MS Seine Comtesse

– 75 utsides hytter
– stort soldäck
– längd: 114 meter
MS Seine Comtesse är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 150 passagerare fördelade på tre däck.

Det stora fartyget (114,3 meter långt och 11,4 meter brett) kombinerar moderna bekvämligheter med en trevlig atmosfär. Passagerarna kan njuta av ett glas vin i loungebaren, koppla av på soldäckets solstola eller läsa lite i biblioteket. Alla måltider (helpension) serveras i fartygets restaurang. Ibland serveras maten som buffé och ibland vid borden. Fartyget har 75 utsides hytter, hiss och en liten butik.  http://select-voyages.com/

Hur är hytterna?
Från de ljusa och stora hytterna på 11 - 14 m2 kan du njuta av de vackra vyerna över vattnet och omgivningarna. Hytterna har två enkelsängar; badrum med toalett, badkar och dusch, hårtork, radio, telefon, värme/luftkonditionering, värdeförvaringsskåp, kaffe/te-kokare, tv med internationella kanaler och betalningsminibar.

Main Deck
Utsides hytt på ca 11 m2 med ett lite fönster på Main-däck (nedre passagerardäck). Två enkelsängar.

Middle Deck
Utsides hytt på ca 14 m2 med fönster på mellandäck (mellersta passagerardäck). Två enkelsängar. 
OBS Rederiet kan välja att uppgradera gäster till deluxehytter på mellandäck, som är 1/2 däck högre och har ett större fönster som kan öppnas. Detta är enbart företagets beslut och Albatros Travel har inget inflytande över detta.

Upper- deck
Utsides hytt på ca. 14 m2 med panoramafönster på övre däck (övre passagerardäck). Två enkelsängar eller dubbelsäng. Fönstret kan öppnas. OBS Rederiet kan välja att uppgradera gäster till deluxe-hytter på övre däck. Detta är enbart företagets beslut och Albatros Travel har inget inflytande över detta

Särskilda omständigheter
Rederiet vill uppmärksamma er på att deltagande i kryssningen omfattas av vissa regler. Man är därför skyldig att informera Albatros Travel om eventuella sjukdomar, funktionshinder, graviditet eller andra förhållanden som kan påverka ens eget välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Inte lämplig för rörelsehindrade 
Fartyget är tyvärr inte lämpligt för rörelsehindrade som inte kan ta sig fram själva utan hjälp. Detta handlar först och främst om säkerheten ombord, eftersom rederiet kräver att alla ska kunna gå från en båt till en annan utan hjälp från personalen eller en medpassagerare. 

Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med rullstolar/rullatorer ombord på fartyget, eftersom det ska finns fri passage till samtliga gångområden osv.

Måltider ombord
Alla måltider serveras i fartygets restaurang. Frukosten serveras som buffé med allt från varma rätter, såsom bacon, ägg och pannkakor, till bröd, färsk frukt och pålägg. 

Lunchen kan serveras som buffé eller vid borden. Det är alltid möjligt att få vegetarisk mat. Efter lunchen serveras kaffe och te vid borden.

Middagen serveras vid borden och varierar mellan fyra och sju rätter. Du kan alltid välja mellan flera rätter – t.ex. vegetariskt, fisk eller kött som huvudrätt – och ofta mellan olika förrätter och desserter. Kaffe och te serveras till desserten och mot betalning kan man få en avec.

Det är fasta placering i restaurangen.

Förutom huvudmåltiderna serveras även morgonkaffe/te, eftermiddagskaffe/te med kaka och vissa dagar en nattmacka.

Tidpunkterna för måltiderna kan variera från dag till dag, det framgår av informationen av reseledaren. Men som utgångspunkt gäller följande:

Finns det möjlighet att beställa specialkost?
Fartygets restaurang kan laga mat till diabetiker, vegetarianer, glutenallergiker och laktosintoleranta. Du behöver inte informera Albatros om det före avresa. Det räcker att du talar om det för oss när du går ombord på fartyget.

Drycker ombord
Isvatten, kaffe och te i samband med måltiderna ingår. Andra drycker betalar man för.

Under resans gång erbjuder fartyget ett dryckespaket där du får utvalda drycker i baren och restaurangen. Paketet kostar cirka 160 euro per person och beställs och betalas ombord.

I restaurangen kostar en flaska vin cirka 20-35 euro och öl (på flaska eller fat) cirka 3-5 euro och cocktails cirka 6-8 euro. Läsk och mineralvatten kostar cirka 2,5-4,5 euro per flaska.

Dryckespaketet inkluderar inte öl på flaska, cocktails, alkohol, specialkaffe som espresso, latte med mera. Vänligen notera att dryckespaketet är ett personligt tillköp, och om erbjudandet missbrukas via bland annat inköp till andra, upphävs dryckespaketet utan möjligt återköp.

Kranvatten
Vattnet i kranarna på MS Seine Comtesse är rent men förvaras i tankar. Därför rekommenderar vi att du köper vatten på flaska. Vattnet i kranarna kan däremot mycket väl anvndas till dusch, tvätt och tandborstning

Vad ska man packa?
MS Seine Comtesse har ingen speciell klädkod. Merparten av gästerna klär sig vanligtvis snyggt men informellt inför kvällen. För herrar gäller långbyxor och skjorta eller t-shirt med krage. Damerna klär sig gärna i sommarklänning, kjol, byxa och skjorta/blus. En mer festlig uppsättning kläder kan tas med inför den så kallade festkvällen.

Om du reser på sommaren rekommenderas lätta bomullskläder, men en tröja eller tunn jacka kan också vara bra att ha till hands. Bekväma skor rekommenderas för landstigningarna, och glöm inte att ta med joggingskorna om du planerar att använda dig av sportfaciliteterna ombord.

Ska man ta med handduk?
Det är inte nödvändigt att ha med egen handduk.

Städning av hytten
Hytterna städas varje dag.

Elektricitet
Det finns stickkontakter till 220 volt (2-vägsuttag) i hytterna.

Internet:

Fartyget har en begränsad tillgång till Wi-fi (trådlöst internet). Nätverket är endast tillgängligt vid fartygsreceptionen och delvis i loungen, men inte i hytterna. Du kan köpa nätverksanslutning per timme. Den beställs och betalas ombord.

Mobiltelefon och e-post
Vi vill uppmärksamma dig på att det kan vara dyrt att ringa från din egen mobiltelefon och att det kan påföras ytterligare kostnader när du ringer från utlandet. Kontrollera med din telefonoperatör före avresa för mer information om priser med mera.

Förvaring av värdesaker
Det finns ett värdeförvaringsskåp i hytten. Observera dock att varken rederiet eller Albatros Travel ansvarar för de värdesaker som förvaras i skåpet, i hytten eller ombord på fartyget.

Betalning ombord
Alla priser ombord är i euro. Vid måltiderna uppger du ditt hyttnummer och skriver under på vilka drycker du ev. har beställt. Du betalar sedan dagen efter och du kan betala både kontant (euro) eller med kreditkort (VISA, MasterCard, Diner´s Club och AMEX). Reseledaren kommer med mer information angående betalning. 

Vad betalar man extra för ombord?
Drycker och annan personlig konsumtion, t.ex. internet etc.

Dricks

Drickssystemet är mycket mer organiserat i många länder än vi är vana vid hemifrån. Bland annat förväntar sig guider och chaufförer samt fartygspersonal ett visst belopp i dricks. På den här resan rekommenderar vi en dricks på 10-13 euro per natt och person.

Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom denna är en individuell angelägenhet. Drickssystemet ingår i den kultur du väljer att besöka och du bör därför följa och respektera det. Albatros avlönar guider, chaufförer och fartygspersonal men deras lön är beräknad på att de dessutom får dricks. För säkerhets skull vill vi understryka att det naturligtvis är högst frivilligt att lämna dricks.

Rökning ombord
Fartyget är i stort sett rökfritt och det är endast tillåtet att röka akterut på soldäck vid de bord som har askkoppar. I övrigt är det strängt förbjudet att röka både inomhus och utomhus.

Åldersgräns
Personer under 18 år ska resa tillsammans med föräldrar eller andra vuxna över 18 år. Man ska vara minst 18 år för att köpa alkohol.

Barn ombord
Barn är välkomna ombord på fartyget. Barn under 18 år får inte sova utan en vuxen, dvs. två barn får inte dela hytt med varandra, utan ska dela hytt med en vuxen. Det är tyvärr inte möjligt att slå ihop två hytter, eftersom det inte finns dörrar som förbinder hytterna. 

Reseledaren under kryssningen
Under en kryssning är reseledarens roll och funktion annorlunda än på vanliga rundresor då resenärerna tillbringar större delen av resan tillsammans som en grupp. När man är på kryssning får man större möjligheter att både umgås med gruppen och tillbringa tid på egen hand ombord på fartyget och i land.

Reseledarens roll är att hjälpa till med praktiska frågor som inresa, transfer till och från flygplatsen, ombordstigning, samt information om möjligheterna som står till buds ombord på fartyget och i land. Dessutom kommer reseledaren att följa med på de utflykter som beskrivs i dagsprogrammet. Reseledaren kommer att delta i alla gemensamma utflykter och aktiviteter, och därutöver är man naturligtvis alltid mer än välkommen att kontakta reseledaren för att få svar på eventuella frågor – eller kanske bara för en trevlig pratstund.

Vilka språk talas ombord?
Gästerna ombord på fartyget kommer från olika länder, huvudsakligen Europa. Huvudspråken ombord är vanligtvis tyska och/eller engelska och eventuellt franska. Det finns alltid en svensk reseledare med i Albatros grupp. Vår reseledare ser till att hålla ihop gruppen och informera om programmet längs vägen. Personalen på fartyget talar tyska och engelska.

Ombordstigning på fartyget
Det finns gemensam transport från flygplatsen/hotellet till fartyget och tiderna för ombordstigning framgår av reseledarnas information. Man får räkna med lite väntetid när alla gästerna ska checka in och gå ombord på fartyget. 

Kajplats 
När flodkryssarna ligger vid kaj förtöjer man fartygen bredvid varandra. Det betyder att man plötsligt tittar på ett annat fartyg istället för att ha utsikt över landskapet eller en stad. Det innebär även att man ska över andra båtar för att komma iland eller att andra passagerare går igenom Serenade 1.