Pass och visum Botswana

Läs om pass och visum vid resor til Botswana.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Botswana.

Det krävs inget visum för svenska medborgare till Botswana för vistelser under 90 dagar, men på några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.

Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du undersöker vilka visumregler som gäller för just dig.

Resor med barn

Vi vill informera om att myndigheterna i Botswana kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Botswana är skyldig att ta med barnets personbevis i original på engelska. Personbeviset ska inte vara mer än 3 månader gammalt vid avresa.  Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

 

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Botswana. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den botwsanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav: http://botswana.se/

Rovos Rail – världens mest exklusiva tågresa

Tågsafari från Sydafrika till Tanzania i sann Karen Blixen-anda. Lyx, vackra landskap, safari och Victoriafallen

4,8
  • 22-02-2023
  • 19 dagar
  • 139 998:–
från Stockholm