Victoriafallen med safarikryssning på Karibasjön

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En safariupplevelse som ingen annan: Upplev Victoriafallen, Zambezifloden, Hwange nationalpark och exklusiv kryssning på Karibasjön

Victoriafallen – bara namnet får tankarna att flyga högt i skyn. Mäktiga naturkrafter i fritt fall – solens strålar målar himlen i regnbågens färger genom vattendropparnas prisma.  Här ger vi oss ut på vandringar runt vattenfallen, solnedgångskryssning på Zambezifloden och sedan fortsätter äventyret med safari i elefanttäta Hwange nationalpark.

Sist men inte minst, hägrar resans alltigenom unika höjdpunkt: Vår exklusiva safarikryssning på Karibasjön ombord på lyxbåten Umbozha. Här upplever du det spektakulära djurlivet på första parkett – flodhästar, krokodiler och ett exotiskt fågelliv bara ett par meter från ditt sovrumsfönster. Följ med på safariutflykter, njut av de fantastiska omgivningarna och smutta på en drink när solen går ner över Karibasjöns vackra vatten.

Boendet på den här resan är förstklassigt – vi bor på läckra Masumu River Lodge, Hwange Safari Lodge och det härliga fartyget Umbozha, som med sina 9 utsides hytter med luftkonditionering, pool och härligt soldäck ser till att din resa blir något helt speciellt.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar , Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanska dollar

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Victoria Falls, Zimbabwe
Dag 2 Ankomst till Victoria Falls. Välkomstmiddag
Dag 3 Victoriafallen. Vandring till vattenfallen och solnedgångskryssning på Zambezifloden
Dag 4 Victoriafallen. Tid på egen hand och vandring till vattenfallen
Dag 5 Victoriafallen – Binga. Solnedgångskryssning på Karibasjön
Dag 6 Binga. Promenad genom Binga och ombordstigning på Umbozha
Dag 7 Kryssning med Umbozha på Karibasjön
Dag 8 Kryssning med Umbozha på Karibasjön. Barbecue på stranden
Dag 9 Binga – Hwange nationalpark. Eftermiddagssafari
Dag 10 Safari i Hwange nationalpark
Dag 11 Morgonsafari, transfer till Victoria Falls och hemresa
Dag 12 Hemkomst

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Victoria Falls, Zimbabwe

Vi sätter oss på planet i Stockholm och flyger mot Zimbabwe och Victoria Falls.

Dag 2
Ankomst till Victoria Falls. Välkomstmiddag

Vid ankomsten till Victoria Falls kör vi direkt till vårt hotell, där vi tillbringar de kommande nätterna. Hotellet är ett av Afrikas mest berömda, inte minst tack vare det vackra läget och den karismatiska atmosfären. Hotellet sjuder av engelsk kolonialstil och är omgärdat av en fantastiskt vacker natur.

På kvällen serveras en gemensam välkomstmiddag.

Dag 3
Victoriafallen. Vandring till vattenfallen och solnedgångskryssning på Zambezifloden
Vackra vyer över Victoriafallen
Efter frukost ger vi oss ut på en härlig vandring vid vattenfallen. Vi vandrar genom trädgården på hotellets baksida och fortsätter längs stigarna runt vattenfallen. Det finns en uppsjö av vackra vattenfall i världen, men Victoriafallen kvalar förmodligen in som ett av de vackraste. Vattenfallen är cirka dubbelt så höga och en och en halv gång så breda som Niagarafallen mellan USA och Kanada. Områdets skönhet och meditativa lugn är en oslagbar duo.

De enda ljud som hörs är naturens egna och den frodiga regnskogen bildar en perfekt inramning. Vår reseledare berättar om platsens historik medan vi utforskar fågel- och viltlivet runt vattenfallet.
Vattnet slår ofta upp i enorma kaskader runt vattenfallet, och det är en bra idé att ta med ett paraply eller en regnjacka.
 
Sent på eftermiddagen ger vi oss ut med en så kallad sundowner-cruise på Zambezifloden ovanför vattenfallet. Vi avnjuter en svalkande drink på däck medan vi håller utkik efter flodhästar och krokodiler i vattnet, på säkert och tryggt avstånd från vårt fartyg.
 
Dag 4
Victoriafallen. Tid på egen hand och vandring till vattenfallen
Vi vandrar runt Victorifallen

Zimbabwes största attraktion är Victoriafallen som fått sitt namn av David Livingstone efter drottning Victoria av Storbritannien. På bantuspråket heter fallen Mosi och Tunya vilket betyder något i stil med Röken som mullrar. Det här är faktiskt en ganska målande beskrivning av de väldiga vattenmassorna som först störtar 108 meter ner i djupet för att därefter virvla och storma fram flera hundra meter och slutligen övergå i regn över den lilla regnskogen som omger vattenfallen. Dagen börjar med en utflykt till de berömda vattenfallen. Victoriafallen har något alldeles unikt att erbjuda: det är dubbelt så högt och en och en halv gång så brett som Niagarafallen på gränsen mellan USA och Canada. I den fågelrika regnskogen hittar vi bland annat jättestora näshornsfåglar, fräcka apor och ibland bushbock, vattenbock och vårtsvin. Vi går runt vattenfallen medan den ena storslagna vyn avlöser den andra och solens strålar bildar en regnbåge i miljontals vattendroppar.  Vattnet slår ofta upp i enorma kaskader och därför är ett paraply eller regnjacka och vattentät påse för förvaring av kameran bra att ha med sig.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand, och det finns gott om alternativ i området. Följ med på safari eller upplev Victoriafallen i fågelperspektiv under en flygtur över området. Riverrafting på Zambezifloden är också en spännande aktivitet som ger dig möjlighet att se området från en ny sida. Och så finns det givetvis de som inte kan få nog av vattenfallen och gärna stannar kvar lite till.
 

Dag 5
Victoriafallen – Binga. Solnedgångskryssning på Karibasjön
Solnedgångskryssning på Karibasjön

Efter frukost lämnar vi Victoriafallen och beger oss mot Binga. Det tar cirka fem timmar att komma fram till Binga. Vi färdas genom landsbygden och kan njuta av det föränderliga landskapet på vår väg. Lunchen består av smörgåsar som serveras ombord. 


Vi kommer fram till Karibasjön och senare under eftermiddagen kan vi se fram emot en solnedgångskryssning med en svalkande drink i handen.
 

Dag 6
Binga. Promenad genom Binga och ombordstigning på Umbozha
Vi kryssar med Umbozha
Idag får vi lära oss mer om befolkningen här; Tonga- eller BaTonga-folket.
Själva orten Binga byggdes för att BaTonga-folket skulle ha någonstans att bo, eftersom deras hem översvämmades när Karibasjön skapades. Binga är en av de minst befolkade orterna i landet och saknar mycket av den infrastruktur som vi i väst ofta kan ta för givet.  Vi tar en promenad och ser oss om.
 
Nu har det blivit dags att gå ombord på vårt fartyg.  De följande dagarna åker vi med Umbozha runt Karibasjön, en av Afrikas dolda naturskatter. Den enorma sjön bildades av en fördämning av Zambezifloden. Faktum är att detta är världens största sjö som skapats av människan. Sjön och de vattenledande floderna är omgivna av skog och savanner, varav en stor del är fridlyst nationalpark. I vattnet lever krokodiler och flodhästar samt sportfiskarnas favoritfisk, tigerfisken. Fågellivet är enastående och vi kan dagligen se den vithövdade flodörnen leta efter föda i sjön.  Här ger vi oss ut på en liten tur längs Sengwefloden som framför allt är känd för sitt enastående fågelliv. Vi njuter av en enkel drink eller två från all-inclusive-baren på på däck.
Dag 7
Kryssning med Umbozha på Karibasjön
Tid till avkoppling på Umbozha

Vi går upp tidigt på morgonen för att njuta av soluppgången och det fantastiska fågellivet i Sijarira- och Chete-området. Vi ger oss ut på utflykt i en av de medföljande tenderbåtarna och njuter av en kopp kaffe. När vi har återvänt till Umbozha kan vi se fram emot ett par sköna timmar ombord medan vi färdas genom Chate-ravinen mot Ruze River. 

Du har gott om tid att koppla av, läsa en bok, ta ett dopp i poolen. Den som vill kan prova fiskelyckan – kanske just du lyckas fånga den berömda tigerfisken? 

Dag 8
Kryssning med Umbozha på Karibasjön. Barbecue på stranden
Dagens avslutas med grillning på stranden

Vi går iland på en av öarna och ger oss ut på ö-vandring. Efter vår utflykt kan vi se fram emot en härlig brunch  och så har det blivit dags att forsätta vår kryssning mot Elephant Bay. Här förtöjer vi båten vid en strand och avrundar dagen med en braai (afrikansk barbecue) på stranden – förhoppningsvis under en stjärnklar natthimmel.

 

Dag 9
Binga – Hwange nationalpark. Eftermiddagssafari
På safari i Hwange

Det har blivit dags att fortsätta till Hwange nationalpark. Vi lämnar Binga och kör 200 kilometer söderut till Hwange nationalpark som både är ett av Zimbabwes största viltreservat och ett av Afrikas bästa naturområden med en rik och varierad natur som bjuder på savann, skog, sandklitter, granitavsatser och våtmark. Här hittar vi ett stort antal zebror, giraffer, elefanter, lejon och många andra spännande arter som leopard och noshörning, som tyvärr är utrotningshotade trots att detta är det enda välskyddade området. I gengäld finns det goda möjligheter att se sällsynta arter som oryxgaseller och den bruna hyenan. Hwanges bestånd av vildhundar är idag ett av Afrikas största. Fågellivet är otroligt varierande med över 400 registrerade arter. När vi har checkat in på hotellet och ätit lunch åker vi på eftermiddagen ut på en första safaritur.

Dag 10
Safari i Hwange nationalpark
Dagen ägnas åt safari i Hwange

Dagen är vikt åt safari i Hwange. Vi följer lokala rangers instruktioner i jakten på sällsynta arter och annat spännande vi kan tänkas stöta på längs vägen. I Hwange kan man under loppet av bara några dagar stöta på i princip de mest kända djurarterna samt några av de mer sällsynta, även om noshörning och leopard kan vara något svårflörtade.      

 

Dag 11
Morgonsafari, transfer till Victoria Falls och hemresa

På morgonen har vi gott om tid för en sista safari innan vi återvänder till Victoria Falls och påbörjar vår hemresa.

 

Dag 12
Hemkomst

Prisinformation

Tilllägg för Master Suite på båten

698,-

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm –Victoriafallen - Stockholm med mellanlandning
 • Safari och utflykter enligt program
 • 3 övernattningar i delat dubbelrum på hotell i Victoria Falls
 • 2 övernattningar i delat dubbelrum på Hwange Safari Lodge
 • 1 övernattning i delat dubbelrum på Binga
 • 3 övernattningar i delad dubbelhytt på Umbozha med helpension ombord
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 5-10
 • Middag dag 2 och 5-10
 •  Lokala drycker, öl & vin dag 5-8
 • Alla drycker på fartyget
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (ca 120 USD)
 • Drycker, når du inte är ombord
 • Diverse visum (visum till Zimbabwe kostar för närvarande 55 USD)
 • Eventuella extraarrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

 

Vårt kryssningsfartyg

Den nybyggda lustjakten Umbozha, med nio stora härliga hytter och flera utsiktsdäck, pool och luftkonditionering.

https://zambezicruisesafaris.com/wp-content/uploads/2018/10/Umbozha-Fact-Sheet-min.pdf

 

 

Mer omZimbabwe

Här kan du läsa mer om din spännande destination: 

www.albatros.se/resmal/afrika/zimbabwe

 

Valuta på resan

Ta gärna med USD i kontanter. 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun

Tillägg för enkelrum
2500:-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
8 498:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum
5 000:-

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice (för förlängningar före augusti 2020)

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Pris per person
13 996:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
3 750:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

Seaview Calodyne Lifestyle Resort (för reseförlängningar från augusti 2020)
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Pris per person
13 996:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Tillägg för enkelrum
3 750:– i deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Liknande resor

ZWRTR12ASE