Sydkoreas höjdpunkter

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Seoul, Gyeongju och Busan: modernitet, tradition, vackra landskap och stämningsfulla tempel

Äventyret väntar i Ostasiens pulserande storstad, Seoul. Här bär gamla traditioner den moderna kulturen och hypermodern arkitektur trängs med tempelrökelse och doftande matbodar. Längs vägen stiftar du bekantskap med det läckra koreanska köket och du lär dig bland annat att tillaga den koreanska nationalrätten kimchi. Ett besök vid den demilitariserade zonen vid gränsen mot Nordkorea ger ett perspektiv till upplevelsen. I Seoul kan du välja att utforska staden på egen hand eller boka vårt utflyktspaket.

Vid Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande guide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydkoreansk won, amerikanska dollar

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Seoul, Sydkorea
Dag 2 Ankomst i Seoul, Sydkorea. Incheckning på hotellet och välkomstmiddag
Dag 3 Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, kimchi-museum och kimchi-kurs, Seoul-tornet (utflyktspaket)
Dag 4 Seoul. Stadsrundtur med kejsarpalatset Gyengbok, det nationella folkloremuseet, Bukchon Hanok-orten, Gwangjang-marknaden och kyrkobesök (utflyktspaket)
Dag 5 Seoul – Mount Seorak. Besök i Mount Seorak nationalpark
Dag 6 Mount Seorak – Punggi – Geyongju. Jumunjin fisk- och skaldjursmarknad, besök i Jeonggangwon med tillagning av Bibimbap-lunch, besök på ginsengmarknad och vackra
Dag 7 Geyongju. Tempel och natur i en vacker förening
Dag 8 Gyeongju – Busan - Seoul. Stadsrundtur i Busan med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kyrkogården, Busan-tornet och Gukje-marknaden, tåg till Seoul
Dag 9 Hemresa
Dag 10 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Seoul, Sydkorea
Vi flyger från Stockholm mot Seoul i Sydkorea.
Dag 2
Ankomst i Seoul, Sydkorea. Incheckning på hotellet och välkomstmiddag

Efter passkontroll och bagageutlämning möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som följer med er och ert bagage till hotellet. Nu har ni kommit fram till huvudstaden Seoul, som med fler än 12 miljoner invånare är en av världens största metropoler. Här finns allt från lyxiga affärskvarter med skyskrapor i stål och glas med mer ödmjuka traditionella kvarter till ett rikt nöjesutbud och stora marknader som säljer allt från antikviteter till färsk fisk. Staden är väldigt hektisk men det går att hitta små oaser av upphöjt lugn genom ett besök i flera hundra år gamla palats och tempel, eller i någon av stadens parker.

Tid för avkoppling på hotellet innan det är dags för välkomstmiddag.

Dag 3
Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, kimchi-museum och kimchi-kurs, Seoul-tornet (utflyktspaket)
Idag inleder ni era äventyr med ett besök vid den demilitariserade zonen. Vapenstillestånden mellan Syd- och Nordkorea skrevs under år 1953 men de två länderna har aldrig formellt slutit fred, och därför är den 38:e breddgraden inte en gräns utan en linje för vapenstillestånd. Detta innebär att Nord- och Sydkorea formellt fortfarande ligger i krig med varandra. Men det finns absolut ingen anledning att oroa sig för säkerheten. Längs vägen får ni information om vad ni får och inte får göra i samband med besöket. Vid Återföreningsbron kontrolleras era resedokument innan ni fortsätter till en av de underjordiska tunnlarna som grävdes ut i Nordkorea på 1960- och 1970-talen. Syftet var att utföra ett överraskningsangrepp mot Sydkorea genom att skicka trupperna genom ett väl utvecklat nätverk av tunnlar. Tunnlarna upptäcktes av en slump och idag går det att ta sig in i var och en av dem. Vid tunnel nummer tre finns det dessutom ett väldigt spännande museum som berättar om relationen mellan Nord- och Sydkorea, och ni får se en kort film om hur tunnlarna uppstod. På vägen tillbaka till Seoul stannar ni vid Dorasan Station varifrån det dagligen avgår tåg till Nordkoreas huvudstad Pyongyang. En symbolisk avgång eftersom tåget inte tar med några passagerare! Lunch ingår längs vägen. Väl tillbaka i Seoul strosar ni längs Insadong antikgata och fortsätter sedan till Kimchigan Museum, ett museum helt dedikerat till den koreanska nationalrätten kimchi, en blandning av jästa grönsaker där huvudingrediensen är kinakål och chili. På museet får vi veta allt om denna rätt och vi ska även själva lära oss att tillaga den. Dagen avrundas med en utflykt till Seouls landmärke, det 236 meter höga Seoul-tornet varifrån vi har en imponerande utsikt över miljonstaden.
Dag 4
Seoul. Stadsrundtur med kejsarpalatset Gyengbok, det nationella folkloremuseet, Bukchon Hanok-orten, Gwangjang-marknaden och kyrkobesök (utflyktspaket)
Ni besöker det gamla kejsarpalatset Gyeongbok. Palatset, som byggdes år 1395, är en stark symbol för staden och ger samtidigt en inblick i landets turbulenta historia de senaste 600 åren. Palatsområdet raserades nästan helt i samband med upprepade japanska invasioner och under Koreakrigen 1950-53 ödelades stora delar. Idag är det runt 40 hektar stora området restaurerat och har idag återfått sin ursprungliga form. Vi besöker även det närbelägna nationella folkloremuseet och får en liten inblick i landets historia från kejsarrike och fram till den sista japanska belägringen år 1910. Efter det ger ni er ut på en promenad i Bukchon Hanok som är en traditionell koreansk landsort som ligger mitt i Seoul. Landsorten är väldigt välbevarad och ger en god bild av hur livet i Korea tedde sig för 600 år sedan under Joseon-dynastin. Den koreanska traditionella orten var klanbaserad och bestod av många smala gator och hanoks, ett begrepp som används för att beskriva traditionella koreanska hus där husets positionering gentemot omgivningen har en avgörande roll. Efter det besöker ni en av Asiens mest spännande marknader. Gwanjang-marknaden har funnits i över 100 år och är idag en av Koreas största traditionella marknader med allt från kvalitetssiden i metervara, sänglinne och en uppsjö av handgjorda varor och souvenirer. Vintageklädavdelningen med second-hand-kläder har blivit väldigt populär, framför allt bland den yngre delen av befolkningen. Missa inte de många små matbodarna som serverar goda, färska specialiteter. Ni avrundar dagen med ett besök i en av Seouls många kyrkor. Kristendomen är väldigt utbredd i Sydkorea och centrerad runt de två huvudriktningarna protestantismen och katolicismen.
Dag 5
Seoul – Mount Seorak. Besök i Mount Seorak nationalpark
Ni lämnar Seoul och kör till Mount Seorak nationalpark, som innebär en körtid på cirka fyra timmar. Ni äter lunch längs vägen och kommer fram till parken tidig eftermiddag. Mount Seorak, även kallat för Seoraksan, är Sydkoreas tredje högsta berg. Den högsta toppen heter Daecheongbong och slutar hela 1 708 meter över havet. Nationalparken sträcker sig över ett område på 400 000 kvadratkilometer och rymmer en uppsjö av imponerande klippformationer, täta skogar, ett rikt djurliv, varma källor och uråldriga tempel från Shilla-perioden. Ni utforskar parken och tar linbanan hela vägen upp till toppen, tll en utsiktsplats som heter Kwongeumseong-fästningen. Här besöker ni ett av de gamla templen, Shinhungsa-templet. Efter att ha tillbringat några härliga timmar med att utforska parken körs ni till ert hotell varpå resten av kvällen är vikt för avkoppling och egna äventyr. 
Dag 6
Mount Seorak – Punggi – Geyongju. Jumunjin fisk- och skaldjursmarknad, besök i Jeonggangwon med tillagning av Bibimbap-lunch, besök på ginsengmarknad och vackra
Efter frukost besöker ni först Jumunjin fisk- och skaldjursmarknad. Här får ni en spännande inblick i hur man handlar med fisk och skaldjur. Efter det fortsätter ni vidare genom Sydkoreas centrala del. Ni kommer fram till Jeonggangwon-centret, ett kulturcenter som upprätthåller och lyfter fram den koreanska kulturen. Här introduceras ni för nationalrätten med det roliga namnet Bibimbap. Ni får själva tillaga rätten och äta den till lunch. Efter det fortsätter ni vidare mot Gyeongju. Här passerar ni några av landets nationalparker på er väg från den västra till den östra delen av den koreanska halvön. Ni stannar i den lilla staden Punggi som är känd för sin odling av och handel med ginseng i alla dess former. Kineserna och koreanerna var de första som upptäckte ginsengens välgörande egenskaper. I Korea har ginseng använts för att bota sjukdomar i över 5 000 år, och ett dagligt intag sägs inte bara ljusa upp sinnet och förlänga livet, utan även ha potenshöjande effekter. Marknaden i Punggi, som är en av världens största, lockar till sig besökare från hela världen och är en upplevelse utöver det vanliga. Ni fortsätter genom det vackra landskapet och kommer fram till Sydkoreas stolthet, Gyeongju.
Dag 7
Geyongju. Tempel och natur i en vacker förening
Koreanerna har all rätt att vara stolta över Gyeongju-området som de beskriver som ett historiskt och kulturellt friluftsmuseum. De flesta av de historiska fynden och ruinerna kommer från den gamla Shilla-dynastin som dominerade Korea i nästan 1 000 år. Dynastin hade under långa perioder Gyeongju som huvudstad. Hela dagen är avsatt åt att utforska detta centrum för koreansk kultur. Ni inleder med Gyeongju nationalmuseum och Tumuliparken. Här besöker ni en gravkulle och äter sedan lunch vid Bulguksa-templet, som finns upptaget på UNESCOs världskulturarvslista sedan 1995. I området bakom templet ligger grottan Seokguram som även den finns med på UNESCOs lista, och som anses vara kronan på verket bland Shilla-dynastins många byggnationer. Det räknas även som ett av de viktigaste buddistiska monumenten i hela det nordasiatiska området. Efter det är det dags för egna äventyr och middag. Ett besök på matmarknaden mittemot Gyeongju centralstation kan rekommenderas. På kvällen ska ni till Anabji-dammen varifrån många av de största fynden som ni sett på nationalmuseet kommer.
Dag 8
Gyeongju – Busan - Seoul. Stadsrundtur i Busan med Haedong Yonggungsa-templet, FN-kyrkogården, Busan-tornet och Gukje-marknaden, tåg till Seoul
Idag går turen tillbaka till Seoul med besök i storstaden Busan på vägen. Haedong Yonggungsa-templet är den första anhalten på stadsrundturen i Busan. Templet skiljer sig från övriga tempel i Korea på grund av att det ligger på en klippavsats ovanför det stormande havet. Merparten av de koreanska templen ligger vanligtvis uppe i bergen. Efter det besöker ni stadens stora FN-kyrkogård där stupade soldater från Koreakrigen ligger begravda. Platsen är inte en av de mest uppmuntrande men den ger en intressant inblick i krigens omfattning. Efter kyrkogården kör ni till Yongdusan-parken där stadens landmärke, det 118 meter höga Busan-tornet, ligger. Ni ger er upp i tornet för att uppleva den stora staden lite från ovan. Det sägs att man vid klart väder kan se Japan i horisonten. Ni avrundar stadsrundturen på den stora Gukje-marknaden, en av Koreas största och mest berömda, och där man kan hitta allt man vill ha och lite till. Efter det körs ni till tågstationen varifrån ni tar tåget till Seoul, en utflykt på cirka tre timmar. Ni körs till hotellet och kan sedan tillbringa den sista kvällen i Seoul på egen hand.
Dag 9
Hemresa

Efter en oförglömlig resa lämnar ni hotellet och kör mot flygplatsen för att sätta er tillrätta på flyget hem igen.

Obs! Vid några av avgångarna infaller hemresan först dag 10. I det fallet är hela dag 9 vikt åt aktiviteter på egen hand, med övernattning på hotellet i Seoul.

Dag 10
Hemkomst
Obs! Vid några av avgångarna infaller hemresa och hemkomst dag 10. I så fall är inte alltid frukosten dag 10 inkluderad, eftersom ni kör till flygplatsen tidigt på morgonen. 

Prisinformation

Barnpris

Barn under 12 år som reser tillsammans med två fullt betalande vuxna får 3 000 kr i rabatt.

Priset inkluderar
 • Lokal engelsktalande guide under utflyktsdagar
 • Flyg Stockholm till Seoul t/r med mellanlandning
 • Tåg Busan till Seoul
 • Boende på tre- och fyrstjärniga hotell i delat dubbelrum
 • Alla nämnda utflykter och inträden dag 5-8
 • Övriga transporter som anges i programmet
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 5-8
 • Välkomstmiddag dag 2
 • Skatter och avgifter

OBS: Utflykterna samt transfers genomförs tillsammans med andra resenärer.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Seoul utflyktspaket
 • Personliga förnödenheter samt drycker till maten 
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Exempel på hotell på resan

Seoul: Aventree Jongno / IBIS Insadong / Venue G. Alla är 3-stjärniga hotell.

Mt. Seorak (det kan förekomma att övernattningen sker i närliggande Gangneung eller Sokcho): Kensington Stars Hotel (Mt. Seorak) / Value Hotel Gangneung / Ramada Sokcho / The Class 300 / Hanwha Resort Sorano. Alla är 4-stjärniga hotell.

Gyeongju: Gyeongju Commodore Hotel / Kolon. Alla är 4-stjärniga hotell.

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs oavsett antal deltagare.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Mer om Sydkorea

Här kan du läsa mer om Sydkorea och om vaccinationer, tidsskillnad, klimat osv. https://www.albatros.se/resmal/asien/sydkorea 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from Bra blandning av sevärdheter och god mat Väldigt bra upplägg på resan och särskilt luncherna som innebar att man verkligen fick prova på alla olika lokala rätter. Bra blandning mellan programlagd tid samt tid på egen hand.
Date published: 2018-10-28
 • y_2019, m_3, d_19, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_KRIRT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

KRIRT02ASE