M/V Fiji Princess

M/V Fiji Princess är ett bekvämt, mindre kryssningsskepp med fina faciliteter och god service ombord.

Skeppet är 55 meter långt och har plats till 68 gäster. Det finns gott om plats i förhållande till antalet passagerare, hytterna är på 11-13 m2 och alla har fönster.

Skeppets gemensamma utrymmen är inbjudande – på översta däck finns solterrass med liggstolar, där du kan njuta av solen och utsikten. Måltiderna (helpension ombord) intas i den mysiga utomhusrestaurangen och det finns möjlighet att njuta av en cocktail före eller efter middagen i antingen ”Sky Deck”-baren eller i ”Saloon”-baren. Skeppets storlek gör det möjligt att lägga till vid stränder och i bukter som större kryssningsfartyg hade haft svårt att komma till, och det gör att vi helt säkert får en fantastisk upplevelse ombord.

Här kan du läsa mer om skeppet:
https://www.bluelagooncruises.com/about/our-ship

Speciella förhållanden
Vistelsen på kryssningsfartyget har vissa regler. Du har därför plikt att informera Albatros Travel om eventuell sjukdom, skada, funktionsvariation, graviditet eller något annat som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsa under kryssningen.

Hytterna
Det finns 34 hytter ombord. Hytterna ligger på ”Orchid Upper Deck”, ”Orchid Middle Deck” och ”Hibiscus Deck”. Albatros gäster får hytter på ”Hibiscus Deck” och de är 11 m2 stora och har eget badrum med toalett. Alla hytter har fönster och antingen två separata sängar eller en dubbelsäng. Det finns skåp att förvara kläder i och säkerhetsbox. Det finns hårtork på badrummen och air condition, minibar som blir fylld var dag samt en Nespresso-maskin. 

Städning av hytten
Hytten städas varje dag.

Handdukar
Varje gäst får en handduk till badrummet. Det delas ut en ren handduk var gång det arrangeras ett dopp eller en snorkeltur, och det är därför inte nödvändigt att ta med handduk hemifrån.

Gemensamma utrymmen
Skeppet har en mysig restaurant där alla måltider intas samt två barer – ”Sky Deck” och ”Saloon”-baren – där det är som upplagt att ta en drink före middagen. På skeppets översta däck (”Sun Deck”) finns en solterrass med liggstolar, där det är perfekt att slappa lite mellan utflykterna. Bakerst på skeppet finns en så kallad ”Plunge pool”, som är en liten pool. 

Måltider ombord
Helpension på skeppet är inkluderat i resans pris och startar med lunch på kryssningens första dag och slutar med frukost på kryssningens sista dag. I dagsprogrammet kan du se vilka övriga måltider som är inkluderade. Det finns plats för alla passagerare samtidigt i restaurangen. 

Specialkost
Om du behöver specialkost så meddelas detta vid köptillfället. Vi kan dock inte garantera att vi kan uppfylla alla önskemål. Alla måltider ombord serveras som buffet, så det kommer alltid finnas möjlighet att välja vad man vill äta.

Dryck ombord
Vatten från vattenkylaren, kaffe och te ingår i priset. Resten ska betalas för själv. Vi understryker att det inte får tas med egna drycker ombord. 

Kläder och skor
Badkläder är inte tillåtet i restaurangen eller i loungen, men utöver det finns ingen klädkod. På skeppet ska skor med gummisula eller inneskor användas.

Betalning ombord
Det går bra att betala med kontanter (Fiji dollars) eller kreditkort ombord.

Förlorade värdesaker
Varken rederiet eller Albatros Travel kan göras anvariga för förlorade ägodelar.

Dricks 
På våra resor kommer du i kontakt med det lokala vardagslivet, och allt vad det innebär. Det kan bland annat innebära att man kommer i kontakt med sånt man inte är van vid, till exempel dricks. I många länder finns en förväntning om att man dricksar chaufförer och lokalguider. Vi anger ett belopp i reseprogrammet om man vill förbereda sig hemifrån. Dricks kan vara en del av den kultur som man väljer att besöka, och därför bör man respektera det. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer, men i många kulturer är lönen i servicebranschen beräknad utifrån att man också får dricks utöver sin lön. Men att dricksa är naturligtvis frivilligt. 

På skeppet förväntas det att man dricksar med ca 30 FJD (Fiji dollars) per person och dag. Beloppet ska betalas direkt till personalen på skeppet och det är självklart du själv som bestämmer dricksbeloppet.

Rökning ombord
Av säkerhetsskäl är rökning inte tillåten i hytterna, i restaurangen eller i loungen. Det finns märkta platser på däck där rökning är tillåten, och man får inte kasta cigarettfimpar överbord. Vi ber våra gäster respektera detta. 

När vi går i land under utflykterna, kan det ske på olika sätt. Oftast kommer det vara ”våt landgång”, det vill säga att vi går ur gummibåten vid stranden och vadar det sista stycket i vattnet. Det är därför viktigt att ha skor med som tåler väta. Andra gånger gör vi en ”torr landgång” och går direkt från gummibåten i land. Det kan gunga lite när man går ur, men personalen är behjälpliga och får oss säkert i land.