Vart ska jag resa i sommar?

Varför inte passa på att sommarsemestra i vackra Vietnam nästa år?
Den svenska sommaren kan vara härlig - men den kan också vara allt annat än härlig.

Därför säger vi: lita inte på vädergudarna - boka en resa till en av dessa fantastiska sommardestinationer istället. Hade det inte varit roligare att hålla utkik efter björnar i Kanada eller strosa bland risfälten på Bali istället för att jaga solstrålar och platser med lä hemma i Sverige?

Läs vidare här eller gå direkt till listan över sommarresor 2022

Bali

Den indonesiska ön Bali är vacker året runt, och inte minst under sommarmånaderna som är den torraste perioden på paradisön. På en sommarsemester till Bali kan du strosa mellan de ljusgröna risfälten vid staden Ubud, besöka vattenfall och njuta av den frodiga regnskogen. Känn hur du reser tillbaka till tidigare århundraden ute på landsbygden vid gamla tempel och befolkningen omkring Munduk. Naturligtvis måste du också njuta av livet på stranden och det myllrande livet under vattnet vid Sanur Beach.

Se alla våra aktuella rundresor på Bali eller läs allt som du behöver veta om Indonesien

Risfält på Bali

Island

Om du letar efter en sommarsemester utöver det vanliga är det Island du ska välja. Här kan du bada i varma källor, se gejsrarnas kokande vatten i meterhöga strålar och promenera bland otroliga lavaformationer med ekot av gamla isländska sagor som resesällskap. På Island kan du känna både naturens och historiens storhet vid ”gudarnas vattenfall”, som spelade en betydande roll när islänningarna gick från nordiska gudar till kristendom. Du kan flanera på svarta lavastränder och njuta av stämningen i en huvudstad som trots sin ödmjuka storlek sprudlar av kultur och gastronomi. Se fram emot en resa som både visar dig naturens enorma krafter och ger dig en inblick i sagornas färgstarka universum.

Klicka här och se alla våra resor till Island eller hitta din kommande rundresa till Island

Gejsern Strokkur sprutar kokande vatten var åttonde minut dygnet runt

Vietnam

Spendera din sommarsemester i Vietnam om du tycker om myllrande storstäder, kritvita sandstränder och otroligt god mat smaksatt med färska kryddor. Kom närmare levnadsförhållandena under Vietnamkriget i de berömda Cu Chi-tunnlarna, upplev vardagslivet på och omkring vattnet i Mekongdeltats labyrint av vattenvägar och åk med båt mellan de 3 000 klippformationerna i fantastiskt vackra Halongbukten. I städer som Hué, Hoi An och Ho Chi Minh City kan du följa arven från kejsartiden, beundra kolonialtidens arkitekturpärlor och leva tillsammans med de moderna vietnameserna bland skyskrapor och trafikkaos. Låt alla nya intryck sjunka in samtidigt som du har sand mellan tårna och solsken på näsan vid stranden i Hoi An eller Ho Tram.

Klicka här och läs mer om Vietnam eller se alla rundresor i Vietnam

Grönt med grönt på i Mekongdeltat

Norge

Du behöver inte resa till andra sidan jorden efter spännande sommarupplevelser. Vår granne i väst, Norge, kan duka upp med ett bord av upplevelser som inte ens den mest kräsna av gäster kan tacka nej till. Varför inte gå ombord på Albatrosbussen och följa med genom den vackra norska naturen mellan fjällsidor och fjordlandskap? Eller kanske du vill resa hela vägen upp till Norges norra kust och njuta av de vackra vyerna över Ishavet vid Nordkap. Naturen är både barsk och storslagen, midnattssolen lyser och området präglades av samernas gamla nomadkultur.

Klicka här om du vill se alla våra rundresor i Norge eller ta en titt på våra bussresor till Norge

Följ med till Norge och se klipporna spegla sig i de blanka fjordarna

Svalbard

Om du vågar satsa på lite vinter mitt i sommaren ska du boka en resa till Svalbard. På Albatros ger vi oss ut till den norska ögruppen med våra egna fartyg till isbjörnens land bland is, snö.  Under sommarmånaderna får solstrålarna isberg och snöklädda klippor att gnistra dygnet runt och sillgrisslorna häckar på de lodrätta bergssidorna.  Med Albatros på Svalbard kommer du helt in i de djupa fjordarna mellan höga klippor och snövita glaciärer, du ser den vita tundran med renar och fåglar i den sparsamma vegetationen.  Hela vägen på färd genom de arktiska islandskapen håller vi naturligtvis utkik efter den frysta världens majestät, isbjörnen.

Här kan du se alla våra resor och kryssningar till Svalbard

Har du fortfarande inte bestämt dig för vart i världen du vill resa 2020? Då ska du läsa våra tips: Vart ska jag resa 2020?

På zodiac-tur på det isakalla vattnet