Pass och visum till Mauritius

Läs om regler för pass och visum i förbindelse med resor till Mauritius här.

Du måste ha ett giltigt pass under din vistelse i Mauritius. Som svensk medborgare behöver du inte visum till Mauritius, men vi rekommenderar att du fyller i inreseformuläret hemifrån. Se länk nedan.

Om du inte är svensk medborgare, måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att försäkra dig om att du har korrekt resedokument med dig till flygplatsen.

Innan det är dags att resa, kommer vi att informera dig om vilka inresekrav som gäller för din destination. Dessa inresekrav kan dock komma att ändras ända fram till avresedagen.

Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och de aktuella flygbolagens hemsidor, eftersom det där också kan finnas information om ytterligare krav. Till exempel när det gäller vilken sorts ansiktsmask man ska använda och vilka tester som krävs av olika länder. Dessutom, var uppmärksam på vilka krav som ställs av transitländer när det gäller tester och registrering.

Vi vill samtidigt understryka att det alltid är ditt eget ansvar att du, vid tidpunkten för din avresa, är säker på att du uppfyller de krav som ställs för att få resa in i ett land. Om du inte gör detta, kan du förlora din resa utan möjlighet till återbetalning

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är fullvaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Inresekrav för Mauritius

Om du är fullvaccinerad och har ett giltigt covidbevis, behöver du endast ta med ditt covidbevis. Du måste, vid förfrågan, kunna visa upp ditt vaccinationsintyg. Vi rekommenderar att du laddar ner och skriver ut ditt covidbevis på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ och har det med under hela resan.

Om du inte är fullvaccinerad, hittar du gällande inresekrav via UDs sida Sweden Abroad. Var uppmärksam på att krav på test och dokumentation kan ändras löpande och med kort varsel.

Reseinformation för Mauritius:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/mauritius/

Inreseformulär

Före avresa från Sverige till Mauritius rekommenderar vi att man fyller i Mauritius All-in-One inreseformulär för att undvika väntetid på flygplatsen vid ankomst. Ta med en utskrift av det ifyllda formuläret som du kan visa upp vid ankomst.

Länk till inreseformulär: https://safemauritius.govmu.org/