Sydafrika på Zebra Lodge

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med till Albatros egen safarilodge och upplev Big Five-safari, historiska Pretoria och kåkstaden Soweto

Bara en timmes färd från Johannesburg ligger Albatros egen safarilodge; 3-stjärniga Zebra Country Lodge. Här finns en pool, poolbar, restauranger och självklart en sydafrikanska boma, ett område där middagen serveras runt en lägereld under bar himmel. I priset för resan ingår halvpension, en safariutflykt, en naturvandring samt ett spännande besök i Pretoria och Soweto. Dessutom kan du boka ett antal utflykter i området. Du kan bland annat följa med på flera safariutflykter, rida på hästar i de fridfulla omgivningarna eller besöka diamantgruvan där ”Afrikas stjärna” hittades. Det här är en resa med utrymme för både avkoppling och äventyr.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Gruppresa, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Dag 3 Safari i Dinokeng viltreservat
Dag 4 Naturvandring
Dag 5 Shoppingtur till Pretoria
Dag 6–8 Möjlighet att välja olika utflykter
Dag 9 Besök i Soweto och hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge ligger i ett helt malariafritt område med olika boendeformer, från det ödmjuka Bush Lodge till det lyxigare Mountain Lodge får du här en autentisk Sydafrika-upplevelse. Varje lodge har sin egen swimmingpool med poolbar, restauranger, barer och naturligtvis en sydafrikansk ”boma”, där middagen serveras runt en öppen eld. 

I restaurangen serveras vällagade internationella rätter med allt från traditionella grill-rätter picknick-korgar med lokala delikatesser.

På lodgen kan du boka massage, samt en rad olika aktiviteter och utflykter, bl.a. kajak eller fisketurer i området. Här finns även en kulturby där du som gäst kan bekanta dig med de lokala kulturen och livsstilen. Jeep- och vandringssafarier kan arrangeras varje dag i omgivningarna, och man kan även boka helikopterutflykter. Här finns det en mängd möjligheter att få oförglömliga natur- och safariupplevelser. 

Zebra Stables

På Zebra Stables Lodge finns 20 eleganta suiter och en familjesuite som är utrustade med moderna faciliteter, bl.a. kaffe- och tekök, hårtork och takfläkt.  På lodge finns både en trevlig restaurang och bar, en swimmingpool med tillhörande bar samt två bomas, där man kan njuta av traditionella barbecues och ”bush dinners” under kvällshimlen.

Du kan läsa mer om Zebra Lodge här

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
12 998:–
Stockholm
12 998:–
Stockholm
12 998:–
Stockholm
12 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Pretoria

Vid ankomsten till Johannesburg kör vi nordösterut mot Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Här ger vi oss ut på en liten stadsrundtur i den hektiska sydafrikanska storstaden. Vi stannar bland annat till vid vackra Union Building där Sydafrikas regering håller till. Den halvmånefärgade byggnaden som uppförts i ljus sandsten är högt belägen med en storslagen utsikt över hela staden. Den 285 meter långa byggnaden stod färdig år 1913 och byggnadens två flyglar skulle symbolisera landets två befolkningsgrupper, engelsmännen och boerna. Den färgade delen av befolkningen skulle uppenbarligen inte representeras i regeringsbyggnadens symbolik.

Vi äter lunch (ingår inte i resans pris) antingen före eller efter besöket vid Union Building. Därefter har vi cirka en timmes körning framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet. Vid ankomsten till Zebra Lodge tilldelas vi våra rum och kan sedan koppla av resten av dagen. På kvällen avnjuter vi en välkomstmiddag.

Dag 3
Safari i Dinokeng viltreservat
Vi hälsar på de lokala familjerna...!

När vi har fått en god natts sömn efter den långa resan ska vi på morgonen stifta bekantskap med Sydafrikas vilda natur under en spännande game drive. I närheten av Zebra Lodge ligger Dinokengs game reserve, som var det första reservatet i provinsen Gauteng. Utöver Big Five som omfattar elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard hittar man även gepard, brun hyena, giraff och ett stort antal klövdjur samt fåglar i reservatet.

Dagens game drive ingår i resans pris. Om du får mersmak kan du under veckan följa med på en eller flera safariutflykter bland reservatets vilda djur. Transport till och från lodgen ingår i resans pris.

Dag 4
Naturvandring
Tid till en eftermiddagslur

Dagen inleds med ett spännande alternativ till safari i fyrhjulsdriven bil. Under en två timmar lång vandring går vi runt i närområdet och upplever naturen i ett något mindre format. Här kan man bland annat lära sig mer om insekter, växter och träd.

Dag 5
Shoppingtur till Pretoria
Souvenirer i långa banor

Idag kör vi in till Pretoria där man med fördel kan lägga tiden på shopping. Pretoria rymmer allt från shoppingcentra till små antikbutiker och det finns något för varje tycke och smak. Reseledaren hjälper gärna till med förslag till intressanta platser. Utflykten ingår i resans pris.

Dag 6–8
Möjlighet att välja olika utflykter
Högt uppe i luften

Under din vistelse har du möjlighet att följa med på olika utflykter som du själv väljer. Du kan självklart också välja att koppla av på lodgen vid poolen.

Utflykter och aktiviteter

Här följer en överblick över de olika alternativen och priserna.

Big Five-safari i Dinokeng viltreservat

I närheten av Zebra Lodge ligger Dinokengs game reserve, det första Big Five-reservatet i provinsen Gauteng. Under veckan kan du anmäla dig till en eller flera safaris i reservatet. Transport till och från lodgen ingår i resans pris. Åldersgränsen för Safari Dinokeng game reserve är tre år, men vi rekommenderar att barnet är minst fem år när han eller hon är med på en safari.

400 ZAR per person

Utflykt i solnedgången

I solnedgången ger vi oss ut på en stämningsfull tvåtimmarskörning i Zebra Lodge-reservatet. Under utflykten kan du se zebror, antiloper och andra djur. Längs vägen stannar vi självklart för en sundowner.

170 ZAR per person

Ridning

Du kan ge dig ut på en ridtur på en av de många hästarna som varje dag rör sig fritt runt det 400 hektar stora området, och här kan du fullt ut njuta av de fridfulla omgivningarna.

250 ZAR per person

Stjärnspaning

Den begränsade mängden ljus gör den afrikanska natthimlen till en imponerande syn och en väldigt speciell upplevelse efter en händelserik dag.

400 ZAR per person

Bushwalk

Följ med på en två timmar lång vandring med lokalguide som tar oss med ut i bushen. Upplev bland annat det unika fågellivet runt våtmarker och floder samt insekter, växter och träd.

170 ZAR per person

Linbana över Muningiravinen

Om du tillhör den äventyrslystna sorten kan du prova på en tur med linbanan över Muningiravinen. Totalt fyra kablar löper över ravinen 80 meter upp i luften. Turen är 1,5 kilometer lång.

800 ZAR per person

Utflykt med fyrhjulig motorcykel

På en fyrhjulig offroad-motorcykel (även kallad för ATV eller quad) kan du köra genom det sagolika 150 hektar stora området längs Elandfloden. Utflykten går genom den tätbevuxna bushen, savannen och våtmarker.

800 ZAR per person

Utflykt till Cullinan diamantgruva

Under den här utflykten, som varar cirka två timmar, får du en inblick i historien om den berömda Cullinan-diamantgruvan. Gruvan kommer från 1902 och är framför allt känd för världens största diamant, Cullinan-diamanten som hittades här år 1905. Diamanten delades i mindre delar varav den största är känd under namnet Afrikas Stjärna. Vi gör en rundvandring i gruvan och lär oss mer om hur man letar efter och hittar diamanter. Vi äter lunch på en härlig restaurang i den trevliga närbelägna staden. (Ingår ej)

450 ZAR per person

Dag 9
Besök i Soweto och hemresa
Soweto

Vi lämnar Zebra Country Lodge och beger oss till Johannesburg varifrån vi ska resa hem. Joburg, som Sydafrikas största stad kallas i folkmun, har över sex miljoner invånare. Staden påminner om en amerikansk storstad med en det karakteristiska affärskvarteret med höga skyskrapor i mitten som långsamt planas ut och går över i låga förorter. Joburg är centrum för världens diamant- och guldhandel.

Vi avlägger besök i det ökända området Soweto för an få en inblick i vardagslivet här. Efter en lång och grym historia som startade 1944 är Soweto idag full av paradoxer. Men allt är inte negativt och det har hänt väldigt mycket sedan polisen år 1976 mejade ner strejkande skolelever. Idag sjuder Soweto av kreativitet och förnyelse och är en smältdegel för konst, musik, teater och poesi.

Tidig kväll kör vi till flygplatsen i Johannesburg för att flyga hem igen.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 12 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2.498,- (11/9 & 2/10)
1.748,- (23/10 - 13/11 - 27/11)
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg med mellanlandning
 • 7 nätter på Zebra Country Lodge
 • Utflykter enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Besök i Pretoria
 • Besök i Soweto
 • Shoppingutflykt i Pretoria
 • Naturvandring
 • 1 Big Five Game Drive
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker och måltider utöver redan nämnda
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 400 ZAR per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
Safarivandringar
Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 8 år att följa med på safarivandringarna.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

På resan ingår lätta vandrings- och cykelturer så packa med skor eller kängor som är bra att gå i, och kläder som passar aktiva dagar i det fria. Tänk på att temperaturen kan skifta mellan varmt på dagen och kallt på natten. Solkräm, solglasögon och en hatt samt kikare och kamera rekommenderas också.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

 

Deltagerantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika:

www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Du kan läsa mer om lodge på https://zebralodge.com/

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18ZARTR43ASE0210