Elefanternas kungarike - Chobe Bush Lodge

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Victoriafallen och Botswanas imponerande djur och natur och koppla av på Chobe Bush Lodge

Här har du chansen att uppleva Botswanas mångfacetterade djur- och naturliv. Från vår lodge vid nationalparken vid den mäktiga Chobefloden åker vi ut på båt- och jeepsafarier i den storslagna naturen. Här härskar de många elefanterna över savannen och lever sida vid sida med lejon, bufflar och leoparder. Och efter varje spännande safaridag väntar den fräscha lodgen, där du kan ta ett dopp i poolen, få en kall drink i baren och njuta av den läckra maten på lodgens restaurang.

Resan inleds med en vandring runt de imponerande Victoriafallen.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Zimbabwisk dollar, botswansk pula

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Victoriafallen och sedan vidare till Botswana
Dag 3 Chobe Bush Lodge - safari
Dag 4 Chobe Bush Lodge - safari
Dag 5 Chobe Bush Lodge - safari och avkoppling
Dag 6 Utflykt på landsbygden och safari
Dag 7 Chobe Bush Lodge - eget program
Dag 8 Chobe Bush Lodge - safari
Dag 9 Hemresa
Dag 10 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi reser från Stockholm under eftermiddagen till Johannesburg via London. Det serveras middag och frukost ombord på den här utomeuropeiska flygsträckan.

Dag 2
Victoriafallen och sedan vidare till Botswana

Vi landar tidigt i Johannesburg och har ett par timmar på oss för att sträcka benen och ta oss ur vinterkläderna innan vi flyger till Victoria Falls flygplats. Där kan man till skillnad från flygplatsen i Johannesburg genast känna att man är i det riktiga Afrika. Om vädret tillåter kommer vi att från luften kunna se "röken som dånar". Namnet syftar på det enorma vattenmoln som bildas av den vattenpelare som sprutar upp till 500 meter upp i luften vid fallet.

Vi möts av vår chaufför ute vid flygplatsen, och innan vi åker till vår lodge ska vi naturligtvis ut och gå en promenad vid det berömda Victoriafallet. Det har lånat ut sitt namn till både staden och flygplatsen, och är ett av världens sju underverk. Det är ansett som ett av världens vackraste vattenfall, och den mäktiga Zambezifloden breder ut sig i över 1 700 meter i diameter, och med över 545 miljoner liter vatten per minut kastar sig floden 107 meter ner i det trånga passet. Vattenmassornas kraft är enorm och vi kan omöjligt få nog av denna fantastiska syn. När vi går i behagligt tempo mellan de olika utsiktspunkterna kommer vi nästan alltid att befinna oss i den vattenånga som vattenfallet sprutar ut över oss. Det är en god idé att ta på sig en lättare regnjacka och en plastpåse eller något annat vattentätt skydd för kameror. Resan från Victoriafallen till vår destination Chobe Bush Lodge tar cirka två timmar, och under vägen klarar vi också av gränsformaliteterna.

På några ögonblick har vi åkt igenom den lilla staden Victoria Falls. Vi åker genom det vackra och omväxlande landskapet med mopaneträd, färgstarkt byliv och vi kanske också ser ett gäng babianer som sitter mitt på vägen. Vi korsar gränsen till Botswana vid gränsstationen i Kasungula och åker en timme längs Chobefloden innan vi kommer fram till lodgen. Efter att ha inkvarterat oss träffas vi för att äta en välsmakande middag, och sedan får vi en grundlig information från reseledaren om de kommande dagarnas program.

Det blir en spännande natt i den nya omgivningen med alla bushens ljud. Vi kan kanske få höra de skrattande lätena från hyenorna, en galagos skrik eller flodhästarnas förnöjda grymtande när de betar av det friska gräset. Vi kommer att gå upp tidigt för att ta oss ut på safari.

Dag 3
Chobe Bush Lodge - safari

Idag ska vi åka på vår första riktiga safaritur. Den tidiga morgonsafarin börjar vid soluppgången ungefär klockan sex på morgonen och varar fram till nio, beroende på hur mycket vilt vi ser. Innan vi åker iväg är det gott att ta sig en kopp kaffe eller två för att piggna till. Det finns inte mycket som kan mäta sig med upplevelsen att känna luftens starka och kryddiga dofter, och se den speciella glöden som ligger över bushen under de tidiga morgontimmarna.

Som chaufför har vi en professionell guide som har mycket bra lokalkännedom om området, och kommer att berätta för oss om vad vi ser och hör under safarin. Safarins innehåll kommer naturligtvis att styras av de lokala förhållanden som råder för tillfället. Ibland kan man ha tur och hitta stora mängder vilt koncentrerat på samma ställe, andra gånger kommer vi att leta mer längs flodernas bankar och aktivera alla våra sinnen. Ett annat sätt är att tolka djurens beteende - om en flock av impalas plötsligt stelnar till och fokuserar sin uppmärksamhet på buskarna är det troligt att de redan har upptäckt ett rovdjur som ligger och lurpassar, medan våra sinnen inte skulle ha upptäckt den annalkande faran.

Visa av erfarenheten vet vi att innan den här safarin är över, kommer vi att ha sett en stor del av Afrikas berömda och välkända djurarter. Det finns ingen garanti för vad vi ser, när vi ser eller vad vi ser, och det är exakt det som bidrar till att göra en safari till en spännande och annorlunda upplevelse. Men ett par faktum som är säkra är att Chobe National Park har den största koncentrationen av vilda djur i södra Afrika och med mer än 110 000 elefanter - och att det väntar en stor och välförtjänt frukost vid vår lodge när vi kommer tillbaka dit.

Man bör vara uppmärksam på att det kan vara ett kyligt nöje att åka på safari i öppna fordon, särskilt under de tidiga morgontimmarna och efter att mörkret fallit. Det finns filtar och ponchos i safarifordonen, men en kraftig, vindtät jacka eller fleece kan man få god användning av. På dagarna när solen står högt på himlen är det en helt annan sak.

Safaris är behagligast att åka på under de svala morgnarna och under de sena eftermiddagarna, och det är också under dessa tider som vi kommer att se flest djur. Under de varma eftermiddagstimmarna vilar de sig i skuggan. Detta avkopplingsmönster kopieras av oss; de varma timmarna mitt på dagen är fria att tillbringa på egen hand och då kan vi bada i den svalkande poolen, besöka skönhetssalongen (där bland annat kan få olje- eller hot stone massage), utforska fågellivet från terrassen och äta en god lunch.

Vid tretiden, när solen har sjunkit från sin stekande mittpunkt och luften börjar svalna, är det dags att göra en båtsafari på floden. Det är en mycket speciell upplevelse att se viltet från vattensidan, där tempot oftast är lugnare och vi kan komma viltet mycket nära. Floden har massor av ovanligt fågelliv med den majestätiska flodörnen, brun kärrhök, bladhöns som med sina långa fötter går längs flodkanterna, kungsfiskare som vädrar i luften innan de dyker efter nästa utsökta fisk, hägrar, storkar, ibis och skarv. Vi kommer att segla nära förbi, men utom räckhåll för krokodiler och flodhästar. Mellan den täta papyrusen kan vi se den skygga Sitatunga-antilopen om vi har tur, medan Lechwe-antiloper, vattenbockar, stora elefanthjordar och bufflar ofta ses ofta längs floden.

Beroende på vad vi möter längs vägen kommer vi att vara tillbaka vid lodgen lagom till en sundowner-drink som ska avnjutas medan den spännande afrikanska solnedgången ger natthimlen tillträde. Solnedgången i Botswana är, beroende på Kalahariöknens röda dammpartiklar i luften, ofta intensivare och vackrare än på någon annan plats i världen. Och stjärnhimlen är i Afrikas outforskade mörker, gnistrande klar.

Dag 4
Chobe Bush Lodge - safari
En vild flodhäst kan bli 40 år

Vi vaknar och stiger upp just före soluppgången, och i gryningen är vi redo för en båttur i Chobe National Park. Vid den här tiden på året är klimatet varmt och fuktigt, men det är en bra idé att ta med sig en varm tröja och en vindtät jacka. Det kommer att finnas tid för en kopp te eller kaffe och något mindre att äta, men den stora frukosten väntar vi med tills vi kommer tillbaka från safarin.

Man kan svalka sig med ett dopp i poolen innan vi serveras en lättare lunch. På eftermiddagen ska vi besöka en ormfarm, där vi på nära håll får lära oss mer om ormar. Vi kommer tillbaka till lodgen i god tid för att ta ett bad eller njuta av en svalkande dryck i baren, innan middagen serveras tillsammans med en vacker konsert, framförd av grodor och cikador.

Dag 5
Chobe Bush Lodge - safari och avkoppling
Under den här förmiddagen väljer man om man vill åka på båtsafari eller göra en fisketur. Det finns stora möjligheter att få en tigerfisk på kroken, och en liten risk för att en krokodil tar den kämpande fisken från din krok! Här finns det stor chans att du får bränsle till fiskehistorier som kan bli svårslagna för dem därhemma!Eftermiddagen är avsatt till att tillbringa på fri hand.
Dag 6
Utflykt på landsbygden och safari

Efter frukost ska vi besöka vi en afrikansk by på landsorten - och också göra en utlandsresa. Detta kommer sig av att vi korsar floden och besöker en närliggande by i Namibia. Människorna i den här delen av landet lever fortfarande ganska traditionellt, och det är precis det som vi ska uppleva i dag. Lodgen har ett nära samarbete med byarna i området och vi får en grundlig introduktion till både kulturen och flera av de urgamla sederna och traditionerna. Här finns en livsstil som på många sätt är parallell med vår egen kultur som den var för hundratals år sedan. Man lever med och av naturen, familjerna är stora och beroende av varandra, och det är mycket hårt arbete som krävs när man ska kunna försörja både sig själv och sin familj.

På eftermiddagen åker vi ut i bushen i öppna jeepar och se vad bushen har att erbjuda av vilda äventyr. Ljuset är fantastiskt vid den här tiden på dagen, och förhoppningsvis får vi några fantastiska djurupplevelser med oss innan vi återvänder till vår lodge vid solnedgången. Ofta varar eftermiddagssafaris något längre än de som görs på morgonen, men vi får tid att både ta en härlig dusch och njuta av en god dryck under den stjärnklara himlen. Vi passar på att se den exotiska synen av eldflugornas dans till insekternas sång innan vi går till middagen.

Dag 7
Chobe Bush Lodge - eget program

Den här dagen har inga fastslagna aktiviteter, och du kan därför bestämma ditt eget program.

Det finns möjlighet att köpa en dagsflygtur över Okavangodeltat. Det är världens största inlandsdelta, och det är fascinerande att de stora floderna, med vatten från Angolas högland, bara rinner ut i Kalahariöknen. De förhållandena ger förutsättningar för ett helt unikt ekosystem.

För den som vill finns det möjlighet att boka en utflykt till Pom Pom Lodge. Det är ca 350 km flygning, och landning i bästa Karen Blixen-stil på en liten landningsbana i bushen. Vi hämtas av professionella guider, som på förhand har sett till att hålla eventuella djur borta från vår landningsbana. Vi åker förbi lodgen och får en förfriskning innan vi åker till båtstationen. Vi ska åka på en mokorosafari i området. Mokoros är kanoter som är tillverkade av urholkade trädstammar. Av naturskyddsskäl är lodgerna ålagda att använda sig av glasfiberkopior. Mokoros stakas fram av en båtförare. På turen ingår frukost på Pom Pom Lodge. Under eftermiddagen flyger vi tillbaka till Chobe Bush Lodge.

Ett alternativ till denna dagsutflykt till Okavangodeltat är en lokal rundtursflygning över nationalparken Chobe.

Ett annat alternativ är att ta en sovmorgon, koppla av, ta sig tid att njuta av atmosfären på lodgen, utmana någon på en squash-match eller skämma bort sig själv med en behandling i skönhetssalongen. Om du har speciella önskemål så är det bara att säga till reseledaren, som gärna hjälper till att ordna med de arrangemang som behövs.

Dag 8
Chobe Bush Lodge - safari

Morgonen börjar med en tidig morgonsafari. Vi blir väckta i gryningen och tar en uppiggande kopp kaffe innan vi träffas klockan 06.00 för att ge oss ut och leta efter de vilda djuren. Det är lite kyligt i luften när vi tar oss ner till vattenhålen och floden för att se djuren släcka törsten. Det mesta andas lugn och ro nu när nattens rovdjur har jagat färdigt, och all uppståndelse är över.

Vi kommer tillbaka till en välförtjänt frukost som står uppdukad och väntar på oss.

Eftermiddagen är fri att tillbringa på egen hand. Några kanske vill koppla av vid poolen, och för dem som inte vill göra det finns möjligheten att hyra en båt med en båtförare och åka ut på en fisketur.

Vi äter vår avskedsmiddag tillsammans och njuter av vår sista kväll på Chobe Bush Lodge.

Dag 9
Hemresa

Tyvärr börjar det bli dags att säga adjö till Botswana och Chobe Bush Lodge. Resväskorna ska packas, och efter en sista härlig frukost åker vi igen längs den afrikanska landsvägen till Victoria Falls flygplats, för att ta planet hem igen.

Under eftermiddagen är det avresa med reguljärflyg till Johannesburg. Vi har ett par timmar på Johannesburgs flygplats innan vi flyger hem via London. Det serveras middag och frukost ombord på den här utomeuropeiska rutten.

Dag 10
Hemkomst
Efter en mellanlandning i London landar vi i Stockholm under förmiddagen.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
3 998 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Johannesburg t/r med British Airways via London
 • Johannesburg - Victoriafallen t/r med Comair (British Airways)
 • Boende i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • Helpension dag 3-8, övriga måltider enligt program
 • Samtliga safariavgifter och nationella parkavgifter under fyra dagar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer, beräkna ca USD 90
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Drycker
 • Extra utflykter
 • Dubbelt inresevisum till Zimbabwe á USD 50 (betalas vid ankomst, med förbehåll för ändringar)
 • Administrationsavgift: 150 kr
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Resefakta

Det är inte en ansträngande resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som vill komma ut i naturen.

Klimat

Vintern i Botswana infaller till skillnad mot vår vinter, under månaderna juni-augusti. Då är nätterna ofta kyliga. Detta kan också vara fallet i maj och september. Perioden från oktober till mars är ganska varmt, också nattetid, dock utan att på något sätt vara tryckande. Den typiska vinterdagen är jämförbar med en bra svensk försommardag med sol och temperaturer som lätt kan smyga sig över 20 grader. Under nätterna kan det dock förekomma frost på utsatta områden. Resten av året är klimatet i huvudsak ganska varmt, och i norr kan temperaturen lätt passera 30 grader varmt. Skurar inträffar året runt, under de varma månaderna regnar det mest norrut och under de kalla månaderna mest söderut. Generellt vädret i Botswana milt och behagligt året runt. Extremt väder är sällsynt, men det kan förekomma (särskilt under senare år).

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resor med barn

Vi vill informera om att myndigheterna i Botswana kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Botswana är skyldig att ta med barnets personbevis i original på engelska. Personbeviset ska inte vara mer än 3 månader gammalt vid avresa.  Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Botswana. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den botwsanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav: http://botswana.se/

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Botswana

www.albatros-travel.se/resmal/afrika/botswana

Zimbabwe

www.albatros-travel.se/resmal/afrika/zimbabwe

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 2 998:–
4 dagars kultur, shopping, gastronomi och vacker kultur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan Kapstaden beskrivas. Med Atlantens mäktiga vågor, det 1000 meter höga Taffelberget och den natursköna Kaphalvön som pricken över i, kan Kapstaden slå de flesta storstäder i en skönhetstävling. Och så finns här massor med historiska sevärdheter, förträfflig shopping, läcker mat, goda viner och praktfulla stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan tre hotell:

Inn on the Square
Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2 998:– per person i delat dubbelrum på Inn on the Square

Tillägg för enkelrum
1 848:–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Ett bra hotell som ligger i Sea Point, bara ett par minuter i taxi från Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligtvis de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett Radisson-hotell, bl.a. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:– per person i delat dubbelrum på Radisson Blu Le Vendome

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Winchester Mansions
Härligt 4-stjärnigt hotell på strandpromenaden Sea Point. Det eleganta hotellet ligger precis vid Atlantkusten, endast några få minuter till fots från den berömda Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurang Harveys, serverar välsmakande sydafrikansk mat. Den som vill kan koppla av i hotellets swimmingpool och den som känner sig mer aktiv kan söka sig till wellnesscentret.

Läs mer på www.winchester.co.za

Tillägg för uppgradering av hotell 
1 580:– per person i delat dubbelrum på Winchester Mansions

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Utflykter
I Kapstaden kan du delta i en rad olika utflykter. Du kan läsa mer och boka på vår engelskspråkiga sida: Utflykter i Kapstaden

Vi uppmärksammar att reseförlängningen är utan reseledare. 

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesbrug – Kapstaden
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
8 498:–

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 5 out of 5 by from Bra lodge, fantastisk grönskande natur med rikt djur- och fågelliv. Bra lodge med utmärkt mat. Fantastisk grönskande natur med rikt djur- och fågelliv. Rangers kunniga och mestadels charmiga. Bra med omväxlande jeep- och båtsafari. Reseledaren engagerad. Elefanterna helt underbara.
Date published: 2018-03-12
Rated 5 out of 5 by from En toppenresa En resa som överträffade mina förväntningar. Otroligt många elefanter. Sista dagen lyckades vi få se två fina lejonhanar. Man ska dock inte förvänta sig Big 5 då noshörning saknas i området. Hjälpsam och mycket bra reseledare.
Date published: 2019-02-11
Rated 5 out of 5 by from Är mycket nöjd med denna resa. Toppenlodge, utmärkt reseledare Maria och MÅNGA elefanter!
Date published: 2019-02-21
Rated 5 out of 5 by from Resa med många upplevelser Vi fick se de flesta djurarter så vi är mycket nöjda.
Date published: 2019-02-13
 • y_2019, m_8, d_22, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_ZWRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ZWRTR08ASE