Venedig och okända Veneto

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Venedig, Padova och Vicenza

Vid foten av de dramatiska Dolomiterna ligger regionen Veneto och väntar på besök. Den klarast lysande stjärnan är naturligtvis Venedig, som med sina kulturskatter och kanaler har inspirerat August Strindberg och Ernest Hemingway till stordåd. I universitetsstaden Padova har självaste Galileo levt och verkat, och i pastellfärgade Burano känns livet lätt att leva. Som om inte detta vore nog ska vi dessutom på Proseccoprovning.  

Vi bor i en av Italiens mest kända badorter vid Adriatiska havet, Jesolo. Vi reser utanför högsommarperioden och får tillfälle att njuta av en lugn stad med en milsvid gyllene sandstrand. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Venedig. Vidare till Jesolo
Dag 2
Handelsrepubliken Venedig. Stadsvandring
Dag 3
Padova och Vicenza
Dag 4
Glasblåsarön Murano, färgsprakande Burano och Venedig
Dag 5
Dagen på egen hand eller bussutflykt med reseledaren
Dag 6
Bassano del Grappa och bubbelstaden Valdobbiadene med Proseccoprovning
Dag 7
Jesolo – Venedig. Hemresa

Hotell

Hotel Grottamare

Hotellet är ett trevligt välskött och mysigt familjeägt hotell som ligger på den lilla huvudgatan i staden Jesolo, bara 200 m. från den långa vackra sandstranden och strandpromenaden och nära till affärer och kaféer i staden. Restaurangen är utmärkt och serverar härlig lokal mat. Frukosten serveras som en buffé. Rummen är relativt enkla men innehåller vad du kan förvänta dig av ett trestjärnigt hotell - alla rum har egen dusch och toalett, hårtork, TV och telefon.

De flesta rummen på hotellet har balkong. 

Hotel Grottamare 
Via D. Alighieri, 133 
30016 Jesolo Lido 
Tel. +39 0421 380630

 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
11 498:–
Stockholm
Fullbokad
12 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Notera att ordningen i dagsprogrammet kan variera.
Dag 1
Flyg Stockholm – Venedig. Vidare till Jesolo
Utsikt vid Jesolo beach

Vi flyger till Venedigs flygplats som uppkallats efter stadens hjälte, upptäcktsresanden Marco Polo. Redan från flyget får vi en första skymt av den berömda staden. Vi har kommit fram till det flacka området vid den norditalienska lagunen som sträcker sig cirka 50 kilometer från Chioggia i söder till Jesolo i norr. När vi har hämtat ut vårt bagage åker vi längs lagunens kanaler genom det bördiga landskapet och direkt till Jesolo där vi ska bo.  

Om du reser till Europa ska du definitivt besöka Jesolo. Den 15 kilometer långa och vackra stranden har under flera årtionden lockat till sig resenärer från hela Europa, och allt från små hotell och campingplatser har hittat sin plats längs den långa kuststräckan. Jesolo har med sin smarta stadsplanering lyckats bevara sin charm. Stadens många familjeägda hotell tar under sommarmånaderna emot stamgäster som under flera årtionden har valt att återvända till samma hotell gång på gång och nästan betraktar det som sitt eget sommarhus. Vi ska naturligtvis också bo på ett av dessa familjeägda hotell. Här känner vi kärleken för gästerna och får ett varmt mottagande.  

Vi bor nära Venedig och andra öar i lagunen och nära det vackra inlandet och dess odlingar. Här löper fält med sojaväxter, majs och kiwi bara 500 meter från den smala kustremsan. Den perfekta utgångspunkten för Venedig och Veneto.  

När vi har kommit fram till vårt familjeägda hotell checkar vi in. Finns det tid till det så går vi med reseledaren på en liten promenad. Vi får välkomstdrink innan vi sätter oss till bords och njuter av en härlig middag.   

Samtliga middagar serveras på hotellet. Måltiden inleds med en liten salladsbuffé och på äkta italienskt manér erbjuds tre rätter som man ofta väljer dagen innan. Hotellet har ett strålande vinkort med viner till väldigt rimliga priser och det finns alla möjligheter att smaka på några av norra Italiens mångfacetterade viner.

(Dagens sträcka 35 kilometer, ca 40 minuter)

Dag 2
Handelsrepubliken Venedig. Stadsvandring
Vackra Venedig!

Redan år 1082 fick sjöfartsnationen Venedig stora handelsmässiga fördelar och skattefrihet i Byzans om man i gengäld hjälpte till att stå emot normanderna som hotade Byzans intressen. När Venedig i början av 1200-talet deltog i det fjärde korståget och Konstantinopel besegrades gynnades Venedig av handeln från havet. Det var det som gjorde att lagunstaden Venedig kunde ta Po-slätten i besittning och började dominera handeln med Frankrike.  

Trots upprepade krig mellan Venedig och Genua var Venedig i slutet av 1300-talet den mäktigaste sjöfartsnationen och en av de rikaste städerna i Europa. Det var från havet som stora fartygskonvojer lastade med eftertraktade varor anlände till lagunstaden. Som mest fanns det 3 300 privata handelsfartyg i staden, förutom de militära fartygen. 

Från hotellet tar vi bussen och färdas den korta sträckan till Punta Sabbioni (20 kilometer) varifrån vi blickar ut över det flacka lagunlandskapet, allt medan Venedig skymtar i fjärran. Vi kliver ombord på vår privata båt och nästan som den tidens handelsfartyg kastar vi ankar direkt i centrum nära Markusplatsen, Suckarnas bro och Dogepalatset, och kliver med detta rakt in i Venedigs levande historia. Venedig är magiskt och ett besök i staden lämnar ingen oberörd. Staden har en alldeles egen charm. Den är byggd på sandöar och pelare i lagunen och de vackra palatsen trängs bredvid varandra längs kanalerna där båtar med varor kryssar mellan butikerna. En flytande ambulans passerar en av gondolerna medan en flodpråm med byggmaterial lägger till nedanför ett av palatsen. 

När vi är framme på Markusplatsen beger vi oss ut på en rundvisning till fots tillsammans med stadens lokalguide. Efter det har vi tid för egna äventyr och lunch. Den som vill ta sig en tur med en gondol kan be reseledaren att hjälpa till att boka (ingår inte). 

På eftermiddagen tar båten oss tillbaka till Punta Sabbioni och mätta på intryck beger vi oss tillbaka till hotellet för att äta middag. Om du väljer att ta en aperitif i hotellbaren kan du med fördel beställa en Bellini; en drink som uppfanns just i Venedig och består av persikopuré och det lokala mousserande vinet Prosecco. 

(Dagens körning 40 kilometer – 50 minuter) 

Dag 3
Padova och Vicenza
Basiliskan i Padova

Idag styr vi kosan mot Norditaliens mindre kända men inte desto mindre fantastiska städer; Padova och Vicenza. 

Padovas historia går långt tillbaka till antiken då den erövrades av romarna år 174 f.Kr. Det var även här den romerske historikern Livius föddes. Staden är känd för sitt universitet, som är ett av Italiens äldsta och byggdes år 1222. I början av 1400-talet lades självaste Venedig under Padova, och staden som även är känd under namnet Padua lades efter Napoleonkrigen under österrikiskt herradöme. Efter den preussisk-italienska segern över Österrike under sjuveckorskrigen år 1866 lovade Bismarck regionen Veneto att man skulle införlivas i det nya italienska kungariket, som grundades år 1860. 


Padova har en charmig stadskärna och är idag en av de platser som genomgår en kraftig ekonomisk tillväxt på bekostnad av Venedig, som i dessa moderna tider inte kan tävla med alla moderna textil- kläd och skoindustrier som växer upp utanför. Men det är den medeltida och spännande stadskärnan som drar. Staden har ett av Italiens äldsta universitet och det var här självaste Gallileo Galilei bodde och arbetade som professor.  

I basilikan, tillägnad stadens skyddshelgon Sant’Antonio, hittar vi vackra reliefer av Donatello, och stadens rikedom visas upp i Cappella degli Scrovegni, Arena-kapellet, som är utsmyckat av självaste Giotto och skildrar Jungfru Marias och Jesus Kristus liv.  

Vi promenerar genom staden och får höra mer om dess spännande historia. Utifrån ser vi Palazzo della Ragione som byggdes i början av 1300-talet och rymmer en av världens största salar. Vi hinner även sätta oss på berömda Caffè Pedrocchi och avnjuta en espresso (eller caffè italienarna kallar en espresso) eller cappuccino. 

Efter besöket i Padova styr vi kosan mot Vicenza där vi även gör en liten rundtur till fots för att uppleva de vackra byggnaderna. Vi passerar Piazza dei Signori och besöker fantastiska Teatro Olimpico som finns med på UNESCOs världsarvslista.  

Teatern designades av den världsberömde arkitekten Palladio år 1580, och byggdes i trä med stuck. Teatern är världens första inomhusteater och byggnaden är inspirerad av antikens gamla teater. En värld av vackra statyer och pelare i antik stil möter ögat när man går in i åskådarrummet. Om man lutar huvudet tillbaka tittar rakt upp hittar man en målad sommarhimmel med cumulus-moln, och teaterscenen domineras av en stor antik fasad som ger inblick i tre gator som lutar bakåt och optiskt lurarögat och får åskådaren att undra vad som egentligen är upp och vad som är ner.  

Vi passerar även stadens mest berömda byggnad Basilica Palladiana, möteslokalen för stadsrådet, och längs den ursprungliga romerska huvudgatan ligger flera renässanspalats. Här har vi möjlighet att hitta ett trevligt ställe för lunch. Testa den lokala specialiteten baccalà alla vicentina som är Vicenzas berömda rätt med lutfisk som ofta serveras med majsgröten polenta. Besök gärna Osteria Veneto som gör en fantastisk lutfisk. 

(Idag kör vi 220 kilometer –  3 timmar) 

Dag 4
Glasblåsarön Murano, färgsprakande Burano och Venedig
De färgglada husen i BuranoIsland

Återigen ska vi bege oss den korta vägen till Punta Sabbioni där vi med privat båt seglar över till två av de andra spännande öarna ett stenkast från Venedig.  

I lagunens norra del kan vi från långt håll se Buranos sneda kyrktorn och snart dyker de färgsprakande och välbevarade husen upp. Här målas husen som om man låg i ständig tävling med grannarna. Det är nästan som att gå rakt in i en reklambroschyr för en färghandel: husfasader i starka färger som turkos, korngul, gräsgrön, lime eller postlådsröd trängs sida vid sida och ibland har varje våningsplan sin egen färg. Ön som tidigare beboddes av fiskare har genom århundradena varit känd för sina broderier och knypplingar. Ett hantverk som inbringade många slantar till den lilla ön. Tyvärr skickade man iväg en stor grupp av de duktigaste hantverkarna till länder som Holland och Frankrike och ön förlorade sin dominanta roll och därmed försvann även deras huvudinkomstkälla och staden lades i ruiner. Vi går en tur på ön och självklart hittar vi idag exempel på det vackra hantverket.  

Utflykten går vidare till Murano som i över 800 år har varit glasblåsarnas ö. År 1291 bestämde Stora rådet i Venedig att man skulle flytta glasblåserierna till en av de närliggande öarna. Här kunde man arbeta i fred utan att vara rädd för att Venedig skulle brinna ner samtidigt som man kunde säkra intäkterna från den förfinade och redan vida berömda glaskonsten. 

Vi stiger iland och hamnar mitt i ett glasblåseri. Här får vi en genomgång av ett hantverk som har passerat från generation till generation på ön i kanske över 1 000 år. De tidigaste spåren av glaskonst i lagunen kommer från 600-talet. Idag är Murano-glaset känt över hela världen och har man en gång sett hur en typisk ljuskrona från Murano ser ut kommer man att börja upptäcka dem över hela världen.  

Vi ser färgsprakande kristallglas med guldbeläggning, stora vackra karaffer och små prydnadsföremål. Precis som med allt annat är smaken olika och några kanske tycker att produkterna är något för färgstarka och pråliga medan andra kommer att imponeras.  

Efter introduktionen går det naturligtvis att handla med sig glasföremål hem. För övrigt strosar vi runt på ön som är som ett litet Venedig fast med lugnare tempo och lägre hus, och vi får en god inblick i vardagen. 

Innan vi fortsätter hinner vi naturligtvis med en förfriskning. Beroende på väder och vind och båtkapacitet kan utflykten planeras något annorlunda.  

Vi tillbringar eftermiddagen i Venedig och efter ett besök på de två öarna hämtas vi och skeppas med båt över till Venedig. Här har vi möjlighet att utforska staden på egen hand. Den som inte vill uppleva gatorna, broarna och gränderna på egen hand kan istället följa med reseledaren på en promenad längs några av de platser man inte besökte första gången. Reseledaren ser naturligtvis till att det finns möjlighet att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin innan vi återvänder med båten till Punta Sabbioni och kör hem till hotellet.  

(Dagens körning 40 kilometer – 50 minuter)

Dag 5
Dagen på egen hand eller bussutflykt med reseledaren
Njut på Jesolo beach

Idag kan vi ägna oss åt egna äventyr. Det finns även möjlighet att följa med på en extrautflykt med vår reseledare. Vid resans början presenteras veckans extrautflykt som ska köpas till, betalas och bokas på plats. Utflykten är beroende av väder och vind och eventuella arrangemang i området. Minsta antal deltagare är 24 personer.  

Alternativt kan du avnjuta en härlig dag på stranden eller så kanske du inte har fått nog av Venedig och vill gärna visas en extra dag i lagunen.  

På kvällen äter vi en avskedsmiddag och minns de många upplevelserna från vår resa.  

Dag 6
Bassano del Grappa och bubbelstaden Valdobbiadene med Proseccoprovning
Charmiga Bassano del Grappa

Vid foten av Alperna och med en utsikt över Monte Grappa hittar vi den charmiga staden Bassano del Grappa. Vi har kommit in i inlandet och i fjärran skymtar vi bergen som formar Dolomiterna och som sträcker sig upp mot Tyrolen och Österrike och sedan övergår i Alperna.  

Dalarna i trakten har gjort sig kända för sin produktion av Italiens svar på akvavit, nämligen grappa. Veneto är Italiens största tillverkare av vin vilket gör att man har som mest av jästa vindruveskal som är huvudbeståndsdelen i grappa-produktionen. Grappa kan vara lika fin och raffinerad som en konjak eller rom. Det finns färglösa varianter som inte är lagrade på fat. Den fatlagrade grappan finns i hela färgspektret från det gulaktiga till det ljusbruna, med ett mer eller mindre gyllene skimmer, beroende på faten och inte minst längden på fatlagringen. 

Vi kör ind till centrum og her passerar vi den fantastiskt vackra bron Ponte Vecchio som är ritad av arkitekten Palladio och som förbinder staden som för övrigt är delad av floden Brenta. Precis vid floden hittar vi Nardinis gamla destilleri och vi gör ett besök där det hela började. Destilleriets placering vid floden var viktig för att kunna kyla ner destillatet när man skulle framställa de härliga dropparna.  

Nardini producerar även en aperitif som Aperol och Campari, men här är det Mezzoemezzo som räknas. Det är en aperitif gjord på bland annat rabarber som blandas med mineralvatten och en citronskiva, och som smakar fantastiskt. Dagarna i ända vallfärdar lokalinvånarna till den lilla baren som balanserar på kanten av bron för att smaka på sitt Mezzoemezzo och det är säkert någon i vår egen grupp som vill ta ett glas och kanske köpa med sig en flaska hem.  

Det finns även tid att på egen hand njuta av den lilla staden och kanske äta en lätt lunch.  

Turen fortsätter in i bergen och här kommer vi till hjärtat av vinområdet Valdobbiadene där man producerar Italiens svar på champagne, nämligen Prosecco. Vi besöker en proseccoproducent och får reda på mer om tillverkningsprocessen av det mousserande vinet. Givetvis får vi även smaka på lite av de bubblande dropparna.  

Efter besöket är det dags att återvända till Jesolo och vårt hotell där kvällens middag väntar.  

(Idag kör vi 205 kilometer – 4 timmar, 15 minuter)

Dag 7
Jesolo – Venedig. Hemresa

Efter frukost kör vi till flygplatsen i Venedig för att efter en händelserik resa åka hem igen.  

(Dagens körning 35 kilometer – 40 minuter)

Prisinformation

Resans pris

Från 12 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Om enkelrummen
Begränsat antal. Enkelrummen är för det mesta typiska enkelrum som är mindre än dubbelrum.  
Priset inkluderar

• Svensk reseledare 
• Flyg Stockholm – Venedig med mellanlandning t/r
• Utflykter och transport enligt program 
• Boende på hotell i delat dubbelrum  
• Halvpension (frukost/middag) 
• Skatter och avgifter 

Tillägg för rumsuppgradering

Typ 1: Delat dubbelrum, ingen balkong (ingår i resans pris)

Typ 2: Delat dubbelrum, liten balkong. Begränsat antal, tilläggsavgift 720 kr/person

Typ 3: Delat dubbelrum i kategorin Superior, ingen balkong. Tilläggsavgift 430 kr/person

Typ 4: Delat dubbelrum Superior, balkong. Tilläggsavgift 1000 kr/person

Typ 5: Superior rum för en person, ingen balkong. Begränsat antal, tilläggsavgift 1840 kr/person

Interiören i Superior-rummen har nyligen förnyats. Standard och superior rum har samma utrustningsnivå.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Dricks till bl.a. chaufför (räkna med ca 7 euro)  
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar” 

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Man får ta med 1 styck bagage per person. Max 20 kg + handbagage (handbagage: max 8 kg).
Handbagagets dimensioner får max vara totalt 118 cm totalt längd x bredd x höjd = 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen.

Klimat

Under vår och höst kan det vara kyligt på morgnar och kvällar, och det kan också förekomma regnskurar. Vi rekommenderar att man tar med sig en varmare jacka/tröja samt någon regnjacka. När det gäller klädsel på kvällarna till middagen är det inte speciellt formellt, även om man bör byta om till middagen. Vi rekommenderar också att man tar med sig ett par sköna och bekväma skor till promenaderna.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad och  dricks.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En variationsrik resa med fina utflykter och en fantastisk reseledare Bra variation på utflykterna! Reseledaren var mycket kunnig och bjöd på det lilla extra. Vi blev väl omhändertagna! Hotellet är ett trevligt och välskött familjeägt hotell med mycket bra läge i Jesolo.
Date published: 2023-05-09
Rated 5 out of 5 by from Mycket bra och trevlig guide, många intressanta utflyktsmål. Vår guide Sofia var otroligt duktig och bra! Hennes kunskap om utflyktsmålen och Italiens historia tycktes aldrig sina. Vi gillade även hennes betraktelser och beskrivningar av italienskt dagligt liv. Vi fick definitivt se mer än om vi hade "snickrat" ihop en resa på egen hand. Kan verkligen rekommenderas, även om man tror att man inte tycker om gruppresor!
Date published: 2023-05-09
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa Mycket trevligt resa. Mycket bra reseledare.
Date published: 2023-04-29
Rated 4 out of 5 by from En fin resa med varierade upplevelser Sofia som var vår reseledare var fantastiskt kunnig och engagerad, med ett stort hjärta. Hon spred en god stämning och det var verkligen en trevlig grupp. Hotellet var trevligt, personalen vänlig och hjälpsam. Städningen var ypperlig. Maten av varierande kvalitet, pastan utmärkt, huvudrätten inte lika bra vid några tillfällen. Jag som har en allergi bemöttes med mycket hjälpsamhet och fick alltid något alternativ som jag tålde.
Date published: 2023-04-28
Rated 4 out of 5 by from En bra resa med en excellent guide. Med vår guide vi kunde t.o.m. glömma de stunder med dålig väder! Rekommenderar gärna till vänner!
Date published: 2023-04-27
Rated 5 out of 5 by from Mycket fint program med superproffsig guide Programmet var välfyllt och omväxlande. Vi kanske hade behövt lite mer tid på egen hand mellan programpunkterna. Hotellet var charmigt, rent och väl fungerande med trevlig personal. Maten var helt OK och menyn varierad. Vår reseledare var verkligen ett superproffs, kunnig, lyhörd och humoristisk. Mycket omhändertagande.
Date published: 2023-04-27
Rated 4 out of 5 by from En trevlig resa till Venedig Utflykterna som ingick var överlag bra men den till Vincenza och Padova kändes överflödig Den info som gavs på plats på respektive utflyktsmål kunde getts på bussen så hade vi haft betydligt mer tid på plats Måltiderna var inte i klass med vad som utlovades i programmet, ingen salladsbuffé och frukt saknades. Frukosten var också i enklaste laget. Hotellets personal var väldigt bra att ha att göra med och hjälpsamma.
Date published: 2022-05-26
Rated 4 out of 5 by from >Trevlig resa med Venedig som en av höjdpunkterna. Mycket kunnig och hjälpsam reseledare. Utflykterna kunde kortas ned något, men för övrigt var det bra. Vi hade höga förväntningar på maten som tyvärr inte infriades. Frukosten var enkel, utlovad salladsbuffé till middagen saknades helt. Middagen som bestod av tre rätter var mycket medioker.
Date published: 2022-05-24
 • y_2023, m_9, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_30
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR48, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor