel där öst möter väst. Durban brukar räknas som en av städer utanför Indien som har den största indiska befolkningen. Denna spännande stad är också känd för sin långa strand som kantas av såväl höghus som strandbarer. På vägen dit besöker vi en zuluby där vi får träffa en sangoma, en utövare av traditionell sydafrikansk medicin som även utövar spirituell healing. Traditionellt sett har man vänt sig till en sangoma när det gäller fysiska sjukdomar, varsel och psykiska besvär. En sangoma ansågs också var den som hittade bortsprungna djur och hade kontroll över gamla berättelser och myter. På en stadsrundtur under eftermiddagen kommer du att få se några av Durbans höjdpunkter. Vi färdas längs den karakteristiska stranden, The Golden Mile, förbi art-deco-hus och marinparken uShaka Marine World i The Point. Vi fortsätter utmed Victoria Embankment och åker genom staden, förbi Natal-museet, rådhuset och Play House Theatre. Vi stannar till och besöker den färgrika och livliga Victoria Street Market. Om det finns tid avslutas stadsrundturen med en promenad genom den grönskande botaniska trädgården. Sent på eftermiddagen checkar vi in på hotellet.
Dag 10
Durban på egen hand. Möjlighet att göra en utflykt med fyrhjulsdriven buss till Sani-passet och Lesotho
I dag har du olika alternativ att välja mellan: du kan ägna dig åt sol och bad på någon av de populära stränderna i närheten, gå på upptäcktsfärd och se arkitekturen i det centrala Durban eller bege dig till den indiska delen av staden och besöka marknaderna där det är liv och rörelse. Ett annat alternativ är att följa med på en tur till Sani-passet och Lesotho. Anmäl dig till reseledaren om du är intresserad. Du kan läsa mer om utflykten efter dagsprogrammet. Observera att utflykten är valfri och betalas direkt på plats.
Dag 11
Flyg till Port Elizabeth. Vandring i Tsitsikammas nationalpark och Plettenberg Bay. Vidare till Knysna
Knysna
Tidigt på dagen åker vi ut till flygplatsen för att flyga till Port Elizabeth. Efter ankomsten åker vi genom staden för en kort orienteringstur. Därefter fortsätter vi till Tsitsikamma nationalpark, ett verkligt fågelparadis som ligger i ett dramatiskt landskap med många floder och en fantastiskt vacker kust. Vi äter lunch i parken (ingår inte i priset). Efter en kort vandring kommer vi till hängbron över Storms Rivers utlopp. Vi vandrar vidare till Plettenberg Bay, en badort med vita sandstränder och skogklädda berg i bakgrunden. Vi fortsätter vår resa till den pittoreska staden Knysna, dit vi kommer sent på eftermiddagen. Under resten av dagen har du möjlighet att utforska staden i din egen takt.
Dag 12
Garden Route. Med färja till Knysna Heads och färd med fyrhjulsdriven buss till naturreservatet Featherbed
Garden Route är känt för det varierade landskapet, djurlivet och vegetationen. Rutten går från kusten i Mossel Bay till Plettenberg Bay i öst. Denna morgon tar vi färjan till Knysna Heads och naturreservatet Featherbed. När vi är framme kör vi upp på den höga udden med fyrhjulsdriven buss. På vägen stannar vi till vid utsiktspunkterna, så det finns många möjligheter att uppleva och fotografera den spektakulära naturen. Vår guide känner väl till områdets historia, flora och fauna. Vi äter lunch på en utomhusrestaurang under trädens kronor. Eftermiddagen disponerar du fritt: du väljer själv om du bara vill ta det lugnt på hotellet eller njuta av området.
Dag 13
Garden Route. Oudtshoorn, droppstensgrottorna Cango Caves, Swellendam

Vi checkar ut från hotellet och fortsätter vårt sydafrikanska äventyr längs Garden Route. Vi tar vägen via det magnifika Outeniqua-passet för att åka till Oudtshoorn, den stad som är ledande inom strutsavel. Dagens första stopp blir på en strutsfarm, där vi får en rundvisning och har möjlighet att äta lunch (ingår inte i priset). Efter lunch fortsätter vi till Cango Caves, några av världens mest kända droppstensgrottor.

Därefter fortsätter vi till Swellendam, som räknas som Sydafrikas tredje äldsta europeiska stad och är en kulturhistorisk pärla från 1746. Detta skulle definitivt ha varit ett självklart stopp om man inte 1974 hade beslutat att dra huvudleden rakt genom stadskärnan.

Dag 14
Swellendam. Cape Aghulas. Kapstaden och Taffelberget

Efter frukosten fortsätter vi till Cape Aghulas, som är Afrikas sydligaste punkt. Vi gör ett kort stopp här för att ta bilder.

Så snart vi har kommit fram till Kapstaden åker vi direkt upp till Taffelberget, stadens eget landmärke (om det finns tid). Här kan man ta en linbana upp till toppen (ingår inte i priset, endast om vädret tillåter). Därefter checkar vi in på hotellet där vi ska tillbringa de närmaste fyra nätterna.

Dag 15
Kapstaden. Stadsvandring och cykeltur
Livliga Kapstaden
I dag börjar vi med att utforska Kapstaden till fots. Vi ger oss ut på en stadsvandring och kommer först till Castle of Good Hope för att sedan fortsätta till Heerengracht och Adderley Streets, båda kända för sina monument, och fortsätter förbi Groote Kerk och Cultural Museum. Därefter promenerar vi genom Company’s Garden, som grundades av det tidigare holländska ostindiska kompaniet och ligger intill den sydafrikanska parlamentsbyggnaden. Här växer ett av världens äldsta päronträd, som planterades när parken grundades på 1650-talet. Vi avslutar turen med att gå genom det vackra, grönskande Greenmarket Square och slutligen ”det malayiska kvarteret”. På eftermiddagen sätter vi oss på cyklar och utforskar Green Point, en livlig förort till Kapstaden. Vi cyklar förbi den ikoniska fotbollsstadion som byggdes inför VM 2010 och gör ett kort stopp vid Victoria & Albert Waterfront, innan vi cyklar tillbaka till hotellet. Under resten av kvällen har du möjlighet att utforska Kapstaden på egen hand.
Dag 16
Kapstaden på egen hand. Möjlighet att göra utflykter till Vinlandet och Cape Point
Victoria & Alfred Waterfront, Kapstaden
Under hela dagen har du möjlighet att upptäcka Kapstaden på egen hand. Vi erbjuder två heldagsturer: till Vinlandet eller Cape Point. Du kan läsa mer om turerna efter dagsprogrammet. Utflykterna är valfria och betalas på plats. Tala med din reseledare om du är intresserad av någon av utflykterna.
Dag 17
Kapstaden. Kirstenbosch botaniska trädgård, vinprovning och kåkstad
Vinodlingarna vid Groot Constantia

Kirstenbosch botaniska trädgård brukar hyllas som en av världens största botaniska trädgårdar. En sak är säker: få kan överträffa Kirstenboschs storslagna läge med Kapstadens Taffelberg i bakgrunden. Efter besöket åker vi till Groot Constantia, en av Sydafrikas vingårdar, som ligger alldeles i närheten. Här får vi smaka på olika viner medan vi njuter av panoramautsikten över False Bay. Groot Constantia är bland annat känt för att leverera viner till Europas kungafamiljer. Dagens lunch är en härlig picknick på vingården (om vädret tillåter).

På eftermiddagen besöker vi en lokal kåkstad (township) i Kapstaden. Här får vi en påminnelse om den svåra apartheidtiden i Sydafrika, men får också uppleva hur olika projekt har skapat förutsättningar för ett bättre liv för invånarna. Efter detta tankeväckande besök återvänder vi till hotellet. Vi äter en avskedsmiddag tillsammans innan vårt sydafrikanska äventyr tar slut i morgon.

Dag 18
Hemresa
Vi checkar ut från hotellet och påbörjar vår hemresa.
Dag 19
Hemkomst

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
6 098 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg med mellanlandning
 • Flyg Kapstaden – Stockholm med mellanlandning
 • Inrikesflyg Durban–Port Elisabeth
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 4, 5, 12 och 17
 • Middag dag 2, 4, 5, 6, 7 och 17
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 6 % av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker och måltider utöver de ovannämnda
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 100 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Ta gärna med

Resan omfattar lätta vandrings- och cykelturer, så ta med skor/stövlar som är bra att gå i och kläder som passar för aktiva dagar i det fria. Tänk på att temperaturen kan svänga en del: dagarna är varma och nätterna kyliga. Vi rekommenderar även solkräm, solglasögon och keps/solhatt – samt kikare och kamera.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Läs mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: http://www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 2 998:–
4 dagars kultur, shopping, gastronomi och vacker kultur i Kapstaden
Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan Kapstaden beskrivas. Med Atlantens mäktiga vågor, det 1000 meter höga Taffelberget och den natursköna Kaphalvön som pricken över i, kan Kapstaden slå de flesta storstäder i en skönhetstävling. Och så finns här massor med historiska sevärdheter, förträfflig shopping, läcker mat, goda viner och praktfulla stränder.
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan tre hotell:

Inn on the Square
Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på https://www.onomohotel.com/en/hotel/6/onomo-hotel-cape-town-inn-on-the-square

Pris 
2 998:– per person i delat dubbelrum på Inn on the Square

Tillägg för enkelrum
1 848:–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Ett bra hotell som ligger i Sea Point, bara ett par minuter i taxi från Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligtvis de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett Radisson-hotell, bl.a. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:- per person i delat dubbelrum på Radisson Blu Le Vendome

Tillägg för enkelrum
7 578:-

Winchester Mansions
Härligt 4-stjärnigt hotell på strandpromenaden Sea Point. Det eleganta hotellet ligger precis vid Atlantkusten, endast några få minuter till fots från den berömda Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurang Harveys, serverar välsmakande sydafrikansk mat. Den som vill kan koppla av i hotellets swimmingpool och den som känner sig mer aktiv kan söka sig till wellnesscentret.

Läs mer på www.winchester.co.za

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:– per person i delat dubbelrum på Winchester Mansions

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Utflykter
I Kapstaden kan du delta i en rad olika utflykter. Du kan läsa mer och boka på vår engelskspråkiga sida: 
Utflykter i Kapstaden

Vi uppmärksammar att reseförlängningen är utan reseledare. 

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
5 998:–

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

 

Tillägg för uppgradering av hotell
2 998:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
6 748:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

 

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 4 out of 5 by from Upplevelserika! Massor av djur och natur, mestadels bra boende, bra planering med lagom täta pauser. Dock väl långa resdagar, både dit-och-hem och mellan de olika boendena. Vistelsen i Durban rätt onödig... att vara i en sådan förmodligen härlig stad och bara "få" röra sig fram och tillbaka på strandpromenaden frustrerar. Hade varit bättre med mer tid för safari. En natt i det fantastiska Tsitsikama hade varit önskvärt, kanske i stället för den ena natten i Durban. Genomgående hade jag önskat lite mer tid att "bara vara", sitta och njuta av folklivet, ta en fika i lugn och ro. Våra sydafrikanska guider och chaufförer var fantastiska!
Date published: 2016-10-31
Rated 5 out of 5 by from Innehållsrik och spännande rundresa i ett fascinerande land! Resan överträffade våra från början höga förväntningar. Vi har haft ett variationsrikt och väl organiserat program med massor av fina och minnesvärda upplevelser. Möten med djur, vacker natur, intressanta människor och miljöer plus lagom ansträngande aktiviteter har fyllt dagarna. Katarina är en suveränt duktig reseledare i absolut toppklass! Även den lokala guiden Cyril och chaufförerna ger vi högsta betyg och det gäller även standarden på mat, boende och transportfordon. Vi rekommenderar varmt andra att göra denna resa!
Date published: 2016-12-08
Rated 5 out of 5 by from En innehållsrik resa En innehållsrik och intressant resa där vi fick se och uppleva många olika delar av Sydafrika, både natur, djur och städer. Krugerparken var en speciell upplevelse, både boendet och safariturerna. Vi hade tur som fick se många olika djur. En särskild höjdare var de lejon vi såg på nära håll. Våra guider, Cyril och Catarina, var kunniga, pålästa, trevliga och utomordentligt bra. Vi fick veta massor om djur, natur, landets historia, det politiska läget mm. Besöket i Swaziland var också intressant. Programmet som helhet var bra och vi fick en bra helhetsbild av landet. Båtturen på Jozinisjön skulle dock kunna utgå, den tillförde ingenting. Vår grupp bestod av 20 st, vilket var en lagom storlek. Dessutom var det en väldigt trevlig och kul grupp som fungerade bra ihop.
Date published: 2016-12-11
Rated 4 out of 5 by from En intensiv resa med massor av upplevelser Vi fick en oförglömlig och trevlig resa med helt fantastiska guider – en svenska gift med en sydafrikan och bosatt i Sydafrika sedan 10 år och en inhemsk guide från Kapstaden. Deras berättelser under de långa bussresorna var den stora behållningen. Resan innehåller oerhört mycket. Sydafrika är stort och det är mycket att se. Hotell, attraktioner och utflykter var av hög klass. En oförglömlig resa, men man ska komma ihåg att det inte är en viloresa. Sen ankomst till hotellen och tidig avresa till nästa plats.
Date published: 2016-12-27
Rated 4 out of 5 by from Spännande och omtumlande resa. Vi hade två bra guider.Cyril vår lokala guide var fantastisk och gjorde det mesta av jobbet, tyvärr blev inte allt på svenska. Det blev ganska mycket bussresa, därför hade det varit önskvärt att hoppa ett par mindre bra stopp för lite mer egen tid. Båttur på Jozinisjön och besök på strutsfarm kan man absolut stryka. Guidade promenader och cykelturer jättebra. Det är mycket fattigdom, man vågade inte röra sig så fritt som jag hade hoppats, men vi fick ändå uppleva fantastiskt mycket.
Date published: 2016-12-09
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk och innehålsrik resa Vår resledare Lena och den lokala guiden Cyril och gjort den här resan oförglömlig med sitt stora kunnande och vilja att dela med sig av sina kunskaper på ett enkelt och roligt sätt. Bra boenden och omväxlande program. Det som kommer att stanna kvar i minnet för alltid är dagarna då vi var på safari, både i Krügerparken och i Swaziland. Vi var mycket tacksamma för rådet att ha varma kläder med oss för de kom väl till pass vid de tidiga och sena kvällspassen i Krügerparken.
Date published: 2016-11-05
Rated 5 out of 5 by from Mycket intressant resa, många härliga upplevelser. En mycket intressant resa, vi hade tur att vara en liten grupp (12 resenärer) och vår reseledare Lena Ström var mycket inspirerande, kunnig och delade med sig av sitt kunnande till oss varje dag, vi fick lära oss mycket om Sydafrika, både om naturen, floran, faunan, politik och historia. Vi fick härliga föreläsningar i bussen varje dag. Servicen från reseledaren Lena och guiden Cyril var toppen.
Date published: 2016-11-03
Rated 5 out of 5 by from Underbar resa med många fina upplevelser Mycket spännande resa med många fantastiska upplevelser och intryck. Mycket intensiv och aktiv resa trots långa bussturen mellan varven. Viktigt att vara inställd på att det är en äventyrsresa med många tidiga morgnar och mycket vandring och andra aktiviteter. Hade gärna tillbringat ytterligare ett dygn i Krugerparken. Helt fantastiskt.
Date published: 2017-01-07
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ZARTR12ASE