Res till Botswana

Botswana är de vilda djurens land. En resa genom det viltrika landet bjuder på en skiftande landskapsbild, med allt från marskland till öken. Det känns nästan som om man bläddrar igenom en oändlig mängd natursköna vykort. En semester i Botswana är en sinneskittlande upplevelse. De vilda baobabträdens knotiga grenar avtecknar sig mot en himmel som sprakar av färg i solnedgången. Elefanterna samlas i stora flockar och skyddar sina nyfödda. En leopard skyddar sitt byte mot några hungriga hyenor, som smyger omkring i förhoppning om att få en munsbit av den utsökta impalan.

Huvudstad Gaborone
Invånarantal 2,2 milj.
Språk Engelska och setswana
Den blå färgen står för vatten, som är så viktigt för landets jordbruk.
Visste du att...
Kalahariöknen täcker ungefär 70% av Botswana? Här ligger Central Kalahari Game Reserve, som är världens näst största naturreservat.
Botswana vann sin första olympiska medalj i London 2012? Då vann Nijel Amos silver på herrarnas 800 meter.

Botswanas natur

Botswana är ett av få afrikanska länder som har en nästan orörd natur. Landets befolkning på omkring 1,6 miljoner invånare har 500 000 km2 till sitt förfogande, varav hela 17 procent består av skyddade nationalparksområden. Okavangodeltat, i Botswanas nordvästliga hörn, är världens största i sitt slag, och är en av Botswanas viktigaste livskällor. Likt gamla, krokiga fingrar sprider deltat sitt vatten ned mot Kalahari-öknens torra landskap i söder; ett unikt ekosystem som ingår i UNESCO:s världsnaturarv. Förutom Okavangdeltat ska man under en resa till Botswana även passa på att vandra genom Kalahariöknens sagolika landskap, med stora guldfärgade sandbanker, akaciaträd, öppna grässlätter och nomadfolket San. Sanfolket har levt i området i 30 000 år och är ytterst skickliga jägare.

Safari i Botswana

Central Kalahari Game Reserve täcker ett område på nästan 53 000 km2, och är världens näst största viltreservat. När gräset är som saftigast och sommarregnet har bildat törstsläckande vattenhål, flockas tusentals gnuer, spring- och gemsbockar runt Deception Valley. De många antiloparterna lockar till sig ett stort antal lejon, geparder, hyenor och schakaler. Man ska inte heller missa Khama Rhino Sanctuary, som bland annat huserar Botswanas få noshörningar, eller Chobe nationalpark, som tillsammans med Chobefloden föder Botswanas mest varierande djurliv. Förutom 45 000 elefanter, kan man även uppleva stora flockar av bufflar, zebror, schakaler, vårtsvin, hyenor, lejon, gnuer, giraffer, impalor, leoparder och babianer, samt krokodiler och flodhästar.

Botswanaresor

 • Elefanternas kungarike - Chobe Bush Lodge

  Upplev Victoriafallen och Botswanas imponerande djur och natur och koppla av på Chobe Bush Lodge

  4,3
  • 01-02-2019
  • 10 dagar
  • 26 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!

Dela den här sidan