Waltzing Matilda

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Ditt livs Australienresa: stränder i världsklass, makalös natur och storslagna storstäder

Australien charmar sina besökare med ett helt unikt natur- och djurliv, över 10 000 stränder och fantastiska storstäder. Frodiga regnskogar, torra öknar och Barriärrevets otroliga undervattensvärld.

På den här resan får du se solen gå ner över Ayers Rock mitt ute i landets röda outback, och ta pulsen på Melbourne och Sydney med det berömda operahuset. Vi provsmakar viner på vingård, håller utkik efter kramgoa koalor och avlägger en visit hos Flying Doctors i Alice Springs.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australisk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Köpenhamn – Melbourne
Dag 2 Ankomst till Melbourne
Dag 3 Melbourne. Stadsrundtur med bl.a. Chinatown och Queen Victoria Market
Dag 4 Från Melbourne till Warrnambool på Great Ocean Road
Dag 5 Warrnambool – Mount Gambier. Besök i naturreservatet Tower Hill
Dag 6 Mount Gambier – Adelaide. Promenad vid Blue Lake och besök i Hahndorf
Dag 7 Adelaide. Stadsrundtur och besök på en vingård
Dag 8 Adelaide – Alice Springs. Stadsrundtur med bl.a. Telegrafstationen och ANZAC-monumentet
Dag 9 Alice Springs – Ayers Rock. The Flying Doctors, School of the Air, kamelfarm och Ayers Rock i solnedgången
Dag 10 Soluppgång över Ayers Rock och The Olgas
Dag 11 Flyg från Ayers Rock till Sydney
Dag 12 Sydney. Stadsrundtur med bl.a. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, hamnrundtur och Sydneys operahus
Dag 13 Sydney. Tid på egen hand eller möjlighet att åka på utflykt till Blue Mountains (tillköp)
Dag 14 Flyg från Sydney till Cairns
Dag 15 Cairns. Utflykt till Stora barriärrevet
Dag 16 Cairns. Tid på egen hand och möjlighet att åka på utflykt till Cape Tribulation och Daintree Rainforest (tillköp)
Dag 17 Hemresa
Dag 18 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
52 998:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
52 998:–
Stockholm
54 998:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
54 998:–
Stockholm
54 998:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
54 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Köpenhamn – Melbourne
Vi flyger från Köpenhamn och har en mellanlandning för att därefter sätta kurs mot Melbourne.
Dag 2
Ankomst till Melbourne

Vi kommer till Melbourne och åker till vårt hotell för att sedan kunna vila oss efter den långa flygresan.

Dag 3
Melbourne. Stadsrundtur med bl.a. Chinatown och Queen Victoria Market
Spårvagn i Melbourne

Under dagens första hälft ger vi oss ut på stadsrundtur i Melbourne. Det här är en stad som är hipp och avslappnad, livlig och kreativ, och en stor del av de 3,7 miljoner invånarna tar sig fram med cykel eller spårvagn. Ett av de multikulturella inslagen i gatubilden är bland annat spännande restauranger där olika etniska mattraditioner blandas när fina råvaror från hav och land tillagas till välsmakande rätter.

Vi kommer bland annat förbi Royal Botanic Gardens, som anses vara en av de finaste parkerna i hela Australien. Den botaniska trädgården, som ligger utmed Yarra-floden, täcker en yta av 38 hektar och innehåller en blandning av ursprungliga och importerade växter. Sammanlagt finns det mer än 10 000 arter här. Vi besöker även Queen Victoria Market, som har hållits här sedan 1878. Här hittar du frukt, grönsaker, färsk fisk och skaldjur, men också kläder, smycken, leksaker och souvenirer. Vi kommer även förbi den livliga gågatan Bourke Street Mall och stadens Chinatown, som kinesiska immigranter har haft som bas sedan 1850-talet. Vi får också se stadens viktigaste landmärke när vi besöker den skyddade tågstationen Flinders Street Station, som stod klar 1854. Vid middagstid avrundas dagens utflykt med ett besök i den pittoreska och fashionabla Melbourne-förorten St. Kilda. På vägen tillbaka stannar bussen till i Central Business District (CBD), där den som vill kan passa på att undersöka stadens många shoppingmöjligheter.

Dag 4
Från Melbourne till Warrnambool på Great Ocean Road
Great Ocean Road

I dag ska vi köra längs kusten och njuta av havsutsikten. Vi passerar bland annat staden Geelong och surfparadiset Bell’s Beach. Från Torquay kör vi in på Great Ocean Road. Detta är inte bara en otroligt vacker kustväg, utan också ett krigsminnesmärke för första världskrigets stupade som byggdes av hemvändande soldater under perioden 1919–1932. På vägen kommer vi förbi klippformationen De tolv apostlarna, som namnet till trots består av åtta fristående klippor utanför kusten. De tornliknande klipporna har formats av havets erosion, och så sent som 2005 slukade havet en av apostlarna, som tidigare var nio till antalet. Men det är fortfarande en imponerande syn.

Vi fortsätter längs kusten och lite längre fram ser vi ännu ett vittnesbörd om erosionens framfart, Loch Ard Gorge. Denna ravinliknande vik har fått sitt namn efter fartyget Loch Ard, som förliste här 1878 med endast två överlevande. Även här har havet ätit sig in i klipporna och 2009 försvann den bågvälvda klippan från vikens ”ingång”, så att det nu i stället är två separata klippor – som kallas Tom och Eva efter de båda överlevande från skeppsbrottet. När vi kommer fram till Warrnambool checkar vi in på vårt hotell.

Dag 5
Warrnambool – Mount Gambier. Besök i naturreservatet Tower Hill
Kängurur

Dagens första stopp blir Tower Hill, ett naturreservat som ligger alldeles i närheten i en slocknad vulkan. Tower Hill hör till Australiens mest fascinerande geologiska formationer. I det här området finns det bland annat koalor, emuer, kängurur, pungråttor och vattenfåglar. Vi fortsätter till staden Port Fairy, uppkallad efter en valfångare som seglade i dessa farvatten under 1800-talets första hälft. Arkitekturen i den idylliska staden är mycket välbevarad.

Turen fortsätter västerut till Portland, som är delstaten Victorias första permanenta europeiska bosättning. Staden grundades 1834 och har fortfarande ett flertal historiskt spännande byggnader. Dagens slutdestination är staden Mt. Gambier, Sydaustraliens näst största stad.

Dag 6
Mount Gambier – Adelaide. Promenad vid Blue Lake och besök i Hahndorf
Blue Lake, Mount Gambier

Vi inleder dagen med att besöka The Blue Lake alldeles utanför staden. Sjön, som är nästan helt cirkelformad, är känd för att skifta färg två gånger om året. Från december till mars är den lysande koboltblå för att sedan övergå till en mer gråaktig färg från april till november. Den exakta orsaken till att sjön ändrar färg diskuteras fortfarande, men man är överens om att det beror på förändringar i vattenskiktens temperatur. Efter en promenad vid sjön fortsätter vi norrut mot staden Hahndorf, vars första invånare var lutherska emigranter som kom från Preussen. De flesta av dem var ombord på fartyget Zebra som ankom 1838. Staden är uppkallad efter fartygets kapten Dirk Meinhertz Hahn, som kom från Westerland på den tyska ön Sylt. Hahndorf är Australiens äldsta överlevande tyska bosättning, och det tyska arvet är mycket påtagligt i staden, bland annat i form av korsvirkeshus och restauranger som serverar tyska rätter.

Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Australiens femte största stad, Adelaide, och resten av dagen och kvällen är fri för egna äventyr

Dag 7
Adelaide. Stadsrundtur och besök på en vingård
Melbourne

Under förmiddagen passar vi på att ta det lite lugnt, innan det är dags för eftermiddagens stadsrundtur. Vi ska bland annat få se Adelaide Oval, en av världens finaste cricketbanor. Vi kommer även förbi stadens kulturella centrum med parlamentet, universitetet, delstatsbiblioteket och det fina South Australian Museum. Utanför staden besöker vi vingården Penfold’s Magill Estate, som är känd för sitt Grange-vin. Här får vi en guidad rundtur och smakar på olika viner.

Dag 8
Adelaide – Alice Springs. Stadsrundtur med bl.a. Telegrafstationen och ANZAC-monumentet
Alice Springs

Efter frukosten flyger vi norrut till Alice Springs, som ligger mitt i Australien, i det som även kallas The Red Centre på grund av den röda jordmånen och den sparsamma vegetationen. I Alice Springs bor det cirka 27 500 människor och staden är en knutpunkt för hela området, som är extremt glesbefolkat. Under vår stadsrundtur i Alice Springs besöker vi bland annat den gamla telegrafstationen, den plats där de första européerna bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen byggdes 1872 för att man skulle kunna sända meddelanden mellan Adelaide i söder och Darwin i norr. Den är den bäst bevarade av de 12 stationerna längs den så kallade Overland Telegraph Line. Stationen användes i 60 år, innan den gjordes om till en skola för aboriginbarn.

Vi avrundar stadsrundturen med ett besök vid Anzac Hill Memorial, ett monument som restes 1934 för att hedra de australiensiska och nyzeeländska soldater som fallit under första världskriget. ANZAC står för Australian and New Zealand Army Corps, en sammanslutning av australiensiska och nyzeeländska trupper som stred tillsammans under första och andra världskriget samt i Korea och Vietnam. Efter stadsrundturen checkar vi in på vårt hotell.

Dag 9
Alice Springs – Ayers Rock. The Flying Doctors, School of the Air, kamelfarm och Ayers Rock i solnedgången
Ayers Rock også kaldet Uluru

Vi besöker också Royal Flying Doctor Service (RFDS), som en del kanske känner igen från tv-serien ”Doktorn kan komma”. Den flygande akutsjukvårdstjänsten utgår från basen i Alice Springs och ger sig ut till avlägsna lantbruk och mindre samhällen i hela Northern Territory. Den luftburna läkartjänsten började 1928 i Queensland och spred sig sedan snabbt över hela landet.

Vi besöker även School of the Air, som under många år sände lektioner via radio till barn i ett glesbefolkat område som omfattar mer än en miljon kvadratkilometer. Projektet inleddes 1950 med bara några få timmars undervisning som sändes via radio. Efterhand kompletterades lektionerna med möjlighet att ställa frågor och antalet lektioner blev fler. Lärarna använde de flygande läkarnas radiorum för sina sändningar, men 1978 fick skolan sin egen radiostudio. Efter några år med e-post gick man år 2000 helt över till internetbaserad undervisning, och i dag använder skolan senaste teknik, vilket gynnar barnen i landets allra mest avlägsna delar.

Av alla Australiens storslagna naturupplevelser är det ändå en som höjer sig över mängden. Det gäller förstås Ayers Rock eller ”Uluru” som den heter på aboriginspråk. Denna väldiga klippa står i hjärtat av Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som är upptagen på UNESCO:s lista över världens naturarv. Genom åren har Ayers Rock tillsammans med Sydney Opera House kommit att stå som symboler för hela Australien. Ayers Rock är 348 meter hög, 2,4 kilometer lång, cirka nio kilometer i omkrets och når slutligen 3,5 kilometer under markytan. Ayers Rock brukar ofta kallas världens största monolit, och det är den faktiskt nästan också: bara Mount Augustus i västra Australien är större. Området är heligt för aboriginer och det finns platser här som inte får beträdas eller fotograferas. Efter frukost lämnar vi Alice Springs och kör genom det röda ökenlandskapet i sydvästlig riktning. På vägen stannar vi till och tar en bensträckare. Det finns också möjlighet att köpa förfriskningar när vi gör ett stopp vid en kamelfarm.

Även om Australien är mer känt för sina koalor och kängurur, så är det faktiskt det land i världen som har flest vilt levande kameler – i Australien finns det inte mindre än 300 000 kameler! I slutet av 1800-talet importerades cirka 10 000 kameler från Indien för att kunna användas i arbetet med att utforska vildmarken (Australiens outback) och upprätta telegrafstationen i Alice Springs. Men efterhand som det började byggas vägar och järnvägslinjer blev kamelen överflödig, och i dag säljs djuren bland annat till arabiska länder, där vissa används till kapplöpningar medan andra hamnar på middagsbordet.

Om tiden tillåter kan vi koppla av på vårt resort vid Ayers Rock innan det har blivit dags att uppleva Ayers Rock storslagna färgspel under solnedgången. Just som solen försvinner under horisonten blir den enorma klippan nästan självlysande röd. Medan solen går ner njuter vi av ett glas bubbel och något lätt att äta. När mörkret har sänkt sig över Ayers Rock tänds i stället den mest fantastiska stjärnhimmel. Den här delen av Australien har nog en av världens mörkaste och klaraste stjärnhimlar: här finns det inga störande gatlyktor eller andra ljuskällor på mils avstånd.

Dag 10
Soluppgång över Ayers Rock och The Olgas
Ayers Rock

Den här morgonen går vi upp tidigt för att få se hur solens första strålar kastar sitt ljus över Ayers Rock. Morgonens färgspel är minst lika intensivt som det som utspelar sig under kvällen. Vi fortsätter till foten av den 348 meter höga klippan för att se närmare på den. Här ska vi bland annat gå en tur som tar oss förbi grottmålningar och säregna klippformationer. Tänk på att Unungu-stammen, klippans traditionella ägare, av religiösa skäl helst ser att man intet bestiger klippan.

Sedan kör vi den korta sträckan till nationalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den också kallas. Här beger vi oss på en vandring mellan de imponerande klippformationerna och kommer till sist fram så att vi står mellan de två högsta topparna. 

Dag 11
Flyg från Ayers Rock till Sydney
Operahuset och Sydney Harbour Bridge

Efter frukost åker vi till den lilla flygplatsen vid Ayers Rock och flyger vi till Sydney som grundades 1788 av engelska straffångar och därefter har utvecklats till Australiens största stad. Stadens invånare kommer från alla delar av världen och detta ger en multikulturell atmosfär med hundratals olika caféer och restauranger som bjuder på kulinariska läckerheter med lokala produkter. När vi kommit fram till Sydney åker vi direkt till vårt hotell. Under resten av dagen har du möjlighet att bekanta dig med staden.

Dag 12
Sydney. Stadsrundtur med bl.a. The Rocks, Bondi Beach, Circular Quay, hamnrundtur och Sydneys operahus
Soliga Bondi Beach

I dag ska vi bland annat få se Royal Botanic Gardens och utsiktspunkten Mrs Macquarie’s Chair. Den berömda stolen, som egentligen är formad som en bänk, höggs i sandsten av straffångar 1810 och var en gåva till guvernör Macquaries hustru Elizabeth. Det sägs att hon kunde sitta där på stenen i timmar för att njuta av panoramautsikten och se på fartygen när de kom seglande från Storbritannien. Härifrån kan vi också se Sydneys äldsta stadsdel, The Rocks. När den första lasten engelska straffångar anlände till Australien 1788 var det här i The Rocks som de första husen byggdes. Området har av naturliga skäl en viktig historisk betydelse, inte bara för Sydney utan för hela Australien. Stadsdelens namn kommer sig av att de första husen byggdes av sandsten från trakten. Sedan dess har utsikten fått nya, spännande inslag: Sydney Harbour Bridge och Sydneys operahus.

Australien har fler än 10 000 stränder. En av de allra mest kända är Sydneys Bondi Beach, som ligger öster om stadens centrum. Dit ska vi självklart åka. På den vita sandstranden flockas Sydneyborna för att simma, surfa, solbada och – inte minst – titta på andra människor. Stadsrundturen avslutas vid populära Circular Quay, ett pulserande område vid Sydneys hamnfront. Här har du tid att sträcka på benen och få lite lunch, innan vi träffas igen för att åka på hamnrundtur medan vi avnjuter en kopp kaffe eller te med något sött till. Nu har vi möjlighet att beundra Sydneys världsberömda landmärke, Sydneys operahus, som har ritats av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med sina karakteristiska vita takbågar påminner operahuset om ett fartyg som går för fulla segel och är därför en passande symbol för livet i Sydney, som i hög grad levs i och omkring den vackra naturliga hamnen. Sedan invigningen 1973 har några av landets största musik- och teaterevenemang hållits här. Detta kommer vi att få höra mer om under rundvisningen inne i byggnaden.

Alldeles intill operahuset ligger ännu ett av Australiens berömda byggnadsverk, den enorma stålbron Sydney Harbour Bridge, som stilfullt förenar den södra och norra delen av staden.

Dag 13
Sydney. Tid på egen hand eller möjlighet att åka på utflykt till Blue Mountains (tillköp)
Tid på egen hand i Sydney

I dag kan du antingen tillbringa dagen på egen hand i Sydney eller också köpa till en utflykt till Blue Mountains. Mer information om denna tillköpsutflykt finns längre fram i programmet.

Dag 14
Flyg från Sydney till Cairns

Vi flyger från Sydney och sätter kurs mot kuststaden Cairns. Staden ligger i delstaten Queensland vid Stora barriärrevet i det nordöstra hörnet av Australien. Flygturen tar cirka tre timmar. Den tropiska staden Cairns är känd för sin tillbakalutade och trivsamma stämning.

Dag 15
Cairns. Utflykt till Stora barriärrevet
Vi beger oss mot Cairns

I dag går färden till ett av Australiens största och mest fascinerande naturfenomen: Stora barriärrevet, som är världens största korallrev. Revet består av tusentals mindre rev, sandrevlar och småöar, där det finns färgsprakande fiskar, krabbor, sköldpaddor och andra exotiska djur. Korallrevet löper parallellt med den australiensiska nordostkusten och är den enda struktur av levande organismer som går att se från rymden. Revets ålder bedöms vara mellan 600 000 och 1,8 miljoner år.

Det är verkligen en upplevelse för livet att gå på upptäcktsfärd i det exotiska parallelluniversum som finns där under havsytan. Under vår heldagsutflykt har du därför självklart möjlighet att snorkla, så efter frukosten tar vi båten ut till det fantastiska korallrevet. Med mask och snorkel kan du komma i verklig närkontakt med alla möjliga fiskar och koraller i olika lysande färger. Under vår båttur vid Stora barriärrevet äter vi lunch ombord på båten. I slutet av eftermiddagen sätter vi kurs tillbaka mot Cairns, där kvällen disponeras fritt.

Dag 16
Cairns. Tid på egen hand och möjlighet att åka på utflykt till Cape Tribulation och Daintree Rainforest (tillköp)
Fantastisk Great Barrier Reef

De här dagarna är dina och du väljer själv hur du vill disponera dem. Skulle du behöva lite inspiration finns reseledaren självklart tillhands och hjälper till.

Idag kan du även boka en extra utflykt som går till Cape Tribulation och Daintree Rainforest. Du kan läsa mer om utflykten längre fram i programmet.

Dag 17
Hemresa

Från Cairns flyger vi till Singapore och fortsätter sedan hem.

Dag 18
Hemkomst

Utflykt till Blue Mountains

Blue Mountains ligger cirka 110 kilometer väster om Sydney. Dessa sandstensberg har fått sitt namn på grund av den blåaktiga dimma som uppstår när små oljedroppar avdunstar från eukalyptusträden och bryts i ljuset. Bergen genomskärs av djupa raviner och vattenfall, och områdets exceptionella skönhet har gett det en plats på UNESCO:s lista över världens naturarv.

Under utflykten besöker vi också Featherdale Wildlife Park, ett åtta hektar stort bushområde, som har gjorts om till djurpark. Här finns världens största samling av australiensiska djurarter (mer än 330 arter), däribland känguru, koala, vombat, emu samt olika kräldjur och fåglar – och man har möjlighet att komma i närkontakt med djuren. Har du någonsin drömt om att krama en koala så har du chansen nu!
Utflykten ska bokas och betalas hemifrån, senast 45 dagar före avresa.

Heldagsutflykt till Cape Tribulation och Daintree Rainforest

För 50 miljoner år sedan var hela Australien täckt av regnskog, men nu är det bara runt 22 000 km² kvar, varav den största delen ligger här i Australiens nordöstra hörn, vid Cape Tribulation. Faktiskt anses regnskogen Daintree vara världens äldsta regnskog.

Vi kör ut på utflykt till regnskogen och ger oss ut på vandringsturer tillsammans med vår lokalguide som berättar mer om floran och faunan. Här finns över 400 fågelarter, fjärilar i mängder och flera hundra miljoner år gamla ormbunkar.

Vi tar en båttur på Daintree River och spanar efter krokodiler, sköldpaddor och andra kräldjur. Lunch ingår i priset. Utflykten ska bokas och betalas hemifrån, senast 45 dagar före avresa.

Prisinformation

Resans pris

Från 52 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
13 998:–
Priset inkluderar
 • Flyg Köpenhamn – Melbourne och Cairns – Köpenhamn med mellanlandning
 • Tre inrikesflygningar
 • Turistvisum till Australien
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Eventuell dricks
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

 

 

Utflykter
 • Utflykt till Blue Mountains 1598 kr
 • Utflykt till Cape Tribulation och Daintree 1598 kr

Observera att de båda utflykterna genomförs tillsammans med en internationell turistgrupp och att guiden på utflykterna talar engelska. Utflykten ska bokas och betalas hemifrån, senast 45 dagar före avresa.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Strikta tullregler

Tänk på att Australien har väldigt strikta regler för införande av frukt och andra matvaror. Odeklarerade matvaror medför böter i form av 500 australiensiska dollar i kontanter vid inresa. Detta gäller även matvaror från flyget eller avreseflygplatsen.

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor”  är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Mer om Australien

Här kan du läsa mer om Australien:

www.albatros.se/resmal/australien-och-stilla-havet/australien

 

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa med massor av upplevelser Resans upplägg, med start i söder för att så småningom komma norrut och tilltagande värme, passade oss nordbor alldeles utmärkt. Alltid vänligt bemötande från Aussies under hela resan gör att det goda intrycket lever kvar extra länge. Tasmaniens historia, djur och natur, motsvarade våra förhoppningar med råge. Lite tveksamt är hur stort allmänintresse det är att besöka prinsessan Marys skola. Storstäderna, Melbourne, Sydney, Adelaide och Brisbane visade sig vara mycket tillgängliga även till fots baserat på de valda hotellens läge. Sydney, med allt vatten, sticker ut som den trevligaste av de fyra. Greta Ocean Road gav oss underbara vyer av stränderna, havet och dess påverkan på naturen (och människors livsstil). Albatros val av boende för oss i Mt Gambier var ett lågvattenmärke. Motellet ligger en bra bit utanför stan, vilket kompenserades med att bussen körde oss in till centurm för att äta på kvällen. Dessutom hade motellet fått nya ägare två dagar innan vi kom dit. De hade gjort sitt bästa för att få allt iordning för vår bokning. Frukosten vi fick var den första ägarparet serverade. Motellet var i stort behov av ytrenovering. Förvånande att inte Albatros gjort en bättre undersökning av förutsättningarna innan bokningen. Alice Springs och Uluru lämnade outplånliga minnen från resan. Telegrafstationen, School of the Air och Flying Doctors samt Aboriginernas historia i och runt Uluru och Kata Tjuta. Fantastiskt! Lite besvikna är vi att bussen startade en timme senare än planerat inför rundturen av Uluru och besöket på turistcentrumet med utställning av Aborigin-hantverk. Där hade vi gärna haft mer tid. Besöket på Fraser Island var en av resans höjdpunkter. Den speciella natur som finns där med regnskog och sötvattenssjöar mitt på sanddynen finns nog ingen annanstans. Synd att Fraser Island tagits bort från programmet på nästa resa. Stora barriärrevet är naturligtvis ett måste på en australienresa. Men man måste inse att den färgsprakande upplevelse som man får av revet och dess invånare får man bara om man dyker. Busschaufförerna var överlag bra och de på Tasmanien och Alice Springs/Uluru ska de ha en extra eloge för sin guidning stora kunnande. Det har bidragit mycket till vår positiva upplevelse av resan. Och slutligen så hade vi en fantastiskt kunnig reseledare som välvilligt delade med sig av sina erfarenheter till oss. Resan dit och framför allt hem är lång. Ett stopp med övernattning närmare målet vore att föredra.
Date published: 2017-02-06
Rated 3 out of 5 by from En resa med många upplevelser Reseledaren var toppen och lyfte resans innehåll. Han var mycket serviceinriktad och kunnig.
Date published: 2017-02-06
Rated 4 out of 5 by from I stort sett en bra och innehållsrik resa. Jag tycker att resan gapade över lite för mycket. Jag tror att stressen att hela tiden vara på väg skulle försvinna om resan förlängdes i några dagar.Vissa utflykter kan helt tas bort,t ex besöket på kamelfarmen! De flesta utflykter var mycket bra och innehållsrika. Bra busschaufförer som också var trevliga och mycket kunniga guider.
Date published: 2017-12-08
Rated 5 out of 5 by from En resa till alla bilderna i geografiboken Resan har ett mycket välplanerat program och varierat innehåll. Vi fick se många av de viktiga och välkända platserna och uppleva spännande natur och annorlunda djurliv. Reseledaren var mycket kunnig och engagerad, vilket bidrog till en lyckad resa med många fina minnen hem i bagaget.
Date published: 2017-11-27
Rated 3 out of 5 by from Australienresa i massturismens spår En resa som ger en överskådlig bild av Australiens storstäder,natur och klimatzoner. Reseprogrammet är välplanerat och de platser som besökts präglas av den Australiensiska turismindustrins utbud.
Date published: 2017-11-29
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk resa Fick se väldigt mycket av städer, landsbygd och regnskog av Australien. Reseledaren var fantastisk, påläst och kunnig.
Date published: 2017-11-27
Rated 5 out of 5 by from Mycket att se och uppleva tillsammans i en spännande kontinent. Allt suveränt tillsammans med en utmärkt och kunnig reseledare.
Date published: 2017-11-27
Rated 4 out of 5 by from Mycket Australien på kort tid Bra reseledare god pedagog god inblick i Australiens historia
Date published: 2017-12-10
 • y_2018, m_2, d_18, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_sv_SE, sid_AURTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18AURTR02ESE0811