Toronto och Niagarafallen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med och bli förälskad i staden vid Lake Ontario.

Toronto - storstadspuls och småstadscharm. Skyhöga CN Tower med vackra vyer över Lake Ontario, vintageshopping i bohemiska Kensington Market och ett veritabelt smörgåsbord av restauranger med smaker från världens alla hörn. I Toronto hittar du nämligen inte bara Little Italy – här finns även Little Portugal, Little India, Chinatown och Koreatown. Bon Appetit…! 

På den här resan har du gott om tid att utforska härliga Toronto och dessutom ger vi oss ut på en båttur till Niagarafallen – den som vill kan boka en flygtur över de brusande fallen. Om du vill plussa med ännu mer naturupplevelser ska du såklart följa med på vår kryssning runt de 30 000 öarna i Georgian Bay.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Kanadensisk dollar

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Toronto
Dag 2
Toronto. Stadsrundtur på förmiddagen, CN Tower och tid på egen hand
Dag 3
Niagarafallen, vinprovning och möjlighet till helikoptertur över vattenfallen
Dag 4
Möjlighet till utflykt till Midland eller dagen på egen hand
Dag 5
Toronto. Stadsvandring och tid på egen hand
Dag 6
Toronto. Hemresa
Dag 7
Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Toronto
Kanadas flagga med lönnlövet är från 1965

Vi flyger från Stockholm och kommer fram till Torontos internationella flygplats Pearson, uppkallad efter
den kanadensiske statsmannen och diplomaten Leaster Pearson, som vann Nobels fredspris år 1957 för sitt FN-arbete med att lösa Suezkrisen. Han blev senare kanadensisk premiärminister. Under hans styre införde Kanada bland annat offentlig sjukvård, möjlighet till studielån och inte minst den karakteristiska flaggan med lönnbladen som år 1965 ersatte den gamla flaggan där Storbritanniens Union Jack fanns med.

Toronto har Kanadas största och mest spännande stadskärna med årliga festivaler, museer, gallerier och teatrar som konkurrerar med världens bästa. Toronto är ledande inom områden som handel, finans, teknik, underhållning och kultur. Stadens stora andel immigranter från hela världen har även gjort den till en av världens mest mångkulturella städer.

Efter ankomsten kör vi till hotellet och utifrån ankomsttid kommer vi tillsammans med reseledaren att kunna kika runt lite i området runt hotellet. Vi tillbringar kvällen på egen hand.

Dag 2
Toronto. Stadsrundtur på förmiddagen, CN Tower och tid på egen hand
Toronto är en av de mest mångkulturella städerna i världen

Toronto är ursprungligen en kolonialstad som har vuxit fram som en världsstad i samma klass som New York. Precis som New York är Toronto en smältdegel av världens alla kulturer, och genom tiderna har immigranter från alla kontinenter slagit sig ned här. Detta har resulterat i en sjudande storstad som inte bara är mångkulturell när det gäller dess invånare, men som även har hittat sin plats på den internationella konst- och kulturscenen. Oavsett om du står på världens högst belägna utsiktsplattform i tv-och radiotornet CN Tower eller betraktar vattenmassorna vid Niagarafallen är det en sak som är säker: Toronto med omnejd bjuder på storslagna upplevelser. 

Toronto har en etnisk mångfald utöver det vanliga. Här finns hela fem Chinatotown, ett Little Italy,  ett Little Italy, ett Little Portugal och indiska Gerrard Bazaar. Med andra ord ryms hela världens kök i en och samma stad. Och givetvis finns det gott om shoppingmöjligheter. Fantastiska Eaton Centre har flera våningsplan och rymmer fler än 320 olika butiker och 17 biografer. Den som föredrar konstscenen kan besöka konstmuseet Art Gallery of Ontario som rymmer världens största samling verk av den brittiske skulptören Henry Moore. Den sportintresserade kan avlägga ett besök på Hockey Hall där man bland annat ställer ut en autentisk kopia av ishockeylaget Montreal Canadiens omklädningsrum. Det här är en stad som har mycket att erbjuda. Reseledaren tar med oss på en liten förmiddagsutflykt till fots och med allmänna färdmedel. Räkna med cirka 20 kanadensiska dollar för transport, inträden och en förfriskning längs vägen. 

Vi avrundar dagens stadsrundtur vid Torontos landmärke, CN Tower. Tornet var i flera årtionden världens högsta fristående byggnad med hela 553,3 meter över havet, men kördes år 2010 om av den 828 meter höga skyskrapan Burj Khalifa i Dubai. Vi tar oss hela vägen upp till utsiktsdäcket som befinner sig cirka 330 meter över havet, och bjuder på en imponerande panoramautsikt. Härifrån ser vi bland annat stadens enorma basebollstadion Rogers Centre. Här huserar hemmalaget Toronto Blue Jays, och det går att se hela vägen bort till Lake Ontario.

Efter besöket i CN Tower har vi resten av eftermiddagen och kvällen på egen hand. Det finns alla möjligheter att kasta sig ut i ett kulinariskt äventyr med en enda serenad av kryddor, dofter och smakupplevelser på en av de tusentals exotiska restaurangerna som finns runt om i staden. Reseledaren hjälper gärna till med förslag på aktiviteter under dagen.

Dag 3
Niagarafallen, vinprovning och möjlighet till helikoptertur över vattenfallen
Niagarafallen

Idag vänder vi nästan söderut för att bege oss till de storslagna Niagarafallen som är ett av världens största och vackraste vattenfall. Niagarafallen är egentligen namnet på två städer, en i USA och en i Kanada, och på tre gigantiska vattenfall som skiljer de två städerna åt. Niagarafloden som utmynnar i det enorma vattenfallet markerar också den naturliga gränsen mellan den kanadensiska provinsen Ontario och den amerikanska staten New York. Vattenfallet består av två delar med ön Goat Island som skiljelinje: Horseshoe Falls på den kanadensiska sidan av gränsen och American Falls, som föga överraskande ligger på den amerikanska sidan. Därtill kommer det mindre vattenfallet Bridal Veil Falls. Vattnet från fallen kommer från de stora sjöarna Superior, Michigan, Huron, Erie och Ontario som utgör den största samlade mängden färskvatten på jorden. Överskottsvattenmassorna från sjöarna har under flera årtusenden långsamt banat sin väg mot Atlanten vilket har skapat ett massivt tryck vid Niagara, som idag används för att ta fram stora mängder hydroelektricitet. De tre fallen heter American Falls, Bridal Veil Falls och Horseshoe Falls och är obeskrivligt vackra. Vi ger oss ut på vattnet med Hornblower som låter oss komma nära vattenmassorna (regnkläder delas ut). 

Efter denna spektakulära syn och om vädret tillåter kan den som vill se vattenfallen från ovan. Du kan köpa till en helikoptertur som tar dig med över områdets vinmarker och givetvis även en sväng över de vackra vattenfallen. Helikopterturen tar nio minuter och bokas via reseledaren och betalas direkt på plats. Priset för denna upplevelse är 118 CAD/cirka 600 kronor.

I Niagara-on-the-Lake besöker vi en av områdets vingårdar. Här får vi en rundvisning och smakar på vinet innan vi återvänder till Toronto. 

När vi är tillbaka i Toronto tillbringar vi resten av dagen på egen hand.

Dag 4
Möjlighet till utflykt till Midland eller dagen på egen hand
Flatiron Building är en historisk kontorsbyggnad

Idag kan den som vill utforska Toronto på egen hand eller följa med reseledaren till Midland (ingår inte i resans pris). 

Vi lämnar Toronto för att bege oss norrut genom Muskoka-regionen till staden Midland som grundades år 1871 då Midland Railway anlade en ny järnvägsterminal. Staden ligger i den södra änden av Georgian Bay och här hittar vi över 30 000 öar och en kustlinje på cirka 2 000 kilometer. Regionen är väldigt vacker och omtalas ofta som den sjätte stora sjön. Vi ser oss om kring i Midland innan vi besöker Ontarios äldsta och första europeiska samhälle Sainte-Marie among the Hurons – en av Kanadas historiska platser, grundad år 1639 och som i tio år var huvudkvarter för det franska jesuit-folket Huron Wendat.  Idag är platsen ett levande museum som illustrerar samspelet mellan de franska och Wendat-nationerna. Vi får en unik inblick i det tidiga kanadensiska pionjärslivet under en guidad rundtur.

Vi avslutar vårt besök i Midland med en 2,5 timmar lång sightseeeingkryssning med fartyget Miss Midland som tar med oss ut bland Muskoka-Georgian Bays 30 000 öar. Härifrån går resan tillbaka till Toronto där vi tillbringar resten av dagen på egen hand.

Dag 5
Toronto. Stadsvandring och tid på egen hand
Se University of Torontos viktorianska arkitektur

Toronto kan med sin pampiga skyline med all rätt kallas för Kanadas Manhattan, men är ännu mer modernt, flottare och renare. Dagen bjuder på en stadsrundtur till bland annat universitetet och rådhuset varpå vi har tid på egen hand för shopping, fotografering eller för att strosa runt genom den vackra staden. I likhet med The Big Apple är Toronto en smältdegel av alla världens kulturer och invandrare med stora befolkningsgrupper från Kina och Indien, och till och med Skandinavien. Resultatet är en levande stad som i allra högsta grad har hittat sin plats på den konstnärliga och kulturella världsscenen. Toronto växte med stormsteg under bland annat den viktorianska eran och det finns många fantastiska byggnader från den tiden, exempelvis University of Toronto och det gamla rådhuset. På 1900-talet revs flera byggnader och ersattes av betong, men även om Toronto har sin beskärda andel av intetsägande byggnader så finns det tillräckligt med gotisk-inspirerad arkitektur för att staden kan passera som en övertygande ställföreträdare för New York i filmens värld. 

Dag 6
Toronto. Hemresa

Vi lämnar hotellet och beger oss till flygplatsen där flyget som ska ta oss hem igen väntar.

Dag 7
Hemkomst

Midland med sightseeing cruise

Du kan boka en utflykt till staden Midland i Muskoka-regionen med besök i Ontarios äldsta och första europeiska samhälle, Sainte-Marie among the Hurons, där vi bl.a. får en guidad rundtur. Därefter går vi ombord på sightseeing-båten “Miss Midland”, som tar oss på en 2,5 timmars kryssning på några av de vackraste vattenvägarna på norr halvklotet, nämligen Muskoka-Georgian Bays 30 000 öar. Utflykten ska bokas hemifrån, senast 60 dagar före avresa och genomförs vid minst 20 deltagare. 

Pris: 1 498:– kr per person

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Toronto  t/r (med mellanlandning)
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks, räkna med 20 CAD per person
 • Helikoptertur vid Niagarafallen cirka 118 CAD/600 kronor
 • Avgift för inresevisum till Kanada (eTA, cirka 7 CAD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Om du vill låsa din resväska behöver du ett så kallat TSA-lås. Bagaget kontrolleras av Transportation Security Administration på flyget till och från USA, och de har en universalnyckel som kan öppna TSA-lås. Om du har låst din resväska med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta gäller även inbyggda lås på resväskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och koffertrem. Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris. 

Mer om Kanada

Här kan du läsa mer om Kanada: https://www.albatros.se/resmal/nordamerika/kanada.
Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och om du behöver visum eller vaccination kan du läsa mer här. 

Före avresan

Pass

Passet ska vara giltigt minst sex månader efter hemresedatum. Barn, oavsett ålder, ska ha ett eget pass. Det räcker inte att stå med i föräldrarnas pass. Albatros behöver en kopia på ditt pass senast 14 dagar efter att du har gjort din bokning. Tänk för övrigt på att namnet på flygbiljetten måste överensstämma med namnet som står i ditt pass. Om namnen inte överensstämmer kan följden bli att du nekas inresa till Kanada och måste flyga hem för egen räkning. 

 I Kanada råder inte visumplikt för svenskar och övriga EU-medborgare för en vistelse i upp till 90 dagar.  Vid inresa får du automatiskt 90 dagars uppehåll om du har en giltig returbiljett. 

eTA – inresetillstånd till Kanada

Om du ska flyga till Kanada ska du senast 72 timmar före avresa ansöka om inresetillstånd på  https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 
Här får du ett första inresetillstånd och ett nummer som du ska skriva ut eller skriva ner och ta med på resan, eftersom flygplatsmyndigheten i både Sverige och Kanada kan kräva att få se det. Ett mindre belopp tillkommer, cirka 7 CAD, som betalas med kreditkort. Tillståndet gäller i fem år eller tills ditt pass har gått ut, om detta sker inom nämnda fem år. Om du reser tillsammans med barn som inte är dina egna eller om du och dina barn inte har samma efternamn ska du förutom eTA-tillståndet även ha ett särskilt tillstånd. Läs mer på http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp 

Handen på hjärtat

Information

Den nordamerikanska frukostkulturen är förhållandevis enkel jämfört med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i Kanada består av continental breakfast vilket brukar innebära kaffe/te, juice och toast med smör och marmelad. Det är inte heller ovanligt att frukosten serveras på papperstallrikar, eftersom det är många som gärna tar med sig maten och äter den på språng. 

Den nordamerikanska drickskulturen kan framför allt av oss skandinaver ses som ett irritationsmoment. För att du som resenär ska besväras så lite som möjligt brukar reseledaren ofta erbjuda sig att samla in dricks från hela gruppen, fördelad över de olika programpunkterna på resan. Du kan läsa mer om dricks och Albatros inställning här: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris 

Standardstorlek på dubbelsängar på kanadensiska hotell är vanligtvis cirka 190 cm x cirka 140 cm. Om ni vill ha två enkelsängar (vanligtvis cirka 190 cm x 80 cm) ska detta anges när resan bokas. 

Någon gång ska faktiskt vara den första! Oavsett hur välplanerat programmet är och hur mycket vi än har talat med lokalinvånarna, testat olika rutter, små restauranger och ja, helt enkelt kikat på varje detalj kommer vi att behöva göra ändringar längs vägen. Därför hoppas vi att våra nyfikna och beresta kunder har förståelse för att det inte alltid blir som vi först tänkt oss. Å andra sidan ingår ju detta i att resa, att få uppleva hur tid uppfattas på ett helt annat sätt i ett annat land eller hur servicen på en restaurang kan gå i snigelfart. Vi kommer att göra ändringar i programmet om vi hittar passande alternativ.

Frukost

Den nordamerikanska frukostkulturen är ganska enkel, om man jämför med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i Kanada och USA är så kallad ”continental breakfast”, vilket vanligtvis betyder kaffe/te, juice och rostat bröd med smör och marmelad. Det är inte ovanligt att man på hotell i Kanada och USA endast har hämtfrukost (i låda), eftersom många tar med sig frukost från hotellet.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor