Pass och visum Egypten

På basar i Kairo

Läs om pass och visum i förbindelse med resor till Egypten här.

Visum krävs vid inresa till Egypten. Du kan beställa visum genom Albatros, i samband med att du bokar din resa. Om du beställer via Albatros förbereder vår lokala partner ett visum åt dig och du får detta vid ankomsten till Egypten, innan du går igenom immigration. Det är enkelt och du slipper mycket väntetid på flygplatsen vid ankomst. Om du beställer visum genom Albatros, kom ihåg att skicka oss alla resenärers passuppgifter så snart som möjligt, och senast 90 dagar före avresa.

Du kan också välja att ordna med visum själv genom att beställa det online (https://www.visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home) innan avresa.

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från dagen för hemkomsten från Egypten.

Under tiden före dina resor kommer vi att informera dig om de inreseregler som gäller för din destination. Ändringar av dessa inreseregler kan dock ske ända fram till avresan. Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de inblandade flygbolagens webbplatser, eftersom dessa kan kräva ytterligare krav. Till exempel vilka typer av masker som ska bäras eller vilka tester inreselandet kräver. Var dessutom medveten om eventuella transitländer och deras inträdeskrav, till exempel testning och registrering.

Samtidigt måste vi uppmärksamma att det alltid kommer att vara ditt eget ansvar att se till att du kan uppfylla de krav för inresa i landet som kan gälla vid avresan. Skulle du inte kunna göra detta kommer resan att gå förlorad och det kommer ingen återbetalning.

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är vaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Behörighetskrav för Egypten

Det finns inga begränsningar för resenärer till (Egypten) på denna resa, men vi rekommenderar att du skriver ut ditt Corona-certifikat (EU-version) på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web och att du har det med dig under hela resan resa. Kraven kan ändras med kort varsel.

Av samma anledning bör du hålla dig uppdaterad och alltid följa de lokala myndigheternas rekommendationer.

Läs mer och håll dig uppdaterad på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/

 

Livet på Nilen – Kairo och kryssning från Luxor till Assuan

Följ med på rundresa till Egyptens höjdpunkter med fyra dagars kryssning på Nilen och besök i städerna Kairo, Luxor och Assuan.

4,6
  • 6 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 21 998:–
från Stockholm