Vart ska jag resa 2022?

Varför stanna hemma när man kan åka till Kuba i år?
Vi har redan kommit en bit in på år 2020 och självklart ska du ge dig ut och resa även i år!

Vi har samlat ihop sju förslag till dig som ännu inte har bestämt dig för vart du vill resa 2022.

Läs mer nedan eller se alla rundresor 2022

Nya Zeeland

När vi har vinter här hemma är det sommar på södra halvklotet. Så istället för att gå och frysa i januarimörkret ska du naturligtvis resa till andra sidan jorden istället. Till exempel till Nya Zeeland, där januari innebär grönklädda berg och glittrande solstrålar i de blanka fjordarna. Nya Zeeland är landet där du hittar de mest otroliga naturupplevelserna. Känn dig som en stjärna från Sagan om Ringen-filmerna i den vulkaniska Tongariro nationalparken, se de snöprydda bergstopparna spegla sig i Lake Tekapos blågröna vatten eller gå på en vandring på Fox-glaciären – där is möter regnskog.

Läs mer om Nya Zeeland här, och se alla resor till Nya Zeeland

Lupiner med Lake Tekapo i bakgrunden

Kuba

En annan självklar resedestination under de kalla vintermånaderna är karibiska Kuba. Fidel Castro gick bort 2016 men redan innan detta hade USA och Kuba tagit flera steg för att närma sig varandra. Vi tror att Kuba kommer att gå igenom en dramatisk förändring, både som land och som resmål. Så om du vill uppleva det originella, autentiska Kuba är det snart sista chansen för det. Tycker du om gungande salsarytmer, inbjudande sandstränder och ett färgglatt gatuliv fullt av gamla charmiga amerikabilar ska du resa till Kuba. Självklart ska du också resa hit om du vill uppleva ett hörn av världen med en annorlunda historia, som gör sig påmind överallt.

Läs mer om att resa i Kuba, eller se när du kan resa till Kuba.

Vi förutspår att Kuba snart kommer vara helt förändrat

Japan

Våren är härlig i Sverige, men den är ännu bättre i Japan. Det är inte enbart på grund av körsbärsträden, som sprider ett vackert rosa skimmer över trädgårdar och parker under den tidiga våren. Om tanken på Tokyos myllrande storstadsliv, Kyotos stämningsfulla tempel samt vulkanöar med naturliga spa-upplevelser fångar ditt intresse ska du resa till Japan. Transporten på våra resor i Japan sker naturligtvis på äkta japanskt vis med de världsberömda höghastighetstågen Shinkansen.

Läs mer om Japan, eller se våra aktuella rundresor i Japan

Åk till Japan och upplev landet där tradition möter framtid

Rhen

Rhen floden har i århundranden varit en av Europas viktigaste transportvägar och var förr Romarrikets gräns mot norr. Hoppa ombord på Albatros flodkryssningsskepp, MS Rhen Melodie, och förbered dig för en resa genom tiden. Medeltidsbyggnader och borgruiner väntar i Strasbourg och i den UNESCO-skyddade floden Mittelrhein. Lägg till detta en utsikt över mjuka kullar täckta av vajande vinstockar som du kan njuta av medan skeppets besättning skämmer bort dig med utsökta middagar och drycker ombord på soldäck.

Se alla våra aktuella kryssningar på Rhen, eller läs mer om att vara på flodkryssning här

Få en avslappnande och upplevelserik semester under en flodkryssning på Rhen

Kanada

Kanada är landet där bergen är höga, storstäderna stämningsfulla och nationalparkerna många och otroligt vackra. Res genom Rocky Mountains och se de snöklädda bergstopparna spegla sig i de smaragdgröna sjöarna – så glöm för all del inte att ta med kameran. Du kan också ta del av den kulturella atmosfären och vända dig mot den östliga delen av Kanada och uppleva den fransk-engelska kolonialhistorian på nära håll. Som alltid i Kanada kombineras storstad och kultur med sagolika naturupplevelser. I östra Kanada kan du både åka på valsafari, segla mellan de 1 800 småöarna i St. Lawrence-floden och uppleva solnedgången vid de imponerande Niagarafallen.

Klicka här för att läsa mera om Kanada eller se närmare på våra resor till Kanada

Naturen visar sig från sin bästa sida i Jasper nationalpark

Sydafrika

Safari i Sydafrika är ett utmärkt tillfälle att få en naturupplevelse utöver det vanliga. Med Albatros bor du på trevliga safaricamps och lodger placerat mitt i den vilda naturen. På de flesta safariresorna i Sydafrika har vi även våra egna camps och lodger, så vi har allt för oss själva. I den bästa delen av den världsberömda Kruger nationalparken och i det vackra, privatägda Entabeni vildreservatet håller vi utkik efter lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och alla de andra medlemmarna av den sydafrikanska djurfamiljen. Med oss har vi erfarna rangers, som på ett närmast magiskt vis nästan alltid lyckas hitta djuren genom att bara titta på spåren de lämnar efter sig. Men safari är inte det enda som Sydafrika har att bjuda på. Du kan även åka på storstadssemester i Kapstaden, vinprovning i Sydafrikas berömda vinområden eller följa med på Panoramarutten, och bli imponerad av branta berg och dramatiska klippformationer. Vill du resa lyxigt men också uppleva äventyr kan du stiga ombord på Rovos Rail – världens lyxigaste tåg – och få en exklusiv safariupplevelse.

Se möjligheterna för att åka på safari i Sydafrika, eller se alla rundresor i Sydafrika

Det finns goda chanser för att stöta på honom under din safari i Sydafrika

Ecuador och Galápagos

Tycker du om regnskog, indiankultur och ett unikt djurliv ska du resa till Ecuador och Galapagos. Ett besök på Galapagosöarna långt ute i Stilla havet är en kombination av en semester och en naturupplevelse. Ingen lämnar Galapagos utan att ha lärt sig mer om evolutionsteorin, vulkaner och inte minst djur. Du kommer att känna dig som självaste Charles Darwin när du kommer överraskande nära havssköldpaddor, sjölejon, fregattfåglar och havsleguaner. På fastlandet i Ecuador väntar de lokala indianernas färgstarka marknad i Otavalo, vandringar i regnskogens frodiga grönska och termiska bad med en förtrollande utsikt över Anderna.

Se alla rundresor i Ecuador eller kryssningar till Galapagos

Galapagos sjölejon dansar på stranden