Långtidssemester i Sorrento: Neapel, Pompeji, Amalfikusten

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Unna dig tre sköna veckor på den vackra Sorrentohalvön. Inklusive 4-stjärnigt hotell, halvpension och utflykter

Sorrento andas livsglädje, stämning och charm, och är berömt för sitt milda klimat och smakfulla kök. Nu kan du leva det ljuva livet - La dolce vita – under tre sköna veckor i hänförande Sorrento. Vi bor på 4-stjärniga Atlantic Palace i utkanten av Sorrento, och från takterrassen kan man njuta av utsikten över Neapel och vulkanen Vesuvius.

I resans pris ingår utflykter till historiska Pompeji och Neapel, och om du vill unna dig det lilla extra bokar du våra spännande utflykter och upplever Axel Munthes berömda Villa San Michele på Capri, lär dig hur man framställer pasta, blickar över Vesuvius och den hisnande vackra Amalfikusten.  Dessutom arrangerar reseledarna spontana utflykter, föredragskvällar, språkundervisning och mycket mer.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Neapel. Vidare mot Sorrento
Dag 2
Stadsrundtur i Sorrento
Dag 3
Äventyr på egen hand
Dag 4
Utflykt till Pompeji
Dag 5–6
Avkoppling på egen hand
Dag 7
Utflykt till Neapel
Dag 8–9
Avkoppling på egen hand
Dag 10
Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats)
Dag 11
Tid på egen hand
Dag 12
Möjlighet för utflykt till Amalfikusten med Amalfi och Salerno (utflyktspaket)
Dag 13–14
Tid på egen hand
Dag 15
Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum med vistelse hos mozzarellaproducent och pastafabrik i Gragnano
Dag 16–18
Äventyr på egen hand
Dag 19
Möjlighet för utflykt till vulkanen Vesuvius
Dag 20
Avkoppling och upplevelser på egen hand
Dag 21
Avskedsmiddag
Dag 22
Hemresa

Hotell

Hotel Atlantic Palace

Det 4-stjärniga Hotel Atlantic Palace är nyrenoverat och från takterrassen kan man njuta av utsikten över Neapel och vulkanen Vesuvius. Samtliga rum har balkong och det är möjligt att köpa till rum med havsutsikt över Sorrento-bukten. Övriga rum har utsikt mot en frodig olivlund och citronträd med gula citroner som lyser upp i grönskan.

Det är ett familjedrivet hotell som ligger i ett bostadsområde i utkanten av Sorrento. Det ligger ganska nära en väg som gör att man kan höra ett visst buller från trafiken på hotellet. Från hotellet är det 1 500 meter in till början av huvudgatan Corson och hotellet erbjuder gratis shuttle-buss in till staden under större delen av dagen. Hotel Atlantic Palace är därför optimalt för den som vill vila benen lite under semestern. Området är annars rätt kuperat.

Hotellet har 95 rum och är beläget i ett grönområde. Restaurangen serverar utmärkt mat, huvudsakligen direkt vid borden som är elegant dukade med Murano-glas. Hotellet har också en trevlig bar som kanske kan locka med en apertif före maten eller med en svängom efteråt - här bjuds nämligen på live-musik flera kvällar i veckan! Baren har gratis trådlöst internet liksom receptionen. Hotellet har även en pool men man kan inte räkna med att den är öppen eller uppvärmd under vår vistelse.

Rummen är stora, moderna dubbelrum med bad/toalett, luftkonditionering, tv och gratis säkerhetsbox.

Hotellet har också ett annex i direkt förbindelse till huvudbyggnaden. Det är cirka 20 meter mellan huvudbyggnaden och annexet.

Det finns inte kaffe eller te-faciliteter på rummet även om det kan framgå på hotellets egen hemsida.

Hotellets adress:

Hotel Atlantic Palace
Via Capo, 76
80067 Sorrento, Neapel, Italien
Telefon +39 081 878 2688

Läs mer på hotellets hemsida: https://www.gtoresorts.com/atlantic-palace/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
21 998:–
Stockholm
Hotel Atlantic
21 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar, Hotel Atlantic
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 998:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
21 998:–
Köpenhamn
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Neapel. Vidare mot Sorrento
Vackra vyer i Sorrento

Vårt italienska äventyr börjar på morgonen när vi flyger till Neapel. Från flygplatsen åker vi söderut genom det italienska landskapet till vårt sköna hotell i Sorrento. Här ser vi den vackra Neapelbukten och inte minst den betagande Sorrentohalvön där vi möts av enastående landskap med backar och dalar, höga berg och imponerande villor. Blomstrande apelsin- och citronträd, vinrankor och olivträd pryder terrasserna som sluttar ner mot det mörkblå Medelhavet. Här blir man nästan helt överväldigad av doften av det spirande blomsterhavet och ljuset som strålar över de vackra vyerna.

I utkanten av Sorrento i grönskande omgivningar ligger det populära familjehotellet Atlantic Palace. Det 4-stjärniga hotellet är välkänt bland många skandinaviska gäster som har tillbringat semestern i Sorrento. Hotellet är välskött och välfungerande och personalen gör allt för att få gästerna att känna sig som hemma.  Det är lugnt och skönt här, och samtidigt är det lätt att ta sig de 1,5 km in till centrum av staden med en av hotellets gratis shuttlebussar som kör under stora delar av dagen - och så skonar man ju benen lite i det kuperade området.

Från toppen av hotellet har man en fantastisk utsikt över de härliga omgivningarna. Härifrån ser man inte bara kustlinjen, utan även vulkanen Vesuvius karakteristiska profil. Lite längre bort ser man storstaden Neapel och öarna utanför staden. 

På hotellet ingår både frukost och middag som serveras i hotellets restaurang, för det mesta är det bordsservering. I baren är det livemusik flera kvällar i veckan, så den som vill kan ta sig en svängom på dansgolvet.  Det finns dessutom en swimmingpool, men så här tidigt på säsongen kan vi inte garantera att den är öppen.

Att umgås och uppleva är nyckelorden på en långtidssemester med Albatros. Vi har handplockat reseledarna som bidrar till att resan blir det lilla extra. Reseledarna arrangerar en rad extra utflykter, håller föredrag och mycket annat - kort sagt är de din garant för att du får en mängd fina upplevelser med hem igen.  Det är naturligtvis helt upp till dig hur mycket eller lite du har lust att delta. Våra reseledare brinner verkligen för Italien, och många av oss nordbor har ju en förkärlek för charmiga Italien.

Resan börjar med en liten introduktion till det italienska språket så att du kan några ord när du möter lokalbefolkningen. Man kommer nämligen riktigt långt med "Buon giorno",  "Grazie" och kanske även  "Arrividerci".

Dag 2
Stadsrundtur i Sorrento
Marinan i Sorrento

Idag ska vi börja vårt äventyr med en liten morgontur i mysiga Sorrento. Staden är bland annat känd från sången "Torna Surriento", som sjöngs av den världsberömda tenoren Enrico Caruso, och som också bodde i staden under en period. Redan under romartiden var Sorrento en populär turistort då de båda kejsarna Augustus och Marcus Aurelius besökt platsen. Lokalbefolkningen hävdar att stadens namn kommer från Homeros mytiska värld där sirenerna försökte förföra Odysseus från klippan. Under senare århundraden har Sorrento besökts av intellektuella giganter som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche och Ibsen under vintermånaderna, och många av de gamla fina hotellen från den tiden finns i dag kvar i staden.

Vi ser de viktigaste platserna i staden och vi ska naturligtvis också smaka på den berömda citronlikören limoncello. Den tillverkas av citronskalen från områdets många citroner. Sorrento och Amalfikusten har under alla tider varit känt för sina stora citroner, och här i staden tillverkar man massor av produkter som innehåller citron, allt från härlig limoncello-likör till choklad, tvål och glass. Även den lokala keramiken är ofta dekorerad med citroner och apelsiner.

Dag 3
Äventyr på egen hand

De dagar då det inte finns ett fastställt program kommer reseledaren att ta fram olika utflykter för dem som önskar. Reseledaren kommer att hålla föredrag och arrangera extra utflykter till exempelvis Herculanum med vistelse på vingård, till Vesuvius eller till olika vandringsleder i bergen i närheten av Positano. Man kommer också att erbjudas en introduktion till det italienska språket - Albatros Travels egen "Italienska för nybörjare", så att man snabbt kan kasta sig ut i det italienska livet. Om du exempelvis vill spela bridge hjälper reseledaren dig att komma i kontakt med likasinnade. Kort sagt så kommer vår reseledare att hjälpa till med att man får de bästa möjliga upplevelserna, och att man får möjlighet att umgås med andra i den utsträckning som man själv önskar.

Dag 4
Utflykt till Pompeji
Pompeji

Idag ska vi besöka den legendariska staden Pompeji, där vi beger oss flera tusen år tillbaka i tiden. Staden begravdes under ett tjockt lager av aska och pimpsten, under våldsamma vulkanutbrott 79 e.Kr. Askregnen varade i tre dygn, och stadens cirka 15 000 invånare flydde hals över huvud för att försöka komma i säkerhet. Händelsen har målande beskrivits av Plinuis den yngre i två brev till Tacitus, som han paradoxalt nog avslutade med orden: "Allt detta är inte värdigt att gå till historien, och du bör inte läsa detta i syfte att skriva om det (...) ". Trots detta så har berättelsen om Pompejis öde överlevt till denna dag, och det är en fascinerande historia som än i dag förstummar sin publik, nästan 2 000 år senare. Fram till 1748 stod tiden stilla i Pompeji, men sedan väcktes staden ur sin törnrosasömn.

Utgrävningarna pågår fortfarande, och man känner sig verkligen förflyttad till en annan tidsålder när man strosar runt på stadens gator. Under vår promenad ser vi att man redan för nästan 2 000 år sedan hade rinnande vatten i husen, avloppssystem, fantastiska väggmålningar, patricierhus, bagerier, tempel, badhus (termer) och en lokal bar. Som genom ett trollslag avstannade allt liv i staden, och med hjälp av vår fantasi väcks staden åter till liv.(Entré inkluderad i resans pris) Efter lunch på egen hand kommer det att finnas tid så att man kan se ännu lite mer av Pompeji, innan vi åker tilbaka till Sorrento och vårt hotell. Från vårt hotell kan vi under den sena kvällen se silhuetten av den fascinerande vulkanen som slumrar i närheten av storstaden Neapel.

Dag 5–6
Avkoppling på egen hand
Dag 7
Utflykt till Neapel
Piazza del Plebiscito i Neapel

Idag ska vi över på den andra sidan Neapelbukten till Kampaniens huvudstad Neapel. Efter en panoramasightseeing i staden förflyttar vi oss till fots medan vi får lära oss en del om charmiga Neapel och se några av de mest berömda sevärdheterna. Vi passerar bland annat San Carlo Operan och det kungliga palatset. Napolitanare är färgstarka och levande, och staden har en intensiv atmosfär. Vi kanske kommer att få syn på fladdrande tvätt där den hänger på linor mellan husen på de små gatorna vid centrum! Vi kommer också att ha tid för att gå en liten promenad i den historiska stadskärnan (sammanlagt blir det cirka 4 kilometers vandring i Neapel).

De som har lust kan också välja att besöka Neapels berömda arkeologiska museum där man kan se många av fynden från Pompeji (entré är inkluderat i resans pris).

Vi är tillbaka vid vårt hotell under eftermiddagen.

Dag 8–9
Avkoppling på egen hand
Dag 10
Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats)
Vackra Capri

I dag finns det möjligt att följa med på en båttur till Neapelbukten. Bakom oss har vi en magnifik utsikt över Neapel med Vesuvius i bakgrunden, och framför oss ser vi den spektakulära ön Capri resa sig ur havet.

Capri har under åren besökts av allt från romerska kejsare till författare, berömda filmstjärnor och det internationella jet-setet. Det har skrivits och sjungits mycket om den lilla ön Capri, och vi förstår varför redan när vi är framme och lägger till vid Marina Grande. Vår tur går upp till den lilla staden Anacapri på 270 meters höjd. Där finner vi Villa San Michele, en fantastisk villa byggd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Vid 72 års ålder gav Axel Munthe ut boken "Boken om San Michele" (1929), som omedelbart blev en världssuccé. Villan, byggd ovanpå ruinerna av en romersk villa, är imponerande och har en fantastisk trädgård med terrasser. Här kan du njuta av en oförglömlig utsikt över ön, Sorrento-halvön och Vesuvius.

I Capri stad kommer vi att ha lite tid på oss för att se närmare på de eleganta butikerna, hotellen och restaurangerna som kantar de slingrande gatorna. Vi tar en plats i solen på ett av de mysiga kaféerna vid Piazza Umberto om vädergudarna står oss bi. Torget pryds av en liten vit kyrka, och härifrån kan vi iaktta stadslivet. Det kommer också att finnas tid att beundra de färgrika trädgårdarna och njuta av den fantastiska utsikten över klipporna "I Faraglioni" och småbåtshamnen.

Om man vill ta sig tid och har krafter över så kan man ta en promenad till gamla kejserliga villan Villa Jovis, som tillhörde kejsaren Tiberius. Man måste kunna ta sig fram obehindrat till fots, och promenaden tar cirka en timme i vardera riktningen. Man kan också välja att följa med de lokala fiskarna på en båttur till "Grotta Azurra", den världsberömda blå grottan.

Under eftermiddagen går vi ombord på båten igen och åker tillbaka till Sorrento där vårt hotell väntar.

Utflykten till Capri bokas och betalas på plats. Pris: 120 EUR. Utflykten genomförs vid minst 25 deltagare.

Dag 11
Tid på egen hand
Dag 12
Möjlighet för utflykt till Amalfikusten med Amalfi och Salerno (utflyktspaket)
Underbara Amalfikusten!

Vi börjar dagen med en tur till den andra sidan av Sorrentohalvön. Den sydliga sluttningen anses av många vara Italiens, ja kanske världens vackraste och mest spektakulära kuststräcka. Vi börjar med att köra till hamnstaden Salerno, härifrån går vi ombord på en flygbåt som tar oss längs den vackra kusten till den gamla sjöfartsrepubliken Amalfi. På resan reser sig Amalfikustens frodiga gröna berg rätt upp ur havet, och det finns ett pärlband av mysiga små städer som Positano, Amalfi och Scala. Alla med en fantastisk utsikt över Medelhavet. De charmiga och pittoreska husen ser nästan ut att vara fastklistrade på klipporna, och arkitekturen är präglad av de främmande folkslag som har invaderat området genom tiderna. Den största staden Amalfi var en av de fyra italienska sjörepublikerna, och staden har varit en viktig del i den italienska historien. I dag är området ett exklusivt och attraktivt resmål. Vi går på en promenad och ser närmare på den trevliga staden med den vackra kyrkan.

Vi har tid att njuta av härliga Amalfi på egen hand innan vi åter går ombord på båten och seglar tillbaks till den trevliga staden Salerno, där vi tillbringar några timmar.
Salernos mysiga historiska centrum sjuder av liv. Du kan ta dig förbi den vackra katedralen San Matteo eller helt enkelt utforska de små gatorna och gränderna som lockar med både butiker, kaféer och kanske ett gott glas vin. 

Spara pengar och boka utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 65 € - läs mer längre ner i programmet (Utflykten genomförs vid min 20 deltagare).

Dag 13–14
Tid på egen hand
Dag 15
Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum med vistelse hos mozzarellaproducent och pastafabrik i Gragnano
Paestum

Vi kör till den lilla staden Gragnano, som ligger söder om vulkanen Vesuvius. Staden kallas Cittá della Pasta – pastastaden – och är en symbol på Italiens mest stabila sysselsättningar, nämligen pastaproduktionen. Här har man under 500 år producerat den finaste pastan. Redan på 1800-talet fanns det 140 större eller mindre pastatillverkare i staden. Vi besöker en av pastaproducenterna och lär oss mer om hur man tillverkar kvalitetspasta. Vi bekantar oss med olika slags pasta och vilka typer som lämpar sig till olika rätter och såser. Det är verkligen en sann konst att göra en riktigt god italiensk pasta. Och efter detta besök kan vi garanterar känna igen en god pasta med blotta ögat! 

Vi fortsätter mot hamnstaden Salerno. Söder om Salerno finns de berömda grekiska templen i Paestum. Grekerna bosatte sig i området runt år 600 f.Kr, och de kallade staden Poseidonia. Här uppförde de fantastiska tempel, och staden fick sitt namn Paestum först när romarna erövrade den år 273 f.Kr. Sedan övergavs området på grund av malaria, och det var först under mitten av 1700-talet som man återupptäckte templen.

På vägen tillbaka från Paestum besöker vi en producent av buffelmozzarella där vi smakar på den härliga vita mjukosten gjord på mjölken från de fina bufflarna från detta område och jag undrar om vi får ett litet glas vin. 

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 80 € - läs mer längre ner i programmet. Utflykten genomförs vid min. 20 deltagare.

Dag 16–18
Äventyr på egen hand

Dagen ägnas åt egna äventyr i närområdet. Du kan till exempel resa till Neapel och utforska staden på egen hand, eller passa på att fånga lite mer av den lokala atmosfären på gatorna i Sorrento.

Dag 19
Möjlighet för utflykt till vulkanen Vesuvius
Pasta i långa rader

Under resan är det möjligt att följa med på en utflykt till Vesuvius.

Vi beger oss mot vulkanen Vesuvius som sträcker sig mot himlen i fjärran. Vesuvius berömda utbrott för snart 2 000 år sedan förstörde bland annat städerna Pompeji och Herculanum. Invånarna i området lever i skuggan av den levande vulkanen som ligger vacket vid Neapelbukten. Vårt besök går till toppen av den över 1 200 meter höga vulkanen där man kan se ner i den imponerande kratern. Den sista vägen upp till till kanten bestiger vi till fots (cirka 20 minuters vandring). Utflykten förutsätter att man kan gå på egen hand så att man kan gå de sista höjdmetrarna upp till kratern.

Nu har det blivit dags att återvända till hotellet och är framme under eftermiddagen.

(Priset anges på plats – avvecklingen av resan till Vesuvius beror på väder och intresse. Och dagen för utflykten bestäms på plats. Bokning av utflykt sker på plats.)

 

Dag 20
Avkoppling och upplevelser på egen hand

Dagen ägnas åt egna upplevelser och utflykter! Drick en kopp välsmakande italienskt kaffe på några av de mysiga kaféerna, njut av den fantastiska utsikten över Vesuvius och Neapel eller ta en promenad i de smala gränderna.

Dag 21
Avskedsmiddag

I dag är det vår sista dag i Sorrento. Du kan passa på att göra några sista inköp eller njuta av solen, innan vår resa går åter, hem till det svenska vårvädret. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 22
Hemresa

Efter tre härliga veckor i Sorrento har det blivit dags ta farväl eller kanske på återseende. Vi kör en sista gång längs med den vackra kuststräckan och tar farväl av Vesuvius. Som tur är, är resan kort och vi är snabbt framme på flygplatsen i Neapel och sätter oss på planet och flyger hem igen. 

Utflyktspaket

Spara 90 kr och boka hela utflyktspaketet hemifrån till 1560 kr.

Pris vid bokning av utflykterna på plats:

Paestum och Pastastaden Gragnano 900 kr (80 €)

Amalfikusten med Amalfi och Salerno 750 kr (65 €)

Bokning av de separata utflykterna i Italien endast möjligt i mån av plats.

Utflykterna genomförs vid minst 20 deltagare.

Prisinformation

Resans pris

Från 20 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för uppgradering av rum

Typ 1: Dubbelrum med balkong mot citronplantagen (Garden View).
Dessa rum vetter bort från vägen och kan därför uppfattas som tystare.
Tillägg: 400 SEK per person för två personer
 
Typ 2: Dubbelrum med balkong mot citronplantagen (Garden View Low).
Dessa rum vetter bort från vägen och kan därför uppfattas som tystare.
Tillägg: 200 SEK per person för två personer
 
Typ 3: Standarddubbelrum INGÅR (Hotel Front)
Rum med balkong på hotellets framsida med utsikt mot grönområden.
Rummen vetter mot vägen som leder till Sorrento och havet, men man kan inte se havet.
Ingår i resans pris.
 
Typ 4: Dubbelrum i hotellets annex med terrass (Annex-terrass)
Rum i hotellets annex på bottenplan med liten terrass. Rummen vetter mot vägen som leder till Sorrento och havet, men man kan inte se havet.
Tillägg: 400 SEK per person för två personer
 
Typ 5: Dubbelrum i hotellets annex med balkong och havsutsikt.
Rum i hotellets annex på andra våningen.  Rummet vetter mot havet och grönområden.
Tillägg: 1 400 SEK per person för två personer
 
Type 6: Penthouse dobbeltværelse i hotellets anneks, øverst oppe med stor balkon (”Anneks Grande Balcone”). Rummet har utsikt över havet och gröna områden.
Tillägg: 1600 SEK per person för 2 personer
 
Typ 7:  Dubbelrum med delvis havsutsikt. Rum i huvudbyggnaden i de övre våningarna av hotellet, med balkong med delvis havsutsikt samt utsikt över härliga grönområden.
Tillägg: 1 800 SEK per person för två personer
 
Typ 8: Dubbelrum i hotellets annex med balkong. Dessa rum används som enkelrum.
Rummen vetter mot havet och vägen som leder till Sorrento, men man kan inte se havet. Vissa vetter mot hotellets trädgård och poolområde.
Tillägg för enkelrum: 5850 SEK.

Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Stockholm – Neapel t/r med mellanlandning
 • Transport till och från flygplatsen
 • Stadsrundtur i Sorrento
 • Utflykt till Neapel
 • Utflykt till Pompeji
 • Entréer till museer: Pompeji 19 Euro, det arkeologiska museet i Neapel 18 Euro
 • Boende på 4-stjärnigt hotell i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Halvpension på hotellet (frukost/middag)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till Amalfikusten med Amalfi och Salerno*
 • Utflykt till Paestum och Gragnano*
 • Utflykt till Capri (bokas på plats. Utflykten genomförs vid minst 25 deltagare)
 • Utflykt till Vesuvius (bokas på plats)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med ca 6 euro) 
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

*För att vara säker på att få plats på utflykterna i vårt utflyktspaket rekommenderar vi att du bokar extra utflykterna hemifrån som ett paket, därmed sparar du 90 kr. Totalpris för utflyktspaketet 1 560 kr.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Måltider

Resan inkluderar halvpension bestående av frukost och middag i hotellets restaurang. Maten på hotellet är utmärkt och serveras direkt vid borden.

Väder

Vi reser till södra Italien där vädret sett generellt är bra. I mars har södra Italien ungefär samma temperaturer som det är i Skandinavien under maj eller september, med en genomsnittlig dagstemperatur på 15 grader. I mars bjuder Sorrento på hela 158 soltimmar - som jämförelse har Stockholm 135 soltimmar i mars. Det kan naturligtvis också regna i Kampanien, men nederbörden faller oftast som kortvariga, kraftiga skurar. Vi rekommenderar att man tar med sig kläder enligt lager-på-lager principen, så att man är förberedd för varma och soliga dagar, molniga dagar och svalare kvällar.

Reseledare

Under vistelsen finns en reseledare från Albatros på plats. Reseledaren kommer under resans gång att stå för olika gemensamma arrangemang, hålla föredrag och naturligtvis leda utflykterna i programmet. Reseledarens roll är dock något annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros. Det betyder att reseledaren endast finns på plats vissa dagar och arrangerar extra utflykter, föredrag etc. Reseledaren är med andra ord resedeltagarnas kontaktperson på resan om det skulle uppstå behov för hjälp och de säkrar att vistelsen blir så bra som möjligt och att du reser hem igen med en mängd fina upplevelser i bagaget.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Program

Av praktiska skäl kan det hända att vi måste ändra lite i programmet och genomföra utflykterna på andra dagar än angett. Slutgiltiga datum för utflykterna upplyses vid ankomst.

 

Viktig information angående ankomsten till Fiumicino flygplats

På denna resa använder vi båda flygen till Neapel och Rom. Om avgången du har bokat flyger till Rom, Fiumicino flygplats, är det viktigt att du vid ankomst till Fiumicino flygplats går rätt väg för ditt bagage, annars hamnar du i fel terminal.

Om man är osäker är det bättre att fråga en gång för ofta, istället för att gå fel. Det kan nämligen vara besvärligt att gå tillbaka igen, eftersom man först ska ut ur terminalen och så in igenom kontrollen igen för att få sitt bagage.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

www.albatros-travel.se/resmal/europa/italien

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from För stora förväntningar? Vi var kanske naiva eller dåligt pålästa vad hotellet och dess placering angår men... Själva hotelrummet var praktfullt och utsikten över Vesuvio kan man inte klaga på. Hotellet har 4 stjärnor men det är nog ett par för mycket. Rummen på framsidan ligger ut mot en starkt trafikerad väg (genomsnittet Db 88-90!). Ingen trottoar så man går på egen risk. Och gå skall du ju. För den omtalade transfer bussen ner till Sorrento skall bokas dagen före och kör inte hela dagen som vi hade fått intrycket av. Att gå ut för att sitta lite på en trottoar kaffe kan man glömma alt om. Maten er mycket smaklös och tråkig. Brödet, som ju italien er berömt för, bestod på hotellet av mkt tunt toastbrød och några Pain Rich. Akustiken i matsal och reception er outhållig. Hotellet var inte klart till att ta imot gäster. Inga stolar på uteplatserna. När stolar kom fram var det inga dynor att sitta på. Vissa rum var inte färdiga. Gäster henvisades till dåligare boende än de havde beställt. Detta borde ju Albatross ha checkat upp med hotellet inna de skickar gäster dit. Som reseledare borde nog Jeppe ta en kurs i takt och ton. När det bliver påpekat att man inte kan höra vad det blir sagt i bussen blir det bara negligeret. När det påpekas att det er kallt i bussen är svaret det er så varmt här framme så det skall ni bara leva med! All info som man skulle have bliver rablat upp i bussen och efter en lång resedag är det nog det dummaste man kan göra. Ingen kan koncentrera sig och komma i håg vad det blir sagt, i över en timme i bussen. Det skulle anordnas ett välkomst möte med den nödvändiga infoen. Sorrento som stad är en trevlig liten stad men de lever ju av turister så den er präglad av det.
Date published: 2024-05-06
Rated 5 out of 5 by from En resa med väl avvägd blandning av aktiviteter och egen tid Vi är mycket nöjda med resan totalt sett. Speciellt vår reseledare Virpi visade stor kunnighet och gav klara besked. Hotellet var bra med god service vid både frukost och middag. Möjligtvis kan man anmärka på ljudnivån i matsalen och baren. Mängden av sevärdheter och natursköna områden i omgivningen gav stor behållning. Fint ordnade utfalykter.
Date published: 2024-04-15
Rated 2 out of 5 by from En resa med många kulturella upplevelser.Intressanta Intressanta utflykter.
Date published: 2024-04-14
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk resa med mindre bra hotell Utflykterna och guiderna var jättebra, hotellpersonalen var jättetrevliga liksom våra reseledare. Hotellet hade dock dom absolut sämsta sängarna, stenhårda. Maten var så där, grönsaksbuffén var jättefin
Date published: 2024-04-03
Rated 4 out of 5 by from upplevelserik resa med magisk natur det var en jättefin resa med bra hotell beläget i underbar natur.
Date published: 2024-03-31
Rated 5 out of 5 by from Underbar natur, bra hotell. Vi gjorde egna utflykter, bra kommunikationer både med tåg och buss.
Date published: 2024-03-29
Rated 4 out of 5 by from En trevlg resa med supertrevliga medresenärer. En fördel var att åka lite utanför högsäsong, mindre antal turister vid sevärdheterna som gjorde allt lite lättare. Tänk på att det är stora höjdskillnader i många av städerna man besöker.
Date published: 2024-03-28
Rated 1 out of 5 by from En resa i vackra omgivningar, med total avsaknad av vällagad mat Hotellets mat var under all kritik. Skämmigt! Att resa till Italien och bli erbjuden så dåligt lagad mat var väldigt jobbigt. Hade svårt att behöva stå ut i tre ånga veckor. Resan blev till stor del förstörd av det. Ni fick dåliga recensioner även under 2023 när det gäller maten. Jag önskar att Albatros återkommer om vilka förbättringsåtgärder ni vidtog. Eftersom ni önskar en utvärdering för att kunna förbättra och inget har hänt till denna säsong, så undrar jag om ni menar vad ni skriver. Maten var väldigt långt ifrån vad Italien vanligtvis levererar. Såg ex:vis inte till italienskt matbröd på 3 veckor utan det var mestadels formbröd som jag aldrig sett på något hotell i Italien tidigare. Ljudnivån i matsalen var direkt ohälsosam. Det känner ni också till sen tidigare.Ingen åtgärd har vidtagits. Åldersgruppen för dessa långtidssemestrar är 70+. Ingen nyhet att höga ljudnivåer är svårare att vistas i för denna åldersgrupp.
Date published: 2024-03-28
 • y_2024, m_7, d_14, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_291
 • loc_sv_SE, sid_ITVLT72, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor