Res till Tanzania

Tanzanias praktfulla nationalparker och naturområden är bland de bästa i Afrika. Serengetis savanner framstår ofta som i det närmaste oändliga med de enorma sten- och klippavsatserna som enda variation i det platta landskapet. De utspridda stenarna är faktiskt rester av berggrunden som nästan har eroderats bort. Runt dessa eroderade rester sjuder det av liv. Lejon och leoparder hittar behaglig skugga under dagarna, solvärmda stenar under de kalla nätterna och en perfekt utsikt över hela sitt jaktområde.

Invånarantal 54 milj.
Huvudstad Dodoma
Språk Kiswahili
Den gröna färgen representerar fastlandet och den blå symboliserar Zanzibar
Visste du att...
Tanzania delar national­sång med Sydafrika och Zimbabwe? Den är en version på swahili som heter “Mungu Ibariki Afrika” (Gud välsigne Afrika) och är skriven av Enock Sontonga.
Serengeti är med på UNESCO:s världsarvslista? I Serengeti finns världens största koncentration av storvilt.

Safari i Tanzania

Nedanför Afrikas tak breder östra Afrikas största land ut sig med 54 miljoner invånare. Vilande lejonfamiljer som dyker upp ur morgondimman på Serengetislätterna, hyenor som väntar på att få slå klorna i ett lätt byte, en viril zebrahingst med ett harem av ston som betar i det korta gräset. Serengeti har den största koncentrationen av storvilt, inte bara i Tanzania utan i hela världen. På en yta som är dubbelt så stor som danska Själland och vars norra spets blir till Masai Mara i Kenya rör sig varje dag en miljon gnuer och flera hundratusentals zebror, som får sällskap av otaliga rovdjur längre upp i näringskedjan.
Pelikan i Tanzania
Det kan vara lämpligt att förlägga safarisemestern i Ngorongorokratern, som ligger i närheten av Serengeti. Här klättrar landrovers nerför de branta kraterväggarna, medan det som vid första ögonkastet liknar små svarta prickar förvandlas till tusentals betande zebror och vitskäggiga gnuer. Inom en radie av 22 kilometer finns i stort sett alla savannens djur och här har man goda möjligheter att inom kort tid uppleva The Big Five: lejon, elefanter, bufflar, noshörningar och leoparder. Vid Manyarasjön finns också gott om vilda djur. Den vackra sodasjön, som inramas av mahognyträd, akacior, marskland och varma källor, är speciellt känd för sitt fågelliv och sina trädklättrande lejon. Men här finns också flodhästar, bufflar och giraffer.
Safari i Ngorongorokratern

Kilimanjaro

För den som gillar fysiska utmaningar, fantastiska vyer och bedrifter med stor skrytpotential, är Kilimanjaro ett perfekt val. På vägen upp till Afrikas högsta berg är varje steg en kraftansträngning. Kylan biter som nålar i huden, glaciärerna glittrar och det enda ljud som ackompanjerar stegen är spridda klippskred längre fram. Från den isande kylan på toppen av Kilimanjaro känns Zanzibars kryddbasarer, korallreven och den solsvedda savannen oändligt långt borta. Men det är de inte. Och utsikten är värd alla ansträngningar.
Amboseli Nationalpark vid foten av Kilimanjaro

Andra attraktioner i Tanzania

I Tanzania finns världens längsta sötvattensjö, Tanganyikasjön, som är 677 km lång och 50 km bred. Utanför Tanzanias kust ligger den lilla exotiska ön Zanzibar, varifrån monsunvinden för med sig kryddofter till alla små avkrokar. På Darajanimarknaden i Zanzibars huvudstad Stonetown kan man köpslå om allt som växer vilt på den gamla slavön: muskotnöt, kanel, peppar, ingefära, kryddnejlikor och vanilj men också zanzibaräpplen, grapefrukt, kokosnötter, mango, passionsfrukt och mycket annat. Ön skapar precis som Kenyas kust den perfekta inramningen till en avkopplande och solig avslutning på en safariresa. Korallrev, pärlemorvita stränder, sällsynta colobusapor i Jozani Forest, delfinsafarier längs öns sydkust och dramatiska historier om slavhandlaren Tippu Tip, som hade över 10 000 slavar under sig, bidrar till att göra Zanzibar till en riktig drömdestination.
Stonetown på Zanzibar

Tanzaniaresor

 • Max 12 deltagare!

  Safari till Albatros egen Honeyguide Tarangire Camp

  Storslagna safariupplevelser och minnesvärda dagar i Albatros nybyggda, komfortabla camp i Tarangire. Tid för avkoppling i exotiska Zanzibar.

  4,3
  • 03-12-2024
  • 8 dagar
  • 37 998:–
  från Stockholm
 • Rovos Rail – världens mest exklusiva tågresa

  Res från Sydafrika till Tanzania i sann Karen Blixen-anda. Lyx, vackra landskap, safari och Victoriafallen

  4,8
  • 07-01-2025
  • 21 dagar
  • 179 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!

Dela den här sidan