Pass och visum Egypten

På basar i Kairo

Läs om pass och visum i förbindelse med resor till Egypten här.

Visum krävs vid inresa till Egypten. Visum beställs i samband med köpet av din resa. Läs mer om detta under den individuella resan.

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från din resa i Egypten.

Under tiden före dina resor kommer vi att informera dig om de inreseregler som gäller för din destination. Ändringar av dessa inreseregler kan dock ske ända fram till avresan. Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de inblandade flygbolagens webbplatser, eftersom dessa kan kräva ytterligare krav. Till exempel vilka typer av masker som ska bäras eller vilka tester inreselandet kräver. Var dessutom medveten om eventuella transitländer och deras inträdeskrav, till exempel testning och registrering.

Samtidigt måste vi uppmärksamma att det alltid kommer att vara ditt eget ansvar att se till att du kan uppfylla de krav för inresa i landet som kan gälla vid avresan. Skulle du inte kunna göra detta kommer resan att gå förlorad och det kommer ingen återbetalning.

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är vaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Behörighetskrav för Egypten

Om du är helvaccinerad och har ett giltigt coronapass behöver du bara ta med dig ditt coronapass. Om du efterfrågas måste du kunna visa upp ditt vaccinationsintyg. Vi rekommenderar att du laddar ner och skriver ut ditt EU-coronapass på engelska via https://www.covidbevis.se/ och tar det med dig under hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad kan du hitta de inresebegränsningar som gäller för dig via UD. Var medveten om att test- och dokumentationskraven kan ändras kontinuerligt och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via följande länk:

https://traveline-egypt.com/our-news/covid-19/

Egyptenresor

 • Egypten för livsnjutare

  Upplev Egyptens historiska och kulturella höjdpunkter i en takt där alla kan vara med och avsluta med 5 dagar på ett vackert hotell i Luxor vid Nilens strand.

  • 03-03-2023
  • 8 dagar
  • 14 998:–
  från Stockholm
 • Livet på Nilen – Kairo och kryssning från Luxor till Assuan

  Följ med på rundresa till Egyptens höjdpunkter med fyra dagars kryssning på Nilen och besök i städerna Kairo, Luxor och Assuan

  • 4 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 20 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!