Lofoten till land och sjöss

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Lofotens vackra landskap med buss och fartyg – äventyret väntar norr om polcirkeln!

På denna spännande resa ska vi uppleva Lofoten och Nordnorge från både land och till sjöss! Vi blickar ut över Nordnorges karga och fascinerande landskap och upplever Lofotens spetsiga fjällformationer och små charmiga fiskesamhällen. Vi färdas med det lilla fartyget Øykongen från Svolvær till Hanøy och upplever den fantastiska kusten på nära håll och njuter av den vackra, fjällomringade Trollfjorden – vyer som inte lämnar någon oberörd. 

Förutom naturupplevelser besöker vi det spännande Lofotr Vikingamuseum och Polarmuseet, smakar på vikingarnas lammsoppa och typiska mjöd, njuter av båtturer som tar oss mellan fjordarna och imponeras Tromsös fantastiska landskap.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst till Evenes och vidare till Svolvær. Stadsvandring i Svolvær
Dag 2 Svolvaer. Utflykt ut i Lofotens natur och besök på Lofotr vikingamuseum.
Dag 3 Svolvær - Tromsö. Båttur med Øykongen med Trollfjorden. Expressbåten till Tromsö.
Dag 4 Stadsrundvandring i Tromsö och Polarmuseet. Tid på egen hand
Dag 5 Tromsö. Hemresa

Hotell

Scandic Svolvær

 • 146 rum
 • Restaurang
 • Bar
 • Möteslokaler
 • Gratis wi-fi
 • Tvättservice
 • Utomhusterrass
 • Scandic Shop 24 hours
 • 24-timmars öppen reception
 • Bagageförvaring
 • Lofotens krigshistoriska museum: 700 meter

Scandic Svolvær ligger på en ö i Svolvær Havn och erbjuder gratis trådlöst internet och rum med privat badrum. Svolvær centrum ligger 150 meter från hotellet.  Alla rum på Scandic Svolvær har luftkonditionering, kabel-tv och skrivbord. Hotellets restaurang ligger i en båtformad byggnad med panoramautsikt över hamnen och de omkringliggande bergen. Medan man njuter av en middag eller en drink kan man se ut över havet. Lofotens krigshistoriska museum ligger 700 meter från hotellet. 

Clarion Hotel The Edge, Tromsø

 • 24-timmars öppen reception
 • Gratis Wi-Fi
 • Konferenscenter
 • Gym
 • Presentbutik
 • Tvättservice
 • Lounge / bar
 • Tromsø rådhus: 500 meter
 • Polarmuseet: 600 meter
 • Ishavskatedralen: 1.200 meter
 • Konstmuseet: 100 meter
 • Fjellheisen (kabellinbana): 1.200 meter

Precis nere vid vattnet ligger detta centrala hotell med sin innovativa arkitektur som speglas i vattnet. Hotellet har en takterrass med en bar på våning 11 med en vacker utsikt över Ishavskatedralen och Tromsø fjord. Det är gratis trådlöst internet på hotellet och alla rum på Clarion Hotel The Edge har moderna möbler samt en stor plattskärms-tv och skrivbord. Badrummen har dusch och hårfön. Restaurangen Marcus Samuelsson serverar rätter i New York-stil gjort på lokala råvaror. Polaria Akvarium och Tromsø-katedralen från 1900-talet ligger båda inom 300 meter från hotellet.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till Evenes och vidare till Svolvær. Stadsvandring i Svolvær

Redan från flygplansfönstret ser vi Lofotens vackra landskap breda ut sig, innan vi landar på Evenes flygplats, som är vackert belägen i det norska fjällandskapet.

Från flygplatsen kör vi till vårt hotell som ligger i Lofotens ”huvudstad” Svolvær. Det här är ingen vanlig körtur eftersom vi åker genom Lofotens unika, vackra och fascinerande landskap, där en nästan majestätisk elegans blandas med rå och otämjd natur. Den pockar på uppmärksamheten och erbjuder så många fotomöjligheter att det är en bra idé att ta med sig det stora minneskortet (eller en extra filmrulle) på resan. Vi stannar vid några av de vackraste platserna och har gott om tid att njuta av det betagande landskapet.  

Vid ankomsten till Svolvaer checkar vi in på vårt hotell där vi ska bo de två kommande nätterna, och resten av dagen tillbringas på egen hand med att utforska den lilla staden. Reseledaren kommer antingen omedelbart efter ankomsten till Svolvaer eller nästa dag ta med oss på en stadsvandring så att vi snabbt kan orientera oss. 
Svolvaer är med sina cirka 4 750 invånare administrativt centrum i Vågen kommun i Nordlands fylke. Staden ligger på ön Austvågøya i skärgården längs Vestfjorden. Svolvaer var ursprungligen en del av grannkommunen Vågan, som med orten Kabelvåg ligger strax väster om Svolvaer. Det stora torskfiskeriet i området gjorde Svolvaer till en viktig fiskeort, och år 1918 fick den status som ladested (stapelstad) och Svolvaer fick sin egen kommun. 

Dag 2
Svolvaer. Utflykt ut i Lofotens natur och besök på Lofotr vikingamuseum.

Idag ska vi ge oss ut på utflykt i Lofotens fängslande natur till Lofotr vikingamuseum i Borg.

Museet är hela 83 meter långt vilket gör det till den största rekonstruktionen av ett vikingalånghus som någonsin har byggts. Livet i norr har varit hårt, och under flera hundra år har folk levt av havet och det gyllene landskapet. Under dessa barska förhållanden har hårdföra män och kvinnor försökt att få ut det bästa av livet och långhuset får vi en riktig känsla för hur livet tedde sig. Lofotr är nämligen ett så kallat levande museum, och vår lokalguide berättar om livet på vikingatiden, och om arkeologernas arbete med att rekonstruera långhuset. 

Bredvid långhuset, hövdingens hus, pågår en modern utställning med arkeologiska fynd från Borg, där vi kan se filmen ”The Dream of Borg”. Det finns även en souvenirbutik som säljer rekonstruktioner av smycken, bland annat den berömda armringen som vikingarna bar.

Vi ska även få känna smaken av vikingatiden när vi sitter runt lägerelden och äter en lätt lunch bestående av sodd, en norsk lammsoppa. Vi ska inte gå miste om vikingarnas favoritdryck när Albatros reseledare bjuder på ett glas äkta mjöd bryggd enligt gammalt recept.

Efter besöket fortsätter turen till Svolvaer. Här kan vi tillbringa kvällen med att upptäcka staden eller kanske avnjuta en god middag på en av de många restaurangerna. Här finns allt från pizzerior till gourmetfiskrestauranger. Vi kan rekommendera ett besök på Svolvaer krigsminnesmuseum som innehåller en unik samling föremål, vapen och uniformer från andra världskriget (öppet till klockan 22).

Dag 3
Svolvær - Tromsö. Båttur med Øykongen med Trollfjorden. Expressbåten till Tromsö.

På den här resan låter äventyret knappast vänta på sig när vi kommer nära det äkta Lofoten, då vår resa för oss djupare in i Nordnorges vackra natur. Idag ska vi på utflykt med det lilla fartyget Øykongen från Svolvaer till Hanøy på en båttur som under blåsigt väder ibland kan innebära viss sjögång, men det är inte någon fara. Vi tar oss så nära naturen att vi kan känna doften av saltvattnet och känna vinden mot ansiktet på samma sätt som de lokala fiskarna har gjort under flera hundra år. Vi tar skydd bakom Lofotens fjäll och rör oss endast i innerfjorden för att undvika det dåliga väder som fiskarna ofta stöter på när de ger sig ut på Atlanten.

Vi går ombord med vårt bagage och lämnar Svolvaers hamn, styr mot barbord och rör oss in i Raftsundet som skär genom Lofoten mellan Austvågøya och Hinnøya.  Det är en vacker båttur som för oss närmare naturen än de stora fartygen som rör sig i området kan göra, som exempelvis den världskända Hurtigruten. Längs vägen avnjuter vi en välsmakande fisksoppa till lunch ombord på fartyget.

En av turens höjdpunkter är utan tvekan Trollfjorden. Den 2 kilometer djupa fjorden skär sig in i ön Austvågøya och med de omgivande branta bergen och den smala ingången är den bara tillgänglig med båt eller via en cirka 10 kilometers vandring genom väldigt robust terräng. Vårt lilla fartyg kan enkelt ta sig in i fjorden och vi får en unik chans att njuta av den vackraste fjorden av dem alla, vars namn inte speciellt överraskande innehåller ordet troll, som är en känd figur från den nordiska mytologin.

Efter vår vackra avstickare in i Trollfjorden fortsätter vi till Hanøy där vi kliver av båten och fortsätter med buss till Harstad, där nästa upplevelse väntar. Vi ska nämligen resa med expressbåten från Harstad till Tromsö. Det är en vacker båttur genom fjordlandskapet. Beroende på vilken tid i månaden vi reser kan båtturen ske efter mörkrets inbrott. 

Vid ankomsten till Tromsö lämnar vi båten och fortsätter med buss som kör oss till hotellet, där vi ska bo de kommande två nätterna.

Dag 4
Stadsrundvandring i Tromsö och Polarmuseet. Tid på egen hand

På förmiddagen ger vi oss ut på en kort vandring i Tromsö. Staden är vackert belägen på ön Tromsøya. Här ligger den vackert omgiven av pampiga fjälltoppar, fjordar och en fantastisk skärgård vid porten till Polarhavet på cirka 70 grader nord. Staden har varit utgångspunkt för bland annat Nansens och Amundsens expeditioner till Nordpolen. Vi får höra mer om expeditionerna under vår stadsvandring i Tromsö, där vi bland annat ska se Polarmuseet. Staden går även under namnet Nordens Paris, och förutom att vara Nordnorges största stad, är den även en viktig universitetsstad med ett rikt kulturliv och ett livligt restaurang- och caféutbud som nästan sätter en internationell prägel på staden.

I Tromsö gör vi en rundtur med buss och besöker bland annat Ishavskatedralen som är majestätiskt placerad vid inseglingen till staden. Den vackra kyrkans arkitektur symboliserar den mörka tiden och norrskenets skimmer på himlen.

Efter stadsrundturen avslutar vi på vårt hotell, och har resten av dagen fri till äventyr på egen hand. Den som vill kan på egen hand ta linbanan Fjellheisen upp till Storsteinen som tronar 421 meter över havet, och som bjuder på en oförglömlig utsikt över staden och fjällandskapet (inte inkluderat i priset). Vill man kan man bara slappna av och njuta av den friska luften här uppe i norr. 

Dag 5
Tromsö. Hemresa

Om tiden tillåter har vi idag möjlighet att upptäcka ännu mer av Tromsö. Reseledaren finns redo med tips och råd.  I god tid innan flyget lyfter checkar vi ut från vårt hotell och transporteras med buss till flygplatsen. 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg från Stockholm – Evenes/Tromsö till Stockholm (med mellanlandning)
 • 2 nätter på hotell i Svolvær, Lofoten
 • 2 nätter på hotell i Tromsö
 • Transport med buss och båt enligt program 
 • Stadsvandring i Svolvær och Tromsö
 • Utflykt till Lofotr vikingamuseum inklusive inträde och guide
 • Båttur med Øykongen från Svolvaer till Hanøy (inklusive Trollfjorden)
 • Inträde till Polarmuseet och Ishavskatedralen
 • 4 x frukost
 • 2 x lätt lunch (Lofotr vikingamuseum och ombord på Øykongen)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltider som inte framgår av Priset inkluderar
 • Inträde till Svolvær Krigsminnemuseum, Svolvær (NOK 100 norska kronor)
 • Fjellheisen, Tromsö (cirka 210 norska kronor)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Tips inför packningen

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Vem får delta?

För att få vara med på resan måste du vara fullt rörlig och kunna färdas i kuperad terräng utan hjälp, och dessutom ska du vilja uppleva naturen på dess egna villkor. Personer under 18 år måste resa i sällskap av målsman över 18 år.

Läs mer om Norge

Här kan du läsa mer om grannland i väster: 
www.albatros.se/resmal/europa/norge

Väder

Tromsö ligger långt norrut. Vädret är ganska stabilt under den här årstiden men kan skifta snabbt, och ett snöfall kan snabbt förvandlas till solsken. Temperaturen pendlar mellan 5 och -1 grader C. Tromsö är ett av Norges mest snörika områden, men mängden varierar från år till år, och i oktober är sannolikheten för snö liten.

Klädsel

En vinterkryssning i Norge kräver en varierad klädsel. Ute till havs krävs varma och vattentäta kläder samt mössa och vantar. Ta med kläder så du kan klä dig med lager på lager, som en långärmad ylletröja underst, en tröja eller en fleece som mellanlager och en vatten- och vindtät jacka ytterst. Nedtill rekommenderas tätt vävda fritidsbyxor som kan kombineras med ylleunderställ samt vattenavvisande och vindtäta överdragsbyxor. Lager på lager är en tumregel. Kraftiga, räfflade och halksäkra vandringskängor är perfekta ombord på fartyget och ett par vinterstövlar och yllesockor behövs för vistelse i städer och natur. Ta med två par vantar, ett par innervantar och ett par tumvantar. Innerhandskarna är för att du ska kunna röra fingrarna fritt bland annat när du fotograferar, och tumvantarna är till för att hålla värmen. Innerhandskarna kan mycket väl bestå av ett par billiga trädgårdshandskar.

Kikare

Ta gärna med en kikare, både till båtutflykterna och de vanliga utflykterna. 

Åksjuketabletter

Trots att vi rör oss nära kusten kan det bli sjögång. Sjösjukeplåster (Scopoderm eller liknande) fungerar helt eller delvis för de flesta. Åksjuketabletter som alternativ. Tänk på att sjösjuketabletter kan ha en dämpande och lugnande effekt.

Handen på hjärtat

Båtturer

Øykongen är ett litet fartyg. I hårt väder kan det bli en del sjögång, men det innebär aldrig någon risk eftersom vi endast ger oss ut på vattnet under säkra förhållanden. Om det mot all förmodan skulle vara så att vi inte kan ge oss ut på vattnet av säkerhetsmässiga skäl färdas vi inställt med buss.

Vi tar med oss vårt bagage på Øykongen och expressbåten från Hanøy till Tromsö. Därför rekommenderar vi en smart och inte allt för tung packning. Fartygsbesättningen kan i viss omfattning vara behjälplig, men vi kan inte förvänta oss att de ska bära runt på vårt tunga bagage.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Mer angegemang från reseledaren Resan har uppfylld alla punkter i programmet. inget mer. Det oförglömliga natur upplevelserna finns, det kan ingen tag ifrån mig, delvis tack vare egen initiativ. Dock hade jag uppskattat mera hjälp av reseledaren, googla kan jag göra själv! Logistiken fungerade men en dryck på bussen hade varit välkommen. En gemensam välkomst möte lika så. Vi förblev anonyma och fick aldrig veta reseledarens mobilnummer vilket är mycket viktigt om olyckan är framme! Reseledaren fick mig att känna att jag vara till besvär.Lite mera flexibilitet när det gäller utflykter ock mera tips hade varit välkommen.
Date published: 2019-10-22
Rated 4 out of 5 by from Vacker natur Fin natur Första hotellet (Svolvaer) var lyxigt då blev nästa hotell ett snäpp sämre Om man vänt på det hela vanligt hotell först och sedan lyx hade det påverkat intrycket? Fina båtturer, örnar och vyer Trodde det skulle vara mer vandring i naturen a propå packlistans utformning. Kunde dock vandra själv på eget initiativ. Norrskensturen kan komma mer till sin rätt om alla kunnat vila o äta ordentligt innan. Kan man vid behov byta norrskenskväll? Om vi fått möjlighet att presentera oss i bussen eller på hotellet und er reseledarens valda tillfälle hade gemenskapenstärkts. Det fanns singelresenärer på resan På hotell nr två fanns inga telefoner på rummet otäck ing saknades för mobilerna vilket skulle kunna ge problem. Bussen skulle gå klockan x oavsett om alla var där eller ej. Fanns det back upp om något hänt, eller någon blivit sjuk. Kort sagt vågar man rekommendera er till äldre människor, hjärtsjuka osv. Som resvan var det lätt att hänga med. Men det är nog ingen resa för ovana eller singelresenärer om singeln inte vill vara själv eller har social kompetens.
Date published: 2019-10-21
Rated 4 out of 5 by from Lofoten:en fantastisk upplevelseresa! Nordnorge har en natur som överträffar det mesta. Båtresan genom fjordarna, havsörnar nära båten och ett fantastiskt väder, den lyckade jakten efter norrskenet och inte minst en mycket påläst och engagerad reseledare som höll ihop vår stora grupp. Vi fick lära oss mycket om Norge både förr och i nutid. Trygga och trevliga chaufförer körde oss alla bältade resenärer.
Date published: 2019-10-19
Rated 2 out of 5 by from En fantastisk naturupplevelse med en reseorganisation som inte höll hela vä Båtutflykt med havsörn fantastisk. Fina hotell o hysfade arrangemang. negativt var för mycket egentid framför allt att gå i Tromsö o vänta på hemresan en hel dag. Dag 3 åka båt Helgadagen och sen på kvällen försöka hitta Norrsken trots ihållande snöande. Varför inte göra den utflykten dagen efter då det fanns möjlighet att se Norrsken Flexibilitet ???
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En bra planerad och väldigt bra genomförd resa. Programmet som skickades ut innan resan täckte verkligen in allt som vi var behov av att veta. Antalet utflykter och utflyktsmålen var bra, väl på plats var utflykterna bra och intressanta. Upplägget gjorde att vi fick en bra uppfattning av Lofoten och dess natur. En bättre mer öppen plats utan trafik hade varit bättre för vår nattliga norrskensutflykt.
Date published: 2019-10-14
Rated 4 out of 5 by from Härlig naturupplevelse Bra upplägg med både buss och båt. Boka ett tidigare flyg hem på hemresedagen t.ex vid 11-12 tiden, det blir bara en dag som man ändå tar sig för att göra något, det blir bara en massa väntande. Känns också onödigt att vara på flygplatsen i Tromsö 2 timmar innan då det inte är någon passkontroll och dessutom självincheckning och bagage drop.
Date published: 2019-10-21
Rated 4 out of 5 by from Mycket fin resa med fina naturupplevelser. Det var en fin resa och vår reseledare Mona var mycket bra. Vi upplevde restiderna väldigt jobbiga med tanke på tiderna och skulle hellre åkt på dagen och i så fall förlängt resan en dag. Sista dagen var bara en väntan på hemresan och vi var hemma 01.15, tur att vi tagit ledigt den dagen....Annars nöjda med boende och utflykter.
Date published: 2019-10-14
Rated 5 out of 5 by from Väldigt bra resa Bra resa. Vi fick vara med om många olika upplevelser. Kunnig reseledare som även berättade mycket om intressanta saker om landet.
Date published: 2019-10-16
 • y_2020, m_3, d_31, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_sv_SE, sid_NORTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

NORTR05DSE