Vart ska jag resa i sommar?

Varför inte passa på att sommarsemestra i Kanadas vackra natur nästa år?
Den svenska sommaren kan vara härlig - men den kan också vara allt annat än härlig.

Därför säger vi: lita inte på vädergudarna - boka en resa till en av dessa fantastiska sommardestinationer istället. Hade det inte varit roligare att hålla utkik efter björnar i Kanada eller strosa bland risfälten på Bali istället för att jaga solstrålar och platser med lä hemma i Sverige?

Läs vidare här eller gå direkt till listan över sommarresor 2020

Kanada

Kanada består av höga berg, fascinerande storstäder och helt otroliga nationalparker. Dessutom är vädret perfekt för en rundresa under sommarmånaderna. Åk genom Klippiga bergen och förundras över synen av snöklädda bergstoppar, glittrande sjöar och brusande vattenfall i kända nationalparker så som Banff och Jasper. Storstäder är också något Kanada är mästare på, vilket framförallt syns i Vancouver – staden som förenar pulserande storstadsliv med en ofattbart vacker placering. Njut av ett par dagar i den natursköna storstaden och upplev kontrasten från de små bergsbyarna som ligger utspridda över The Rockies.

Klicka här om du vill läsa mer om Kanada eller se alla rundresor i Kanada

Späckhuggare utanför Vancouver

Bali

Den indonesiska ön Bali är vacker året runt, och inte minst under sommarmånaderna som är den torraste perioden på paradisön. På en sommarsemester till Bali kan du strosa mellan de ljusgröna risfälten vid staden Ubud, besöka vattenfall och njuta av den frodiga regnskogen. Känn hur du reser tillbaka till tidigare århundraden ute på landsbygden vid gamla tempel och befolkningen omkring Munduk. Naturligtvis måste du också njuta av livet på stranden och det myllrande livet under vattnet vid Sanur Beach.

Se alla våra aktuella rundresor på Bali eller läs allt som du behöver veta om Indonesien

Risfält på Bali

Kirgizistan

Om du är sugen på en sommarsemester utöver det vanliga, så är det Kirgizistan du ska resa till. Här kan du vandra utmed bergdalarna forsande floder, simma i Issyk-Kul-sjöns klara vatten och besöka nomaderna som lever på traditionellt sett mellan de höga bergstopparna. Dessutom känner du verkligen historiens vingslag i de gamla orterna utmed Sidenvägen. Du kan sova i nomadernas traditionella tält, och provsmaka färsk yoghurt från herdarnas djurhordar som vandrar fritt. Du kan med andra ord se fram emot en resa som både får dina kängor på vandring och ger dig en inblick i en helt annan kultur.

Klicka här och se alla våra resor till Kirgizistan, eller hitta din nästa rundresa till Kirgizistan.

Ta ett svalkande dopp i Issyk-Kul-sjön

Vietnam

Spendera din sommarsemester i Vietnam om du tycker om myllrande storstäder, kritvita sandstränder och otroligt god mat smaksatt med färska kryddor. Kom närmare levnadsförhållandena under Vietnamkriget i de berömda Cu Chi-tunnlarna, upplev vardagslivet på och omkring vattnet i Mekongdeltats labyrint av vattenvägar och åk med båt mellan de 3 000 klippformationerna i fantastiskt vackra Halongbukten. I städer som Hué, Hoi An och Ho Chi Minh City kan du följa arven från kejsartiden, beundra kolonialtidens arkitekturpärlor och leva tillsammans med de moderna vietnameserna bland skyskrapor och trafikkaos. Låt alla nya intryck sjunka in samtidigt som du har sand mellan tårna och solsken på näsan vid stranden i Hoi An eller Ho Tram.

Klicka här och läs mer om Vietnam eller se alla rundresor i Vietnam

Grönt med grönt på i Mekongdeltat