Vårkonsert i Wien med André Rieu

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Säkra dig platser på årets pampigaste konsertresa! 5 dagar i eleganta Wien med André Rieu-konsert

Wien badar i försommarens skira ljus när vi kommer hit för att njuta av Österrikes eleganta huvudstad och som pricken över i – en oförglömlig konsert med André Rieu och hans berömda Johann Strauss Orchestra.

Vi utforskar Wiens centrum till fots och i buss, botaniserar bland lokala specialiteter på marknaden Naschmarkt och besöker klostret Heiligenkreutz på en utflykt till den berömda Wienerwald.

Resans höjdpunkt är en storslagen konsert med André Rieu, världsberömd för sina spektakulära konserter som blandar wienervalsens charm med dansant filmmusik och klassiska strofer från hans Stradivarius – ledsagat av en grandios orkester, en jublande publik och en oslagbar feststämning.

I priset ingår biljetter till André Rieu-konserten i kategori 1.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Wien. Buss till centrum och hotell
Dag 2 Stadsvandring i centrala Wien, tid på egen hand och middag på restaurang
Dag 3 Stadsrundtur i Wien, tid på egen hand och konsert med André Rieu
Dag 4 Wienerwald, Heiligenkreuz och Biedermeier-stämning
Dag 5 Schönbrunn slott och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

OBS: Det är olika ordningföljd på dagsprogrammet, beroende på vilken avgång du reser på. Du får reda på det slutgiltiga dagsprogrammet när du är på plats i Wien. 

 

Dag 1
Flyg Stockholm – Wien. Buss till centrum och hotell

Vi kommer fram till Wien och tar oss in till vårt hotell. Vi äter gemensam middag på hotellet.
 

Dag 2
Stadsvandring i centrala Wien, tid på egen hand och middag på restaurang
Stephansdomen i kulissen
Vi börjar efter frukost med att besöka den berömda lokala marknaden Naschmarkt.  Här finns en mängd olika specialiteter, lokala produkter, mat och dryck och mycket annat. Det är här landsbygden möter storstaden, där man kan köpa ostar som aldrig kommer till matbutikerna, och där matproducenterna är stolta över sina varor. 
 
Efter besöket fortsätter vi in till centrum. Vi vandrar runt och ser domkyrkan Stephansdomen. Wiens operahus, Hotel Sacher, stadsparken, vinterpalatset Hofburg med Spanska ridskolan, och museiområdet med flera av de mest kända museerna i Wien.
 
Eftermiddagen är på egen hand fram till middagen. Kanske du vill besöka ett av de intressanta museerna vi inte har sett än? T.ex. Belvedere med den stora och fina Gustav Klimt-samlingen, eller besöka slottet och vinterpalatset Hofburg, shoppa, äta sachertårta på Hotel Sacher eller världens största wienerschnitzel hos Figlmüller? Dagen är din – i Wien är det svårt att veta vad man ska välja...!
 
I kväll äter vi en traditionell wienermiddag på en restaurang.
 
Dag 3
Stadsrundtur i Wien, tid på egen hand och konsert med André Rieu
Vackra Wien
Vi tillbringar förmiddagen med att se på Wien och dess förträffligheter. Vi passerar bland annat statsoperan, Stephansdom, Hofburg, museikvarteret, rådhuset, Belveder--slottet och Hundertwasserhaus. Vi avrundar vår stadsrundtur med Prater och det berömda pariserhjulet Riesenrad från 1897, som förevigats i Orson Welles-filmen ”Den tredje mannen” och UNO-staden där vi bland annat hittar FN:s huvudkvarter med bland annat narkotikakontroll och kriminalitet under sina vingar.
 
Eftermiddagen tillbringas på egen hand innan vi äter en tidig middag på hotell och därefter beger oss till Stadthalle, där vi ska få njuta av resans höjdpunkt: Andrè Rieu- konsert med bra sittplatser i kategori 1.
 
André Rieu är holländare från Maastricht. Han är utbildad violinist men har sedan 1987 arbetat som dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester, Johann Strauss Orchestra, med vilka han turnerar världen runt. Tillsammans bjuder de på vackra föreställningar med populär musik från både opera och musikaler, kryddad med lokala toner, och vi får utan tvekan höra underbara wienska och österrikiska toner.
 
Dag 4
Wienerwald, Heiligenkreuz och Biedermeier-stämning
Klostret Heiligenkreuz

Idag kör vi ut till Wienerwald, det stora skogsområdet söder och sydväst om Wien. Vi befinner oss 30 - 40 kilometer utanför Wien, och här, mitt ute i det vackra skogsområdet, ligger klostret Heiligenkreutz från 1193. Cisternerorden förespråkade tystnad och stillhet, och därför byggdes klostret djupt inne i skogen. Idag bor cirka 80 munkar i klostret som revolutionerade världen med sin gregorianska körsång, som kom ut på CD och tog sig ända upp till första plats på världens hitlistor år 2008. Vi besöker klostret, och har vi tur får vi höra munkarna sjunga under en gudstjänst.

Här ska vi njuta av god kopp kaffe med Klosterschnitte, en traditionell kaka som är gjord på smördeg, tjock kräm och söt fruktkompott.

Inte så långt från Heiligenkreuz ligger Baden, som är en gammal känd kurort med svavelhaltiga bad och långa promenadstråk i de stilla gröna skogarna. Baden är fullt av vackra hus i klassisk Biedermeier-stil, även känd under namnet klassicism. Vi återvänder till Wien. Ikväll är middagen på egen hand.
 

Dag 5
Schönbrunn slott och hemresa
Schönbrunn slott
Före hemresa är det dags för en utflykt till Schönbrunn. Här kan du flanera i slottsparken eller gå in och se själva slottet (entré ingår inte priset). 
 
Slottet Schönbrunn är den sevärdhet i Wien som har flest besökare varje år och visst är det värt att se! Det var sommarslott för kejserliga ätten Habsburg av Österrike. De mest bekanta personligheterna som bott här är kejsarinnan Maria Theresia, berömd för sina 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans fru Sissi (Elisabeth av Österrike). En annan kändis var ärkehertigen (kronprinsen) Frans Ferdinand av Österrike, som sköts 28 juni 1914 vilket inledde första världskriget, och kejsardömets fall. En något tragisk barndom tillbringade här också Napoleon I:s son Napoleon II efter faderns fängslande. Det sägs även att det var här som en femårig pojke från Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, höll sin första konsert.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Wien t/r
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • 2 middagar på hotellet
 • 1 wienermiddag på restaurang
 • 1 dag i Wienerwald
 • Entré till Kloster Heiligenkreuz
 • Kaffe med "Klosterschnitte" i Stiftsgasthaus Heiligenkreuz
 • Besök i Baden
 • Stadsvandring i Wien
 • ½ dags stadsrundtur i Wien med buss 
 • Konsertbiljett till Andrè Rieu-konsert med kategori 1-biljett
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komlement till hemförsäkring
 • Tilllägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider, chaufförer m.m. (räkna ca 30 EUR per person)
 • Entré till Schönbrunn ca 18 €
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kronor per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Man får ta med 1 bagage per person. Max. 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Ordningsföljden i dagsprogrammet

Alla avgångarna på den här resan har olika ordningsföljd i dagsprogrammet, men alla har samma innehåll.  De olika grupperna flyger till och från Wien på olika tider och därför skiljer sig ordningsföljden i programmet åt.  Du får reda på det slutgiltiga dagsprogrammet när du är på plats i Wien.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Klädsel

Det kan vara kyligt på morgonen och kvällen, och regnbyar kan förekomma. Österrikarna är inte så formella av sig och vi väljer en trevlig och passande klädsel för restaurangbesöken. Däremot klär man upp sig på helgdagar och stora festliga tillfällen, och därför bör man vara väldigt uppklädd under konserten. Kom ihåg att ta med bra promenadskor för natur- och stadsupplevelserna.

Hotell

Det är inte möjligt att få hotell mitt i centrum av Wien när så resenärer kommer hit samtidigt. André Rieu drar många gäster och priserna sätts upp. Vi har därför valt bra hotell som inte ligger i centrum och har tagit fram ett program för att du ska få ut mest möjliga av din tid i Wien.  

Vi har valt trevliga 3*+ - 4* hotell som ligger i Wien utanför Ringstrasse. Från alla hotell finns det bra förbindelser till centrum med buss, tunnelbana eller spårvagn, och kollektivtrafiken är billig och enkel att ta sig fram med.

Konserten med André Rieu i Stadthalle

Konserten med Andrè Rieu äger rum i Wiener Stadthalle med plats för upp till 16 000 åskådare. Vi har biljetter till kategori 1 där vi har de bästa platserna, och sitter rakt framför eller lite ut till sidan framför scenen (bästa platserna enligt deras egen hemsida).

 

Mer om Österrike

Här kan du läsa mer om Österrike: www.albatros.se/resmal/europa/osterrike.
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En trevlig och innehållsrik resa Konserten med Andre Rieu var fantastiskt bra, bland det bästa jag sett.
Date published: 2019-05-07
Rated 4 out of 5 by from Riktigt bra konsert och bra guider. Bra resa, men vi känner oss lurade på er information om klädkod. Väldigt uppklädd betyder för oss högtidskläder, men endast ett fåtal ca 10 hade smoking. De flesta hade helt enkelt vardagsbilder och de flesta hade inte ens kavaj. Det behöver ni ändra, det blir bara pinsamt. Det gäller även bilderna från konsert på programmet, som visar just högtidskläder. Byt! Det fanns inga klädda på det viset på arenan.
Date published: 2019-05-07
Rated 3 out of 5 by from Vi blev besvikna. Resans innehåll var bra. Vi hade svårigheter att höra reseledarens presentationer av olika aktiviteter. Vädret gjorde att upplevelserna inte blev riktigt vad vi förväntat oss.
Date published: 2019-05-07
Rated 5 out of 5 by from En fin upplevelse av en ren och fin stad, det var städat i alla hörn Hotel och mat rundturer mycket bra. Vädret var inte det bästa. det kan ingen rå över, rått och kallt. Guiden den svenska översatte mycket bra.
Date published: 2019-05-07
Rated 3 out of 5 by from Spännande stad med mycket att se. Wien har mycket för alla intressen. Vår lokalguide var väldigt duktig och hjälpsam.
Date published: 2019-05-07
Rated 4 out of 5 by from Upplevde mycken kultur och en upplevelse konsert Trots regn och kyla så blev resan bra. Vår svenska guide var mycket omtänksam.
Date published: 2019-05-10
Rated 3 out of 5 by from En härlig konsert En Albatrosresa som inte uppnådde samma kvalité som tidigare upplevda.
Date published: 2019-05-09
Rated 4 out of 5 by from Bra resa med många intressanta sevärdheter Bra resa och vår reseledare var Ellinor
Date published: 2019-05-10
 • y_2020, m_4, d_8, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_sv_SE, sid_ATVCB07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ATVCB07ASE