Fira jul i Sorrento och Rom

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Fira julafton i Sorrento och njut av mellandagarna i Rom. Med Amalfi, Sorrento, Pompeji och Rom

Fira jul tillsammans med andra trevliga Albatrosgäster i Sorrento! Staden ligger vackert till vid Medelhavet, med en bländande utsikt över Neapelbukten och Vesuvius karakteristiska vulkantoppar i fjärran.

Vi utforskar staden Sorrento, antikens Pompeji och upplever den berömda Amalfikusten med sina dramatiska klippor. Julafton firar vi med en trevlig julmiddag med musik på hotellet i Sorrento. Dagen efter går vi på julmässa innan vi beger oss till Rom.

I Rom ger vi oss ut på en trevlig stadsrundtur där vi upptäcker stadens små gator och gränder.

Dessutom finns det möjlighet att boka en extra utflykt till Castelli Romani.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Jul och nyår

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
22/12 Stockholm – Neapel - Sorrento
Dag 2
23/12 Ruinstaden Pompeji och Sorrento
Dag 3
24/12 Amalfikusten, Ravello och julafton
Dag 4
25/12 Italiensk julmässa och vidare till Rom
Dag 5
26/12 Möjlighet till utflykt till Castelli Romani
Dag 6
27/12 Stadsvandring i Rom och tid på egen hand
Dag 7
28/12 Flyg Rom – Stockholm

Hotell

Hotel Astoria

Vi har valt att bo centralt i Sorrento på det trevliga och familjära Hotel Astoria som länge varit populärt bland skandinaviska resenärer. Hotellet är beläget mitt i det lugna Sorrento på behörigt avstånd från trafikbuller.

Vi bor med största sannolikhet på Hotel Astoria, men vi förbehåller oss rätten att i undantagsfall byta till ett annat hotell av samma standard i Sorrento.'

Vi äter frukost och middag på hotellet. Brukligt i Italien är kontinental frukost bestående av bröd, marmelad, pålägg, kaffe och te.
På kvällen väljer man vanligtvis mellan förrätter som pasta eller soppa, och huvudrätter med kött eller fisk. Maten är god och portionerna rikliga, en slags italiensk husmanskost.

Hotellet har värdeförvaringsbox, TV och hårtork på rummen. Hotellen har ofta tunnare handdukar, och önskar man tjockare frottéhanddukar bör detta tas med hemifrån.

Hotellet har sammanlagt 43 rum, 3 våningar och en liten hiss. Rum och balkonger kan ha olika storlekar. Alla rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar, hårtork, värdeförvaringsskåp och kaklade golv. Hotellet har begränsad luftkonditionering och värme. Värme/luftkonditionering finns beroende på säsong och väder, och gratis wi-fi finns på allmänna ytor på Astoria. Hotellets bar har livemusik en gång i veckan och det finns möjlighet att se film. 

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Tlf. +39 081 8074030

www.hotelastoriasorrento.com.

Hotel Cicerone

Vårt hotell ligger centralt mellan Spanska Trappan och Peterskyrkan, i närheten av Engelsborg. Det är en ideal placering när man ska ta sig runt i Rom till fots. Kvarteret har många härliga restauranger till rimliga priser, och det ligger också nära en av Roms absolut bästa shoppinggator, Via Cola di Rienzo.

Hotellet är ett fint och centralt fyrstjärnigt hotell. Hotellet håller på att bli renoverat och t.ex. badrummen skulle gott behöva en modernare look, men pris och kvalitet – och inte minst placering – väger upp det kosmetiska. Vi är i Italien och frukosten är kontinental; en buffet med bröd, kakor, croissanter, skinka, ägg, korv, yoghurt, frukt, te och kaffe. Rätt bra för att vara kontinental frukost i Italien, men förvänta dig inte en kulinarisk höjdpunkt. Rummen har air-condition/värme, TV, hårtork, säkerhetsbox, telefon. Hotellet har också en fantastisk bar.

Hotel Cicerone
Via Cicerone 55/C
I-00193 Roma (RM)
+39063576

www.hotelciceronerome.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
22/12 Stockholm – Neapel - Sorrento
Marinan i Sorrento

Vårt italienska äventyr börjar med att vi flyger från Stockholm till Neapel via en mellanlandning. När vi har landat tar vi oss vidare söderut och kör längs med det vackra italienska kustlandskapet till vårt trevliga hotell i Sorrento.

Det var romarna som grundade staden Sorrento, men det var först på 1800-talet som engelsmännen på allvar upptäckte den charmiga staden som snabbt blev ett centrum för intellektuella från hela Europa. Här bodde och arbetade bland annat Nietzsche och dramatikern Ibsen, och staden har varit ett exklusivt turistresemål i årtionden. Detta är en status som Sorrento har bevarat och än idag lockar stadens skönhet och trevliga atmosfär många resande.

Vi bor mitt i Sorrento på det trevliga stadshotellet Astoria, som i många år varit populärt bland skandinaviska resenärer. Hotellet är en fantastisk utgångspunkt för våra utflykter i området. Trots en förhållandevis trafikfri stadskärna kan bussen inte köra hela vägen fram till hotellet, så vi får gå den sista biten dit. Vi behöver inte bekymra oss om vårt bagage, det får vi hjälp med. När vi har installerat oss är det dags att äta resans första middag tillsammans på hotellet.

De flesta känner till staden från sången “Torna Surriento“, som sjöngs av den världskända tenoren Enrico Caruso som även bodde en period i staden. Redan under romartiden var Sorrento en populär turiststad med kejsare Augustus och Marcus Aurelius som besökare. Lokalbefolkningen hävdar att stadens namn kommer från de sirener från klipporna som försökte förföra Odysseus på hans äventyr.

Förr besöktes Sorrento under vintermånaderna av rika och kända personligheter såsom Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche och Henrik Ibsen. Än idag hittar man därför många fina hotell i staden.

Dag 2
23/12 Ruinstaden Pompeji och Sorrento

I dag tar vi oss till Vesuvius och upplever den legendariska staden Pompeji som ligger vid vulkanens fot. Här beger vi oss flera tusen år tillbaka i tiden och lär oss om Pompejis historia. Staden begravdes under ett tjockt lager aska och pimpsten efter ett våldsamt vulkanutbrott i augusti 79. e.Kr. Askregnet varade i tre dygn och stadens cirka 15 000 invånare flydde i panik för att komma i säkerhet. Plinius den yngre beskriver händelsen i sina två brev till Tacitus, vilka han paradoxalt avslutar med orden:  ”Detta som på intet sätt är värt att skildra för historien, skall du läsa men inte nedteckna (…)”.

Detta till trots har berättelsen om Pompejis öde överlevt och fortfarande 2000 år senare fascineras folk av händelsen. Fram till 1748 stod tiden stilla i Pompeji som först därefter vaknade upp ur sin törnrosasömn. Utgrävningarna av staden är ännu inte helt klara, men väl där får man känslan av att färdas tillbaka i tiden. Under vår vandring i den nu utgrävda staden ser vi hur de redan för 2 000 år sedan hade rinnande vatten, kloaksystem, fantastiska väggmålningar, bagerier, tempel, badhus och lokala barer. Vulkanen tystade ner allt liv i staden, men med vår fantasi väcker vi den till liv igen (entrén är inte inkluderad i priset).

På eftermiddagen åker vi tillbaka till vår lilla trevliga stad Sorrento, där vi ska ge oss ut på en enkel och avkopplande promenad. Vi ska stifta bekantskap med den berömda citronlikören limoncello, som lagas på skalen av de många vackra citroner som växter i området.

På kvällen får du möjlighet att utforska någon av Sorrentos många trevliga restauranger, då middagen är på egen hand. Vill du njuta av en enkel pasta eller en risotto med skaldjur kommer du med säkerhet hitta en restaurang nere i hamnen eller i någon av stadens små gränder. Är du sugen på att slå till med en riktig god middag rekommenderas Sorrentos kända restaurang Il Buco, som har en stjärna i Michelin guide (På Il Buco kan man få en liten meny från 75 € och uppåt).

Dag 3
24/12 Amalfikusten, Ravello och julafton
Fantastisk udsigt Ravello

Vi startar dagen med en utflykt till andra sidan av Sorrentohalvön. Den sydliga kusten anses av många vara Italiens – och kanske till och med världens – vackraste och mest spektakulära kuststräcka. Här reser sig Amalfikustens frodiga, gröna berg upp ur havet och små, charmiga byar ligger på rad likt ett pärlband utefter bergen. Läget ger byarna en fantastisk utsikt över medelhavet, och här ligger bland annat den kända byn Amalfi. De pittoreska husen ligger nästan fastlimmade på klipporna, och arkitekturen kännetecknas av influenser från de många olika främmande folkslag, som genom tiderna har bott i området.

Huvudstaden Amalfi, som var en av de fyra italienska sjöfartsrepublikerna, har spelat en viktig roll i Italiens historia. Idag är området ett attraktivt semesterresmål i stil med Sorrento. Vi går på en stadsrundtur för att få oss en närmare titt på den trevliga staden och dess vackra kyrka. Det finns gott om tid att njuta av Amalfi innan vår utflykt går vidare upp på berget och mot nästa mål, vilket är den lilla staden Ravello. Liggandes på en höjd på 350 meter över havet har Ravello en helt fantastisk utsikt.

Redan för mer än 1 000 år sedan hade staden sin storhetstid, och det var hit en grupp adelsfolk flydde efter att ha varit i strid med dogen av Amalfi. Härifrån var det fortfarande möjlighet att driva vidare handeln på havet. Staden fick efter hand mer och mer makt, men blev i mitten av 1100-talet ödelagt av republiken Pisa. Efter detta förlorade staden sin status som ekonomiskt maktcentrum och sjöfartsrepublik. Idag kommer man främst hit för att se någon av de berömda villorna Villa Rufulo eller Villa Cimbone, som båda har fantastiska utsikter ut över havet. Det sägs också att komponisterna Wagner och Grieg sökte inspiration till sina verk här, och man menar att delar av Wagners Parsifal blev komponerat bland de exotiska blommorna och växterna den i gamla vackra trädgården.

När staden hade sin storhetstid bodde här mer än 25 000 invånare, men idag bor här bara runt 2 500 personer. Detta till trots är staden, och inte minst parkerna, väl värda ett besök. Vi besöker en av de fina parkerna och tar en fikapaus innan vi åker hem över de böljande kullarna till Sorrento.

Idag är det julafton – och vi ska naturligtvis njuta av en härlig julmiddag på hotellet med italiensk mat och trevlig stämning.

Dag 4
25/12 Italiensk julmässa och vidare till Rom
Julstämning i Rom

I dag firar italienarna julen på riktigt, och självklart ska vi uppleva den på samma sätt som de! På morgonen går vi på julmässa i en av de lokala kyrkorna i staden. Efter detta är det dags för en ”passagiata”, en vandring runt om Sorrentos gator. Här promenerar de italienska familjerna upp och ned längs med gatorna och önskar varandra god jul. Kanske tar man sig också en liten aperitif, innan vi äter jullunch tillsammans på hotellet.

Efter en härlig lunch sätter vi kurs mot huvudstaden Rom, där vi ska bo centralt i det trevliga Prati-området. Här bor vi i närheten av det imponerande Justitiepalatset, nära Vatikanen och med gångavstånd till Spanska trappan och många av Roms höjdpunkter.

Middagen är på egen hand. Det ligger många trevliga restauranger nära hotellet, och reseledaren hjälper gärna till att hitta ett bra ställe för de som önskar.

Dag 5
26/12 Möjlighet till utflykt till Castelli Romani
Castelli Romani

Frivillig utflykt till Albanobergen utanför Rom. På morgonen besöker vi Castel Gandolfi, en liten stad i bergen där påven har sitt sommarpalats. Här kan vi njuta av utsikten över den vackra Albanosjön innan vi kör till staden Frascati, som är känt för sitt glimrande, friska vita vin och inte minst sin helstekta spädgris. Vi ska naturligtvis smaka på lokala specialiteter när vi besöker en av områdets små, mysiga restauranger. Här sitter vi längs med bänkar vid träbord klädda med pappersdukar och njuter av byns bröd, korvar, ostar och helstekt spädgris.

(Utflykt till Castelli Romani kostar 420 kr per person och ska beställas och betalas hemifrån. Utflykten genomförs vid 20 deltagare.)

På kvällen är det möjligt att följa med till en restaurang för att njuta av en härlig italiensk meny. Restaurang och meny presenteras på resan, och anmälan ska ske några dagar innan.

Dag 6
27/12 Stadsvandring i Rom och tid på egen hand
Den berömda Trevifontänen

Vi startar dagen med att gå på en härlig stadsvandring genom Rom. Vi passerar flera av de kända och spännande platserna i centrum och lyssnar på många intressanta historier om staden. Från Justitiepalatset på Piazza Cavour korsar vi Tiberen och beskådar Augustus fredsaltare Ara Pacis och Augustus-monumentet. Vi korsar Via del Corso och når fram till Spanska trappan. Här beundrar vi den vackra trappan och fontänen La Barcaccia innan vi kommer fram till en av Roms största symboler: Trevi-fontänen. Det finns också tid till att beskåda Italiens politiska centrum, parlamentet på Piazza Montecitorio, innan vi kommer fram till en av de äldsta och vackraste byggnaderna i staden – det fantastiska Pantheon. Vi hinner med en kort kaffepaus innan vi kommer fram till Piazza Navona, som en del kärleksfullt kallar Roms vardagsrum, där Berninas vackra fontän finns.

Lunchen njuter vi av på en av Roms härliga lokala restauranger, där vi serveras en trevlig romersk lunch med massvis av olika antipasti, och naturligtvis också pasta. Allt detta sköljs ner med områdets lokala vin. Det blir en festlig lunch och vi går alla mätta och belåtna därifrån.

Resten av dagen spenderas på egen hand. Man kan passa på att utnyttja tiden till lite shopping, då butikerna har öppet idag. Det finns möjlighet att besöka den eleganta shoppinggatan Via Condotti, eller varför inte bara sätta sig med ett glas vin vid den livliga marknadsplatsen Campo dei Fiori. Titta närmare på Forum Romanum och Capitol, eller bara njut av att strosa runt bland Roms mysiga gator.

På kvällen finns det möjlighet att uppleva en liten kyrkokonsert med operasolister som sjunger vackra klassiker. Biljetter köps på plats och kostar cirka 30 €. För de som har lust brukar vi ta ett glas vin på någon av de närliggande vinbarerna efter konserten innan vi beger oss hem till hotellet.

Dag 7
28/12 Flyg Rom – Stockholm

Efter frukost är det dags att lämna rummet och checka ut från hotellet. Bagaget kan lämnas på hotellet tills vi ska i väg till flygplatsen på eftermiddagen.

Kanske någon har lust att besöka Vatikanmuseerna, som ligger på lagom avstånd från hotellet. Det kan i så fall vara en fördel att vara där på morgonen. Annars kan man shoppa på Via Cola di Rienzo, en av de trevliga shoppingststråken vid hotellet.


Under eftermiddagen beger vi oss till Roms flygplats för att flyga hemåt igen.
 

Utflykt till Castelli Romani

Om du har valt att köpa till utflykten till Castelli Romani så går turen till Albanobergen utanför Rom. Vi inleder dagen med att besöka Castel Gandolfo, den lilla staden i bergen där Påven har sitt sommarresidens. Här kan vi njuta av utsikten över den vackra Albano-sjön innan vi fortsätter vår utflykt till staden Frascati, som är känd för sina goda, friska vitviner och inte minst deras helstekta spädgris. Givetvis ska vi smaka på dessa specialiteter när vi besöker en av stadens anspråkslösa restauranger. Vi slår oss ner vid enkla träbord med pappersdukar och njuter av bröd, ost, korv och spädgris. Vi är tillbaka i Rom under eftermiddagen (ca. kl. 16)

Utflykten ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomförs med minst 20 deltagare).

Pris: 460 kr/person

Prisinformation

Tillägg för enkelrum

4 200 kr

Tillköpsutflykt

Utflykt till Castelli Romani 440 kr per person (ska beställas och betalas hemifrån, genomförs vid minst 20 deltagare).

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Neapel samt Rom – Stockholm med mellanlanding
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum
 • Kontinental frukost dagligen och måltider enligt program
 • Middag 22/12, julmiddag 24/12, jullunch 25/12, romersk lunch 27/12
 • Hotellskatter i Rom,  6€ per natt per person
 • Mot en symbolisk summa kan man välja olika rumstyper i Sorrento, läs mer under hotell. Rummen i Rom är identiska
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till Castelli Romani 440 kr (ska beställas och betalas hemifrån)
 • Entreer til Pompeji ca. 15€, Villa Rufolo i Ravello 6€
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Flygresan

Det finns inte direktflyg till Neapel i denna period. Därför har vi valt att flyga med Lufthansa med mellanlandning, och på så sätt kunna landa bekvämt i Neapel och inte behöva köra den långa biten från Rom till Sorrento två gånger på så få dagar. Detta betyder att vi på hemresan från Rom har en mellanlandning på ca 1 timme i Tyskland, då Lufthansa kräver att vi flyger med samma flygbolag på både ut och hemresan. Till gengäld flyger vi först från Rom på eftermiddagen och har lite mer tid under dagen i staden.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Förbehåll/ändringar

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Bra julresa Tråkigt med inställd utflykt till Amalfikusten på grund av ras. Reseledaren var bra.
Date published: 2020-01-06
Rated 4 out of 5 by from En intressant resa över jul Det var en innehållsrik reseupplevelse. Vår svenska reseledare Elisabeth var mycket kunnig och kunde dela med sig av alla sina kunskaper på ett bra sätt. Hon var också mycket trevlig och omtänksam
Date published: 2020-01-02
Rated 4 out of 5 by from Blå himmel och citroner på träden Varierat program på två intressanta platser
Date published: 2020-01-02
Rated 5 out of 5 by from Alternativ jul En upplevelserik resa med en mycket erfaren reseledare.
Date published: 2020-01-01
Rated 4 out of 5 by from En resa med många fina upplevelser. En bra julupplevelse.
Date published: 2019-12-30
Rated 4 out of 5 by from Gör en kul resa Att åka till Italien, den lilla prydliga kuststaden Sorrento och kontrasten charmiga storstaden Rom är ett kul och intressant sätt att fira jul på.
Date published: 2019-12-29
Rated 4 out of 5 by from Trevligt och annorlunda sätt att fira jul Det var en mysig och intressant resa som förgylldes av en inspirerande reseledare och trevliga medresenärer. Vi vill särskilt framhålla valet av hotellet i Sorrento, ett litet familjehotell med bra service, vänlig personal och god mat i ett lugnt område men ändock centralt i Sorrento. Om man, som vi gjorde, väljer till utflykten till Villa Gandolfo och Frascati upplevde vi att tiden i Rom blev litet för kort. Vi hade gärna sett ytterligare en dag i Rom.
Date published: 2019-01-16
Rated 5 out of 5 by from Skön avkopplande Jul resa Trevlig alternativ Jul, en resa med fantastiska utflykter, vackra vyer. Reseledaren Elisabeth får högsta möjliga betyg. Bra fräscha bussar. Sorento återvänder man gärna till. Önskvärt hade varit ytterligare ett par dagar i Rom.
Date published: 2019-01-03
 • y_2024, m_7, d_13, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_14
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR36, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor