M/C Treasure of Galápagos

M/C Treasure of Galápagos är ett välskött och komfortabelt fartyg som ger de bästa förutsättningarna för utforskning av Galápagos

M/C Treasure of Galápagos är en bekväm katamaran med gott om utrymme för 16 passagerare. Det finns 9 hytter. Samtliga med stora fönster och möblerad balkong. Det finns trevliga gemensamma ytor både inomhus och utomhus. Samtliga perfekta för avkoppling och observation av omgivningarna. Ombord finns restaurang, bar, ett litet loungeområde och soldäck med jacuzzi.

Katamaranen är 31 meter lång och 11,2 meter bred och har plats för 16 gäster. Den byggdes år 2009 med ambitionen att kunna infria de högsta förväntningarna på ett Galápagos-kryssningsfartyg. Det finns gott om plats ombord jämfört med antalet passagerare och alla hytter (inklusive badrum) är på 20 m2, har möblerad balkong samt panoramafönster.

Fartygets gemensamma ytor är inbjudande med solterrass och solstolar och jacuzzi på övre däck där du kan njuta av solen och utsikten. Måltiderna (helpension ombord) äts i den trevliga restaurangen/baren och i den tillhörande loungen finns det goda möjligheter att bara koppla av och ta en drink före middagen.

Läs mer om fartyget här:
http://www.catamarantreasure.com/

 

Särskilda villkor
Det finns vissa regler för att få delta i en kryssning. Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Hur är hytterna?
Det finns 9 hytter ombord.  Hytterna ligger på Main Deck och Upper Deck. Samtliga hytter är på 20m2 inklusive egen dusch/toalett och är inredda som ett hotellrum. Dessutom har alla hytter panoramafönster och en liten möblerad balkong. Det finns antingen två separata sängar eller en dubbelsäng. Det finns ett förvaringsskåp för kläder och skor och här hittar du även en säkerhetsbox. Det finns hårtorkar på badrummet och 110-voltsuttag. Samtliga hytter är utrustade med luftkonditionering som kan regleras separat.

Städning av hytten
Hytterna städas varje dag.

Handdukar
Varje gäst får en handduk till badrummet. Ren handduk delas ut vid varje snorkeltur och utflykt till en strand. Du behöver alltså inte ta med handduk hemifrån.

Gemensamma ytor
Fartyget har en trevlig restaurang där alla måltider intas. I direkt anslutning finns ett loungeområde där den som vill kan avnjuta en drink före middagen. På fartygets övre däck (Sun Deck) finns solterrass med solstolar och jacuzzi. Här är det som upplagt för att bara koppla av mellan utflykterna.

Måltider ombord
I resans pris ingår helpension på fartyget och inleds med lunch på kryssningens första dag och slutar med frukost på kryssningens sista dag. I dagsprogrammet ser du vilka övriga måltider som ingår resans pris. Alla kan äta samtidigt i restaurangen.

Specialkost
Om du vill ha specialkost ska du meddela i samband med att du bokar resan. Vi kan däremot inte garantera att vi kan uppfylla dina önskemål. Alla måltider serveras som buffé och du kan välja det du själv vill äta.

Drycker ombord
Vatten (från vattenbehållare) kaffe och te ingår i resans pris. Övriga drycker bekostar du själv. En flaska vin kostar från cirka 230 kronor. Öl kostar cirka 35 kronor. Alkohol kostar cirka 60 kronor per drink. Läsk och mineralvatten kostar cirka 25 kronor per flaska. Observera att det inte är tillåtet att ta med egna drycker ombord.

Klädsel och skor
Badkläder är inte tillåtna i restaurangen eller i loungen men utöver det finns ingen dresscode. På fartyget används helst skor med gummisula eller inomhusskor. När vi kommer tillbaka från en utflykt måste skorna tvättas rena från jord och frön (så att dessa inte transporteras från en ö till en annan). Efter det byter du om till dina fartygsskor.

Betalning ombord
Ombord används kontanter. Betalning sker med amerikanska dollar. Ta gärna med dig dollar i kontanter hemifrån.

Förlorade värdesaker
Varken rederiet eller Albatros Travel tar ansvar för försvunna föremål.

Dricks
Under våra resor kommer du i kontakt med ett lands seder och bruk. Med detta följer seder du kanske inte tycker om eller är van vid, exempelvis dricks. Drickssystemet är mycket mer organiserat i många länder än vi är vana vid hemifrån. Bland annat förväntar sig guider och chaufförer ett visst belopp i dricks. Vi anger en summa i vårt reseprogram så att du kan räkna in det i din budget redan före resan. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom denna är en individuell angelägenhet. Drickssystemet ingår i den kultur du väljer att besöka och du bör därför följa och respektera det. Albatros Travel avlönar guider och chaufförer men i många kulturer är lönen inom servicebranschen beräknad på dricks. För säkerhets skull vill vi understryka att det naturligtvis är högst frivilligt att lämna dricks.

På fartyget förväntas personal och naturguide ta emot dricks. Vi rekommenderar cirka 20 USD per person och natt. Den här summan finns även med i vår resebeskrivning.

Rökning ombord
Av säkerhetsmässiga skäl är det inte tillåtet att röka i hytter, i restaurangen eller i loungen. Det är endast tillåtet att röka i speciella rökrutor på däck och cigarettfimpar får inte kastas överbord.  Vi ber våra gäster att respektera de här reglerna. 

Snorkelutrustning och våtdräkt
Det går att låna snorkelutrustning ombord på fartyget, men om du har en egen rekommenderas det att du tar med den.  För den som vill hyra en våtdräkt kostar det sammanlagt 30 USD (det går inte att hyra våtdräkt på dagsbasis).

Landstigning
Vi kan landstiga på Galápagos-öarna på olika sätt. Oftast gör vi en så kallad våt landstigning. Vid denna hoppar vi ur gummibåten strax utanför en strand och vadar in den sista biten.  Därför är det viktigt att du tar med dig skor som tål vatten. Vid andra tillfällen gör vi en torr landgång vilket innebär att vi går ur gummibåten och direkt upp på land. Det kan gunga något när vi kliver av båten men fartygsbesättningen ser till att vi alla kommer i land torrskodda.

Reseledaren
Precis som vid Albatros Travels andra rundresor följer en av våra erfarna svenska reseledare med på resan. Reseledaren deltar i utflykterna på öarna tillsammans med en lokal naturguide som är specialist på Galápagos-öarna.