Vart ska jag resa i sommar?

Varför inte spendera sommarsemestern på en safari i Sydafrika på utkik efter honom här?
Den svenska sommaren kan vara härlig - men den kan också vara allt annat än härlig.

Därför säger vi: lita inte på vädergudarna - boka en resa till en av dessa fantastiska sommardestinationer istället. Hade det inte varit roligare att hålla utkik efter björnar i Kanada eller strosa bland risfälten på Bali istället för att jaga solstrålar och platser med lä hemma i Sverige?

Läs vidare här eller gå direkt till listan över sommarresor 2020

Flodkryssning i Ryssland

Rysslands floder har i århundraden varit den mest självklara transportvägen genom landets skogar. På en kryssning längs floden Volga kan du i lugn och ro njuta av livet ombord samtidigt som du passerar gröna flodbäddar och den ena kulturstaden efter den andra. Du får se alla de största sevärdheterna i både Moskva och Sankt Petersburg, som är avrese- respektive ankomststad. Då och då får du möjlighet att uppleva vackra träkyrkor, fina medeltidsstäder, autentiska konsthantverk och mycket mer. Under din färd kan du njuta av stillheten och utsikten från din egen utvändiga hytt eller från ett av fartygets fem däck. Du har även möjlighet att lära dig mer om rysk kultur och historia på de många föredrag som erbjuds ombord.

Se alla möjligheter till att komma iväg på flodkryssning i Ryssland eller läs mer om hur det är att vara på flodkryssning

Gör din entré i St Petersburg från vattnet

Kanada

Kanada består av höga berg, fascinerande storstäder och helt otroliga nationalparker. Dessutom är vädret perfekt för en rundresa under sommarmånaderna. Åk genom Klippiga bergen och förundras över synen av snöklädda bergstoppar, glittrande sjöar och brusande vattenfall i kända nationalparker så som Banff och Jasper. Storstäder är också något Kanada är mästare på, vilket framförallt syns i Vancouver – staden som förenar pulserande storstadsliv med en ofattbart vacker placering. Njut av ett par dagar i den natursköna storstaden och upplev kontrasten från de små bergsbyarna som ligger utspridda över The Rockies.

Klicka här om du vill läsa mer om Kanada eller se alla rundresor i Kanada

Späckhuggare utanför Vancouver

Bali

Den indonesiska ön Bali är vacker året runt, och inte minst under sommarmånaderna som är den torraste perioden på paradisön. På en sommarsemester till Bali kan du strosa mellan de ljusgröna risfälten vid staden Ubud, besöka vattenfall och njuta av den frodiga regnskogen. Känn hur du reser tillbaka till tidigare århundraden ute på landsbygden vid gamla tempel och befolkningen omkring Munduk. Naturligtvis måste du också njuta av livet på stranden och det myllrande livet under vattnet vid Sanur Beach.

Se alla våra aktuella rundresor på Bali eller läs allt som du behöver veta om Indonesien

Risfält på Bali

Safari i Sydafrika

Sommar i Sverige innebär vinter i Sydafrika, vilket betyder att de afrikanska temperaturerna håller sig på en behaglig nivå och ger mer energi till såväl människor som djur. En safariresa på det södra halvklotet är perfekt under våra sommarmånader, då naturen är vackert grön efter höstens regn. I området omkring Krüger nationalpark är man nästan garanterad att få med både lejon, leoparder, elefanter, noshörningar, flodhästar och vackra antiloper hem på kamerarullen. Du kan ta med hela familjen, och på några avgångar finns det även planerade aktiviteter som är extra barnvänliga för de yngsta.

Se hur du kan komma med på safari i Sydafrika eller läs mer om Sydafrika

Spana efter Big Five i Sydafrika

USA

Kaliforniens nationalparker och storstäder, nybyggarandan i de västliga ökenstaterna, New Yorks puls och storslagna Niagarafallen väntar på att få imponera på dig under sommaren 2020. USA kan bjuda på mer än de flesta länder, och har du svårt att bestämma dig kan du bara åka tvärs genom landet från västkust till östkust. Vill du hellre lägga allt fokus på en kust kan vi rekommendera att du reser till vilda västern; drömmarnas stad Los Angeles, otroliga nationalparker som Grand Canyon och Yosemite samt hedonismens huvudstad Las Vegas. Du kan även hålla dig till den östra delen där en modern nation föddes och där New York, Washington och Niagarafallen endast är några av alla de sevärdheter som finns.

Du kan läsa mer om USA eller se alla rundresor i USA

San Francisco är en härlig stad på sommaren

Vietnam

Spendera din sommarsemester i Vietnam om du tycker om myllrande storstäder, kritvita sandstränder och otroligt god mat smaksatt med färska kryddor. Kom närmare levnadsförhållandena under Vietnamkriget i de berömda Cu Chi-tunnlarna, upplev vardagslivet på och omkring vattnet i Mekongdeltats labyrint av vattenvägar och åk med båt mellan de 3 000 klippformationerna i fantastiskt vackra Halongbukten. I städer som Hué, Hoi An och Ho Chi Minh City kan du följa arven från kejsartiden, beundra kolonialtidens arkitekturpärlor och leva tillsammans med de moderna vietnameserna bland skyskrapor och trafikkaos. Låt alla nya intryck sjunka in samtidigt som du har sand mellan tårna och solsken på näsan vid stranden i Hoi An eller Ho Tram.

Klicka här och läs mer om Vietnam eller se alla rundresor i Vietnam

Grönt med grönt på i Mekongdeltat

Kryssning i Kroatien

Om tanken på vackra skärgårdsöar, simturer i kristallblått hav och utforskandet av sevärdheter som finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv är något som lockar dig, så ska du följa med på en kryssning i Kroatien. På en veckas härlig kryssning får du uppleva de hemliga grottorna på ön Vis, vandra på den gröna ön Mljet och gå på stadsvandring genom Split i romarnas fotspår. Du får även koppla av på några av Europas bästa stränder och känna på renässansens anda på stämningsfulla Korcula. Du kan se fram emot en avslappnad resa genom både grönt och blått; alltihop präglat av romersk historia, olivlundar och naturligtvis ombord på ett komfortabelt fartyg med enbart Albatrosgäster.

Här kan du läsa mer om allt du behöver veta om Kroatien eller se våra kryssningar i Kroatien

Har du fortfarande inte bestämt dig för vart i världen du vill resa 2020? Då ska du läsa våra tips: Vart ska jag resa 2020?

Kryssa i Kroatien och upplev bl.a. ön Hvar