Pass, visum och inresakrav Tanzania

Den enorma Ngorongoro-kratern

Här kan du läsa mer om pass, visum och inresekrav till Tanzania.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Det krävs Visum till Tanzania.

E-visum måste sökas hemifrån – ett ”single entry” e-visum gäller i 90 dagar och kostar 50 USD + avgift. För att söka behöver du en kopia av passet, passfoto och en returbiljett, som ska laddas upp.

I Tanzania arbetar myndigheterna på att e-visum ska ersätta den manuella ansökningsprocessen vid ankomst. Det är dock fortfarande möjligt att ansöka om visum till Tanzania vid ankomst till landet.

Visumet kostar 50 USD vilket måste betalas kontant.
Var dock uppmärksam på att denna process kan vara mycket tidskrävande, och Albatros rekommenderar, att man ansöker om ett e-visum för att undivka väntetid.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till  eVisa för Tanzania

Klicka här för att fylla i eVisa för Tanzania

Om du inte är svensk medborgare, måste du själv ta reda på vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har korrekta resedokument när du möter upp på flygplatsen.

Inresekrav för Tanzania

Det ställs för närvarande inga speciella inresekrav på resande från Sverige.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Max 12 deltagare!

Safari till Albatros egen Honeyguide Tarangire Camp

Storslagna safariupplevelser och minnesvärda dagar i Albatros nybyggda, komfortabla camp i Tarangire. Tid för avkoppling i exotiska Zanzibar.

4,4
  • 2 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 41 998:–
från Stockholm