Pass och visum Tanzania

Den enorma Ngorongoro-kratern

Här kan du läsa mer om pass och visum till Tanzania.

Innan det är dags att resa, kommer vi att informera dig om vilka inresekrav som gäller för din destination. Dessa inresekrav kan dock komma att ändras ända fram till avresedagen.

Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och de aktuella flygbolagens hemsidor, eftersom det där också kan finnas information om ytterligare krav. Till exempel när det gäller vilken sorts ansiktsmask man ska använda och vilka tester som krävs av olika länder. Dessutom, var uppmärksam på vilka krav som ställs av transitländer när det gäller tester och registrering.

Vi vill samtidigt understryka att det alltid är ditt eget ansvar att du, vid tidpunkten för din avresa, är säker på att du uppfyller de krav som ställs för att få resa in i ett land. Om du inte gör detta, kan du förlora din resa utan möjlighet till återbetalning

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är fullvaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Inresekrav för Tanzania

Om du är fullvaccinerad och har ett giltigt covidbevis, behöver du endast ta med ditt covidbevis. Du måste, vid förfrågan, kunna visa upp ditt vaccinationsintyg. Vi rekommenderar att du laddar ner och skriver ut ditt covidbevis på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ och har det med under hela resan.

Om du inte är fullvaccinerad, hittar du gällande inresekrav via UDs sida Sweden Abroad. Var uppmärksam på att krav på test och dokumentation kan ändras löpande och med kort varsel.

Reseinformation för Tanzania:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/tanzania/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Översikt över inresekrav till länder i Afrika:
https://www.canva.com/design/DAE7oXJGoFI/vYuC6F9hXqalFYBd4ZRnbg/view

Tanzaniaresor

 • Max 12 deltagare!

  Safari till Albatros egen Honeyguide Tarangire Camp

  Storslagna safariupplevelser och minnesvärda dagar i Albatros nybyggda, komfortabla camp i Tarangire. Tid för avkoppling i exotiska Zanzibar.

  • 2 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 26 998:–
  från Stockholm
 • Rovos Rail – världens mest exklusiva tågresa

  Tågsafari från Sydafrika till Tanzania i sann Karen Blixen-anda. Lyx, vackra landskap, safari och Victoriafallen

  4,8
  • 22-02-2023
  • 19 dagar
  • 139 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!