Venedig och okända Veneto

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Venedig, Padova och Vicenza

Vid foten av de dramatiska Dolomiterna ligger regionen Veneto och väntar på besök. Den klarast lysande stjärnan är naturligtvis Venedig, som med sina kulturskatter och kanaler har inspirerat August Strindberg och Ernest Hemingway till stordåd. I universitetsstaden Padova har självaste Galileo levt och verkat, och i pastellfärgade Burano känns livet lätt att leva. Som om inte detta vore nog ska vi dessutom på Proseccoprovning och den som vill kan boka en extrautflykt till den lilla staden Caorle som Hemingway dedikerade några av sina mest inspirerade texter till. 

Vi bor i en av Italiens mest kända badorter vid Adriatiska havet, Jesolo. Vi reser utanför högsommarperioden och får tillfälle att njuta av en lugn stad med en milsvid gyllene sandstrand. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Venedig. Vidare till Jesolo
Dag 2 Handelsrepubliken Venedig. Stadsvandring
Dag 3 Möjlighet till heldagsutflykt till Hemingways Caorle och agriturismo
Dag 4 Padova och Vicenza
Dag 5 Glasblåsarön Murano, färgsprakande Burano och Venedig
Dag 6 Bassano del Grappa och bubbelstaden Valdobbiadene med Proseccoprovning
Dag 7 Dagen på egen hand eller bussutflykt med reseledaren
Dag 8 Jesolo – Venedig. Hemresa

Hotell

Hotel Riviera

Hotellet är ett välskött och trevligt familjeägt hotell som ligger på den lilla huvudgatan i staden Jesolo, endast 100 meter från den långa sandstranden och strandpromenaden och nära butiker och kaféer i staden. Restaurangen serverar lokal mat med flera valmöjligheter. Frukosten serveras som buffé.  Rummen är förhållandevis enkla, men har det mesta man kan förvänta sig av ett 3-stjärnigt hotell – alla rummen har eget badrum, hårtork, tv och telefon. De flesta rummen på hotellet har balkong. 

Hotel Riviera 
Via Levantina, 174, 
30016 Lido di Jesolo VE 
Tel: +39 0421 961222 https://www.hotel-riviera.org/ 
 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 998:–
Stockholm
9 998:–
Stockholm
10 998:–
Stockholm
10 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Notera att ordningen i dagsprogrammet kan variera.
Dag 1
Flyg Stockholm – Venedig. Vidare till Jesolo
Utsikt vid Jesolo beach

Vi flyger till Venedigs flygplats som uppkallats efter stadens hjälte, upptäcktsresanden Marco Polo. Redan från flyget får vi en första skymt av den berömda staden. Vi har kommit fram till det flacka området vid den norditalienska lagunen som sträcker sig cirka 50 kilometer från Chioggia i söder till Jesolo i norr. När vi har hämtat ut vårt bagage åker vi längs lagunens kanaler genom det bördiga landskapet och direkt till Jesolo där vi ska bo.  

Om du reser till Europa ska du definitivt besöka Jesolo. Den 15 kilometer långa och vackra stranden har under flera årtionden lockat till sig resenärer från hela Europa, och allt från små hotell och campingplatser har hittat sin plats längs den långa kuststräckan. Jesolo har med sin smarta stadsplanering lyckats bevara sin charm. Stadens många familjeägda hotell tar under sommarmånaderna emot stamgäster som under flera årtionden har valt att återvända till samma hotell gång på gång och nästan betraktar det som sitt eget sommarhus. Vi ska naturligtvis också bo på ett av dessa familjeägda hotell. Här känner vi kärleken för gästerna och får ett varmt mottagande.  

Vi bor nära Venedig och andra öar i lagunen och nära det vackra inlandet och dess odlingar. Här löper fält med sojaväxter, majs och kiwi bara 500 meter från den smala kustremsan. Den perfekta utgångspunkten för Venedig och Veneto.  

När vi har kommit fram till vårt familjeägda hotell checkar vi in. Finns det tid till det så går vi med reseledaren på en liten promenad. Vi får välkomstdrink innan vi sätter oss till bords och njuter av en härlig middag.   

Samtliga middagar serveras på hotellet. Måltiden inleds med en liten salladsbuffé och på äkta italienskt manér erbjuds tre rätter som man ofta väljer dagen innan. Hotellen har en strålande vinmeny till väldigt rimliga priser och det finns alla möjligheter att smaka på några av norra Italiens mångfacetterade viner.

(Dagens sträcka 35 kilometer, ca 40 minuter)

Dag 2
Handelsrepubliken Venedig. Stadsvandring
Vackra Venedig!

Redan år 1082 fick sjöfartsnationen Venedig stora handelsmässiga fördelar och skattefrihet i Byzans om man i gengäld hjälpte till att stå emot normanderna som hotade Byzans intressen. När Venedig i början av 1200-talet deltog i det fjärde korståget och Konstantinopel besegrades gynnades Venedig av handeln från havet. Det var det som gjorde att lagunstaden Venedig kunde ta Po-slätten i besittning och började dominera handeln med Frankrike.  

Trots upprepade krig mellan Venedig och Genua var Venedig i slutet av 1300-talet den mäktigaste sjöfartsnationen och en av de rikaste städerna i Europa. Det var från havet som stora fartygskonvojer lastade med eftertraktade varor anlände till lagunstaden. Som mest fanns det 3 300 privata handelsfartyg i staden, förutom de militära fartygen. 

Från hotellet tar vi bussen och färdas den korta sträckan till Punta Sabbioni (20 kilometer) varifrån vi blickar ut över det flacka lagunlandskapet, allt medan Venedig skymtar i fjärran. Vi kliver ombord på vår privata båt och nästan som den tidens handelsfartyg kastar vi ankar direkt i centrum nära Markusplatsen, Suckarnas bro och Dogepalatset, och kliver med detta rakt in i Venedigs levande historia. Venedig är magiskt och ett besök i staden lämnar ingen oberörd. Staden har en alldeles egen charm. Den är byggd på sandöar och pelare i lagunen och de vackra palatsen trängs bredvid varandra längs kanalerna där båtar med varor kryssar mellan butikerna. En flytande ambulans passerar en av gondolerna medan en flodpråm med byggmaterial lägger till nedanför ett av palatsen. 

När vi är framme på Markusplatsen beger vi oss ut på en rundvisning till fots tillsammans med stadens lokalguide. Efter det har vi tid för egna äventyr och lunch. Den som vill ta sig en tur med en gondol kan be reseledaren att hjälpa till att boka (ingår inte). 

På eftermiddagen tar båten oss tillbaka till Punta Sabbioni och mätta på intryck beger vi oss tillbaka till hotellet för att äta middag. Om du väljer att ta en aperitif i hotellbaren kan du med fördel beställa en Bellini; en drink som uppfanns just i Venedig och består av persikopuré och det lokala mousserande vinet Prosecco. 

(Dagens körning 40 kilometer – 50 minuter) 

Dag 3
Möjlighet till heldagsutflykt till Hemingways Caorle och agriturismo
Fiskehyddorna i Caorle

Idag kan den som vill följa med på en heldagsutflykt till Caorle och ett litet lantbruk i närområdet. Vi kör först längs kusten till den lilla staden Caorle som ligger vid mynningen av Canale Nicesolo som är fortsättningen på floden Lèmene och det stora våtområdet inåt landet. Vi stannar vid flodmynningen vid lilla Porto de Falconera där vi promenerar längs floden. Det var här som Ernest Hemingway år 1948 skrev sin gripande roman ”Över floden in bland träden”. Här bodde och jagade han och hade en affär med den unga italienska kvinnan Adriana Ivancic. Boken handlar om en överste som återvänder från det första stora kriget och här återupplever och tänker tillbaka på krigstiden medan han har en affär med en ung italiensk kvinna, precis som författaren själv. Om romanen sade Hemingway själv: ”det finns passager som kanske är de bästa jag någonsin har skrivit” trots att litteraturkritikerna inte var överförtjusta i verket.  

På vår lilla promenad ser vi de så kallade casoni, fiskehyddor med spetsiga tak i flätad halm och med stampat jordgolv. För länge sedan användes dessa hyddor som bostäder men efter den stora översvämningen år 1966 används husen nu endast av fiskare som fångar fiskar som multfisk, ål och bars i det bräckta vattnet. Vi hinner njuta av området innan vi kör vidare till Portogruaro där vi ska besöka ett litet lantbruk, en agriturismo. 

Vi hälsas välkomna och lär oss mer om produktionen av en av de viktigaste råvarorna för norditalienarna; majs. Majs är huvudingrediens i polenta, som är en slags majsgröt som både serveras i nästan flytande form, men som också kan likna ett slags mos, och även grillas ibland. Det är med andra ord motsvarigheten till potatis eller ris. Vi lär oss mer odling, skörd, hur man maler majs till polenta och vi får även se hur man gör en riktig polenta. Polenta är inte bara nyttigt, utan smakar väldigt gott också. Kanske någon i gruppen får lust att göra sin egen polenta när vi har kommit hem till Sverige igen.  

Sedan ska vi naturligtvis provsmaka den hemlagade polentan med diverse lokala delikatesser som salami och pancetta, och så ska vi smaka lite på den lokale osten. Vi provsmakar även det lokala vinet.   

På eftermiddagen är det dags för oss att lämna våra lantbrukare och köra till hotellet. 

Utflykten bokas och betalas hemifrån. Priset är 540 SEK  

(Dagens körning 95 km – 2 timmar, 10 minuter) 

Dag 4
Padova och Vicenza
Basiliskan i Padova

Idag styr vi kosan mot Norditaliens mindre kända men inte desto mindre fantastiska städer; Padova och Vicenza. 

Padovas historia går långt tillbaka till antiken då den erövrades av romarna år 174 f.Kr. Det var även här den romerske historikern Livius föddes. Staden är känd för sitt universitet, som är ett av Italiens äldsta och byggdes år 1222. I början av 1400-talet lades självaste Venedig under Padova, och staden som även är känd under namnet Padua lades efter Napoleonkrigen under österrikiskt herradöme. Efter den preussisk-italienska segern över Österrike under sjuveckorskrigen år 1866 lovade Bismarck regionen Veneto att man skulle införlivas i det nya italienska kungariket, som grundades år 1860. 


Padova har en charmig stadskärna och är idag en av de platser som genomgår en kraftig ekonomisk tillväxt på bekostnad av Venedig, som i dessa moderna tider inte kan tävla med alla moderna textil- kläd och skoindustrier som växer upp utanför. Men det är den medeltida och spännande stadskärnan som drar. Staden har ett av Italiens äldsta universitet och det var här självaste Gallileo Galilei bodde och arbetade som professor.  

I basilikan, tillägnad stadens skyddshelgon Sant’Antonio, hittar vi vackra reliefer av Donatello, och stadens rikedom visas upp i Cappella degli Scrovegni, Arena-kapellet, som är utsmyckat av självaste Giotto och skildrar Jungfru Marias och Jesus Kristus liv.  

Vi promenerar genom staden och får höra mer om dess spännande historia. Utifrån ser vi Palazzo della Ragione som byggdes i början av 1300-talet och rymmer en av världens största salar. Vi hinner även sätta oss på berömda Caffè Pedrocchi och avnjuta en espresso (eller caffè italienarna kallar en espresso) eller cappuccino. 

Efter besöket i Padova styr vi kosan mot Vicenza där vi även gör en liten rundtur till fots för att uppleva de vackra byggnaderna. Vi passerar Piazza dei Signori och besöker fantastiska Teatro Olimpico som finns med på UNESCOs världsarvslista.  

Teatern designades av den världsberömde arkitekten Palladio år 1580, och byggdes i trä med stuck. Teatern är världens första inomhusteater och byggnaden är inspirerad av antikens gamla teater. En värld av vackra statyer och pelare i antik stil möter ögat när man går in i åskådarrummet. Om man lutar huvudet tillbaka tittar rakt upp hittar man en målad sommarhimmel med cumulus-moln, och teaterscenen domineras av en stor antik fasad som ger inblick i tre gator som lutar bakåt och optiskt lurarögat och får åskådaren att undra vad som egentligen är upp och vad som är ner.  

Vi passerar även stadens mest berömda byggnad Basilica Palladiana, möteslokalen för stadsrådet, och längs den ursprungliga romerska huvudgatan ligger flera renässanspalats. Här har vi möjlighet att hitta ett trevligt ställe för lunch. Testa den lokala specialiteten baccalà alla vicentina som är Vicenzas berömda rätt med lutfisk som ofta serveras med majsgröten polenta. Besök gärna Osteria Veneto som gör en fantastisk lutfisk. 

(Idag kör vi 220 kilometer –  3 timmar) 

Dag 5
Glasblåsarön Murano, färgsprakande Burano och Venedig
De färgglada husen i BuranoIsland

Återigen ska vi bege oss den korta vägen till Punta Sabbioni där vi med privat båt seglar över till två av de andra spännande öarna ett stenkast från Venedig.  

I lagunens norra del kan vi från långt håll se Buranos sneda kyrktorn och snart dyker de färgsprakande och välbevarade husen upp. Här målas husen som om man låg i ständig tävling med grannarna. Det är nästan som att gå rakt in i en reklambroschyr för en färghandel: husfasader i starka färger som turkos, korngul, gräsgrön, lime eller postlådsröd trängs sida vid sida och ibland har varje våningsplan sin egen färg. Ön som tidigare beboddes av fiskare har genom århundradena varit känd för sina broderier och knypplingar. Ett hantverk som inbringade många slantar till den lilla ön. Tyvärr skickade man iväg en stor grupp av de duktigaste hantverkarna till länder som Holland och Frankrike och ön förlorade sin dominanta roll och därmed försvann även deras huvudinkomstkälla och staden lades i ruiner. Vi går en tur på ön och självklart hittar vi idag exempel på det vackra hantverket.  

Utflykten går vidare till Murano som i över 800 år har varit glasblåsarnas ö. År 1291 bestämde Stora rådet i Venedig att man skulle flytta glasblåserierna till en av de närliggande öarna. Här kunde man arbeta i fred utan att vara rädd för att Venedig skulle brinna ner samtidigt som man kunde säkra intäkterna från den förfinade och redan vida berömda glaskonsten. 

Vi stiger iland och hamnar mitt i ett glasblåseri. Här får vi en genomgång av ett hantverk som har passerat från generation till generation på ön i kanske över 1 000 år. De tidigaste spåren av glaskonst i lagunen kommer från 600-talet. Idag är Murano-glaset känt över hela världen och har man en gång sett hur en typisk ljuskrona från Murano ser ut kommer man att börja upptäcka dem över hela världen.  

Vi ser färgsprakande kristallglas med guldbeläggning, stora vackra karaffer och små prydnadsföremål. Precis som med allt annat är smaken olika och några kanske tycker att produkterna är något för färgstarka och pråliga medan andra kommer att imponeras.  

Efter introduktionen går det naturligtvis att handla med sig glasföremål hem. För övrigt strosar vi runt på ön som är som ett litet Venedig fast med lugnare tempo och lägre hus, och vi får en god inblick i vardagen. 

Innan vi fortsätter hinner vi naturligtvis med en förfriskning. Beroende på väder och vind och båtkapacitet kan utflykten planeras något annorlunda.  

Vi tillbringar eftermiddagen i Venedig och efter ett besök på de två öarna hämtas vi och skeppas med båt över till Venedig. Här har vi möjlighet att utforska staden på egen hand. Den som inte vill uppleva gatorna, broarna och gränderna på egen hand kan istället följa med reseledaren på en promenad längs några av de platser man inte besökte första gången. Reseledaren ser naturligtvis till att det finns möjlighet att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin innan vi återvänder med båten till Punta Sabbioni och kör hem till hotellet.  

(Dagens körning 40 kilometer – 50 minuter)

Dag 6
Bassano del Grappa och bubbelstaden Valdobbiadene med Proseccoprovning
Charmiga Bassano del Grappa

Vid foten av Alperna och med en utsikt över Monte Grappa hittar vi den charmiga staden Bassano del Grappa. Vi har kommit in i inlandet och i fjärran skymtar vi bergen som formar Dolomiterna och som sträcker sig upp mot Tyrolen och Österrike och sedan övergår i Alperna.  

Dalarna i trakten har gjort sig kända för sin produktion av Italiens svar på akvavit, nämligen grappa. Veneto är Italiens största tillverkare av vin vilket gör att man har som mest av jästa vindruveskal som är huvudbeståndsdelen i grappa-produktionen. Grappa kan vara lika fin och raffinerad som en konjak eller rom. Det finns färglösa varianter som inte är lagrade på fat. Den fatlagrade grappan finns i hela färgspektret från det gulaktiga till det ljusbruna, med ett mer eller mindre gyllene skimmer, beroende på faten och inte minst längden på fatlagringen. 

Innan vi kommer fram till staden besöker vi dess äldsta destilleri och futuristiska kontorsbyggnad i utkanten av staden. Destilleri Nardini är synonymt med Bassano del Grappa. Här har man konstruerat en unik och väldigt spännande kontorsbyggnad som vi är stolta över att få visa upp. Byggnaden består i princip av två glasbubblor som hänger i luften som ett glas-ufo. Här får vi en introduktion till grappan och dess produkter och efter vårt lilla besök kör vi in till centrum. Vi passerar den fantastiskt vackra bron Ponte Vecchio som är ritad av arkitekten Palladio och som förbinder staden som för övrigt är delad av floden Brenta. Precis vid floden hittar vi Nardinis gamla destilleri och vi gör ett besök där det hela började. Destilleriets placering vid floden var viktig för att kunna kyla ner destillatet när man skulle framställa de härliga dropparna.  

Nardini producerar även en aperitif som Aperol och Campari, men här är det Mezzoemezzo som räknas. Det är en aperitif gjord på bland annat rabarber som blandas med mineralvatten och en citronskiva, och som smakar fantastiskt. Dagarna i ända vallfärdar lokalinvånarna till den lilla baren som balanserar på kanten av bron för att smaka på sitt Mezzoemezzo och det är säkert någon i vår egen grupp som vill ta ett glas och kanske köpa med sig en flaska hem.  

Det finns även tid att på egen hand njuta av den lilla staden och kanske äta en lätt lunch.  

Turen fortsätter in i bergen och här kommer vi till hjärtat av vinområdet Valdobbiadene där man producerar Italiens svar på champagne, nämligen Prosecco. Vi besöker en proseccoproducent och får reda på mer om tillverkningsprocessen av det mousserande vinet. Givetvis får vi även smaka på lite av de bubblande dropparna.  

Efter besöket är det dags att återvända till Jesolo och vårt hotell där kvällens middag väntar.  

(Idag kör vi 205 kilometer – 4 timmar, 15 minuter)

Dag 7
Dagen på egen hand eller bussutflykt med reseledaren
Njut på Jesolo beach

Idag kan vi ägna oss åt egna äventyr. Det finns även möjlighet att följa med på en extrautflykt med vår reseledare. Vid resans början presenteras veckans extrautflykt som ska köpas till, betalas och bokas på plats. Utflykten är beroende av väder och vind och eventuella arrangemang i området. Minsta antal deltagare är 24 personer.  

Alternativt kan du avnjuta en härlig dag på stranden eller så kanske du inte har fått nog av Venedig och vill gärna visas en extra dag i lagunen.  

På kvällen äter vi en avskedsmiddag och minns de många upplevelserna från vår resa.  

Dag 8
Jesolo – Venedig. Hemresa
Efter frukost kör vi till flygplatsen i Venedig för att efter en händelserik resa åka hem igen.  

(Dagens körning 35 kilometer – 40 minuter)

Utflykt

Heldagsutflykt till Hemingways Caorle och agriturismo med polentaproduktion – läs mer under dag 5 i dagsprogrammet.

Utlfykten ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomförs vid minst 25 deltagare. 

Vi förbehåller oss rätten att endast genomföra våra extrautflykter vid ett tillräckligt stort antal deltagare.

Pris: 540 kr/person

Prisinformation

Resans pris

Från 9 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 250:–
Om enkelrummen
Begränsat antal. Enkelrummen är för det mesta typiska enkelrum som är mindre än dubbelrum.  
Priset inkluderar

• Svensk reseledare 
• Flyg Stockholm – Venedig med mellanlandning t/r
• Utflykter och transport enligt program 
• Boende på hotell i delat dubbelrum  
• Halvpension (frukost/middag) 
• Skatter och avgifter 

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Dricks till bl.a. chaufför (räkna med ca 7 euro)  
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar” 

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Man får ta med 1 styck bagage per person. Max 20 kg + handbagage (handbagage: max 8 kg).
Handbagagets dimensioner får max vara totalt 118 cm totalt längd x bredd x höjd = 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen.

Klimat

Under vår och höst kan det vara kyligt på morgnar och kvällar, och det kan också förekomma regnskurar. Vi rekommenderar att man tar med sig en varmare jacka/tröja samt någon regnjacka. När det gäller klädsel på kvällarna till middagen är det inte speciellt formellt, även om man bör byta om till middagen. Vi rekommenderar också att man tar med sig ett par sköna och bekväma skor till promenaderna.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad och  dricks.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Intensivt Det var mycket på gång varje dag, besök på många platser. Kanske skulle antalet besök minskas och tiden förlängas på något färre platser. Vi uppskattade båtfärderna till och från Burano, Murano och Venedig och besöken där. Det var en alltför lång och snabb promenad till tempelriddaren cason i Caorle. Hotellet var enkelt men ok, små rum. Menyn var enkel. Det fanns valmöjligheter, vilket var tur. Sofia Levander var vår kunniga reseledare, med stor entusiasm. Dock kunde de långa presentationerna av hotellets personal minska i sin detaljrikedom. Hon var generös med karameller på bussen och Prosecco ett flertal gånger. Resedeltagares bemärkelsedagar firades.
Date published: 2019-04-13
Rated 5 out of 5 by from Resa med många intressanta utflykter till spännande platser Intensiv resa med utflykter i stort sett varje dag, ingen viloresa, men oerhört intressant och med stor variation. Extrautflykten till Caorle m.m. var otroligt bra, främst för besöket på en fin agriturismo och besöket i en "casoni" vid lagunen, underbart. Bra hotell i Jesolo, skönt att bo på samma ställe hela tiden och med trerättersmiddag på hotellet. Vår reseledare Sofia var enastående med enorma kunskaper om det mesta i det italienska samhället. Hon hade olika överraskningar för oss varje dag, vilket uppskattades. Sist men inte minst: trevliga medresenärer.
Date published: 2019-04-23
Rated 4 out of 5 by from En välkomponerad resa till en intressant del av Italien. En resa med boende vid Adriatiska kusten där guidade turer gjordes till intressanta platser och med höjdpunkter i lagunen vid och runt Venedig. Bra guide, goda viner och trevliga middagar med resegruppen. Enkelt men rent hotell bra beläget.
Date published: 2019-04-15
Rated 5 out of 5 by from Valuta för pengarna! En fantastisk reseledare som var väldigt kunnig och omtänksam och gjorde alla utflykter till spännande och roliga upplevelser. Verkligen full valuta för pengarna, full fart från morgon till kväll. MEN se upp med utflykten till Murano, en riktig turistfälla och dubbel så dyrt som inne i Venedig! Ingenting av ön får man se!
Date published: 2019-04-19
Rated 5 out of 5 by from Överraskande öar Det var en upplevelserik resa med en hel del okända sevärdheter som t.ex. Buranos färgglada hus.Reseledaren Sofia var fantastisk och fick oss alla att vara positiva och förväntansfulla.
Date published: 2019-04-26
Rated 5 out of 5 by from Trevlig resa Intressant resa o många trevliga spännande upplevelser. Vår guide var mycket duktig o gjorde allt för att vi skulle ha det bra. Besök på många intressanta o även oväntade platser.
Date published: 2019-04-21
Rated 4 out of 5 by from Underbar och härlig resa. Det var en underbar resa. Reseledaren var en fantastisk person. Hon var alltid väl förbered. Hon var omtänksam och bidrog till att resan blev en upplevelse, varenda dag.
Date published: 2019-04-24
Rated 4 out of 5 by from Omväxlande intressanta och enastående besöksmål Väl valda besöksmål som gav en bra insikt både i historien och dagens liv i regionen. Synnerligen engagerad och mångsidigt kunnig reseledare! Trist boendemiljö men personal, hotell och mat helt OK.
Date published: 2019-04-14
 • y_2022, m_1, d_25, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_13
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR48, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor