Vackra Wien med André Rieu

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Wien med omnejd och var med när André Rieu och hans Johann Strauss Orchestra intar Wiener Stadthalle

Vi beger oss till Wien för att njuta av Österrikes eleganta huvudstad, och sist men inte minst – en oförglömlig konsert med André Rieu och hans berömda Johann Strauss Orchestra.  

Vi utforskar Wiens vackra omgivningar när vi äter middag på en traditionell heuriger, där vi njuter av god mat och österrikisk folkmusik. Vi besöker ett kloster i den berömda Wienerwald, provar österrikiska viner och ger oss ut på stadsrundtur genom centrala Wien.  

Resans höjdpunkt är en storslagen konsert med André Rieu, världsberömd för sina spektakulära konserter som blandar wienervalsens charm med dansant filmmusik och klassiska strofer från hans Stradivarius – ledsagat av en grandios orkester, en jublande publik och en oslagbar feststämning. 
 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg till Wien – Stadsrundtur i buss, hotell och middag
Dag 2 Guidad tur runt i centrala Wien och middag på en typisk wiener heuriger
Dag 3 Marknadsbesök på Naschmarkt, Schönbrunn, tidig middag och konsert med André Rieu
Dag 4 Wienerwald. Besök i klostret Heiligenkreuz
Dag 5 Tid på egen hand och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg till Wien – Stadsrundtur i buss, hotell och middag

Efter ankomst kör vi till Wien för att se staden och dess förträffligheter. Vi passerar bland annat statsoperan, Hofburg, museikvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet och Hundertwasserhaus. Vi avrundar vår stadsrundtur med Prater och det berömda pariserhjulet Riesenrad från 1897, som förevigats i Orson Welles-filmen ”Den tredje mannen” och UNO-staden där vi bland annat hittar FN:s huvudkvarter Vienna International Center. 

Sedan åker vi till vårt hotell där vi checkar in och äter middag.  
 

Dag 2
Guidad tur runt i centrala Wien och middag på en typisk wiener heuriger
Vid Belvedere-slottet

Under förmiddagen upplever vi mer av härliga Wien. Vi kommer bl.a. förbi domkyrkan Stephansdom, och vinterpalatset Hofburg och Spanska ridskolan, och i förlängning av denna, museiområdet med en stor del av de mest kända museerna i Wien. 

Vi får även tid att uppleva staden på egen hand. Du kan besöka ett av Wiens fina museer, exempelvis Belvedere med den stora Gustav Klimt-samlingen. Det är faktiskt världens största, och har höjdpunkterna från den gyllene Art Nouveau-stilen så som Kyssen och Judith. Eller kanske du hellre vill äta sachertårta på Hotel Sacher eller världens största wienerschnitzel hos Figlmüller? 

Slottet Belvedere - eller rättare sagt slotten - består av övre och nedre Belvedere, bägge ritade av den berömda barockarkitekten Johann Lucas von Hildebrand, uppförda i början av 1700-talet och anlagt i Belvedere-parken nära Wiens centrum som sommarresidens till prins Eugene av Savoyen. Därtill ligger ett par andra byggnader, bland annat orangeriet. Alla byggnader är några av de präktigaste museerna på jorden och med på UNESCOS världsarvslista.

Vi ska senare ska avnjuta en traditionell middag på en heuriger, smaka på det berömda vita vinet Grüner Veltliner från området och lyssna till österrikisk musik, på det folkliga sätt som man gör vid ett besök på en heuriger.

Dag 3
Marknadsbesök på Naschmarkt, Schönbrunn, tidig middag och konsert med André Rieu
André Rieu med sin Stradivarius från 1732

Vi startar efter frukost med att köra till Naschmarkt, den största öppna marknaden i Wien. Här finns det grönsaker, köksutrustning, kläder, skor och all världens mer eller mindre användbara saker. Därefter fortsätter vi till Schönbrunn, där du kan välja att ta en tur runt i slottsparken eller gå en tur in och se slottet Schönbrunn (entré inte inkluderat i resans pris).
 
Slottet Schönbrunn är sevärdheten i Wien med flest besökare varje år, och är väl värt ett besök! Slottet var sommarresidens för den kejserliga ätten Habsburg av Österrike, och de mest kända personligheterna som bott här är kejsarinnan Maria Theresia, berömd för sina 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans fru Sissi (Elisabeth av Österrike). En annan kunglighet var ärkehertigen (kronprinsen) Frans Ferdinand av Österrike, som sköts 28 juni 1914 vilket inledde första världskriget, och innebar kejsardömets fall. Napoleon I:s son Napoleon II tillbringade en tragisk barndom här efter faderns fängslande. Det sägs även att det var här som en femårig pojke från Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, framförde sin första konsert.

Efter detta har vi ilte tid på egen hand, innan vi återvänder till hotellet och äter en tidig middag och åker till Stadthalle, där vi ska uppleva André Rieu och hans kända Johann Strauss Orchestra.

André Rieu är holländare från Maastricht. Han är utbildad violinist men har sedan 1987 arbetat som dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester, Johann Strauss Orchestra, med vilka han turnerar världen runt. Tillsammans bjuder de på vackra föreställningar med populär musik från både opera och musikaler, kryddad med lokala toner, och vi får utan tvekan höra underbara österrikiska toner.

Dag 4
Wienerwald. Besök i klostret Heiligenkreuz
Klostret Heiligenkreuz från 1193

Idag kör vi ut till Wienerwald, det stora skogsområdet söder och sydväst om Wien. Vi befinner oss 30-40 kilometer utanför Wien, och här, mitt ute i det vackra skogsområdet, ligger klostret Heiligenkreutz från 1193. Cisternerorden förespråkade tystnad och stillhet, och därför byggdes klostret djupt inne i skogen. Idag bor cirka 80 munkar i klostret som revolutionerade världen med sin gregorianska körsång, som kom ut på CD och tog sig ända upp till första plats på världens hitlistor år 2008. Vi besöker klostret, och har vi tur får vi höra munkarna sjunga under en gudstjänst.

Vi besöker klostret, där det är en fantastisk stämning. Vi njuter av en kopp kaffe och platsens berömda kaka ”Klosterschnitte”, en lätt smördegskaka med vaniljkräm, vispgrädde och skogsbär.

Inte så långt från Heiligenkreuz ligger Baden, som är en gammal känd kurort med svavelhaltiga bad och långa promenadstråk i de stilla gröna skogarna. Baden är fullt av vackra hus i klassisk Biedermeier-stil, bättre känt under namnet klassicism. Härifrån fortsätter vi till vindistriktet vid Gumpoldkirchen, ett område med många vingårdar och heurige. Vi ska njuta av vinprovning i en av de många vinkällarna.

Därefter kör vi det sista korta stycket till Wien och äter en god middag på vårt hotell.

Dag 5
Tid på egen hand och hemresa

I dag tar vi farväl av Wien och reser hem efter ett par upplevelserika dagar.  

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm– Wien t/r med direktflyg
 • 4 övernattningar på bra hotell i Wien
 • 4 frukostar
 • 2 middagar på hotell
 • 1 middag på hotellet före konserten
 • 1 traditionell middag på heuriger med vin och musik
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Konsertbiljett till André Rieu med kategori 1-biljett
 • Besök vid slottet Schönbrunn utan entré
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider, chaufförer m.m. (Räkna med ca 30€ per person)
 • Entré till slottet Schönbrunn ca 18 €
 • Entré till slottet och muséet Belvedere ca 19-22 € (pensionär- normal entré)
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Handen på hjärtat

Hoteller

Det är inte möjligt att få hotell i centrala Wien när så många människor kommer hit på samma tidpunkt. André Rieu drar många gäster till staden, och priserna går därför upp precis då. Vi har därför valt bra, men inte helt centrala hotell och gjort ett program som är anpassat till varje grupp, så att man får ut det mesta av sin tid i Wien. 

Information om resan

Hotell

Under resan bor vi på Hotel Holiday Inn – South, ett trevligt som ligger i Wien utanför Ringstrasse. Hotellet är nytt och modernt med reception, bar och restaurang. Rummen är ljusa och rymliga med aircondition, Wifi, plattskärms-TV och badrum. 

Små förändringar för olika avgångar

Var grupp har sitt eget program, men alla har identiska innehåll och det är bara hotellet och ordningen i dagsprogrammet som kan variera från grupp till grupp. Grupperna ankommer och reser tillbaka tidpunkter, men alla ankommer och reser tillbaka på samma dagar.

Konsert med André Rieu

Konserten med André Rieu genomförs i Wiener Stadthalle med plats till upp till 16 000 åskådare. Vi har biljetter till kategori 1 (rang 1 på deras egen hemsida).

Bagage

Man får ta med 1 bagage per person. Max. 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm).
Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Körtider

Turen från flygplatsen i Wien till hotellet i centrum tar ca. ½ timme. 

Klädsel

Det kan vara kyligt på morgonen och kvällen, och regnbyar kan förekomma. När vi går ut på kvällarna på restaurang- och konsertbesök kan det vara trevligt att vara lite finklädd. 

Kom ihåg att ta med bra promenadskor för natur- och stadsupplevelserna.

Mer om Österrike

Här kan du läsa mer om Österrike: www.albatros-travel.se/resmal/europa/osterrike.
 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

ATVCB11ASE