Familjesemester i Malaysia

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Utforska de två vackra malaysiska öarna Penang och Langkawi med upplevelser för både barn och vuxna.

Ta med hela familjen på denna avkopplande rundresa till två av Malaysias mest populära öar: Penang och Langkawi. På Penang bor vi i Georgetown på gångavstånd till stadens populära gamla stadsdel. Georgetown kallas även för Malaysias kulinariska huvudstad på grund av stadens stora och varierande utbud av rätter som både kan avnjutas på allt från dyra restauranger till stadens många gatukök. Från Georgetown ger vi oss ut på en båttur till en av öns nationalparker. Här besöker vi bland annat en fiskeort och ett sköldpaddscenter. På Langkawi bor vi på en av öns bästa stränder och det finns alla möjligheter att bada antingen i havet eller i poolen. För den som vill uppleva mer av ön bjuder Langkawi på massor av upplevelser för hela familjen. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Familjevänliga resor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta MYR, USD.

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Penang, Malaysia
Dag 3 Penang. Båttur runt Penang nationalpark
Dag 4 Georgetown, Penang. Dagen på egen hand 
Dag 5 Penang med båt till Langkawi
Dag 6 Langkawi på egen hand
Dag 7 Langkawi på egen hand eller utflykt till mangroveträsk (tillköp) 
Dag 8–11 Langkawi på egen hand
Dag 12 Förmiddagen på egen hand och hemresa
Dag 13 Hemkomst

Hotell

Malaysia - Langkawi - Holiday Villa Beach Resort & Spa

Holiday Villa Beach Resort & Spa är ett populärt hotell som ligger precis vid stranden Pantai Tengah på den sydliga delen av Langkawi. 

Runt huvudbyggnaden finns det frodiga gröna områden med gräs och palmer och i mitten hittar vi den ena av hotellet stora pooler, perfekt för hela familjen. Hotellet har även en ”infinity pool” som man kan köpa tillträde till. Den ligger precis vid stranden och har en fin utsikt samt en mer ”lounge”-aktig stämning. Det kostar cirka 50 SEK att få tillgång till detta poolområde en hel dag.  

Den långa vita sandstranden är den perfekta platsen för att tillbringa tiden här, och även hotellets spaavdelning lockar. Hotellet har även tennisbanor till fri användning. 

Vi bor i de så kallade Deluxe Rooms som kan ha upp till två barn och två vuxna i samma rum, förutsatt att det ena barnet delar säng med de vuxna. Rummet har en King-size bed samt en extra säng. Dessutom har rummet att man kan förvänta sig på ett bra internationellt turisthotell, såsom luftkonditionering, TV, säkerhetsbox, te-och kaffefaciliteter samt wi-fi. 

Runt om hotellet hittar vi några småbutiker och det är en kilometer in till Jalan Pantai Chenang som är områdets centrum och har en lång gata parallellt med stranden som är fylld av butiker, caféer och både lokala och internationella restauranger. 

Du kan läsa mer om hotellet på deras hemsida: https://www.holidayvillahotels.com/holiday-villa-beach-resort-spa-langkawi/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
19 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Flyget lämnar Stockholm och styr kosan mot Sydostasien.

Dag 2
Ankomst till Penang, Malaysia

Vi landar på Penang och kör efter inreseformaliteterna till öns huvudstad Georgetown, platsen för britternas första koloni i Malaysia. Huvudstaden Georgetown grundades år 1786 som handelsstation för Ostindiska kompaniet, men idag utgörs majoriteten av invånarna av kineser. Ön är ett ekonomiskt kraftcenter för Malaysia, och trots den moderna utvecklingen har Georgetown bevarat den tidens engelska och kinesiska arkitektur. Vi bor på ett trevligt hotell i centrala Georgetown bara några steg från stadens gamla stadsdel. När vi har vilat ut på vårt hotell beger vi oss till en restaurang för att inta en gemensam välkomstmiddag.

Dag 3
Penang. Båttur runt Penang nationalpark

Vi ger oss ut på utflykt till öns nordostkust där vårt första stopp blir den lokala fiskeorten Teluk Bahang. Vi strosar runt på orten och ser fiskmarknaden och de många små fiskebåtarna som har varit ute på havet tidigt på morgonen för att hämta in dagens fångst. Härifrån hoppar vi själva ombord i några mindre båtar för att ta oss över till några av de närbelägna stränderna. Vi får en vacker båttur med orörd regnskog som löper hela vägen ner till vattnet och klipporna. Här finns det klippor i alla storlekar och formationer, och vi ser stora örnar som antingen håller utkik från klipporna eller svävar över oss på jakt efter något att äta.

Vi lägger till vid en liten strand för att besöka sköldpaddscentret Penang Turtle Sanctuary där man forskar på havssköldpaddor. När en av de stora havssköldpaddorna kommer till ön för att lägga sina ägg samlar de anställda ihop äggen och lägger dem i en korg med nät för att sedan gräva ner dem på en säker plats. Detta gör man för att skydda de utsatta äggen mot hungriga fåglar och varaner. Vi får även se de nykläckta sköldpaddsungarna som bor i en liten bassäng i väntan på att få ta sig ut i världen och klara sig på egen hand. Det är inte tillåtet att bada eller simma vid den här stranden eftersom sköldpaddorna måste ha lugn och ro för att vilja ta sig upp på land och lägga sina ägg. Vi fortsätter till Monkey Beach som är en vacker sandstrand med ett litet kafé där vi kan passa på att få i oss något svalkande och njuta av det varma havsvattnet.

Vi återvänder till fiskeorten Teluk Bahang där vi byter båt mot buss som tar oss till Georgetown. Längs vägen gör vi två korta stopp, först vid en liten privat batikfabrik där vi får lära oss mer om det traditionella hantverket och får se hur trycktekniken går till. Det andra stoppet gör vi vid en liten fruktbod där den som vill kan smaka på säsongens frukter.

Obs! Vi reserverar oss för att resan endast kan genomföras när väder och vind tillåter. Om vi tror att resan inte kan genomföras kommer vi antingen att skjuta fram utflykten eller ersätta den med en annan utflykt.

Dag 4
Georgetown, Penang. Dagen på egen hand 

Idag har vi hela dagen på oss att utforska fantastiska Georgetown eller ge oss ut på upptäcktsfärd på ön.
Det är enkelt att ta sig runt i Georgetown. Från hotellet kör bussen oss den korta vägen till Fort Cornwallis som är byggt av Brittiska Ostindiska kompaniet i slutet av 1700-talet. Fortet är det sista som finns kvar i Malaysia, vilket troligtvis beror på att det aldrig användes för strider. Efter det strosar vi runt i den gamla stadsdelen och tar del av livet runt oss och tittar på de många historiska byggnaderna. Georgetown finns med på UNESCOs kulturvärldsarvslista tack vare de många charmiga kolonialbyggnaderna som ligger bredvid tempel, pagoder och moskéer. Besök gärna Khoo Kongsi som är ett imponerande kinesiskt klanhus som anses vara det vackraste i sitt slag i hela Malaysia, och är en av stadens största dragplåster. De små lokala marknaderna finns än idag och är otroligt populära trots de stora varuhusens intågande. Georgetown kallas även för Malaysias kulinariska huvudstad på grund av stadens stora och varierande utbud av rätter som kan avnjutas på allt från dyra restauranger till stadens många gatukök.

Dag 5
Penang med båt till Langkawi

Vi lämnar Penang på morgonen och tar båten till Langkawi. Kryssningen mellan de två öarna görs med en katamaran och tar cirka tre timmar. Passagerarna sitter under tak, och blir man lätt uttråkad rekommenderar vi en bra bok eller en iPad som sällskap. Dessutom rekommenderar vi att ta med en varm tröja eller fleecejacka till överfarten eftersom luftkonditioneringen går på högsta fart! Det finns toaletter ombord och ett begränsat utbud av vatten med mera. Vi lägger till vid Langkawis huvudstad Kuah. Härifrån kör vi den korta vägen till stranden Pantai Tengah på Langkawis sydvästra kust. Resten av dagen kan vi koppla av vid poolen eller stranden.

Vi bor på Holiday Villa Resort och Spa.

Dag 6
Langkawi på egen hand

Langkawi betraktas av många som en av Malaysias vackraste öar, och här på öns västkust där vi ska bo hittar vi svajande palmer och vackra vita sandstränder. Ön består för övrigt primärt av regnskog och forsande vattenfall. Du kan även välja att tillbringa dagen med att bara njuta av den vackra hotellmiljön. För den som vill ut och röra på sig har Langkawi massor av möjligheter att erbjuda. Ni kan bland annat göra en utflykt cirka 20 kilometer norr om hotellet. Här finns en kabinbana som på 15 minuter tar er med upp till 700 meters höjd där ni har en fantastisk utsikt över Langkawi med omkringliggande öar. Uppe på toppen hittar ni även en 125 meter lång Skybridge som förbinder två bergstoppar. Detta är en spännande och hisnande upplevelse på 100 meters höjd över marken!

Dag 7
Langkawi på egen hand eller utflykt till mangroveträsk (tillköp) 

På öns nordvästra kust ligger ett stort mangroveområde som är väl värt ett besök.

Efter frukost beger vi oss mot Mangroveträsket och Kilim Geoforest Park. Vi tillbringar större delen av dagen ombord på båtar som tar oss med ut på natursköna upplevelser genom mangroveträsket, som är omgärdat av skyhöga klippor. Längs vägen besöker vi alla som bor och arbetar på de små flytande träflottarna som fungerar som fiskfarmar. Här odlas fisk för vidareförsäljning på de lokala marknaderna. Vi besöker en över 400 miljoner år gammal fladdermusgrotta där tusentals fladdermöss snusar gott när solen är uppe. Längs vägen kan vi lyckas få syn på uttrar och även Langkawis berömda fiskörn.

Om vädret tillåter hittar vi en passande strand där vi äter en picknicklunch. Efteråt kan den som vill ta ett dopp innan vi återvänder hemåt igen.(Kom ihåg att ta med kamera, handduk, solcreme, sandaler och badkläder).

Utflykten bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa. Se priser under prisinformation.

Dag 8–11
Langkawi på egen hand

Vi bestämmer själva vad vi vill göra de sista semesterdagarna. Kanske vill vi koppla av vid poolen eller på stranden eller fortsätta att utforska ön. 

Dag 12
Förmiddagen på egen hand och hemresa

På förmiddagen hinner vi njuta av solen och värmen innan vi kör den korta sträckan till flygplatsen på Langkawi där flyget hem väntar.

Dag 13
Hemkomst

Vi landar i Stockholm.

Prisinformation

Resans pris

Från 19 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare dag 2-5
 • Flyg Stockholm – Penang och Langkawi – Stockholm med mellanlandning*
 • Färjeöverfart Penang – Langkawi
 • Boende på bra turistklasshotell i Malaysia
3 nätter på Bayview Hotel Georgetown på Penang
 • 7 nätter på Holiday Villa Resort & Spa på Langkawi
 • Utflykter enligt program

 • Alla lokaltransporter enligt program med buss och båt

 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 3
 • Välkomstmiddag dag 2
 • Skatter och avgifter

*I samband med flygresan flyger vi via Doha både ut och hem. Dessutom gör vi en kort mellanlandning på Penang när vi flyger mellan Langkawi och Doha, för att låta fler passagerare kliva på. Vi stannar kvar på flyget under mellanlandningen, som beräknas ta cirka 1 timme och 15 minuter.

Barnrabatt

Om ni är två betalande vuxna som reser tillsammans med barn under 12 år får ni 4 000 kronor i rabatt per barn. Om ni reser med två barn får barn 1 en säng och barn 2 delar säng med föräldrarna (samma för båda hotellen).

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer cirka 200 kronor per person
 • Personliga förnödenheter
 • Utflykt till mangroveträsket på Langkawi dag 7. Priser: vuxen: 548 kronor och barn: 398 kronor 
 • Eventuella extraarrangemang
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Mer om Malaysia

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information här: www.albatros.se/resmal/asien/malaysia

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

22MYRTR11ASE0207