M/Y Pegasos

M/Y Pegasos är en större yacht med 21 hytter ombord.

Pegasos är en större yacht av katamarantyp med plats till endast 44 gäster. Vi övernattar i mysiga, välinredda hytter – alla utvändiga – med fönster och privat badrum, och ombord kan vi njuta av livet och utsikten från fartygets restaurang, loungeområde och stora soldäck.

Fartyget är elegant inrett med trevlig atmosfär. Fartyget renoverades senast 2019 och har ett 240 kvadratmeter stort öppet däck, varifrån du kan njuta den fantastiska utsikten. Förutom hytterna finns en fin restaurang, som serverar båda lokala och internationella rätter, ett välutrustat bibliotek, där du kan njuta en lugn stund med en god bok, ett sittområde utan tak, där du kan njuta av havsutsikten samt en lounge, som serverar kaffe, te och drinkar efter middagen. Det finns också en liten plattform från vilken du kan ta ett uppfriskande dopp i havet när vädret tillåter. Det går också att njuta av en avkopplande massage ombord.
Läs mer om fartyget här: https://www.varietycruises.com/ships/ships/pegasos


Hytterna

Fartyget har 21 vackert möblerade hytter, som alla är utvändiga med eget bad och egen toalett. Alla hytter har individuell klimatkontroll, radio, telefon (för intern användning ombord), tv med lokala tv-stationer, liten säkerhetsbox, hårtork och 220 volts uttag.

Hyttkategori Premium
Utvändig lyxhytt på Main däck ca 19 m2. Med fönster.

Hyttkategori A
Utvänding stor lyxhytt på Main eller Upper däck ca 16 m2. Med fönster.

Hyttkategori B
Utvändig lyxhytt på Main däck ca 15 m2. Med fönster.

Hyttkategori C
Utvändig lyxhytt på Sun däck ca 12 m2. Med fönster.

Gemensamma utrymmen
Det finns en trevlig restaurang där alla gäster får plats att äta samtidigt. Det finns också en lounge och en bar samt ett välutrustat bibliotek, där du kan njuta en lugn stund med en god bok. Det 240 m² stora soldäcket med solsängar är också en omtyckt plats att vara på, med goda möjligheter till rekreation! Det finns också snorkelutrustning för fri användning, vilket skapar fantastiska möjligheter att utforska koraller och fiskar i de grunda lagunerna. Det finns en liten plattform längst bak på fartyget, varifrån man kan hoppa i havet, när väder- och ankringsmöjligheter tillåter det i grunda och säkra områden (ej möjligt på öppet hav).

M/Y Pegasos byggdes 1990, sjösattes 1997 och totalrenoverades både 2009-10 och senast 2019. Fartyget är av katamarantyp och kan gå i mycket grunda vatten, men det finns inte många ilandgångsställen under resan och alla landstigningar sker från mindre båtar. Fartyget är utrustat med den senaste formen av satellitnavigering.

Besättningen ombord består av 16-18 personer.

Komfort och säkerhet

Fartyget är utrustat med det senaste i form av säkerhet- och kommunikationsutrustning samt satellitnavigering.